X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w słoneczny sobotni poranek:-)

Niepokorna może wypijaj szklankę ciepłego mleka przed snem, mi zawsze pomaga zasnąć:-)
    Ja wczoraj pofarbowalam włosy, stwierdziłam że wróciłam do ludzi:-)
    Zaraz smigamy na poszukiwania tapety, oby się udało znaleźć:-)

Madlene84 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna pocieszam Cię bo ja też ostatnie noce spałam bardzo źle. Nie dość że budzę się na siku z 6 razy a często brzuch i tak już boli to później znów nie mogę zasnąć. Ale dzisiejsza noc juz w swoim domowym łóżeczku wiec może będzie lepiej. Byle juz w tym domu wylądować :(

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda powodzenia na zakupach.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już na siku wstaję max dwa razy, a czasem wcale, dopiero rano. Ale za to bezsenność daje mi się we znaki. Obawiam się, że ciepłe mleko niczego nie zdziała...

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jak się czujecie :) podczytuje Was czasem, ale czasu mam coraz mniej -same nie długo zobaczycie :P
    U nas dobrze, powoli się wszystko normuje, kp już co 2-3 h :) a na początku najlepiej co godzinę by jadł.
    Właśnie mąż poszedł z małym na spacerek a ja trochę nadrabiam zaległości :)

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka,
    A nie chodzisz wiecznie niewyspana?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 12:25

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wam ja tez dzis pol nocy nie spalam przez zatkany nos,kaszel d tego mnie bierze ze wymiotowac sie.chce,a dzis cale sniadanie zwrocilam,psikam co chwile madakra a glowa jeszvze d9 tego boli.kiedy to sir skonczy;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna.ja.tez wstaje do 2 razy w nocy czasem raz na siku;)) zalezy ile sie przyjmie plynow;)pod wieczor

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to po zakupach, oczywiście z efektem zerowym. Byliśmy we wszystkich sklepach u mnie w mieście z tapetami, spodobała mi się aż jedna, ale cena powalila na kolana, 350 zł za rolke, a potrzebujemy trzy...pozostaje szukanie w necie. Listwy przypodłogowe to samo, prawie stowa za jedną...ten mój gust mnie rozwala normalnie:-)

Juwelka fajnie że już sobie radzicie a jak w nocy?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene zdjęcie zrobiłam dopiero dzisiaj i to jeszcze jakieś takie na szybko w lustrze, żeby przed śniadaniem było :D A miałam plan żeby były robione co tydzień w tym samym miejscu i nie w lustrze ;) To jak dzisiaj już noc w domku to może w końcu się wyśpisz.
    Ja to znów zasypiam bardzo szybciutko ale jak wstanę na siku o jakiejś 2-3 w nocy to później już sobie miejsca nie mogę znaleźć i męczę się do rana przewracając się z boku na bok ;/

Magda to nie fajnie, że zakupy się nieudały;/ Ja z farbowaniem poczekam jeszcze, na szczęście odrosty mam ledwo widoczne, więc myślę że wytrzymam do grudnia.

juwelka super, że do nas zajrzałaś i że u Was wszystko w porządku :*

nataliano zdrówka! Ja też wstaje max 2 razy w nocy na siku ale przeważnie to tylko raz :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż każe bardzo dużo pić ale jeszcze 2-3 tyg temu też wstawałam 2 razy. Najgorzej ze jak się idę wysikac 5 minut za późno to brzuch boli od razu.

Magda dobrze ze w necie większy wybór. Pewnie znajdziesz to co Ci się podoba. Ale 350 zł za rolkę to rzeczywiście straszna cena.

Juwelka ciesze się ze wszystko się normuje. .. nie powiem ze teraz będzie juz z górki hahahah bo bym pewnie sklamala :P

Nataliano kuruj się a jak nie puszcza to idź do lekarza.

Ostatnio czuje dziwne ciągnięcie u dołu. Tak jakby coś napieralo na ujście z pochwy. Nie wiem jak to wytłumaczyć i się zastanawiam czy to normalne. 1.10 mam usg połowkowe ale nie wiem czy się jeszcze na ten tydzień nie umowie do gina. Przede wszystkim żeby sprawdzić czy szyjka się nie skraca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 13:44

zrz6e6ydhjw308do.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,

Dużo zdrówka życzę!
    Ja wczoraj odbyłam wizytę u lekarza NFZ i w sumie mi tyle powiedział: no jest pani w ciąży, pomacał, pobrał wymazy, kazał zrobić badania i przyjść za 2 tyg, a czekałam 2 godziny na niego;/ ech , to nasze NFZ.

Dopadają mnie coraz częściej mdłości i wcinam migdały za Waszą poradą:)

Jak Wam mija dzień? Co macie dobrego na obiad?:)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa, jak to jest z tym farbowaniem włosów? Jakich farb używacie?

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od ponad dwóch lat nie farbuję włosów i aktualnie mam już swój własny naturalny kolor :)

josephinka84 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephinka ja kupiłam w hurtowni fryzjerskiej farbę do profesjonalnego farbowania bez amoniaku. Ale w I trymestrze nie farbowalam dlatego właśnie wróciłam do ludzi. Bo mimo 30 lat mam już siwych sporo nieś więc muszę farbowac.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    aaaaa, jak to jest z tym farbowaniem włosów? Jakich farb używacie?

Z tego co rozmawiałam z moją fryzjerką to wszystko zależy od farb jakich się używa. Jak to stwierdziła nie żyjemy w średniowieczu, teraz są takie farby, które w niczym nie szkodzą dzieciątku. Sama jest już w 3 ciąży i w każdej od samego początku do końca pracowała i farbowała ludziom włosy jak i sobie samej. Jedyne w czym może przeszkadzać farbowanie to w tym, że jesteśmy bardziej wrażliwi na zapachy a jak wiadomo farba ma swój specyficzny zapach :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja tą która kupiłam bez amoniaku właśnie nie ma tego nieprzyjemnego zapachu i bardzo przyjemnie pachnie

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, muszę wybrać jakąś farbę. Mama szczęśliwa, ładna to i dziecię szczęśliwe. Trzeba wrócić w końcu do pracy bleeee. Nie chce mi się strasznie. Mdłości mnie męczą coraz częściej, a piersi to mi wybuchna. Milego sobotniego wieczoru ☺

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w nocy różnie :) Plusem jest to że zasypia po kąpaniu o 20 :) Sam w łóżeczku. UFF
    śpi wtedy najczęściej do 3-4 - ale zdarzyła się też 1 a dzisiaj 6:10 :P
    Na szczęście zje i śpi dalej :D
    także nie ma nic pewnego niestety :/

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przerażona. Nie wiem, czy sobie poradzę jako młoda mama.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ