WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 3 dni boli mnie głowa czy mogę brać paracetamol raz dziennie? czy to nie szkodzi?

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:
    Dziewczyny od 3 dni boli mnie głowa czy mogę brać paracetamol raz dziennie? czy to nie szkodzi?

Ja nie wiem. Madlene zapewne Ci powie. Ja jak boli mnie głowa to staram się zasnąć i ból mija. Nie chcę brać żadnych leków, bo się boję.
    Ania, chyba o Ciebie pytały dziewczyny z wątku Fasoleczki... Zajrzyj tam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 14:22

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna na różowej stronie?

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:
    Niepokorna na różowej stronie?

Tak.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja coś tam nie mogę znaleźć tego :p

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to? No pisały o tym chyba dwie strony temu.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strona 806, pisała D-dawna.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:

Mozesz paracetamol albo apap :)

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja paracetamol brał 4 x dziennie nawet po 1000mg. Nie chwałę się tym ale miałam takie migreny ze szkoda słów. No i niby można ale wiadomo ze jakiś tam strach jest. Ja próbowałam wielu sposobów na ból głowy ale nic nie pomagało. W końcu od lekarza dostałam nawet cięższe leki - coś z ibuprofenem i paracetamol wymieszane z kodeina - na szczęście wzięłam z tego niewiele a teraz jest lepiej.

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna to trzymam kciuki. My 2 lata dzielilismy dom z drugą rodzina. Wspominam to dość dobrze ale wiadomo ze były rzeczy które mi nie pasowały i o ile mnie sytuacja nie zmusi to wolałabym do takiego stanu rzeczy nie wracać. Niestety u nas jakiś bum jest teraz i mieszkania sięgają kosmicznych cen :/

zrz6e6ydhjw308do.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Wróciłam z urlopu!:) Pięknie było w tych Włoszech, ale dopadły mnie tam pierwsze mdłości i te chwile nie były łatwe! Jedzenie super, ale pizzy długo nie ruszę i mam mega ochotę na schabowego:) Opalona, "wypoczęta", nie mogłam dziś wstać na badania:) lekarza mam w pt i już mnie skręca z niepewności, ale póki co trzeba wrócić do pracy, bleeee. Czytywałam Was czasami:) Witam nowe dziewczyny i życzę udanego popołudnia:) Ja za chwilę idę odebrać wyniki :)

Ania24, 100krotka:), Madlene84 lubią tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w pierwszych tygodniach miałam WILCZY apetyt pochłaniałam wszystko a teraz mam wrażenie że co zjem to tak mi ciężko jakbym nie wiadomo ile zjadła i jakbym ciągle była peeełnaaa.

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Mozesz paracetamol albo apap :)

100krotka wzięłam jedną tabletkę bo bym nie wytrzymała w pracy do 17:30 i od razu mi lepiej :)

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ciesze się ze działa :)

Ja od początku sporo jem. Może nie aż tak dużo ilościowo ale na pewno często. Teraz min co 3 h a na poczatku musiałam zjeść co 2h bo inaczej mnie mdlilo i robiłam się słaba.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephinka super ze urlop sie udal :) a te mdlosci bardzo Cie meczyly? narobilas mi ochoty na pizze a w domu na obiad mielone...z malemstwem napewnowszystko dobrze wiec sie nie denerwoj:) choc wiem jak to jest sama mam stresa przed wizyta;/

Co do apetytu to ja nie mialam i teraz nie jest lepiej;/ ajak juz mi sie cos chce to nie wiem co...;/

Ania mnie tez na poczatku pobolewala glowa i apap mnie ratowal :)choc ja nie musialam sie meczyc w pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 16:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedawno wciagnelam obiadek idac do kuchni po picie przechodzilam kolo lusterka i az sie zatrzymalam i patrze jak mi bebzolek wywalilo

2pslgmx.jpg

taki ze mnie grubasek :D

josephinka84, klaudia1534, nataliano, Madlene84, agulas lubią tę wiadomość

• Ania24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjjj 100krota superaśny brzusio !!! Śliczny :)

100krotka:) lubi tę wiadomość

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka,
    Piękny brzuszek :)

Ania,
    Cieszę się, że działa. Niech ból mija i nie wraca.

Ja wstawiłam pranie, poukładałam ciuchy w szafie, obrałam ziemniaki, zrobiłam surówkę, napisałam list do koleżanki, a teraz odpoczywam i oglądam Top Model. Mąż wróci koło 18:00 :)

Madlene,
    Na razie muszę mieszkać z innymi. Ale już niedługo. I potem będę tylko z mężem i dzidzią :)

100krotka:), nataliano, Madlene84 lubią tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie.

Czy podczas brania luteiny (podjęzykowo) wzrastał/ malał Wam progesteron? A może był cały czas taki sam?

Martwię się, bo pomimo brania luteiny 2X1 mam cały czas w okolicach 30,5 ng/ml
    niby w normie, ale nic nie urosło

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cały dzień mnie nie było i jak się ładnie rozpisałyście:)

josephinka witaj po urlopie:) super że się udał, mi na mdłości pomagało jak coś przegryzłam jeszcze przed wstaniem z łóżka, jakieś ciasteczko zbożowe czy coś w tym stylu. Ja luteiny nie brałam, ale ogólnie to chyba ona jest po to głównie żeby ten progesteron nie spadał, a jak masz na razie powyżej 30 to myślę że jest ok.

100krotka:) śliczny brzusio masz:) aż miło popatrzeć. Takie brzuszki zawsze ślicznie i słodko wyglądają:) mój mąż twierdzi nawet że brzuszek ciążowy jest mega sexy:)

Aniu dobrze że apap wzięłaś i pomógł, te z grupy paracetamoli można brać, ja póki co nie musiałam jeszcze, ale to nigdy nie wiadomo więc w szufladzie mam na zapas.

Z apetytem to ja na początku miałam różne dziwne zachcianki, popijałam śledzia mlekiem i zagryzałam kanapką z dżemem:) teraz już mi przeszło i ogólnie mam tak że czuję głód a nic mi się nie chce. Więc się zapycham kanapkami z pasztetem (niedawno robiłam), bo tylko to mi w miarę wchodzi:)

Dziś miałam pracowity dzień w pracy. Szkolę stażystkę, na szczęście kumata dziewczyna. Do tego do końca września muszę zrobić jakieś szkolenie na stronie CBA o korupcji w administracji publicznej...dziś przebrnęłam przez 3 lekcje, a wszystkich jest 20:( do tego mąż mi się pochorował, jakaś grypa go rozkłada, biedaczek:(

100krotka:) lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ