Zafasolkowane
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej witam sid w 30 tyg za tydzien mamu usg 3 trymestru i juz sie doczekac nie moge:) Ja tez zaczynam sie stresowac ze nie dam rady sobie z maluszkiem i wogole ale jakos to bedzie nie ja pierwsza nie ostatnia:) Moj M w lutym wyjezdza i zostane sama z malym dopiero po kilku miesiacach do niego dolaczymy:)
Nie mam ostatnio wogole czasu ale troche juz zwalniam i wrzucam na luz
Klaudia super wiadomosc sliczny maluszek:)
klaudia1534, magdaM85 lubią tę wiadomość
-
Klaudia super maluszek
mnie dzisiaj tak meczy zgaga ze chyba sie wykoncze
jja sie wizytuje 1 pazdziernika w nastepnym tygodniu ide na badania typu hiv i rozyczka. Dziewczyny jak myslicie 1 bede w 11+6 tygodniu to czy lekarz moze juz wykonac badanie przeziernosci ?
-
Aniu myślę że jak się maluchy dobrze ułożą to powinno się dać zmierzyć przezierność. Badanie wykonuje się pomiędzy 11 a 14 tygodniem, więc u Ciebie już się będzie łapać. U mnie maluch byl bardzo uparty więc lekarzowi długo zajęło żeby zmierzyć przezierność, ale się udało:-)
-
Ania ja następną wizytę mam 19 października i będzie to wtedy 11t 4d (ale dzisiaj na USG ciąża wyszła starsza aż o 3 dni)i wtedy moja gin ma mi już zrobić właśnie badanie przeziorności i ogólnie całego dzidziulka dokładnie pomierzyć
-
Ania moim osobistym zdaniem, to w tym czasie juz to badanie powinno byc mozliwe do wykonania. Na zgage mleko malymi lyczkami, chociaz w ekstremalnych przypadkach mozesz sie podratowac Rennie.
Klaudia sliczna fotka, ciesze sie ze wszystko jest w porzadku.
Ja doszlam do wniosku, ze te moje bole w podbrzuszu, to rozciagajace sie wiezadla. Ma ktoras tez tak, albo miala?
Koncze gotowac zupke na jutro, biore kapiel i relaksikklaudia1534 lubi tę wiadomość
-
Madlene mnie tak pobolewa w podbrzuszu. Rozmawiałam na ten temat z moimi bratowymi, obie są po dwóch ciazach i obie miały takie bóle.
Lekarze mówili ze to normalne, bo się rozciąga wszystko i nie ma się czym martwić
Ja dziś leniuchowalam po pracy, aż miło:-) jutro po pracy jadę do koleżanki na płoty. To koleżanka z pracy, która jest na macierzyńskim. Mały ma już 8 miesięcy i rośnie jak na drożdżach:-)Madlene84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny.
Niestety wróciły migreny i to chyba jest najgorsze
Ból w podbrzuszu narazie miałam tylko z rana przy wstawaniu. Ale wczoraj wieczorem bolało dosyć mocno. Zadzwonię chyba jednak prywatnie do gina i jak się mi uda umówić na dziś lub jutro to się wybiorę. A lepiej iść jeden raz za dużo niż jeden za mało. I będę spokojniejsza pewnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 10:05
-
nick nieaktualny
-
Madlene mnie te bole mecza tylko wieczorami, chyba po prostu wychodzi tez zmeczenie calego dnia i bardziej sie na tym skupiam. Poki co nie sa to tez jakieś silne bóle bardziej takie ciagniecie. A do lekarza faktycznie lepiej pójść nawet 10 razy za dużo, się uspokoisz i podpytasz o wszystko. Ja się swego w piątek też jeszcze podpytam o te bóle. Już się nie mogę doczekać wizyty, może płeć bedzie widać...
100krotka to ty już intensywnie się przygotowujesz na malucha widzęfajnie:-)
Na katarek może pij herbatkę z miodem i cytryną i czosnek jedz, żeby się nic nie rozwinęło. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny jjak wam mija dzien u mnie strasznie leniwie wstalam i nie mam ochoty nic robic ale niestety z cukrzyca trzeba jesc o stalych porach wymyslac posilki zeby nie byly nudne i niestety trzeba ruszyc pupe i sobie zrobic:)
Madlene jestem tego samego zdania lepiej isc pare razy za duzo niz pozniej sie niepokoic czy wszystko dobrzeWspolczuje bolu glowy
100krotka widze ze zaczynasz szybciej niz ja ja jakos nie mam weny do prania leza ciuszki w lazience i czekaja az je wypiore ale chyba juz od jutra sie za to zabiore:)
Magda a masz jakies przeczucia co do plci? -
nick nieaktualnyNo zaczelam juz bo z meze uzgodnilismy ze do poczatku grudnia wszystko ma byc dopiete na ostatni guzik
a to tylko dlatego ze niewiem czy bede u siebie w domu czy u mojej mamy bo maz od grudnia bedzie mial nawal w pracy i w domu bedzie tylko nocowal;/ tak wiec powoli zaczynam ogarniac to co mam:)
-
Wow 100krotka ja jeszcze nic nie kupiłam
właściwie z ubrankami czekam na potwierdzenie płci i tez się wezmę za zakupy. W pokoiku chcemy zrobić malowanie i podłogi w listopadzie ale całe urządzanie zaraz po nowym roku. Wtedy też będę prac i prasować. Mam nadzieje ze będę miała siłę
Wizyta umówiony na jutro na 10.00. Teraz znów mnie dość mocno boli. Siedzę w szkole i ciesze się ze mnie jutro zobaczy lekarz. Poproszę tez od razu o USG to połowkowe wiec mam nadzieje ze jutro wrócę z samymi dobrymi wieściami
Trochę się boje bo z córką na początku 5 miesiąca zaczęła mi się skracać szyjka a w 6tym to już miałam rozwarcie. I boję się trochę ze te bóle plus twardnienie brzucha kilka razy dziennie może o tym świadczyć. -
nick nieaktualny