X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka to o której masz wizytę? Ja o 10.30 ale znając życie jakieś opóźnienie pewnie będzie.. Również zaciska za Ciebie kciuki :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mi zaczyna brakowac ubran;/ kiedys bylam duzo duzo szczuplejsza:)
    Wczoraj tak zauwazylam ze bede miala ogromny problemz butami;/w zadne nie oge stopy wlozyc;/ dzis przymiarzalam mamy taki juz rozchodzone i tez nie dalo rady;/ bedzie problem:(

Klaudia ja mam dopiero na 15:30 ;/

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka mi koleżanki polecaly na zimę buty coś jak walonki nie wiem jak się to poprawnie nazywa. Jeśli będę musiała to takie sobie kupię.

100krotka:) lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kurtkę kupiłam zwykła tyle ze rozmiar większą niż normalnie noszę ale jest szansa ze do końca się jednak w nią nie zapne. Tyle że u nas nie ma zim jak w PŁ to raz a dwa ja głównie z auta i do auta wiec jakoś wytrzymam mam nadzieje. Stopy póki co w tym samym rozmiarze i o ile pamiętam zawsze tak miałam = Stopy bez zmian.

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty!

No ale spodnie chyba będę musiała kupić bo mam 2 pary i to trochę mało.

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda az sobie wygoglowala waloniki :) wydladaja jak sniegowce :) jak nie znajde nic ladniejszego to bede musiala kupic ;/

Madlene ze zwykla kurtka ja mialam bardzo duzy problem;/ w L chodzilam przed ciaza teraz w XXL brzuch sie ledwo miesci;/ a rekawy do kolan:D dlatego zdecydowalam sie na ten plaszcz :) przyda sie po porodzie :) a tez wszedzie pomykam autkiem wiec nie szukalam niewiadom jak grubego:)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    Sęk w tym, że ja nie pomykam autem tylko piechotą. Wiem, że tu zim jako takich nie ma, ale problem polega na tym, że ja nie mam żadnej kurtki, a jestem zmarzluchem. Niestety teraz już noszę rozmiar UK 20, a co będzie jak mi brzuch podrośnie?

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czasem mam miękki brzuch, a czasem twardy i napięty. Czemu tak?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Niepokorna możesz mieć problem. Może w TKmaxie poszukaj. Tez chyba macie.... z cenami tam różnie ale czasem można znaleźć coś fajnego tylko zazwyczaj się trzeba naszukac. A może jakieś wełniane ciepłe ponczo na górę? Jakby się np kurtka nie dopinala. Ja bardzo lubię. ..

W UK juz prędzej będzie zima niż u mnie w Irlandii niestety. Chociaż j nas tez zapowiadają zimę stulecia.. ale właściwie zapowiadają taka co roku :P

Ja też na zimę głównie w płaszczu bo jestem zmarzluch. Ale w eleganckich juz się nie zapinam a jeden taki mam ala kurtka to jeszcze się
    zapinam ale za miesiąc się już raczej nie uda.

Jeśli o buty idzie to u nas są strasznie popularne i modne tzw eskimoski. Nawet chyba mam jedne bo się w nich prowadzi dobrze ;)
    Wracam na Master Chefa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 10:10

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TkMaxx bardzo nie lubię. Byłam tam dzisiaj i ceny straszne. A ja nie chcę wydać więcej niż £50. A ponczo zupełnie nie w moim stylu. Poza tym i tak nie wiedziałabym, gdzie mam kupić. No i podwiewało by mnie od dołu :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z rana:) przyszłam dziś do pracy, a tu prądu nie ma...dopiero włączyli, ponad godzinę nie było i nie było można nic robić. Masakra jakaś,strasznie wolno wtedy czas leci...

100krotka odnośnie tych walonek to ja jeśli będę potrzebowała,to będę coś takiego kupowała:
    http://allegro.pl/czarne-walonki-mukluki-37-emusie-skora-z-guzikiem-i5150554795.html

Póki co nie mam potrzeby,a buty zimowe mam taką jedną parę do kostek na zamek, a drugą wiązaną też do kostek to może mi się uda przeżyć z tym co mam.
    Płaszcz jeszcze w razie co to od mamy coś pożyczę, ale ten mój większy płaszcz jest taki rozkloszowany, więc może się brzuch zmieści:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda może gdyby to dłużej potrwalo to kazali by wam iść do domu ;)

Mnie się takie rozkloszowane płaszcze tez podobają ale na chwile szkoda mi kasy wydawać.

Ja za tkmaxem tez nie przepadam bo to trochę jak szukanie igły w stogu siana. Trzeba lubić takie szukanie. Ponczo w primarku u nas bez problemu bo chyba jest modne w tym sezonie. Ja w ostateczności kupie jakbym jednak urosła większa niż się zapowiada ;)

Ja mam dziś wolny dzień od szkoły. A jutro jadę na godzinę także przedłużony weekend. W planach dziś jakieś zakupy i chyba musze uszyć dzieciakom stroje na Halloween :) le póki co na pół godzinki wracam pod kolderke :D

Miłego dnia :*

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Dziewczyny, czasem mam miękki brzuch, a czasem twardy i napięty. Czemu tak?

Ale twardnieje tak na chwile?

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)

Magda swietne te butki :) az sobie zapisalam :) bo ja to wyjscia nie mam na dzien dzisiejszy stopa miesci sie tylko do balerin;/ a kostka tak spuchnieta ze jej wcale nie widac ;/

jeszcze 3 dodzinki:)

Klaudia a jak u Ciebie po wizycie?

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka zleci. Nic się nie stresuj będzie dobrze :*

Klaudia jak tam?

zrz6e6ydhjw308do.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem po wizycie, oczywiście się przedłużyło bo przyszła jakaś dziewczyna świeżo po porodzie z jakimś problemem i siedziała prawie 50 min w gabinecie.. Ale do rzeczy. Z Maluszkiem wszystko w porządku, kość nosowa widoczna, kość karkowa (czy jakoś tak) odpowiedniej grubości, wszystkie organy wewnętrzne na swoim miejscu, serduszko bije 160/min, a Bąk ma prawie 5 cm :) Kamień z serca mi spadł. A i najważniejsze najprawdopodobniej będzie Kacperek!:D Mam nawet fajne zdjęcie jak mu "coś" dynda pomiędzy nogami. Jak zajadę do domu to Wam wkleję bo narazie jestem u mamy.

Co do mojego TSH to dała mi skierowanie na FT3, FT4 i jeszcze raz TSH, więc jutro jadę się znów pokłóć. Mówi, że często tak jest, że w pierwszym miesiącu TSH spada bo maluszek potrzebuje więcej hormonów czy jakoś tak. W razie jakby tamte wyniki wyszły źle wtedy dostanę jakieś tabletki na wyrównanie tego hormonu.

100krotka:), Madlene84, josephinka84 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ciesze sie bardzo ze wszystko dobrze :) Kacperek fajnie :) U mnie na tym tym etapie byl Szymek:) ale lekarz nie widzial zeby mu cos dyndalo i wyszla Lenka :)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia super wiadomości:) bardzo dobrze,że z Maluszkiem wszystko dobrze i fajnie,że już macie podejrzenie odnośnie płci:) chłopaka zawsze łatwiej wypatrzyć:) chociaż nasz nas nie lubi i się pupą odwraca ciągle:)
    Czekamy na zdjęcie:)
    A tarczycę zbadasz i będziesz miała pogląd co się dzieje i czy trzeba coś brać czy póki co nic nie będzie potrzebne.

A odnośnie tarczycy to chcę uczulić każdą z nas,która się leczy na tarczycę żeby po urodzeniu koniecznie zbadać Maluszkowi tarczycę. U mojego bratanka teraz zdiagnozowano niedoczynność tarczycy (ma 4,5 miesiąca), a u dzieci jest to bardzo groźne. Jedną z przyczyn jest właśnie leczenie się na tarczycę przez mamę w ciąży. Więc lepiej dmuchać na zimne i przypilnować żeby po urodzeniu był zbadany.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia dobrze ze o tyn napisalas bo ja sie lecze na tarczyce i nie pomyslala bym zeby po urodzeniu zbadac ja u malej

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jak rozmawiałam z bratem to poczytałam potem jakie mogą być przyczyny u takich maluszków,oczywiście to tylko jeden z listy ale warto o tym pamiętać. Niedoczynność tarczycy u noworodków/niemowląt powoduje przede wszystkim opóźniony rozwój umysłowy więc trzeba szybko zdiagnozować i zacząć leczyć. Nie ma się co oczywiście nakręcać i stresować, ale po prostu profilaktycznie skontrolować, ja na pewno tak zrobię.U mnie dodatkowo w linii żeńskiej w rodzinie wszystkie mamy hashimoto,więc na pewno będę tego pilnować.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 wrote:
    Ale twardnieje tak na chwile?

No czasem na 30 minut, czasem na godzinkę, a czasem na chwilkę. A to coś złego? Ale nie boli przy tym...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ