X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia
    Dobrze, że się wygadałaś. Przecież od tego nas masz nieprawdaż dziewczyny? :) Spokojnie... AZS to nie wyrok. Musisz tylko bardziej dbać o skórę maluszka. Na pewno będzie wszystko dobrze :*

Madlene
    Twój synek jest tak sami pulchny jak moja Jula i pewnie dlatego nie spieszy im się do samodzielnego siadania, czy wstawania :P

Magda
    Nie ma się co dziwić, że Dominik ma takie zdolności. Nie waży tak dużo jak moja kluska. Jest różnica między 7 kg, a 12 kg :) Super, że młody tak sobie świetnie radzi :)

My wczoraj wróciliśmy z dwutygodniowego pobytu w Polsce. Tym razem naprawdę wypoczywaliśmy i cieszyliśmy się rodziną :)
    Co poza tym?
    Julia rośnie jak na drożdżach. Waży już coś koło 12 kg. Jest naprawdę dużą dziewczynką. Mamy nadal tylko 2 zęby, ale ostatnio kiepsko spała, więc może niebawem znów coś wyjdzie. Jestem zadowolona, bo młoda jest coraz bardziej rozumna. I już mnie całuje sama - a raczej jej się wydaje, że to pocałunek, a tak naprawdę otwiera buzię i ślini mi cały policzek :P Ale jest taka rozkoszna. Wiecie, że ona przez 90% czasu się śmieje? Chyba po ojcu jest taka pogodna. Porównywałam ją z dzieciakami moich przyjaciół w Polsce i żadne z tych dzieci nie jest tak zabawowe jak moje dziecko. Cieszę się nią strasznie :) Ona już tańczy na siedząco :D

Dobranoc kochane <3

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Nie zazdroszczę Wam tych problemow ze skora u Maluszkow I mam nadzieje ze z tego Szybko wyrosna. Odpukac u Philipka w tej kwestii nie dzieje sie nic. U nas Davidek mial dosc wrazliwa skorka ale tez bez takich przebojow.

Magda faktycznie Dominik ma niezle tempo ale Ty musisz byc za nim krok w krok juz Od dluzszego czasu. U nas wciaz mozna Philipka zostawic siedzacego na podlodze. Chociaz swoimi sposobami sie przemieszcza takze nie na dlugo :) staje juz na czworaka ale jeszcze nie odkryl ze tak sie da chodzić :) za to Od 3 dni mowi TATA, robi brawo brawo , nie nie I papa. W lozeczku sie podciaga- glownie na kolana ale na stojaco tez sie juz udalo. A jak go probuje posadzic gdziekolwiek to sie od razu prostuje I chce stac. Ida mu tez dolne dwojki przez Co bardzo zle spal.ostatnio.

Niepokorna moj Philipek ostatnio zwolnil przybieranie na wadze a do twojej Julci to mu duzo brakuje. Ale tak samo jak ona jest super wesolym dzieckiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 10:34

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene
    Oj chyba te dzieci z lutego to są takie wesołki :P Swoją drogą ja mam nadzieję, że Jula teraz też zatrzyma się z wagą. Ważyłam ją wczoraj i ma dokładnie 12,1 kg. Kawał baby :P Ale też już staje na nogach także myślę, że może ominie etap raczkowania i od razu ambitnie podejdzie do chodzenia :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu... widzę, że wątek nam chyba umiera :(

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie cisza. Kazda zajete swoim Maluszkiem :)

U nas Philip chyba ostatnio slabo przybiera. Wydaje mi sie ze malo je jak na swoje wiek.

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene
    Ale nie jest przecież chudy :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chorobsko się przyplatalo:-( Dominik zakatarzony i bardzo marudny przez to:-( ale mamy w końcu pierwszy ząbek:-) lewa dolna jedyneczka nam się pojawiła.

Madlene ale maluchy im starsze tym wolniej przybierają więc nie masz się co martwić. U nas tez raz lepiej raz gorzej z jedzeniem ale jakoś idzie.

nataliano lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda
    Gratulacje z powodu ząbka :)
    Przykro mi, że dopadła Was choroba. Oby szybko wszystko wróciło do normy. Zdrówka! Jula ma już 8,5 miesiąca i na szczęście jeszcze ani razu nie była chora :) Odpukać :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano
    Gdzie się podziałaś? Pisz tu szybko, co u Ciebie?

Magda
    Dominik już zdrowy? :D Co u Was?

Madlene
    Jak się ma moje słoneczko Philipek? :D

kalika
    Jak się miewacie z Mikołajem? Wszystko dobrze?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza jak makiem zasiał. Wszystkie mamy zajęte swoimi pociechami. Moja córa jakoś przedziwnie dziś szybko zasnęła. 10 min i już spała. Zazwyczaj inaczej to wygląda. Po godzinie kręcenia się oraz gaworzenia ciężko przychodził sen a dziś bach i śpi.

Co tam u Was dziewczyny. Jak wasze maluszki?

Moja Ania już waży 6 kg oraz ma chyba ze 63 cm wzrostu. Rwie się do siadania. Poza tym chyba idą pierwsze ząbki bo ostatnio zrobiła się nerwowa i zaczęła mi czasami robić zielone kupki. Moja mama mówi że to za wcześnie ale jej dziąsełko jakoś dziwnie mi wygląda. Na spacery za często nie chodzimy bo młoda nie znosi gondoli. Musi wszystko widzieć i dlatego jak wychodzimy to na 30 min maks i noszę ją na rękach. Wcześniej nosiłam ją w huście ale ostatnio nawet tego nie toleruje. Poza tym pogoda nie dopisuje bo ciągle leje.

Pozdrawiamy wszstkie mamuśki i maluszki.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda
    Ja też rzadko wychodzę na spacer, bo jakoś mi się nie chce. Ale za 2 tygodnie przeprowadzamy się do domu z ogrodem to będę mogła z nią wychodzić chociaż do ogródka na powietrze.
    Fajnie, że Ania rośnie i ma się dobrze. A na ząbki wcale nie jest za wcześnie. Każde dziecko inaczej się rozwija.
    Co do mojej Julii to ona jest naprawdę dużym dzieckiem. Waży już 12 kg i nosi rozmiar 86, a ma 9 miesięcy :D No ale rodzice duzi, to dzidzia też nie może odstawać :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna zazdroszczę Wam tego domu z ogrodem. Bardzo mi brakuje takiego podwórka jak u moich rodziców na wsi. Przy ostatniej przeprowdzce szukaliśmy chociażby mieszkania na parterze gdzie będzie prywatny ogródek ale tutaj ciężko coś takiego znaleźć. Obecnie mieszkamy na pierwszym piętrze. Jest ogródek do dyspozycji ale nie ma żadnego ogrodzenia i tak jakoś dziwnie. Ale nie narzekam bo mam namiastkę warzwnika, gdzie uprawiam pomidory, ogórki oraz zioła. W tym roku posadziłam sobie nawet krzaczek czarnej porzeczki,którą uwielbiam i mam nadzieję że w przyszłym roku ładnie obrodzi.

Kiedyś jak będziemy kupować jakieś lokum to na pewno dom z ogródkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 10:39

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda
    No my mamy w planach pomieszkać w tym około dwóch lat, a potem kupujemy własny dom :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór mamuśk:))) postanowilam was odwiedzić,tak dzis myslalam zeby wcześniej napisać tutaj ale Nadia nie pozwala.:D najpierw napisze co u nas potem zobacze co u was w dalekim.swiecie sie dzieje i maluszkami:) Mamy 4zeby ida teraz dwojki,ostatnio bylismy na szczepieniu to mierzylismy 73cm i 7kg. A pozniej pare dni po tym dostala goraczki 3dniowka wysypka po niej,kapalam w krochmalu zeszlo.Przez te dni nauczyla sie siadac z pozycji na czworaka haha,teraz ma tak ze z pozycji lezacej udaje jej czasem usiasc i z reszta tak szybko siada ze masakra,teraz Chcials by non stop stac i lobuzowac,przu wszystkim staje oczy cza miec dookola głowy,raczkuje tez tak na pol,zrobi dwa do przodu i siada,wszedzie jej pelno,energiczna zywiolowa dziewczynka:) jemy prawie wszystko,mleko w nocy w dzien nie chce,aby kaszke,jogurty jakis obiadek chrupki,za biszkoptami nie przepada.Na spacery chodzilysmy od czasu do czasu teraz tak zimno ze z domy sie nie chce wyjsc,ale na spacerze grzecznie siedzi i obserwuje dookola:) mowi baba mama by oo eee piszczy au ba(bam) i to na tyle w skrocie u nas

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna,Nadia to w policzek mi robi indianina ze slinka:D 12kg to kluseczka do schrupania:) musicie miec zabawnie w domu z perełką:) Madlene fajnie ze u was tez w porzadku maly rozwija sie prawidlowo,kochany szkrabek,jej jak ten czas ucieka szybko juz 8 9 miesiecy za nami:)a dopiero co kazda czekala na swoj porod:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda zycze zdrowka dla Dominika,ciesze sie ze macie juz pierwsze zabki,bedzie gryzl:)Niepokorna nasza tez nie byla chora,odpukac....Doda to sie ciesz se tak szybo ci zasypia,my sie meczymy z 10-20min poki zasniemy,teraz z zabkowaniem czasem do pol godz dobre,daje jej na noc paracetamol i jakos przepekamy noc.Doda jak pulchne dziasla to oga powolutku sie przebijac i duzo slinienia,u nas luzne stolce na zabkowanie sa.Wspolczuje pogody u nas tez z pogoda ostatnio nie za ciekawie

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna super ze sie przeprowadzacie,Julka bedzie miala gdzie biegac:) my u rodzicow tez mamy dom z ogrodem,ale w nast roku bedziemy szukac cos innego.Dobranoc wam spijcie slodko z maluszkami:)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano
    Fantastycznie słyszeć, że Nadia taka ruchliwa. Aż ciepło się robi na sercu. Moje dziecko jest za duże i jeszcze nie siada samo, ale już się zaczyna przekręcać. U nas są aktualnie 3 ząbki - dwie jedynki i dwójka na dole. Pozdrowienia dla Was :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ruchliwa,az za juz raczkuje podnosi sie i trzyma mocno np koca czy kołdrę zeby stanąć na nóżkach.hfzie ja tam ona:) u nas wychodza dwojki i co noc placz i niepokój:/ :( mam nadzieje ze szybko przebija sie.A ile wazy twoja Jula? To super ze ma ząbki,Nadia wczoraj mnie ugryzla w barek tak ja swedzialo w buzce... a pyt z innej beczki czy ktorejs ustabilizowalo sie w miesiaczcd,bo u mnie na poczatku super ksiazkowo z 4miesiace,a teraz od 3 prawie mc brak okresu:/ od 2 tyg brazowa wydzielina:/ ehhh brak słów...

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano
    Mnie się ogólnie miesiączki w miarę ustabilizowały. Aczkolwiek w tym miesiącu jestem właśnie mniej więcej w połowie cyklu i mam plamienia. I kompletnie nie wiem, co to, bo nigdy czegoś takiego nie miałam.
    Pytałaś o wagę Julii. Otóż moje dziecko po rodzicach jest bardzo duże. Aktualnie mierzy 79 cm i waży 13,16 kg :D Położna powiedziała, że jest o wiele większym dzieckiem niż dzieci w jej wieku, ale jest jak najbardziej proporcjonalna.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 252 253 254 255 256
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ