X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez na poczatku mowilam babel :) moj juz duzy i czasami przeszkadza w niektorych czynnosciach :) ale najwzniejsze by mala rosla zdrowo:)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na swoje dziecko na razie mówię "ludzik" :D

Leczo wyszło przepyszne :P

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzi też fajnie:-)

Niepokorna narobilas smaka tym leczo :-)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84,
    Ja nigdy nie gotuję z żadnym przepisem. Robię zawsze inaczej :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia śliczny brzusio.

U nas narazie jest Mały, Młody albo po prostu Dzidziuś. Tym bardziej ze imienia wciąż brak. Mój mąż na Nathan nie bardzo chce się zgodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 00:59

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda. Nasze dzieci miałyby prawie te same imiona. Oczywiście, jeśli we mnie siedzi synek :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż się skłania do Philipa bardziej ale też na początku kręcił nosem. Także jeszcze nic nie przesadzone. Ale wygląda na to ze moje dzieci też wola Filipka.

Idę spać bo później zasypiam na zajęciach ;)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się Filip nie podoba, ale to oczywiście Wasz wybór :) Dobranoc kochana :*

Madlene84 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) U mnie dzisiaj strasznie mgliście, widoczność na parę metrów i tylko 12 stopni, chyba zostanę dzisiaj pod kołderką :P
    Mnie i mężowi imię Filip bardzo się podoba i gdybyśmy mieli synka to tak by się nazywał ale niestety w bliskiej rodzinie jest już krasnal o tym imieniu więc jak coś będzie Kacper.

Katar nie odpuszcza całą noc oddychałam przez usta..

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia śliczny brzuszek już masz:-) może spróbuj inhalacji na ten katarek.

Nam się Filip też bardzo podoba, to nasz pierwszy typ na imię dla chłopaka. Tylko moja koleżanka bardzo bliska też je bierze pod uwagę, więc jeśli oni tak nazwą swego synka to naszym drugim wyborem jest Dominik. Dla dziewczynki na razie na tapecie jest Zuzia.

Jutro już wracam do pracy, szybko te wolne minęło i tak patrząc wstecz to w sumie nic nie zrobiłam...U mnie świeci dziś słoneczko więc spacerek sobie na pewno zafunduje:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia jak Ci dobrze, jakbym mogla to tez bym zostala w lozeczku, ale... u nas dzisiaj slonko swiecie, wiec tez jakos w miare sie funkcjonuje. Ja w szkole, dzisiaj mamy dzien prezentacji, kazdy mial cos przygotowac na dowolny temat. Moja jest o zimie w Polsce :P Poszlam na latwizne jak chyba jeszcze nigdy w zyciu, najgorsze jest dla mnie jednak, ze musze stanac przed tymi ludzmi i ja przedstawic. Raz ze takie sytuacje sa dla mnie bardzo stresujace, a dwa wymyslilam sobie prezentacje o niczym troche, bo mi sie nie chcialo :P

zrz6e6ydhjw308do.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda czyli koniec leniuchowania.. U mnie też już słoneczko zaczyna wychodzić i najchętniej przejechałabym się do lasu zobaczyć czy są grzybki ale boję się, że rozłoży mnie jeszcze bardziej. Jak katar nie ustanie to będę kombinować z tą inhalacją :)

Madlene to powodzenia z wygłaszaniem prezentacji :) Z łóżka już wyszłam bo tak głupio przeleżeć pół dnia pod kołdrą, ale gdybyśmy z mężem mieszkali tylko sami to pewnie bym przeleniuchowała cały dzień :D

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, dzisiaj się czuję jakby mój brzuch ważył tonę. Jestem strasznie ciężka :(

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w swoim mieście dziewczynę, od której zamówiłam właśnie pościel dla dziecka do łóżeczka. Tą ze zdjęcia wybrałam, bo jest neutralna, a drugą wybiorę jak już będę znała płeć dziecka :) W tej zielonej się zakochałam. Do tego zamówiłam taki sam rożek i takie jasno zielone prześcieradło :)

29zek1s.jpg

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna bardzo ładna pościel, już się nie mogę doczekać jak ja wpadnę w szał zakupów dla maluszka, ale to najwcześniej po nowym roku dopiero :)

Wogóle to nie wiem skąd ja mam dzisiaj tyle energii. Wysprzątałam na błysk łazienkę i nasz pokój zostały mi tylko porządki w szafkach ale to może już jutro zrobię i nawet ciasto się pieczę :)

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia,
    W szał to ja wpaść nie mogę, bo na razie nie mam za wiele pieniędzy. Ale to jest część wyprawki, a na to teściowa mi kasę obiecała :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powolutku i się wszystko kupi :) Ja też będę robiła zakupy na raty dlatego zaczynam je jakoś koło stycznia-lutego żeby do maja na spokojnie wszystko już mieć.

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, łóżeczko, wózek itp będę kupowała dopiero jak wynajmiemy własne mieszkanie. A teraz tylko drobne rzeczy. A fotelik samochodowy już mam. Jedna dziewczyna z mojego miasta oddała mi za darmo. Jest w bardzo dobrym stanie :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna fajna posciel;) ja mam kolderke pidusie i 2komp piscieli od mojej mamy znajomej z de. Tylko zostanie wozek lozeczko i do tego materacyk,bo ciuchy tez dostane od kuzynki,wiec wole pozniej kupic jakies bo maluch szybko wyrasta

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dowiedziałam się dzisiaj, że kilka ciuszków kupiła już teściowa. Ale ja wolę kupować sama :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ