X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja długo miałam liste gotowa ale jakoś nie wiedziałam od czego zacząć. Ale jak ruszyło to poszło. Mam już kołyske do salonu, bujaczek i mate edukacyjna. Odkupiłam używane za niewielkie pieniądze wiec korzystałam z okazji. Przy okazji zakupów dla dzieci kupiłam jakieś pojedyncze rzeczy body buciki pajacyki. A w zeszłym tyg znalazłam ogłoszenie ze dziewczyna sprzedaje wielka pake ubranek po noworodku . A że taki maluszek nie ma jak zniszczyć to odkupiłam. I właściwie z ubranek zostały mi skarpetki do kupienia :) kupiłam tez na allegro takie drobnostki jak tetrowe pieluchy, szczotka, wkładki laktacyjne, zestaw startowy butelek, baldachim do łóżeczka, prześcieradła. Pościel uszyłam sama a właściwie jestem w trakcie. Uszylam tez rożek, pościel do wózka. Jak skończę całość to wrzucę Wam zdjęcia :) no więc chyba wpadłam w szał ale też z kasa średnio wiec etapami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 21:32

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się szalenie spodobał ten wózek.
    http://sklep.babymerc.pl/home/139-nowosc-wozek-3w1-baby-merc-q9-.html#
    A może możecie coś innego polecić?

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dadaparadisogroup.com/produkty/produkt/122/GALILEO

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    http://dadaparadisogroup.com/produkty/produkt/122/GALILEO

Hmm, za mały wg mnie ma ten kosz na dole wózka :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek:) ja już od prawie godziny w pracy, nie chciało mi się wstawać ale jakoś dałam radę. U mnie dziś mroźny poranek, ale nie ma tragedii. W pracy dużo roboty mi się nazbierało no ale tragedii nie ma. A jak u Was się dzień się zapowiada?

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Magda ja zaraz wyrusza z domu. U nas szaro buro ale nie pada.

Co do wózka asz wybór podobny do Nataliano i chyba nawet ten kolor granatowo biały.
    http://allegro.pl/3w1-wozek-brano-ecco-alu-tech-riko-fotelik-i5714321145.html

A baby merca miałam do moich dzieci. Oczywiście inny model. Taki bardziej sportowy ale z jakości byłam zadowolona.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Madlene widzę, że u Ciebie wyprawka już praktycznie gotowa, a wózek strasznie mi się podoba ;)
    U mnie dzisiaj padł rekord i w nocy byłam 6 razy siku, nawet mąż w końcu nie wytrzymał i zapytał co ja się tak kręcę :P

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene fajny ten wozio ;)) a ja wstaje na sniadanko;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja tylko raz w nocy wstaje nietomnie ;D. U nas 14stopni wiec szalu nie ma

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane dziewczynki :)
    Ja dzisiaj jestem strasznie zmęczona, bo cierpiałam na bezsenność. Zasnęłam dopiero koło 04:00 nad ranem :( Ale jakoś trzeba żyć. Najwyżej wcześniej dzisiaj zasnę :)

Zakochałam się w tym zestawie mebli, ale ich koszt to 2249 zł, więc to niestety nie na moją kieszeń :(

51f09u.jpg

Madlene84, 100krotka:) lubią tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i rozłożyło mnie porządnie. Z nosa leci jak z kranu, do tego ból głowy i ogólne osłabienie. Powiedzcie mi mogę się na noc wysmarować amolem lub nalewką bursztynową (która podobno wspomaga leczenie przeziębień). Oba produkty są na bazie spirytusu, ale zewnętrznie chyba można je zastosować?

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia,
    Kuruj się kochana :*

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia wydaje mi się ze gdzieś czytałam ze amol w ciąży nie bardzo. Ale jakimś vickiem chyba ok.
    Niepokorna komplecik fajny. Musisz się powoli nauczyć szukać różnych rzeczy u siebie w UK bo widzę ze masz przyzwyczajenie szukania w PL :) ale wiem jak to jest - mi to zajęło kilka lat :) komplet mebli śliczny. Ja właśnie chcę taki biały ale tylko łóżeczko i komodę z przewijakiem. Na więcej nie mam miejsca.

U mnie dziś nie najlepiej. Ze szkoły się urwalam bo strasznie mnie bolał brzuch i plecy. W końcu wyladowalam w szpitalu. Udało się nie zostać. Mam infekcje nerek a właściwie prawej. Znów antybiotyk i jak za 2 dni nie przejdzie to powrót do szpitala. Jeszcze dzis ze szkoly nam zadzwonili bo corka wymiotowala. Na boisku ktos ja uderzyl w brzuch i chyba z tego bo juz jej na szczescie lepiej. Do tego jakby było mało to się okazało ze tu też się interpretuje przepisy jak komu pasuje w danej sytuacji. W związku z czym zasiłek macierzyński mi nie przysługuje. Będzie się znów trzeba nagimnastykowac żeby jakaś kasę wywalczyć no i chyba po porodzie pójdę do pracy szybciej niż myślałam. To tyle z wieści u mnie. Idę się wygrzać i spać bo ból nerki to paskudztwo.

Mam nadzieje ze Wy się trzymacie lepiej :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 20:46

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w komodzie wszystkiego nie zmieszczę. A zakupy powoli się uczę robić. Natomiast ten sklep ma też wysyłkę do UK :)

Madlene84 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny:) u mnie dziś znowu mróz rano,muszę już chyba płaszcz zimowy wyciągnąć. Od 1 w nocy nie spałam, zaczynam cierpieć na bezsenność,to chyba takie uroki ciąży. Wczoraj w pracy miałam roboty strasznie dużo, dziś też różowo nie będzie. Mamy dziś kontrolę z nadrzędnej jednostki, a że jestem kierownikiem mego działu to stresa mam, bo nigdy nie jest tak że się wszystkiego dopilnuje...ehhh ciągle stresy jakieś.

Mam jeszcze pytanko, zauważyłam ostatnio że ciągle mam zimny brzuch,biust i nogi gorące a zakres brzucha lodowaty. Też tak macie?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda staraj się stresować jak najmniej bo dzidzia wszystko czuje. W pracy co ma być to będzie. Ja zakupiłam ostatnio kurtkę zimowa rozmiar większą niż zwykle bo typowo ciążowej mi się nie udało znaleźć.
    Ja nie zauważyłam zjawiska z zimnym brzuchem :)

Zostaje dzisiaj w domu jeszcze i liczę ze leki lada moment zaczną działać. Wracam do łóżka.

Miłego dnia!

zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene dbaj o siebie, żebyś nie musiała do szpitala się kłaść. Oszczędzaj się i dużo odpoczywaj kochana

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Wczoraj zabrali mi swiatlo;/i zarazem prad;/
    i wieczorem trafilam na ip z silnymi bolami;/ szyjka 2cm zamknieta, dostalam zastrzyk roskurczowy,lekarz ktory mnie przyja tak seplenilze ciezko bylo go zrozumiec pozniej polozna mi tlumaczyla. Dzwonilam juz do swojego lekarza jurto mam do niego jechac i zobaczymy co i jak a tym czasem lezymy w domu...

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj 100krotka lez teraz jak najwięcej. Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Skurcze miałam już w 4 miesiącu i szyjka się zaczęła skracać. W 6 juz była rozwarta na 3 cm. Lekarz pozwalał mi wstawać tylko do WC. Ale tym sposobem donosiłam do terminu. Nie mowie ze u Ciebie będzie tak źle ale na pewno musisz dużo dużo odpoczywać. Uważaj na Was!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 12:16

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam;) ja od godziny u gina bo mialam na 11 45 wiec wiecznie opoznienie ;) jeszcze 3 osoby przede mna;) 3 majcie kciuki czy dowiem sie plec ;))

Madlene84 lubi tę wiadomość

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ