Zafasolkowane
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane poradźcie mi.. Co z opryszczką w czasie ciąży? Chyba znów to dziadostwo się do mnie przyplątało bo coś ta warga moja mi się nie podoba.. ;/ Zaczynam troszkę się bać, że może być to niedobre dla maluszka, ale czytałam też,że ta wargowa nie jest zła jeśli pojawiła się już nie pierwszy raz.. Nie wiem co o tym myśleć. Miałyście może z nią jakieś doświadczenia? Chyba jutro będę musiała odwiedzić moją gin.
-
Klaudia jesli juz wczesniej mialas opryszczke na ustach to nie bedzie ona grozna dla malucha, bo juz masz ten wirus w sobie i nie pojawia sie on pierwszy raz. Na pewno warto spytac lekarza, bo chyba czesto wracają one do ciebie. Co jest dobre w czasie ciąży to niestety nie wiem, może popytaj w aptece i poczytaj ulotki tam na pewno będzie napisane czy w czasie ciąży można stosować.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ooo zjadłabym leczo. Ja siedzę w szkole. Trochę nuda. W sumie w ogóle nie chce mi się tu być. A na jutro musze przygotować jakąś prezentacje ale jeszcze nawet nie wymyśliłam o czym
U nas szaro buro i leje i wieje. Ja chcę do łóżkaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 13:01
-
U mnie dzis ładnie słoneczko świeci:-) wstałam rano, upiekłam ciasto dla mamy, w weekend miała urodziny i imieniny i jutro ma gości więc trochę pomoglam:-) potem byłam w przychodni po receptę, udało mi się załatwić bo recepty u mnie jutro wypisują, ale ładnie poprosiłam wypielam brzuch i bez problemu zalatwilam dziś
Odebrałam rodziców z dworca i teraz plotkuje z mamąwięc póki co intensywnie. Popołudniu umowilam się na kawę z koleżankami więc fajny dzionek chyba będzie:-)
-
nick nieaktualny
-
U mnie słonka nie ma, ale już nie pada i nawet ptaki śpiewają
Patrzę na mój wykres wagi i wynika z niego, że za mało ważę. Albo nie umiem go czytać. Tak, czy siak przytyłam raptem 1,5 kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 14:48
-
nick nieaktualnyNiepokorna u mnie juz 8.5 na plusie a gdzie jeszcze do konca...
juz po usg:) wiele sie nie dowiedzialam;/
Tarczyca niepowiekszona o nieznacznie obnizonej echogenicznosci bez zmian ogniskowych, nie schodzaca ponizej mostka.
Prawy plat tarczycy o wymiarach ok10,7x18,9x40,3mm
Lewy 11,6x13,8x38,8mm
Cisnien tarczycy ok 3,2mm
Wezly chlonne szyi niepowiekszone.
Pani powiedziala ze niby haszi nie ma ale moze byc ;/ czekam do 15 zobacze co powie endo. -
klaudia1534 wrote:Kochane poradźcie mi.. Co z opryszczką w czasie ciąży? Chyba znów to dziadostwo się do mnie przyplątało bo coś ta warga moja mi się nie podoba.. ;/ Zaczynam troszkę się bać, że może być to niedobre dla maluszka, ale czytałam też,że ta wargowa nie jest zła jeśli pojawiła się już nie pierwszy raz.. Nie wiem co o tym myśleć. Miałyście może z nią jakieś doświadczenia? Chyba jutro będę musiała odwiedzić moją gin.
hej hej , wtrącę się w temat. moja gin uważa, że opryszczka jest bardzo niebezpieczna w pierwszych tyg. ciąży. kiedy ujrzała na moich ustach opryszczkę podczas monitoringu owulacji, kazała stosować tabletki heviran. powiedziała, że tabletki są mniej szkodliwe niż sama opryszczka i uważa, że powinno się szybko wyleczyć wirusa. nie chcę Ciebie klaudio namawiać na branie tabletek, ale telefon do gin bym wykonała. pozdrawiam -
Dziewczyny to swędzenie było chyba spowodowane zbyt wysuszonymi ustami. Wczoraj cały dzień smarowałam je pomadką "blistex", która pomaga w gojeniu tego dziadostwa, przykładałam też czosnkiem tak jak mi ktoś polecił i do tej chwili jest spokój. Więc mam nadzieję, że to był tylko fałszywy alarm
Ale żeby nie było tak wesoło to obudziłam się z katarem, kaszlem i bólem gardła ;/
Założyłam dzisiaj obcisłą bluzkę i nie mogłam wyjść ze zdziwienia jak mi się brzuch już powiększył w porównaniu do zdjęcia jakie zrobiłam 2 tygodnie temu.
Mój dzisiejszy brzusio
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4d6470ba0f8.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 17:52
100krotka:), josephinka84, magdaM85, madziak2202 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny