X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu wrzucam na chwilke.... cala moja Trójca... rodzinne pogaduszki :)

《Skasowane》

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 01:51

Doda, magdaM85, klaudia1534, kalika, renia.31, 100krotka:), nataliano, domiii lubią tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene jest nas w sumie 5. Najmłodszy brat jest o 13 lat młodszy ode mnie. Ja moją mamę podziwiam za to że nas aż 5 urodziła i dawała sobie z nami i gospodarką radę. A w tych czasach wcale nie było łatwo bo przecież nie miała do użytku pampersów i tych wszystkich chusteczek nawilżanych, ani pralki automatycznej tylko zwykłą franie, i ogrzewania centralnego nie było tylko jeden piec kaflowy w kuchni. Kiedyś to były ciężkie czasy, żeby dzieci odchować to trzeba było się nagłówkować, ale i ludzie mieli mniejsze wymagania.

Madlene84 lubi tę wiadomość

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam zdjęcie synka, jutro usunę :) Tutaj miał 3 dni, aktualne mam na telefonie a nie mogę kabla znaleźć żeby zrzucić na komputer ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 11:13

kalika, magdaM85, renia.31, Doda, 100krotka:), Madlene84, nataliano, domiii lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, cudny widok. <3

Klaudia, przesłodki ten Twój Kacperek :-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, Klaudia slodkie te wasze szkraby,ajj zakochac sie mozna jednym slowem.mówiąc:)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23b983e59929565bmed.jpg

postanowiłam pochwalić sie Wam jeszcze brzuszkiem z okazji naszej 30- stki :-) teraz zaczyna do mnie docierać, że już niedługo ją przytule i dotknę poraz pierwszy.

Choć jeszcze nie bardzo dociera do mnie jak wielki skarb pod sercem nosze. Jak wielki dar od Boga dostałam. I jak mu za to podziękować.
    Kazdy dzień podnoszę coraz wyżej głowę. Wiem, że mam dla kogo żyć i ten dupek który nas zostawił nie był warty nawet jednej lzy. Nie jest wart by nazwać go "tatą".
    Teraz już wiem, że jestem silna, nie potrzebuje go. A Julce dam wszystko czego tylko będzie potrzebowała.

I ogromnie wierzę w to, że w naszej bliższej bądź dalszej przyszłości trafimy z małą na mężczyznę, prawdziwego mężczyznę który nas pokocha. :-)

Dziewczyny. Ciąża mnie ostatnio bardzo odmieniła. Nie zastanawiam sie czy dam radę, ja MUSZĘ dać radę. Jeju!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 11:58

domiii, Madlene84, nataliano lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Doda Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Patutka!!! Tak trzymaj. Ty już niedługo przytulisz swoją córeczkę a ja jakiś miesiąc po Tobie. Ale zleciało.:D

Madlene, Klaudia śliczne dzieciaki.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano
    Po CC powinno się odczekać minimum pół roku. To spokojnie wystarcza. Ale nawet jeśli ciąża się zdarzy wcześniej to w dobie dzisiejszych możliwości dzieci odpowiednio monitorowane rodzą się całe i zdrowe :)

Klaudia
    Moja córka ma nieco ponad 2 miesiące, a większość ubranek, które nosi to 68... Także nie sugeruj się naszymi radami, bo może się okazać, że Twoje dziecko będzie rosło tak samo szybko, jak moje.
    PS: Słodki synek :D

Madlene
    Pewnie masz rację. Wychowanie to wielka sprawa. Ja mam dość tych rozkapryszonych dzieci anglików. Są bardzo hałaśliwe i źle wychowane (90%). Mam nadzieję, że uda mi się wychować moją córkę na kulturalną, młodą damę :D
    PS: Uwielbiam tego Twojego bąbla :P

Doda
    To Twoja mama też miała pełne ręce roboty :)

Patutka
    Cieszą mnie bardzo Twoje słowa kochana :*

Ja wczoraj znowu walczyłam z kolką. Mimo, że Julia dostaje leki itp. to nadal miewa kolki. Wczoraj płakała 1,5 godziny bez przerwy. Nie pomagało nic. No cóż... mam nadzieję, że kiedyś to minie bezpowrotnie.

W ogóle to mam taki @, że masakra. Tampony zmieniam co 1-2 godziny. I zabezpieczam się dodatkowo małą podpaską, bo czasem przez opiekę nad małą nie jestem w stanie iść do toalety i mi przecieka tampon. Więc jest ciężko. Na szczęście tylko krwawię, ale nic mnie nie boli.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna spróbuj masowac jej nóżki i machac nimi i krazyc w strone brzuszka:)dociskaj jej nozki do brzuszka u nas pomaga i mala gazy odda i lzej jest,plus kocyk badz cos w rulonik podloz i niech spi z nozkami w gorze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 00:46

• Patutka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda wrote:
    Brawo Patutka!!! Tak trzymaj. Ty już niedługo przytulisz swoją córeczkę a ja jakiś miesiąc po Tobie. Ale zleciało.:D

Madlene, Klaudia śliczne dzieciaki.
    Dziękuję :-)
    Fakt, że od momentu kiedy byłam w szpitalu nie wiem kiedy to ale ciało. Ale wiem, że jesteśmy już bezpieczne!
    I już niedługo ją przy tyle, ahh.

Tak w ogóle nas też jest 5-ka i wszystkie to baby. Ale u mnie była większą różnica. Ale co tu gadać mam takie siostry, że widzą czubek własnego nosa i tylko z młodszą, z którą mieszkam to mam kontakt.

2016 🩷

2020 🩵

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano
    Tak, przyciąganie nóżek do brzuska pomaga w uwolnieniu gazów. Ale po pewnym czasie młoda się usztywnia i nie można jej tego już zrobić.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka slicznie wygladasz:)

Patutka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna moze dynamicznie troche:) albo jeszcze opcja polozyc malutka na lokiec badz kolano brzuszkiem do dolu i jak fika nozkami to sobie go rozmasuje

• Mi$ia26 :) Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane mam nadzieje ze u was i dzieciaczkow wszystko dobrze dlugo mnie nie bylo :) Pozdrawiamy z Kacperkiem za 7 dni konczymy 5 miesiecy <3

Madlene84, domiii lubią tę wiadomość

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem z ovufriend chcialam tylko spytać czy pobolewanie w lewej pachwinie albo jajniku (ciężko mi określić co to jest dokładniej) jest normalne we wczesnej ciąży? Wczoraj po 11 h pracy, chodząc non stop na nogach zaczęłam bardziej go odczuwać a teraz po nocy i odpoczynku jest ok. Nawet jak do domu wróciłam i polezalam chwile było o niebo lepiej. Tak żeby wam jeszcze nakreślić sprawę to gdzieś tydzień po owu w nocy a raczej nad ranem obudził mnie ból tez po lewej stronie pozniej na chwile podbrzusze mnie delikatnie zabolało i przeszło i od tego czasu czuje ta stronę ale delikatnie, czasami w ogóle nie czuje a wczoraj przy pracy własnie się nasililo, byłam cały czas na nogach. Owulacja tez była po lewej stronie. Chce się was poradzić bo boje się ze to może być coś złego a na usg i tak nic nie wyjdzie tak samo beta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 07:18

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zaszlam w ciaze to bolal mnie jajnik z ktore go byla owulacja. A gin stwierdzil ze to calkiem normalne.

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A też nasilalo ci się przy dłuższym chodzeniu? Mam nadzieje ze to jajnik a nie wiezadla chociaż one też w ciazy się powiększaja ale nie wiem czy jak bolą we wczesnej ciąży to to jest normalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 11:26

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To za wcześnie na ból więzadeł, definitywnie za wcześnie....

Teraz bolą jajniki bo pracują dużo bardziej niż wcześniej. A dopóki to nie jest bol, że nie możesz wytrzymac, czy krwawisz przy nim, to jest normalny.

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Patutka slicznie wygladasz:)
    O masz, dziekuje :-)

2016 🩷

2020 🩵

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka
    Zaktualizuj suwaczek, skoro będzie Julia, a nie Nikola :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ