Zafasolkowane
-
WIADOMOŚĆ
-
Madlene, świetnie, że udało się załatwić paszporty na czas i wszyscy wylatujecie. Pogoda się nie martw, do srody wytrzymacie, a potem relaks i ładowanie akumulatorów na słoneczku Oby tylko w sobotę pogoda nie była zbyt kapryśna. Trzymam kciuki za przygotowania i udane chrzciny!
Ospa jest zakaźna do momentu przyschniecia ostatniego strupa.
Niepokorna, nie opowiadaj głupotek. 2 tygodnie to szmat czasu, a zakochane we wnuczek babcie na pewno potrafią dać się we znaki. Jeszcze tego osobiście nie przeżyłam, ale pod skórą przeczuwam z czym to się wiąże
Renia, będę cierpliwie czekała na relacjeMadlene84 lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Wczoraj zadzwonilam do ambasady 87 razy ale warto bylo. Paszport juz w domu.
Magda jak czesto Dominik je? Philipek potrafi wolac nawet Co 2h I sie zastanawiam czy powinnam go przetrzymywac aby te przerwy byly dluzsze.... -
Madlen, jesteś szalona, ale widać, opłaciło się
Jestem po wizycie. Dzidziuś rośnie pięknie, ciągle nieco większy (o ok. tydzień) od wieku ciazowego i najprawdopodobniej jest dziewczynka Kolejna wizyta 19 majamagdaM85, nataliano, Madlene84, klaudia1534 lubią tę wiadomość
-
Kalika super że na wizycie wszystko ok:-) i gratuluję córeczki:-)
U nas u lekarza też ok, bioderka Dominika są na piątkę chirurga mamy 11 maja, więc dobrze że terminy szybkie:-)
Madlene Dominik je średnio co 3-4 godziny, w nocy pierwsze spanie ma dłuższe więc jedzenie wychodzi po ok 6 godzinach. Tylko że ja ściągam mleko i daje butelką, inaczej u nas nie dało rady. Dominik ładnie się przysysal ale góra na 5 minut i potem był tylko płacz, więc przeszliśmy na taką formę. Mego mleka mu wystarcza, a nawet nie przejada tego co sciagne. Myślę że jak zje butelką to zje więcej niż by wyssal i dlatego na dłużej mu starcza, może tak masz z Philipkiem, że zaspokoi głód i dalej już nie ciągnie więc potem szybciej jest głodny. Może spróbuj żeby dłużej ssal wtedy więcej zje i będzie na dłużej. -
Kalika super ja tak strasznie chciałam syna ale od 13 tc jak wiem, że ma być mała to nie wyobrażam sobie wymienić jej na syna aczkolwiek trochę szkoda, bo marzyłam o 1 synku
My mamy usg 3 trymestru 6.05 kiedy to zleciało, jejuuuu2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Patutka, ja na samym początku ciąży miałam przeczucie, że będzie dziewczynka, ale wszyscy dookoła mi mówią, że będzie chlopiec, więc od jakiegoś czasu sama w to uwierzyłam. Mimo wszystko od kilku dni znów dziewczynka chodziła mi po głowie Gin powiedziała, że na ten moment atrybutów męskości nie widać i ona skłania się ku dziewczynce, ale ostatecznie rozstrzygnie się za miesiąc
-
Rozumiem, ale wiesz, ze mi do teraz mówią i pytają czy chlopiec? Nawet ostatnio ekspedientka w pepco. bardzo chciałam synka i nie dopuszczałam myśli, że może być dziewczynka. U mnie lekarz na 100% potwierdził dziewczynkę w 13 tygodniu i tak zostało potwierdzone przez chyba 6 lekarzy
W ogóle ludzie są jacyś dziwnie mili ostatnio albo mi się tak wydaje. Dzisiaj mega kolejka w urzędzie skarbowym i nikt nawet nic nie powiedział, że ide bez kolejki do okienka.
W ogóle procz duszności to nic mi dzięki Bogu nie dolega.
Trzymajcie kciuki, schodzę z leku na nerwicę. Kolejna połówka idzie w dół, oby tylko bylo dobrze.
Po 10 mam sesje brzuszkową u przyjaciółki, ciekawe jak wyjdzie
I czekam na pit chcialabym się wybrać na usg 4D
NIEPOKORNA lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kalika bardzo sie ciesze ze wszystko w porzadku I dzidzia rosnie. Gratuluje coreczki
Patutka ciesze sie ze dobrze sie czujesz I mam nadzieje ze tak juz zostanie az do rozwiazania. Udanej zabawy podczas sesji. To swietna pamiatka!
Philip faktycznie po 15 minutach ssania czasem po prostu przysypia a czasem zaczyna szarpac piers... musze sprobowac podawac mu wtedy druga... bo ewidentnie po około 2h szuka piersi. Chociaz zdarzaja sie te przerwy dluzsze... nie wiem Od czego to zalezy u nas pierwsze spanie tez dluzsze ale trwa 3h kolejne po 2h albo 1.5h. Chociaz dzisiaj rekord I piekna noc bo pierwsze spanie 5h. Pozniej 3h. No I Od 6.00 jestesmy na nogach oby takich nocy coraz wiecej:)kalika lubi tę wiadomość
-
Dzieki madlen
A może pokażesz synucha? dawno do nie widziałyśmy.
Mam taką nadzieję, kiedys bylam fotomodelka, a teraz dziwnie mi iść przed aparat a to minęły dopiero dwa lata
Pięknie, gratuluję że mały tak dlugo śpi! To tylko pozazdrościć.
U mnie dzień przytulania małej zbliża się wielkimi krokami jestem w szoku!
Dziewczyny, ja bym bardzo chciala karmić piersią, a w zasadzie boje się ze nie bede miala pokarmu
W ogóle zaczęłam 31 TYDZIEŃ2016 🩷
2020 🩵
Witam się w trzecim trymestrze. Kalika gratuluję córeczki. Kobiety górą!!!
Patutka widzę że mamy takie same obawy co do karmienia piersią. Też bardzo bym chciała karmić Anię tylko piersią ale nie wiadomo jak to będzie.
We wtorek byłam na spotkaniu z położną i okazało się że nie muszę robić krzywej cukrowej bo jak do tej pory wszystkie wyniki były bardzo dobre oraz nie mam żadnych obciążeń genetycznych. Bardzo się ucieszyłam bo chyba nie dała bym rady wypić 3 szklanek glukozy na czczo.
Co do odwiedzin babć to podejrzewam że wiem co czuje Niepokorna. Wolnoć Tomku w swoim domku. I to przysłowie wszystko mówi. Niby nic takiego się nie dzieję ale normalnej dorosłej osobie takie odwiedziny zakłócają rytm dnia a co dopiero takiemu maluszkowi.
-
Doda gratulacje 3 trymestru! Ale oficjalie zacznie się dopiero za tydzień
No ja właśnie też marzę o KP ale to nie zależy od nas mam nadzieję jednak, że się uda
Kochana dlaczego 3 szklanek?!
Ja po pobraniu dziś, w przyszły piatek usg i sesja, a usg po 10.05! aaaa nie moge sie doczekać!2016 🩷
2020 🩵
Dokładnie nie wiem ile tej glukozy dokładnie trzeba wypić ale znajoma mi mówiła o szklankach. Na szczęście nie muszę się już tym martwić. Jutro mam wizytę u dentysty bo ząb mi się ukruszył. Na szczęście nie boli i mam nadzieję że jutro szybko mi to zrobią i od razu założą twardą plombę.
-
Doda
Oj powiem Ci, że racja. Ale już jest lepiej, bo siedzimy w domku na razie. Ja dostałam @ i kiepsko się czuję, dlatego na razie relaksujemy się w swoim gniazdku z małą. A mamuśki siedzą z nami, a czasem biegają po sklepach Sytuacja się ustabilizowała i mała spokojniejsza. Jutro od 15:00 będzie z nami tylko moja mama, bo druga babcia idzie na imprezkę do swojej przyjaciółki
Ja wczoraj kładłam się do łóżka o 23:00. Mąż się do mnie przytulił i powiedział, że myślał sporo ostatnio i że chyba jednak niebawem zdecydujemy się na drugie dziecko. Stwierdził, że fajnie by Julia miała rodzeństwo i że chyba lepiej teraz póki siedzę już w pieluchach niż potem, gdy już się od nich odzwyczaję. Ze względów ekonomicznych to jest teraz również najlepszy czas. Bardzo mnie zdziwił tymi słowami, ale cieszę się, bo wcześniej mówił, że nie wie, czy w ogóle chciałby drugiego dziecka. A ja? Chcę... ale boję się Obawiam się, że sobie nie poradzę z dwójką małych dzieci. Madlene jest dla mnie wzorem i staram się myśleć, że dam radę tak jak ona, ale mimo wszystko strach jest...Madlene84, domiii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kochane dziękuję za rady, pewnie jeszcze nie raz skorzystam z waszego doświadczenia i zamęczę Was moimi pytaniami
U nas wydaje mi się, że już troszkę lepiej. Zaczynamy się powolutku rozumieć z maluszkiem więc idziemy do przodu
Patutka tak patrzę na Twój suwaczek i oczom nie wierzę, że u Was już 30 tydzień!!
Kalika rzuciło mi się wcześniej w oczy, że pisałaś coś o rozmiarach ubranek dla dziecka. Ja miałam kupione kilka 56 tak w razie jakby się dziecko mniejsze urodziło a większość w 62 i powiem Ci że ta moja pchła okropnie topiła się w 56 i musieliśmy kupić kilka sztuk na 50 bo żal było na to nasze dziecko patrzeć
Madlene bardzo się cieszę, że udało się z tym paszportem jednak czasem warto być upartym
-
Pedzi ten czas. Nasz synek juz ma prawie 3 miesiace!
Niepokorna dobrze dziewczyny mowia to kwestia organizacji chociaz mysle ze temperament dzieci tez ma znaczenie bo przy lobuzach (chociaz to moze kwestia wychowania?) byloby duzo trudniej. Zresztą jeszcze przed chwila nie wiedzialas jak sobie dasz rade z jednym malenstwem.... samo przychodzi a i dzieciom z rodzenstwem latwiej w zyciu... nawet jeśli sie czasem kloca Ja tam mysle o 4tym. Daj tylko Boze aby sytuacja finansowa nam pozwolila
Doda Twoja mame to naprawde warto podziwiac. A ile Was jest rodzenstwa?
Ja upieklam 4 ciasto I tort. Teraz z Emilka balet a wieczorem sobie przyprawie mieso na jutro