Zafasolkowane
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc kochane.
Wybaczcie takie wpadanie z doskoku ale tez Co urodzily to juz wiedza jak to jest... reszta sie przekona ciagle cos do zrobienia. Tym bardziej ze u mnie pelny dom
Ostatnio corka miala wystep w teatrze wiec Od proby do proby. Wczesniej oboje zdobywali Nowe pasy w karate wiec wzmozone treningi. Za tydzien mamy chrzciny wiec tez sie szykujemy. Nie mam nawet kiedy szyc
Klaudia gratulacje!!!! Ale niespodzianka! Ciesze sie ze sie wszystko dobrze skonczylo. Buziaki dla Kacperka.
Co do wlosow to akurat w ciazy mialam duzo ladniejsze tak samo jak I paznokcie. Po porodzie włosy niestety sie posypaly I musialam przyciac
Magda jak sie trzymajcie? Bardzo mi przykro z powodu tesciowej konsultacje w Gliwicach przyniosly jakies lepsze wiesci?
Nas Philipek to juz duzy chlopczyk. Smieje sie W glos, piszczy ze szczescia. W dzien mniej spi I uwielbia rozmawiac. W nocy mniej wiecej 3 karmienia ale spac idzie juz przed 21.00 takze nie jest zle! Jest cudowny wspanialy przekochany! jestesmy tez po 1 szczepieniu ktore przeslismy niemal bezbolesnie.
U nas pogoda wciaz nie bardzo chociaz ze 3 dni swieci slonce. Jest nadal chlodno ale juz lepiej w ta Strone. Maz mi zrobil niespodzianke I za 10 dni lecimy na tydzien na Ibize! Zalapac troche slonca. O ile zdazymy z Philipa paszportem... jak nie to ja I Mlody zostajemy
Buziaki dla wszystkich rosnacych brzuszkow!klaudia1534 lubi tę wiadomość
-
Witam się mamusie:-)
Przepraszam że tak mało się udzielam, Dominik ostatnio bardzo daje się we znaki, nieco marudny jest i ciężko cokolwiek ogarnąć przy nim. Chodzę jak cień trochę, bo synuś potrafi nawet o 4 rano wstać już po nocnym spaniu...i chce się bawić, a spanie nie w głowie. Plus że w nocy raz się budzi na jedzenie i średnio po ok godzinie zasypia znowu. Na spacery dalej chodzimy, bo w domu jest męka z zaśnięciem. W końcu zasnie, ale się umeczy spłacze więc wolę z nim wyjść niż go męczyć. We wtorek idziemy na szczepienie,a w czwartek na bioderka. Ja miałam dziś jechać na kontrolę do ginekologa, ale wczoraj dostałam okres. Strasznie szybko wrócił, niecałe 7 tygodni, myślałam że ta przerwa dłużej potrwa. Teraz się umowilam na 27 maja, takie są kolejki do mego lekarza, oby znowu okres nie wypadł.
A myślicie że mogę już zacząć na siłownię chodzić? Brakuje mi już ćwiczeń takich solidnych.
Klaudia co za niespodzianka:-) Kacperek Cię na pewno nastraszyl, ale najważniejsze że wszystko jest w porządku i masz już go przy sobie:-) kruszynka mała:-)
Madlene teściowa w poniedziałek ma tą konsultacje w Gliwicach, jutro jadą. Oby jakieś leczenie jej tam zaproponowali, zawsze to jakaś nadzieja by była.
Nataliano super że córcia się dobrze chowa:-) już też na pewno duża dziewczynka:-)
Madlene super niespodziankę mąż Ci sprawił oby się z paszportem udało, bo szkoda jakbyś musiała zostać w domu.
Postaram się częściej pisać, na tyle ile Dominik mi pozwoli:-) -
kalika jako, że poczułam się wywołana to się odzywam
u nas wszystko dobrze! Miłosz w zeszłym tygodniu przekroczył wagę 6kg, a jest tylko na piersi, więc rośnie jak szalony.
niestety ma wrodzoną niedokrwistość, wiec suplementujemy żelazo, kwas foliowy i witaminę B6 - mam nadzieję, że szybko wyprowadzimy to na prostą!
poza tym moje dziecko mało śpi w dzień i wymaga dużej atencji, choć coraz więcej chwil spędza sam, np. obserwując karuzelę czy oglądając czarno białą książeczkę - wtedy ja biegam po domu i ogarniam
w nocy ładnie śpi, budzi sie 2-3 razy na karmienie, wiec ogólnie nie mogę narzekać
poza tym nie siedzę w domu cały czas tylko zabieram Młodego w różne miejsca, dzięki temu czas mija szybciej i przyjemniej
także forum tylko z doskoku, bo doba za krótka... ale spełniam się jako Mama bezapelacyjnie. -
Domiii nam pediatra poleciła krem dermavel, on jest na atopowe zapalenie skóry, bez sterydow. U Dominika bardzo ładnie pomógł i teraz buzke ma już prawie zupełnie gładką. Zrobiła mu się po tym kremie lekka ciemieniucha na czole ale szybko się jej pozbylismy:-)
domiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Madlene
Kochana, ja karmię małą w nocy tylko 2 razy. Ale i tak ostatnio czuję się wstając jakbym dostała obuchem w łeb.
Magda
Ja okresu nadal nie dostałam. I martwi mnie to trochę. Boję się, że coś jest nie tak.
Co do spacerów to Julia też teraz codziennie wdycha świeże morskie powietrze, bo zwiedzamy różne zakamarki z babciami.
PS: Jak się pozbyłaś ciemieniuchy?
domiii
Cieszę się, że spełniasz się jako mama. Ja mam dokładnie tak samo
nataliano
A jak stosowałaś olej kokosowy na ciemieniuchę? Kiedy nakładałaś i jak?
U nas wszystko ok. Babcie zostają jeszcze tydzień i dlatego na razie nadal rzadko będę zaglądała. Buziaczki dla Was -
nick nieaktualnyNiepokorna nakladalam olej kokosowy i wyszesywalam szczotka do włosów dla niemowląt i zeszlo:) mam jeszcze w zapasie emoulum emulsje do ciala...ten połóg jest dziwny plamienie aby bylo a od dzis czerwone plamienie...ja tez karmie dwa trzy razy w nocy czasem wcale i budzi sie 8na mleczko
-
Niepokorna smarowalam Dominikowi główkę i buzke najzwyklejsza oliwka około pół godziny przed kapaniem, na główkę nakladalam czapeczke. Przed samą kąpielą główkę wyczesywalam szczotką do włosów Dominika, buźki oczywiście nie maltretowalam szczotką i potem dokładnie zmywalam w kapaniu i zeszło:-)
Koleżanka z kolei się pozbyla ciemieniuchy z główki w dwa dni. Zamiast oliwki używała zwykłego oleju roślinnego i wyczesala swoją szczotką do zębów z miękkim włosiem.
Głównie chodzi o to żeby natłuścić i wyczesac.
Ja z tym okresem się bardzo zdziwiłam, ale moja koleżanka tak samo dostała, niecałe 7 tygodni po porodzie. Ale nie ma reguły, także się nie denerwuj dostaniesz na pewno:-) się ciesz że jeszcze nie masz i jest spokój, u mnie znowu się zaczęły zabawy z tamponami i podpaskami a było tak fajnie bez tego przez te kilka ładnych miesięcy. -
Magda
Hmm... niby się cieszę, że nadal nie muszę walczyć z tamponami itp. Ale jednak zaczyna mnie to niepokoić. To już 9 tygodni po porodzie, a ja nie karmię piersią od 8 tygodni już.
Dobrze, ja mam zarówno Emolium do ciała jak i olej kokosowy. Także spróbuję tych waszych sposobów.
nataliano
Ale Ty smarowałaś tym olejem tak jak Magda przed kąpielą? -
Dzień dobry
Kochane, dziś poczułam pierwsze ruchy mojego Kosmitka Taka jakby pływająca rybka w dole brzucha Niby bardzo delikatne wrażenia czuciowe, ale jak to poczułam, to jakoś byłam przekonana, że to dzidziuś daje o sobie znać A Wy jak odczuwalyscie te pierwsze ruchy maleństwa?
Mam też drugie pytanie. W związku z tym, że jestem mega niecierpliwa i nie jestem w stanie się opanować, postanowiłam zrobić sobie przyjemność i kupić coś maluszkowi ;p Mamusie, powiedzcie mi, czy sprawdziły się u Was ubranka w rozmiarze 56, czy zaczynalyscie od razu od większych? Chciałabym kupić coś dobrego jakościowo, z bawełny organicznej lub bambusa na pierwsze dni malucha, ale nie wiem jaki rozmiar wybrać. Help!
Niepokorna, dziewczyny dobrze radzą. Coś tłustego i potem wyczesywanie. Czas aplikacji nie jest tutaj najważniejszy, jednak głowa dzieciaczka jest tłusta od zastosowanej substancji i fajnie to zmyć po niedługim czasie ze względów estetycznych Poza tym woda dodatkowo jeszcze ułatwia oddzielanie się już takiej rozmiekczonej ciemieniuchy
Klaudia, jesteście już w domku? Czekamy na Was tutajmagdaM85, Madlene84, renia.31, nataliano lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Kalika to na pewno ruchy malucha czujesz:-) ja też najpierw takie pływanie, falowanie w brzuchu czułam. Z czasem coraz bardziej wyraźne i silniejsze.
U nas rozmiar 56 się sprawdza, jeszcze teraz część rzeczy Dominik nosi 56 a część już 62. Te rozmiarowki się różnią od siebie i to znacznie, niektóre rozmiary niby 68 a jak założę Dominikowi to jak 62. Tak naprawdę to wszystko zależy jaki długi twój bobas się urodzi, u nas Dominik miał 55cm, więc rozmiar 56 jest akurat. Ale jak urodzisz dłuższego malucha to wydasz niepotrzebnie pieniądze. Jeśli chcesz już teraz coś takiego lepszego kupić to ja bym kupiła 62, bo większa szansa że na pewno założy. Moja kuzynka urodziła niedawno też synka 61cm długi, oboje są raczej niscy więc nie wiem po kim on taki długi, więc w 56 się już nie zmieści.
Myślę że tych 56 to lepiej za dużo nie kupować.kalika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc Kochane
Przepraszam ze sie nie odzywam ale mam urwanie glowy ;/jak nie szpitale to kontrole to katary itp;/ i do tego jeszcze za tydzien te chrzciny niby jedziemy na gotowe a latania szukania ze hej...
Klaudia gratulacje niech Kacperek sie zdrowo chowa -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kalika ja kupowałam na 56
Zobaczmy na ile sie sprawdzą
Co do ruchów mnie moja kopnęła od razu w 16i4 wiem, że to była ona bo jednak skóra latała
Domi, kto tu do nas zawitał nonoooo!
A gdzie mania? Ktoś ma z nią kontakt? W ogóle tu już nie wchodzi..
Kto następny w kolejce do porodu? Czyżbym była to teraz ja?!
przedstawiam Wam, małe ale własne mieszkanie JulkiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 17:47
Madlene84, nataliano, domiii lubią tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
kalika
Ja też uważam, że tych 56 to można kupić niewiele. Zaczęłabym jednak od 62. Bardziej się przydaje. A moja niunia ma troszkę ponad 2 miesiące i nosi już niektóre rzeczy 68
nataliano
Po nałożeniu oleju kokosowego okazało się, że skóra mojego malucha z nim nie współgra „zapachowo”. Mówiąc fachowo głowa Julii śmierdzi
Patutka
Ja już mówiłam, że jesteś piękna
My mamy się w miarę ok. Mała jest bardzo radosnym dzieckiem. Czasem miewa bóle brzuszka, ale ogólnie nie narzekamy. Oto zdjęcie sprzed kilku dni – moja małą dresiara
nataliano lubi tę wiadomość
-
Patutka pieknie wygladasz!
Kalika dziecko dziecku nie rowne tak jak I rozmiar rozmiarowi. Philip ma jutro 11 tygodni I wciaz nie ktore ubranka ubieram na 56, chociaz on ma teraz około 60cm, ale jest tego coraz mniej. 68 jest sporo za duze. Urodzil sie to mial 52.5cm.
My jako takiej ciemieniuchy nie mamy ale sucha skorka sie pojawia Co jakis czas wiec oliwkuje I wyczesuje I to poki Co wystarcza.
Niepokorna bole brzuszka lada moment mina bezpowrotnie jak tam wizyta babć?
U nas w porzadku tylko synek w dzien malo sypia. Krotkie drzemeczki mu wystarczaja -
nick nieaktualnyPatutka slicznie wygladasz z tym brzusiem,mowilam.ze bedziesz miala tez.taki okraglutki jak My:) jeszcze troche i sie rozpakujesz:)zleci w oka.mgnieniu:) Niepokorna ja tam nie wacham ogolnie uwielbiam wszystko kokosowe,sama sie smaruje olejem i nie narzekam:) mi tam nie śmierdzi:) wazne zeby pomoglo:* moja.malutka nie spala prawie cala noc walczylam do 3 niewiem co jej bylo,plakala masowalam jej brzuszek ,nozki podciagalam termofor przykladalam i nic nawet póŹniej jesc nie chciala bo miala odruch wymiotny,a ponadto wymioyowala mi po mleku,dopiero po godz dobrej znow termofor nagrzalam pod nozki zrolowalam kocyk i tak tym cudem mi usnela,dzis tez byla troche marudna:)ale juz lepiej niz w nocy,teraz spiocha juz 2godz@ a zaraz kąpiel mamy:) milego wieczorki mamuski:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 19:23