X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po moich dzieciach nie ma. Juz dosłownie nic. Q u sąsiadów same córeczki wiec przyjdzie mi kompletowac od nowa. Z jednej strony kwota się uzbiera a z drugiej.... nie mogę się doczekać :)

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene dobrze że umowilas się do lekarza, zwłaszcza że w poprzednich ciazach miałaś takie problemy z szyjka. Lepiej to kontrolować.

Misia ja nie wiem dlaczego ale z mężem nie bierzemy w ogóle pod uwagę tego że może być córka, jakoś się na synka nastawiamy. No ale zobaczymy co z tego wyjdzie:-)

Ja też póki co ubranek nie będę kupować. Na razie mam zapasy od bratowej co najmniej na pół roku, a ona na bieżąco nam zbiera po ich maluchu. Ja się zabiorę za ich porządkowanie jak tylko pokoik zrobimy. Mąż się za remont zabiera w przyszłym tygodniu. Musimy zupełnie go przerobić, bo do tej pory to był taki komputerowy pokój z dominującą czerwoną ścianą więc dużo jest do robienia.

Madlene84 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy na pierwsze 3 miesiace :) ale jak jestem npw pepko nie moge sie powstrzymac :) nie umiem :)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pepko są fajne i tanie rzeczy, mnie też kusi zawsze ale wiem że nie ma po co bo i tak ile takiemu maluchowi tych ubrań trzeba, szybko powyrasta.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pokoik przerabiamy z sypialni ale też mam główna ścianę czerwona :P

Kupowanie tych ciuszków to.ogromna frajda i.przyjemnosc. zresztą jak wszystkich rzeczy dla Maluszka i po cichu (za plecami meza) ciesze się ze nic już po starszych nie mam hahaha

Magda z szyjka miałam problem w 1 ciąży. W drugiej żadnych dolegliwości przez całą ciążę. Nic po prostu. Także reguły nie ma. Ale stresować się nie ma co. Chwilami mnie tak boli ze się ruszyć nie mogę - głównie wstać czy chodzić. Przede wszystkim prawa strona.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od dwóch dni mam problem z wypróżnieniem się. Nawet kawa nie pomogła :(

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna spróbuj moze śliwek suszonych, mi pomogły.

Madlene to sie nie przemeczaj i może odpoczywaj więcej. Oby to tylko była kwestia rozciągania, a tak jak mówisz reguły nie ma.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wam ,a ja juz troche lepiej sie czuje,kupilam sobie krople do nosa,ale pozniej przeczytalam ze w ciazy ich nie mozna brac,wiec zostala mi cebula z cukrem tzn taki syrop;D wizyte mam w czw wiec jak nic nie przejdsie to spytam sie co moge wziasc na przeziebienie...8pazdz ide prywatnie do lekarza i wtedy sie dowiem o plci;)) mnie codzien po trochu ciagnie w podbrzuszu czasem glowa zaboli a tak yo ok.niedlugo bedziemy robic pokoj ba dole dla nas od podstaw,bo po gorze jyz nie dam rady chodzic i pozniej z dzidzia.a mala wyprawke bede robic w grudniu badz listopadzie te najwazniejsze rzeczy;)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidzę suszonych owoców...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mogę się dołączyć do rozmowek?
    Jestem po becie i pozytywnych testach ale jeszcze przed wizyta u gina, ale od trzech dni cały czas boli mnie ppodbrzusze, ciągnie,kłuje, szczypie, to normalne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna moze pomoze ci picie wody niegazowanej,bo my musimy ok 10szklanek wypic plus jabko,na mnie np dzialaly chipsy,ale u mnie narazie po zaparciach;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialenn witamy;) ;)tak to normalne macica sie powieksza i rozsciaga;))

Maialenn lubi tę wiadomość

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialenn witaj w naszym gronie:-) zapraszamy, czuj się tu jak u siebie:-) nataliano dobrze napisała organizm sie przygotowuje i się co nieco musi porozciagac:-) podaj mi datę porodu to Cię na pierwszą stronę dopiszę:-) umawialas się już na pierwszą wizytę?

Niepokorna jeśli nie lubisz suszonych owoców to może wprowadź więcej błonnika do diety. Ja np jem tylko razowe pieczywo, płatki owsiane rano gotuje sobie z pestkami dyni i słonecznika, makaron razowy. Może to Ci pomoże i trochę rozrusza jelita.

Ja sobie dziś dogodzilam na kolację:-) zrobiłam sobie sałatę z krewetkami:-) mezus w pracy więc sobie pozwoliłam, bo on nie lubi krewetek.
    Przygotowałam sobie też dwie sałatki do pracy, normalnie poszalalam:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ale te krewetki porzadkie ugotowalas?
    Ja bardzo tez lubie, jak sa dobrz zrobione, lubie i w sushi na surowo, ale nie zaczynam tego tematu bo oszaleje :P

Brzuch znowu boli, sie ruszyc nie moge. Wiele to ja przez caly dzien nie zrobie. Do 16:00 jestem w szkole gdzie siedze, pozniej dzieci podrzucam na zajecia - i tez siedze, zreszta zaczelo mnie to bolec na wakacjach, kiedy wlasciwie nic nie robilam... No nic juz jutro rano bede wiedziala co i jak.

Niepokorna jablko jak suszonych owocow nie lubisz. Mi lekarz kazal pic 3litry wody dziennie, strasznie to duzo, udaje mi sie okolo 2litrow, a i tak sie musze bardzo pilnowac i miec przypominajke w telefonie ;)

Witaj Maialenn, tak jak dziewczyny mowia, na samym poczatku takie pobolewanie jest calkiem normalne. Mi tez powiedzial lekarz ze moze bolec jajnik z ktorego byla szczesliwa owulka.

Nataliano dosyc Cie trzyma to przeziebienie :(

Kurde u nas sie zaczal sezon na pajaki, w nocy moj maz znalazl nawet jednego na poscieli naszej! Nie wiem, czy mam ochote sie w tym lozku dzisiaj polozyc brrrr U nas to takie wielkie sa, tluste.... fuj. Maz zaraz wraca, to jeszcze mi meble odsunie w sypialni i odkurze, a pozniej porozstawiam pokrojona cytryne, bo ponoc to je odstrasza. A moze Wy znacie jakis sprawdzony sposob na to swinstwo?

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    Ja piję około 1,5 litra wody dziennie. Więcej nie umiem. Zresztą nigdy nie piłam za wiele. A teraz w ciąży mam wrażenie, że piję 10 razy więcej niż kiedykolwiek :)

Udało mi się lekko załatwić. Ale nie wszystko jeszcze wyszło ze mnie :P Może jutro będzie lepiej :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w rześki poranek:)

Madlene krewetek na surowo bym nie tknęła:) lubię je tylko w wersji smażonej na masełku, a teraz to już w ogóle je na maxa wysmażam:) nie jem zbyt często ale jak mnie najdzie to się nie mogę powstrzymać. A sushi też mi brakuje, bo uwielbiam:) no ale dla dzidzi się trzeba poświęcać,rezygnować z tego co się lubi a jeść to za czym się nie przepada czy nawet nie lubi:)

Ja dziś cały dzień w biurze. Jutro mam mieć audit systemu jakości to muszę dokumenty ogarnąć i przygotować wszystko. Więc trochę więcej zajęcia się szykuje. W domu muszę dziś jakieś pranie zrobić i pomału się pakować bo w piątek od razu po lekarzu jedziemy do mego brata na chrzciny:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj wyjątkowo wcześnie na nogach, bo obudziłam się o 07:30 i jakoś nie mogę już zasnąć. A zasnęłam w nocy dopiero koło 03:00...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj, właśnie mi poszła krew z nosa :(

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna uwazaj na siebie;* ja jeazcze mam resztki kataru i tez z krwia wychodzi,mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej bo mam wizyte u gina;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstalam kolo 10.00,pogoda ponura az.glowa powoli zaczyna bolec i brzuch mnie ciagnie,juz nic takiego nie moge zalozyc ciasnego wszystko luzne,musze sie rozejrzec.za.swetrami i leginsami bo w.nic.wcisnac sie.juz nie da

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ