X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu wrzucam na chwilke.... cala moja Trójca... rodzinne pogaduszki :)

《Skasowane》

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 01:51

Doda, magdaM85, klaudia1534, kalika, renia.31, 100krotka:), nataliano, domiii lubią tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene jest nas w sumie 5. Najmłodszy brat jest o 13 lat młodszy ode mnie. Ja moją mamę podziwiam za to że nas aż 5 urodziła i dawała sobie z nami i gospodarką radę. A w tych czasach wcale nie było łatwo bo przecież nie miała do użytku pampersów i tych wszystkich chusteczek nawilżanych, ani pralki automatycznej tylko zwykłą franie, i ogrzewania centralnego nie było tylko jeden piec kaflowy w kuchni. Kiedyś to były ciężkie czasy, żeby dzieci odchować to trzeba było się nagłówkować, ale i ludzie mieli mniejsze wymagania.

Madlene84 lubi tę wiadomość

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam zdjęcie synka, jutro usunę :) Tutaj miał 3 dni, aktualne mam na telefonie a nie mogę kabla znaleźć żeby zrzucić na komputer ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 11:13

kalika, magdaM85, renia.31, Doda, 100krotka:), Madlene84, nataliano, domiii lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, cudny widok. <3

Klaudia, przesłodki ten Twój Kacperek :-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, Klaudia slodkie te wasze szkraby,ajj zakochac sie mozna jednym slowem.mówiąc:)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23b983e59929565bmed.jpg

postanowiłam pochwalić sie Wam jeszcze brzuszkiem z okazji naszej 30- stki :-) teraz zaczyna do mnie docierać, że już niedługo ją przytule i dotknę poraz pierwszy.

Choć jeszcze nie bardzo dociera do mnie jak wielki skarb pod sercem nosze. Jak wielki dar od Boga dostałam. I jak mu za to podziękować.
    Kazdy dzień podnoszę coraz wyżej głowę. Wiem, że mam dla kogo żyć i ten dupek który nas zostawił nie był warty nawet jednej lzy. Nie jest wart by nazwać go "tatą".
    Teraz już wiem, że jestem silna, nie potrzebuje go. A Julce dam wszystko czego tylko będzie potrzebowała.

I ogromnie wierzę w to, że w naszej bliższej bądź dalszej przyszłości trafimy z małą na mężczyznę, prawdziwego mężczyznę który nas pokocha. :-)

Dziewczyny. Ciąża mnie ostatnio bardzo odmieniła. Nie zastanawiam sie czy dam radę, ja MUSZĘ dać radę. Jeju!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 11:58

domiii, Madlene84, nataliano lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Doda Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Patutka!!! Tak trzymaj. Ty już niedługo przytulisz swoją córeczkę a ja jakiś miesiąc po Tobie. Ale zleciało.:D

Madlene, Klaudia śliczne dzieciaki.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano
    Po CC powinno się odczekać minimum pół roku. To spokojnie wystarcza. Ale nawet jeśli ciąża się zdarzy wcześniej to w dobie dzisiejszych możliwości dzieci odpowiednio monitorowane rodzą się całe i zdrowe :)

Klaudia
    Moja córka ma nieco ponad 2 miesiące, a większość ubranek, które nosi to 68... Także nie sugeruj się naszymi radami, bo może się okazać, że Twoje dziecko będzie rosło tak samo szybko, jak moje.
    PS: Słodki synek :D

Madlene
    Pewnie masz rację. Wychowanie to wielka sprawa. Ja mam dość tych rozkapryszonych dzieci anglików. Są bardzo hałaśliwe i źle wychowane (90%). Mam nadzieję, że uda mi się wychować moją córkę na kulturalną, młodą damę :D
    PS: Uwielbiam tego Twojego bąbla :P

Doda
    To Twoja mama też miała pełne ręce roboty :)

Patutka
    Cieszą mnie bardzo Twoje słowa kochana :*

Ja wczoraj znowu walczyłam z kolką. Mimo, że Julia dostaje leki itp. to nadal miewa kolki. Wczoraj płakała 1,5 godziny bez przerwy. Nie pomagało nic. No cóż... mam nadzieję, że kiedyś to minie bezpowrotnie.

W ogóle to mam taki @, że masakra. Tampony zmieniam co 1-2 godziny. I zabezpieczam się dodatkowo małą podpaską, bo czasem przez opiekę nad małą nie jestem w stanie iść do toalety i mi przecieka tampon. Więc jest ciężko. Na szczęście tylko krwawię, ale nic mnie nie boli.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna spróbuj masowac jej nóżki i machac nimi i krazyc w strone brzuszka:)dociskaj jej nozki do brzuszka u nas pomaga i mala gazy odda i lzej jest,plus kocyk badz cos w rulonik podloz i niech spi z nozkami w gorze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 00:46

• Patutka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda wrote:
    Brawo Patutka!!! Tak trzymaj. Ty już niedługo przytulisz swoją córeczkę a ja jakiś miesiąc po Tobie. Ale zleciało.:D

Madlene, Klaudia śliczne dzieciaki.
    Dziękuję :-)
    Fakt, że od momentu kiedy byłam w szpitalu nie wiem kiedy to ale ciało. Ale wiem, że jesteśmy już bezpieczne!
    I już niedługo ją przy tyle, ahh.

Tak w ogóle nas też jest 5-ka i wszystkie to baby. Ale u mnie była większą różnica. Ale co tu gadać mam takie siostry, że widzą czubek własnego nosa i tylko z młodszą, z którą mieszkam to mam kontakt.

2016 🩷

2020 🩵

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano
    Tak, przyciąganie nóżek do brzuska pomaga w uwolnieniu gazów. Ale po pewnym czasie młoda się usztywnia i nie można jej tego już zrobić.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka slicznie wygladasz:)

Patutka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna moze dynamicznie troche:) albo jeszcze opcja polozyc malutka na lokiec badz kolano brzuszkiem do dolu i jak fika nozkami to sobie go rozmasuje

• Mi$ia26 :) Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane mam nadzieje ze u was i dzieciaczkow wszystko dobrze dlugo mnie nie bylo :) Pozdrawiamy z Kacperkiem za 7 dni konczymy 5 miesiecy <3

Madlene84, domiii lubią tę wiadomość

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem z ovufriend chcialam tylko spytać czy pobolewanie w lewej pachwinie albo jajniku (ciężko mi określić co to jest dokładniej) jest normalne we wczesnej ciąży? Wczoraj po 11 h pracy, chodząc non stop na nogach zaczęłam bardziej go odczuwać a teraz po nocy i odpoczynku jest ok. Nawet jak do domu wróciłam i polezalam chwile było o niebo lepiej. Tak żeby wam jeszcze nakreślić sprawę to gdzieś tydzień po owu w nocy a raczej nad ranem obudził mnie ból tez po lewej stronie pozniej na chwile podbrzusze mnie delikatnie zabolało i przeszło i od tego czasu czuje ta stronę ale delikatnie, czasami w ogóle nie czuje a wczoraj przy pracy własnie się nasililo, byłam cały czas na nogach. Owulacja tez była po lewej stronie. Chce się was poradzić bo boje się ze to może być coś złego a na usg i tak nic nie wyjdzie tak samo beta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 07:18

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zaszlam w ciaze to bolal mnie jajnik z ktore go byla owulacja. A gin stwierdzil ze to calkiem normalne.

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A też nasilalo ci się przy dłuższym chodzeniu? Mam nadzieje ze to jajnik a nie wiezadla chociaż one też w ciazy się powiększaja ale nie wiem czy jak bolą we wczesnej ciąży to to jest normalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 11:26

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To za wcześnie na ból więzadeł, definitywnie za wcześnie....

Teraz bolą jajniki bo pracują dużo bardziej niż wcześniej. A dopóki to nie jest bol, że nie możesz wytrzymac, czy krwawisz przy nim, to jest normalny.

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Patutka slicznie wygladasz:)
    O masz, dziekuje :-)

2016 🩷

2020 🩵

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka
    Zaktualizuj suwaczek, skoro będzie Julia, a nie Nikola :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ