X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 3 dni boli mnie głowa czy mogę brać paracetamol raz dziennie? czy to nie szkodzi?

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:
    Dziewczyny od 3 dni boli mnie głowa czy mogę brać paracetamol raz dziennie? czy to nie szkodzi?

Ja nie wiem. Madlene zapewne Ci powie. Ja jak boli mnie głowa to staram się zasnąć i ból mija. Nie chcę brać żadnych leków, bo się boję.
    Ania, chyba o Ciebie pytały dziewczyny z wątku Fasoleczki... Zajrzyj tam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 14:22

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna na różowej stronie?

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:
    Niepokorna na różowej stronie?

Tak.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja coś tam nie mogę znaleźć tego :p

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to? No pisały o tym chyba dwie strony temu.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strona 806, pisała D-dawna.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:

Mozesz paracetamol albo apap :)

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja paracetamol brał 4 x dziennie nawet po 1000mg. Nie chwałę się tym ale miałam takie migreny ze szkoda słów. No i niby można ale wiadomo ze jakiś tam strach jest. Ja próbowałam wielu sposobów na ból głowy ale nic nie pomagało. W końcu od lekarza dostałam nawet cięższe leki - coś z ibuprofenem i paracetamol wymieszane z kodeina - na szczęście wzięłam z tego niewiele a teraz jest lepiej.

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna to trzymam kciuki. My 2 lata dzielilismy dom z drugą rodzina. Wspominam to dość dobrze ale wiadomo ze były rzeczy które mi nie pasowały i o ile mnie sytuacja nie zmusi to wolałabym do takiego stanu rzeczy nie wracać. Niestety u nas jakiś bum jest teraz i mieszkania sięgają kosmicznych cen :/

zrz6e6ydhjw308do.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Wróciłam z urlopu!:) Pięknie było w tych Włoszech, ale dopadły mnie tam pierwsze mdłości i te chwile nie były łatwe! Jedzenie super, ale pizzy długo nie ruszę i mam mega ochotę na schabowego:) Opalona, "wypoczęta", nie mogłam dziś wstać na badania:) lekarza mam w pt i już mnie skręca z niepewności, ale póki co trzeba wrócić do pracy, bleeee. Czytywałam Was czasami:) Witam nowe dziewczyny i życzę udanego popołudnia:) Ja za chwilę idę odebrać wyniki :)

Ania24, 100krotka:), Madlene84 lubią tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w pierwszych tygodniach miałam WILCZY apetyt pochłaniałam wszystko a teraz mam wrażenie że co zjem to tak mi ciężko jakbym nie wiadomo ile zjadła i jakbym ciągle była peeełnaaa.

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Mozesz paracetamol albo apap :)

100krotka wzięłam jedną tabletkę bo bym nie wytrzymała w pracy do 17:30 i od razu mi lepiej :)

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ciesze się ze działa :)

Ja od początku sporo jem. Może nie aż tak dużo ilościowo ale na pewno często. Teraz min co 3 h a na poczatku musiałam zjeść co 2h bo inaczej mnie mdlilo i robiłam się słaba.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephinka super ze urlop sie udal :) a te mdlosci bardzo Cie meczyly? narobilas mi ochoty na pizze a w domu na obiad mielone...z malemstwem napewnowszystko dobrze wiec sie nie denerwoj:) choc wiem jak to jest sama mam stresa przed wizyta;/

Co do apetytu to ja nie mialam i teraz nie jest lepiej;/ ajak juz mi sie cos chce to nie wiem co...;/

Ania mnie tez na poczatku pobolewala glowa i apap mnie ratowal :)choc ja nie musialam sie meczyc w pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 16:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedawno wciagnelam obiadek idac do kuchni po picie przechodzilam kolo lusterka i az sie zatrzymalam i patrze jak mi bebzolek wywalilo

2pslgmx.jpg

taki ze mnie grubasek :D

josephinka84, klaudia1534, nataliano, Madlene84, agulas lubią tę wiadomość

• Ania24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjjj 100krota superaśny brzusio !!! Śliczny :)

100krotka:) lubi tę wiadomość

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka,
    Piękny brzuszek :)

Ania,
    Cieszę się, że działa. Niech ból mija i nie wraca.

Ja wstawiłam pranie, poukładałam ciuchy w szafie, obrałam ziemniaki, zrobiłam surówkę, napisałam list do koleżanki, a teraz odpoczywam i oglądam Top Model. Mąż wróci koło 18:00 :)

Madlene,
    Na razie muszę mieszkać z innymi. Ale już niedługo. I potem będę tylko z mężem i dzidzią :)

100krotka:), nataliano, Madlene84 lubią tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie.

Czy podczas brania luteiny (podjęzykowo) wzrastał/ malał Wam progesteron? A może był cały czas taki sam?

Martwię się, bo pomimo brania luteiny 2X1 mam cały czas w okolicach 30,5 ng/ml
    niby w normie, ale nic nie urosło

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cały dzień mnie nie było i jak się ładnie rozpisałyście:)

josephinka witaj po urlopie:) super że się udał, mi na mdłości pomagało jak coś przegryzłam jeszcze przed wstaniem z łóżka, jakieś ciasteczko zbożowe czy coś w tym stylu. Ja luteiny nie brałam, ale ogólnie to chyba ona jest po to głównie żeby ten progesteron nie spadał, a jak masz na razie powyżej 30 to myślę że jest ok.

100krotka:) śliczny brzusio masz:) aż miło popatrzeć. Takie brzuszki zawsze ślicznie i słodko wyglądają:) mój mąż twierdzi nawet że brzuszek ciążowy jest mega sexy:)

Aniu dobrze że apap wzięłaś i pomógł, te z grupy paracetamoli można brać, ja póki co nie musiałam jeszcze, ale to nigdy nie wiadomo więc w szufladzie mam na zapas.

Z apetytem to ja na początku miałam różne dziwne zachcianki, popijałam śledzia mlekiem i zagryzałam kanapką z dżemem:) teraz już mi przeszło i ogólnie mam tak że czuję głód a nic mi się nie chce. Więc się zapycham kanapkami z pasztetem (niedawno robiłam), bo tylko to mi w miarę wchodzi:)

Dziś miałam pracowity dzień w pracy. Szkolę stażystkę, na szczęście kumata dziewczyna. Do tego do końca września muszę zrobić jakieś szkolenie na stronie CBA o korupcji w administracji publicznej...dziś przebrnęłam przez 3 lekcje, a wszystkich jest 20:( do tego mąż mi się pochorował, jakaś grypa go rozkłada, biedaczek:(

100krotka:) lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ