X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w niedzielne popołudnie. Jak wam mija dzień? Wczoraj miałam jakiegoś mega doła, nawet nie wiem dlaczego...na koniec dnia się poryczalam. Chyba mi hormony na maksa szaleją:-( oby dziś był lepszy dzień.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane poradźcie mi.. Co z opryszczką w czasie ciąży? Chyba znów to dziadostwo się do mnie przyplątało bo coś ta warga moja mi się nie podoba.. ;/ Zaczynam troszkę się bać, że może być to niedobre dla maluszka, ale czytałam też,że ta wargowa nie jest zła jeśli pojawiła się już nie pierwszy raz.. Nie wiem co o tym myśleć. Miałyście może z nią jakieś doświadczenia? Chyba jutro będę musiała odwiedzić moją gin.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia jesli juz wczesniej mialas opryszczke na ustach to nie bedzie ona grozna dla malucha, bo juz masz ten wirus w sobie i nie pojawia sie on pierwszy raz. Na pewno warto spytac lekarza, bo chyba czesto wracają one do ciebie. Co jest dobre w czasie ciąży to niestety nie wiem, może popytaj w aptece i poczytaj ulotki tam na pewno będzie napisane czy w czasie ciąży można stosować.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dzięki za odpowiedź, pocieszyłaś mnie, ale jutro i tak będę na mieście to jeśli mi się uda dostać to wejdę do gin :)

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam Hascovir i szybko przeszło. A dziecku nic się nie stało.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:-)
    Jak tam po weekendzie? :-)

Klaudia wspolczuje opryszczki:-( niech szybko się wygoi.

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weekend minął leniwie. A dzisiaj 17°C i ulewa. Ale na razie nie pada, jest nadzieja, że się rozpogodzi.
    Jakie plany na poniedziałek dziewczyny?
    Ja muszę dzisiaj ugotować leczo :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj leniuchuje:-) mąż dał mi wolne powiedział żebym obiadu nie gotowała:-) na 16mam USG tarczycy ciekawe co tam wyjdzie...

Niepokorna może się wypogodzi ..

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo zjadłabym leczo. Ja siedzę w szkole. Trochę nuda. W sumie w ogóle nie chce mi się tu być. A na jutro musze przygotować jakąś prezentacje ale jeszcze nawet nie wymyśliłam o czym :/

U nas szaro buro i leje i wieje. Ja chcę do łóżka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 13:01

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis ładnie słoneczko świeci:-) wstałam rano, upiekłam ciasto dla mamy, w weekend miała urodziny i imieniny i jutro ma gości więc trochę pomoglam:-) potem byłam w przychodni po receptę, udało mi się załatwić bo recepty u mnie jutro wypisują, ale ładnie poprosiłam wypielam brzuch i bez problemu zalatwilam dziś:-)
    Odebrałam rodziców z dworca i teraz plotkuje z mamą:-) więc póki co intensywnie. Popołudniu umowilam się na kawę z koleżankami więc fajny dzionek chyba będzie:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez swieci sloneczko i cieplo jest :) mialam isc na spacer ale jakos tak sie guzdralam a teraz to juz za pozno. Zaraz bede sie szykowac do przychodni :)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie słonka nie ma, ale już nie pada i nawet ptaki śpiewają :)

Patrzę na mój wykres wagi i wynika z niego, że za mało ważę. Albo nie umiem go czytać. Tak, czy siak przytyłam raptem 1,5 kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 14:48

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna u mnie juz 8.5 na plusie a gdzie jeszcze do konca...

juz po usg:) wiele sie nie dowiedzialam;/
    Tarczyca niepowiekszona o nieznacznie obnizonej echogenicznosci bez zmian ogniskowych, nie schodzaca ponizej mostka.
    Prawy plat tarczycy o wymiarach ok10,7x18,9x40,3mm
    Lewy 11,6x13,8x38,8mm
    Cisnien tarczycy ok 3,2mm
    Wezly chlonne szyi niepowiekszone.

Pani powiedziala ze niby haszi nie ma ale moze byc ;/ czekam do 15 zobacze co powie endo.

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Kochane poradźcie mi.. Co z opryszczką w czasie ciąży? Chyba znów to dziadostwo się do mnie przyplątało bo coś ta warga moja mi się nie podoba.. ;/ Zaczynam troszkę się bać, że może być to niedobre dla maluszka, ale czytałam też,że ta wargowa nie jest zła jeśli pojawiła się już nie pierwszy raz.. Nie wiem co o tym myśleć. Miałyście może z nią jakieś doświadczenia? Chyba jutro będę musiała odwiedzić moją gin.

hej hej , wtrącę się w temat. moja gin uważa, że opryszczka jest bardzo niebezpieczna w pierwszych tyg. ciąży. kiedy ujrzała na moich ustach opryszczkę podczas monitoringu owulacji, kazała stosować tabletki heviran. powiedziała, że tabletki są mniej szkodliwe niż sama opryszczka i uważa, że powinno się szybko wyleczyć wirusa. nie chcę Ciebie klaudio namawiać na branie tabletek, ale telefon do gin bym wykonała. pozdrawiam

dqpri09kir2ck4nc.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to swędzenie było chyba spowodowane zbyt wysuszonymi ustami. Wczoraj cały dzień smarowałam je pomadką "blistex", która pomaga w gojeniu tego dziadostwa, przykładałam też czosnkiem tak jak mi ktoś polecił i do tej chwili jest spokój. Więc mam nadzieję, że to był tylko fałszywy alarm :)

Ale żeby nie było tak wesoło to obudziłam się z katarem, kaszlem i bólem gardła ;/

Założyłam dzisiaj obcisłą bluzkę i nie mogłam wyjść ze zdziwienia jak mi się brzuch już powiększył w porównaniu do zdjęcia jakie zrobiłam 2 tygodnie temu.
    Mój dzisiejszy brzusio ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4d6470ba0f8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 17:52

100krotka:), josephinka84, magdaM85, madziak2202 lubią tę wiadomość

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia piekny brzusio ;) u nas bylo tez cieplutko i slonce swiecilo ze 22stopnie ;) posprzatalam i popralam,a teraz leniuchuje,na spanie mnie boerze ;D

klaudia1534 lubi tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, śliczny brzusio :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia sliczny brzusio:) przyzwyczajaj sie bedzie coraz wiekszy :)

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Przyzwyczajam się, niech rośnie i bąbel razem z nim :)

100krotka:) lubi tę wiadomość

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:)

Klaudia, piękny brzusio!

Niepokorna, ale mi narobiłaś ochoty na to leczo! Podaj przepis:)

Ja dziś cały dzień leniuchuje:)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ