X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W grudniu jadę na 99% do Polski samochodem ma Święta i Nowy Rok. I ma się zjechać cała rodzina. Z tego tytułu postanowiłam schudnąć. Oczywiście robię to przede wszystkim dla siebie, ale miło będzie jak przy okazji rodzina rzuci mi kilka komplementów :) Tylko nie wiem, czy mam siłę. Zawsze było u mnie kiepsko z samozaparciem. Ale muszę spróbować. Wesprzecie mnie jakoś?

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna kąpiemy Dominika codziennie bo chcę żeby miał stały rytm dnia i stałe punkty, to podnosi poczucie bezpieczeństwa u dziecka. Dodatkowo chcę żeby się w końcu oswoil z wodą. Raz go nie wykapalismy bo akurat gości mieliśmy to potem zasnąć nie mógł, był taki wybity z rytmu. Jednak jak się go wykapie pomimo płaczu potem karmienie i super sam zasypia w łóżeczku. Bez kapania nie wie co się dzieje i czemu ma już iść spać.

Na mnie możesz liczyć, ha też walczę z kilogramami. Na pewno pomaga mi kp, bo zupełnie inaczej jem. Przede wszystkim jedzenie na parze, nic smazonego. Dodatkowo planuję zacząć już na siłownię chodzić i codziennie spacerek minimum 5km mi wychodzi, taką trasę sobie wyznaczylam do rodziców:-)

Madlene84, domiii lubią tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ma rację. Dziecko potrzebuje stałych czynności codziennie. Kąpanie jest bardzo dobrym tego przykładem. Co prawda nie jest to obowiązek ale jeżeli pomaga przygotować dziecko do nocy to warto to robić. Na pewno będzie procentowało odpowiednimi zachowaniami w przyszłości

Madlene84 lubi tę wiadomość

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niepokorna dziekuje bardzo dzis plamiłam i jednak wybiore się do lekarza ale skoro mowicie że to jest normalne to nie wiem czy jest sens isc... zapisalam sie to pojde dla wlasnego spokoju, bardzo Wam dziewczyny dziękuję.:*

Zuzka
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia ból w dole brzucha jest normalny ale jeżeli plamisz to lepiej iść do lekarza na wszelki wypadek. Zdarzają się plamienia na początku ciąży lub podczas zagnieżdżenia jednak lepiej to skonsultować z lekarzem

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Patutka to fakt ale wszędzie tak piszą nie tylko na tych forach. Dziś mnie ciągnie bardziej w jajniku w piątek idę do ginekologa i sprawdzi czy jest ok, a nóż pecherzyk ciążowy wypatrzy :p a jak nie to chociaz może będę wiedziała czy nie ma torbieli itp
    Trzymam kciuki ;)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzkaa wrote:
    niepokorna dziekuje bardzo dzis plamiłam i jednak wybiore się do lekarza ale skoro mowicie że to jest normalne to nie wiem czy jest sens isc... zapisalam sie to pojde dla wlasnego spokoju, bardzo Wam dziewczyny dziękuję.:*
    Jak wyglądało plamienie?

Grozle plamienie jest czysto czerwoną krwią, krwią ze skrzepami albo krwawienie z bólem podbrzusza. Wtedy powinno się pędzić do lekarza ;-)

2016 🩷

2020 🩵

• kalika Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem w szpitalu bo te skurcze mnie niepokoily. Z dzieckiem wszystko ok, szyjka długa i zamknięta. Dostałam kroplowke z magnezem i póki co skurczy nie ma. Lekarka twierdzi, że te skurcze są norma i jeśli szyjka jest ok to nie ma powodu do niepokoju. Mam nadzieję, że noc będzie spokojna i jutro mnie wypisza do domu.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Patutka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że pojechalas. Na szczęście że szyja długa. U mnie przez dwie doby leżenia skróciła się o 1.5 cm teraz po prostu zwracają uwagę na brzuszek i oszczędzaj się przede wszystkim.

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,moja Nadinka to uwielbia sie kapac :-) lezalaby w wodzie dlugo i usmiecha sie:) Niepokorna a ty nie kapiesz codziennie?? Ja kąpie codziennie ok 19 a jak czasem wczesniej zrobi mocna kupkę to kapiemy sie wczesniej

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzkaa
    Niezależnie od tego, jak wygląda plamienie powinnaś iść do lekarza sprawdzić, czy wszystko jest w porządku. Niektóre kobiety (w tym ja) mają taką naturę, że plamią w ciąży, ale u innych może to oznaczać nawet najgorsze. Koniecznie idź to skonsultować.

kalika
    Najważniejsze, że się uspokoiłaś i że wszystko z Tobą i dzieckiem w porządku :)

Doda, Magda
    Macie rację z tymi przyzwyczajeniami dziecka, które budują poczucie bezpieczeństwa. Aczkolwiek ja osobiście kąpieli do tego nie zaliczam. Dlatego, że czasem zdarzają się właśnie takie dni, kiedy nie mamy możliwości wykąpania dziecka i robi się problem, bo ono bez kąpieli nie chce zasnąć. Dlatego ja kąpię dziecko raz na 2-3 dni. A i tak genialnie mi zasypia i nie mam żadnych problemów z tym. Ale oczywiście zapytałam z ciekawości i dziękuję za udzielenie informacji :D

nataliano
    Jak pisałam wyżej ja kąpię Julię raz na 2-3 dni :)

My dwa dni z rzędu byliśmy na bardzo długim spacerze. Jednego dnia byłam z mężem, a drugiego z parą znajomych. Każdego dnia zrobiłam z wózkiem około 8 km :) A dzisiaj tak potwornie bolą mnie łydki :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Magda,moja Nadinka to uwielbia sie kapac :-) lezalaby w wodzie dlugo i usmiecha sie:) Niepokorna a ty nie kapiesz codziennie?? Ja kąpie codziennie ok 19 a jak czasem wczesniej zrobi mocna kupkę to kapiemy sie wczesniej
    Też będę zamierzała kąpać codziennie :-D

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna aha:) kazdy ma swoj jakby plan dnia:) u nas juz 2dzien ciepelka chodzimy na spacery ok 5km,zakwasy mam straszne:D dawno sie nie lazilo dlugo:) u nas w porzadku tylko nasA mala marudna wieczorami spi jak mysz pod miotla,dopiero po 24,1 w nocy zasypia do 7 8 rana :-)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia się spełniają...
    Odliczanie czas zacząć...
    42 dni...
    Lecimy!!!
    Polska czeka :D

kalika, klaudia1534, nataliano, Madlene84 lubią tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, super! Na długo przylatujecie?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Niepokorna, super! Na długo przylatujecie?

Będziemy w Polsce od 19 czerwca do 1 lipca, także niecałe 2 tygodnie :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie. Czas szybko leci, także ten miesiąc minie zanim się obejrzycie. Ciekawe jak Julka będzie znosiła lot. Mam nadzieję, że będzie fanka lotów w przestworzach :)

Gdzie wszystkie się podzialyscie Mamusie? Tęsknię...

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ,melduję sie,u nas dzien codzień:) ost napierdzila mnie nadgarstek i lopatka z prawej strony mysle ze to od przesilenia,,,mam nadzieje ze minie,bo spac sie nie.daa tak boli...kalika ty juz prawie w polowie:) jak ten czas leci,mu chgemy jevhac z malutka w gory i psem malutkim co polecacie za miejsca?

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika ja też się melduję :) Co tam u Was? Jak się czujecie?
    U nas nic nowego, synek rośnie, ja siedzę w papierologii bo kompletuje potrzebne dokumenty do świadczeń przysługujących mi po urodzeniu dziecka. Prawie codziennie chodzimy też na spacerki, które Kacperek uwielbia :) Wczoraj pod wieczór zostawiliśmy młodego z dziadkami i pojechaliśmy na zakupy w poszukiwaniu jakiejś cieńszej i malutkiej bluzy dla niego, bo we wszystkim co miał przygotowane na zewnątrz się jeszcze topi i jest mu za gorąco. Na szczęście w ff dorwaliśmy taką o jaką mi chodziło w rozmiarze 50 :P

Niepokorna super, że lecicie do Polski :) Widziałam też, że zaczynasz się odchudzać więc od dziś w pełni się z Tobą solidaryzuję, trzeba w końcu zrzucić resztę nadprogramowych kg ciążowych. Więc dieta czas start! :)
    Jak narazie 10 kg na minusie od porodu, jeszcze jakieś 5-6 kg i będę meeega szczęśliwa.

Nataliano my jedziemy na początku września do Zakopanego, zarezerwowaliśmy już domek a ja nie mogę się doczekać jak wezmę koc i będę wypoczywać na łące obok i podziwiać cudowny giewont ;)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano, jeśli będziecie samochodem to polecam Białke Tatrzanska-pare krokow do basenów termalnych, podobne są w Bukowinie Tatrzańskiej, gdzie samochodem jest niedaleko, do Zakopanego z jego wszelkimi atrakcjami też blisko. Osobiście bardzo polecam Dom Wypoczynkowy Koliba - byliśmy tam w styczniu, super warunki (mieszkaliśmy w nowej części), pyszne domowe jedzenie, przemili młodzi właściciele. Miejsce jak najbardziej przyjazne dzieciom, w tym samym czasie było tam kilka rodzin z dziećmi, w tym też niemowlakami.

Klaudia, u mnie dobrze. W piątek wyszłam ze szpitala i od tej pory nic złego się nie działo. Maluch kopie coraz mocniej i czuje jego ruchy zdecydowanie częściej. Kuksance potrafią już być widoczne na zewnatrz :)
    Slodka kruszynka z tego Waszego synka. Podczas usg wymiary były zbieżne z tymi urodzeniowymi czy spodziewaliście się większego dzidziusia? :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ