X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sid w 30 tyg za tydzien mamu usg 3 trymestru i juz sie doczekac nie moge:) Ja tez zaczynam sie stresowac ze nie dam rady sobie z maluszkiem i wogole ale jakos to bedzie nie ja pierwsza nie ostatnia:) Moj M w lutym wyjezdza i zostane sama z malym dopiero po kilku miesiacach do niego dolaczymy:)
    Nie mam ostatnio wogole czasu ale troche juz zwalniam i wrzucam na luz :)

Klaudia super wiadomosc sliczny maluszek:)

klaudia1534, magdaM85 lubią tę wiadomość

• Ania24 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia super maluszek :) mnie dzisiaj tak meczy zgaga ze chyba sie wykoncze :( jja sie wizytuje 1 pazdziernika w nastepnym tygodniu ide na badania typu hiv i rozyczka. Dziewczyny jak myslicie 1 bede w 11+6 tygodniu to czy lekarz moze juz wykonac badanie przeziernosci ?

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu myślę że jak się maluchy dobrze ułożą to powinno się dać zmierzyć przezierność. Badanie wykonuje się pomiędzy 11 a 14 tygodniem, więc u Ciebie już się będzie łapać. U mnie maluch byl bardzo uparty więc lekarzowi długo zajęło żeby zmierzyć przezierność, ale się udało:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja następną wizytę mam 19 października i będzie to wtedy 11t 4d (ale dzisiaj na USG ciąża wyszła starsza aż o 3 dni)i wtedy moja gin ma mi już zrobić właśnie badanie przeziorności i ogólnie całego dzidziulka dokładnie pomierzyć :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania moim osobistym zdaniem, to w tym czasie juz to badanie powinno byc mozliwe do wykonania. Na zgage mleko malymi lyczkami, chociaz w ekstremalnych przypadkach mozesz sie podratowac Rennie.

Klaudia sliczna fotka, ciesze sie ze wszystko jest w porzadku.

Ja doszlam do wniosku, ze te moje bole w podbrzuszu, to rozciagajace sie wiezadla. Ma ktoras tez tak, albo miala?

Koncze gotowac zupke na jutro, biore kapiel i relaksik :)

klaudia1534 lubi tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene mnie tak pobolewa w podbrzuszu. Rozmawiałam na ten temat z moimi bratowymi, obie są po dwóch ciazach i obie miały takie bóle.
    Lekarze mówili ze to normalne, bo się rozciąga wszystko i nie ma się czym martwić:-)

Ja dziś leniuchowalam po pracy, aż miło:-) jutro po pracy jadę do koleżanki na płoty. To koleżanka z pracy, która jest na macierzyńskim. Mały ma już 8 miesięcy i rośnie jak na drożdżach:-)

Madlene84 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za zgage polecam zawiesine gaviscon dziala odrazu :)

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Magda, to chyba wlasnie to. Ale albo nie mialam tego w poprzednich ciazach albo nie pamietam ;)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj czuję się jak bym miała mega pełny brzuch. Dziwne uczucie. I ciągnie mnie jakoś tak po bokach.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mnie właśnie dzisiaj wręcz rwie. Chodzić chwilami nie mogę. Szczególnie prawa strona :(

zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana:) ja dziś po pobraniu krwi jestem:) robiłam morfologię i AFP. Wyniczki jutro, zobaczymy jak morfologia czy maluch nie wyjada za dużo ze mnie:)

Madlene jak dziś się czujesz?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Niestety wróciły migreny i to chyba jest najgorsze :(

Ból w podbrzuszu narazie miałam tylko z rana przy wstawaniu. Ale wczoraj wieczorem bolało dosyć mocno. Zadzwonię chyba jednak prywatnie do gina i jak się mi uda umówić na dziś lub jutro to się wybiorę. A lepiej iść jeden raz za dużo niż jeden za mało. I będę spokojniejsza pewnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 10:05

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a u Ciebie jak? Niepokorna? Dziewczyny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 10:05

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc

Madlene wspolczoje tych bolow migrenowych ;/ biedactwo wymeczy sie przy nich;/

U mnie w sumie to samo co bylo tylko katar sie pojawil ;/ i meczy

Wczoraj zrobilam pierwsze pranie ciuszkow :)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene mnie te bole mecza tylko wieczorami, chyba po prostu wychodzi tez zmeczenie calego dnia i bardziej sie na tym skupiam. Poki co nie sa to tez jakieś silne bóle bardziej takie ciagniecie. A do lekarza faktycznie lepiej pójść nawet 10 razy za dużo, się uspokoisz i podpytasz o wszystko. Ja się swego w piątek też jeszcze podpytam o te bóle. Już się nie mogę doczekać wizyty, może płeć bedzie widać...

100krotka to ty już intensywnie się przygotowujesz na malucha widzę:-) fajnie:-)
    Na katarek może pij herbatkę z miodem i cytryną i czosnek jedz, żeby się nic nie rozwinęło.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jjak wam mija dzien u mnie strasznie leniwie wstalam i nie mam ochoty nic robic ale niestety z cukrzyca trzeba jesc o stalych porach wymyslac posilki zeby nie byly nudne i niestety trzeba ruszyc pupe i sobie zrobic:)

Madlene jestem tego samego zdania lepiej isc pare razy za duzo niz pozniej sie niepokoic czy wszystko dobrze :) Wspolczuje bolu glowy :(

100krotka widze ze zaczynasz szybciej niz ja ja jakos nie mam weny do prania leza ciuszki w lazience i czekaja az je wypiore ale chyba juz od jutra sie za to zabiore:)

Magda a masz jakies przeczucia co do plci?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zaczelam juz bo z meze uzgodnilismy ze do poczatku grudnia wszystko ma byc dopiete na ostatni guzik :) a to tylko dlatego ze niewiem czy bede u siebie w domu czy u mojej mamy bo maz od grudnia bedzie mial nawal w pracy i w domu bedzie tylko nocowal;/ tak wiec powoli zaczynam ogarniac to co mam:)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dopiero obudziłam. Ale jak na razie nic mnie nie boli i czuję się dobrze.

Madlene,
    Koniecznie idź do lekarza. Na pewno będziesz spokojniejsza.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow 100krotka ja jeszcze nic nie kupiłam :) właściwie z ubrankami czekam na potwierdzenie płci i tez się wezmę za zakupy. W pokoiku chcemy zrobić malowanie i podłogi w listopadzie ale całe urządzanie zaraz po nowym roku. Wtedy też będę prac i prasować. Mam nadzieje ze będę miała siłę :)

Wizyta umówiony na jutro na 10.00. Teraz znów mnie dość mocno boli. Siedzę w szkole i ciesze się ze mnie jutro zobaczy lekarz. Poproszę tez od razu o USG to połowkowe wiec mam nadzieje ze jutro wrócę z samymi dobrymi wieściami ;)

Trochę się boje bo z córką na początku 5 miesiąca zaczęła mi się skracać szyjka a w 6tym to już miałam rozwarcie. I boję się trochę ze te bóle plus twardnienie brzucha kilka razy dziennie może o tym świadczyć.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene ja z ubranek malo co kupilam wiekszos a raczej wszystko co mam to od siostry dostalam :)
    Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte:)

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ