X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w niedzielne popołudnie. Jak wam mija dzień? Wczoraj miałam jakiegoś mega doła, nawet nie wiem dlaczego...na koniec dnia się poryczalam. Chyba mi hormony na maksa szaleją:-( oby dziś był lepszy dzień.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane poradźcie mi.. Co z opryszczką w czasie ciąży? Chyba znów to dziadostwo się do mnie przyplątało bo coś ta warga moja mi się nie podoba.. ;/ Zaczynam troszkę się bać, że może być to niedobre dla maluszka, ale czytałam też,że ta wargowa nie jest zła jeśli pojawiła się już nie pierwszy raz.. Nie wiem co o tym myśleć. Miałyście może z nią jakieś doświadczenia? Chyba jutro będę musiała odwiedzić moją gin.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia jesli juz wczesniej mialas opryszczke na ustach to nie bedzie ona grozna dla malucha, bo juz masz ten wirus w sobie i nie pojawia sie on pierwszy raz. Na pewno warto spytac lekarza, bo chyba czesto wracają one do ciebie. Co jest dobre w czasie ciąży to niestety nie wiem, może popytaj w aptece i poczytaj ulotki tam na pewno będzie napisane czy w czasie ciąży można stosować.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dzięki za odpowiedź, pocieszyłaś mnie, ale jutro i tak będę na mieście to jeśli mi się uda dostać to wejdę do gin :)

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam Hascovir i szybko przeszło. A dziecku nic się nie stało.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:-)
    Jak tam po weekendzie? :-)

Klaudia wspolczuje opryszczki:-( niech szybko się wygoi.

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weekend minął leniwie. A dzisiaj 17°C i ulewa. Ale na razie nie pada, jest nadzieja, że się rozpogodzi.
    Jakie plany na poniedziałek dziewczyny?
    Ja muszę dzisiaj ugotować leczo :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj leniuchuje:-) mąż dał mi wolne powiedział żebym obiadu nie gotowała:-) na 16mam USG tarczycy ciekawe co tam wyjdzie...

Niepokorna może się wypogodzi ..

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo zjadłabym leczo. Ja siedzę w szkole. Trochę nuda. W sumie w ogóle nie chce mi się tu być. A na jutro musze przygotować jakąś prezentacje ale jeszcze nawet nie wymyśliłam o czym :/

U nas szaro buro i leje i wieje. Ja chcę do łóżka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 13:01

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis ładnie słoneczko świeci:-) wstałam rano, upiekłam ciasto dla mamy, w weekend miała urodziny i imieniny i jutro ma gości więc trochę pomoglam:-) potem byłam w przychodni po receptę, udało mi się załatwić bo recepty u mnie jutro wypisują, ale ładnie poprosiłam wypielam brzuch i bez problemu zalatwilam dziś:-)
    Odebrałam rodziców z dworca i teraz plotkuje z mamą:-) więc póki co intensywnie. Popołudniu umowilam się na kawę z koleżankami więc fajny dzionek chyba będzie:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez swieci sloneczko i cieplo jest :) mialam isc na spacer ale jakos tak sie guzdralam a teraz to juz za pozno. Zaraz bede sie szykowac do przychodni :)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie słonka nie ma, ale już nie pada i nawet ptaki śpiewają :)

Patrzę na mój wykres wagi i wynika z niego, że za mało ważę. Albo nie umiem go czytać. Tak, czy siak przytyłam raptem 1,5 kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 14:48

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna u mnie juz 8.5 na plusie a gdzie jeszcze do konca...

juz po usg:) wiele sie nie dowiedzialam;/
    Tarczyca niepowiekszona o nieznacznie obnizonej echogenicznosci bez zmian ogniskowych, nie schodzaca ponizej mostka.
    Prawy plat tarczycy o wymiarach ok10,7x18,9x40,3mm
    Lewy 11,6x13,8x38,8mm
    Cisnien tarczycy ok 3,2mm
    Wezly chlonne szyi niepowiekszone.

Pani powiedziala ze niby haszi nie ma ale moze byc ;/ czekam do 15 zobacze co powie endo.

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Kochane poradźcie mi.. Co z opryszczką w czasie ciąży? Chyba znów to dziadostwo się do mnie przyplątało bo coś ta warga moja mi się nie podoba.. ;/ Zaczynam troszkę się bać, że może być to niedobre dla maluszka, ale czytałam też,że ta wargowa nie jest zła jeśli pojawiła się już nie pierwszy raz.. Nie wiem co o tym myśleć. Miałyście może z nią jakieś doświadczenia? Chyba jutro będę musiała odwiedzić moją gin.

hej hej , wtrącę się w temat. moja gin uważa, że opryszczka jest bardzo niebezpieczna w pierwszych tyg. ciąży. kiedy ujrzała na moich ustach opryszczkę podczas monitoringu owulacji, kazała stosować tabletki heviran. powiedziała, że tabletki są mniej szkodliwe niż sama opryszczka i uważa, że powinno się szybko wyleczyć wirusa. nie chcę Ciebie klaudio namawiać na branie tabletek, ale telefon do gin bym wykonała. pozdrawiam

dqpri09kir2ck4nc.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to swędzenie było chyba spowodowane zbyt wysuszonymi ustami. Wczoraj cały dzień smarowałam je pomadką "blistex", która pomaga w gojeniu tego dziadostwa, przykładałam też czosnkiem tak jak mi ktoś polecił i do tej chwili jest spokój. Więc mam nadzieję, że to był tylko fałszywy alarm :)

Ale żeby nie było tak wesoło to obudziłam się z katarem, kaszlem i bólem gardła ;/

Założyłam dzisiaj obcisłą bluzkę i nie mogłam wyjść ze zdziwienia jak mi się brzuch już powiększył w porównaniu do zdjęcia jakie zrobiłam 2 tygodnie temu.
    Mój dzisiejszy brzusio ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4d6470ba0f8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 17:52

100krotka:), josephinka84, magdaM85, madziak2202 lubią tę wiadomość

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia piekny brzusio ;) u nas bylo tez cieplutko i slonce swiecilo ze 22stopnie ;) posprzatalam i popralam,a teraz leniuchuje,na spanie mnie boerze ;D

klaudia1534 lubi tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, śliczny brzusio :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia sliczny brzusio:) przyzwyczajaj sie bedzie coraz wiekszy :)

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Przyzwyczajam się, niech rośnie i bąbel razem z nim :)

100krotka:) lubi tę wiadomość

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:)

Klaudia, piękny brzusio!

Niepokorna, ale mi narobiłaś ochoty na to leczo! Podaj przepis:)

Ja dziś cały dzień leniuchuje:)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ