X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka to o której masz wizytę? Ja o 10.30 ale znając życie jakieś opóźnienie pewnie będzie.. Również zaciska za Ciebie kciuki :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mi zaczyna brakowac ubran;/ kiedys bylam duzo duzo szczuplejsza:)
    Wczoraj tak zauwazylam ze bede miala ogromny problemz butami;/w zadne nie oge stopy wlozyc;/ dzis przymiarzalam mamy taki juz rozchodzone i tez nie dalo rady;/ bedzie problem:(

Klaudia ja mam dopiero na 15:30 ;/

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka mi koleżanki polecaly na zimę buty coś jak walonki nie wiem jak się to poprawnie nazywa. Jeśli będę musiała to takie sobie kupię.

100krotka:) lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kurtkę kupiłam zwykła tyle ze rozmiar większą niż normalnie noszę ale jest szansa ze do końca się jednak w nią nie zapne. Tyle że u nas nie ma zim jak w PŁ to raz a dwa ja głównie z auta i do auta wiec jakoś wytrzymam mam nadzieje. Stopy póki co w tym samym rozmiarze i o ile pamiętam zawsze tak miałam = Stopy bez zmian.

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty!

No ale spodnie chyba będę musiała kupić bo mam 2 pary i to trochę mało.

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda az sobie wygoglowala waloniki :) wydladaja jak sniegowce :) jak nie znajde nic ladniejszego to bede musiala kupic ;/

Madlene ze zwykla kurtka ja mialam bardzo duzy problem;/ w L chodzilam przed ciaza teraz w XXL brzuch sie ledwo miesci;/ a rekawy do kolan:D dlatego zdecydowalam sie na ten plaszcz :) przyda sie po porodzie :) a tez wszedzie pomykam autkiem wiec nie szukalam niewiadom jak grubego:)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    Sęk w tym, że ja nie pomykam autem tylko piechotą. Wiem, że tu zim jako takich nie ma, ale problem polega na tym, że ja nie mam żadnej kurtki, a jestem zmarzluchem. Niestety teraz już noszę rozmiar UK 20, a co będzie jak mi brzuch podrośnie?

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czasem mam miękki brzuch, a czasem twardy i napięty. Czemu tak?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Niepokorna możesz mieć problem. Może w TKmaxie poszukaj. Tez chyba macie.... z cenami tam różnie ale czasem można znaleźć coś fajnego tylko zazwyczaj się trzeba naszukac. A może jakieś wełniane ciepłe ponczo na górę? Jakby się np kurtka nie dopinala. Ja bardzo lubię. ..

W UK juz prędzej będzie zima niż u mnie w Irlandii niestety. Chociaż j nas tez zapowiadają zimę stulecia.. ale właściwie zapowiadają taka co roku :P

Ja też na zimę głównie w płaszczu bo jestem zmarzluch. Ale w eleganckich juz się nie zapinam a jeden taki mam ala kurtka to jeszcze się
    zapinam ale za miesiąc się już raczej nie uda.

Jeśli o buty idzie to u nas są strasznie popularne i modne tzw eskimoski. Nawet chyba mam jedne bo się w nich prowadzi dobrze ;)
    Wracam na Master Chefa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 10:10

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TkMaxx bardzo nie lubię. Byłam tam dzisiaj i ceny straszne. A ja nie chcę wydać więcej niż £50. A ponczo zupełnie nie w moim stylu. Poza tym i tak nie wiedziałabym, gdzie mam kupić. No i podwiewało by mnie od dołu :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z rana:) przyszłam dziś do pracy, a tu prądu nie ma...dopiero włączyli, ponad godzinę nie było i nie było można nic robić. Masakra jakaś,strasznie wolno wtedy czas leci...

100krotka odnośnie tych walonek to ja jeśli będę potrzebowała,to będę coś takiego kupowała:
    http://allegro.pl/czarne-walonki-mukluki-37-emusie-skora-z-guzikiem-i5150554795.html

Póki co nie mam potrzeby,a buty zimowe mam taką jedną parę do kostek na zamek, a drugą wiązaną też do kostek to może mi się uda przeżyć z tym co mam.
    Płaszcz jeszcze w razie co to od mamy coś pożyczę, ale ten mój większy płaszcz jest taki rozkloszowany, więc może się brzuch zmieści:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda może gdyby to dłużej potrwalo to kazali by wam iść do domu ;)

Mnie się takie rozkloszowane płaszcze tez podobają ale na chwile szkoda mi kasy wydawać.

Ja za tkmaxem tez nie przepadam bo to trochę jak szukanie igły w stogu siana. Trzeba lubić takie szukanie. Ponczo w primarku u nas bez problemu bo chyba jest modne w tym sezonie. Ja w ostateczności kupie jakbym jednak urosła większa niż się zapowiada ;)

Ja mam dziś wolny dzień od szkoły. A jutro jadę na godzinę także przedłużony weekend. W planach dziś jakieś zakupy i chyba musze uszyć dzieciakom stroje na Halloween :) le póki co na pół godzinki wracam pod kolderke :D

Miłego dnia :*

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Dziewczyny, czasem mam miękki brzuch, a czasem twardy i napięty. Czemu tak?

Ale twardnieje tak na chwile?

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)

Magda swietne te butki :) az sobie zapisalam :) bo ja to wyjscia nie mam na dzien dzisiejszy stopa miesci sie tylko do balerin;/ a kostka tak spuchnieta ze jej wcale nie widac ;/

jeszcze 3 dodzinki:)

Klaudia a jak u Ciebie po wizycie?

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka zleci. Nic się nie stresuj będzie dobrze :*

Klaudia jak tam?

zrz6e6ydhjw308do.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem po wizycie, oczywiście się przedłużyło bo przyszła jakaś dziewczyna świeżo po porodzie z jakimś problemem i siedziała prawie 50 min w gabinecie.. Ale do rzeczy. Z Maluszkiem wszystko w porządku, kość nosowa widoczna, kość karkowa (czy jakoś tak) odpowiedniej grubości, wszystkie organy wewnętrzne na swoim miejscu, serduszko bije 160/min, a Bąk ma prawie 5 cm :) Kamień z serca mi spadł. A i najważniejsze najprawdopodobniej będzie Kacperek!:D Mam nawet fajne zdjęcie jak mu "coś" dynda pomiędzy nogami. Jak zajadę do domu to Wam wkleję bo narazie jestem u mamy.

Co do mojego TSH to dała mi skierowanie na FT3, FT4 i jeszcze raz TSH, więc jutro jadę się znów pokłóć. Mówi, że często tak jest, że w pierwszym miesiącu TSH spada bo maluszek potrzebuje więcej hormonów czy jakoś tak. W razie jakby tamte wyniki wyszły źle wtedy dostanę jakieś tabletki na wyrównanie tego hormonu.

100krotka:), Madlene84, josephinka84 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ciesze sie bardzo ze wszystko dobrze :) Kacperek fajnie :) U mnie na tym tym etapie byl Szymek:) ale lekarz nie widzial zeby mu cos dyndalo i wyszla Lenka :)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia super wiadomości:) bardzo dobrze,że z Maluszkiem wszystko dobrze i fajnie,że już macie podejrzenie odnośnie płci:) chłopaka zawsze łatwiej wypatrzyć:) chociaż nasz nas nie lubi i się pupą odwraca ciągle:)
    Czekamy na zdjęcie:)
    A tarczycę zbadasz i będziesz miała pogląd co się dzieje i czy trzeba coś brać czy póki co nic nie będzie potrzebne.

A odnośnie tarczycy to chcę uczulić każdą z nas,która się leczy na tarczycę żeby po urodzeniu koniecznie zbadać Maluszkowi tarczycę. U mojego bratanka teraz zdiagnozowano niedoczynność tarczycy (ma 4,5 miesiąca), a u dzieci jest to bardzo groźne. Jedną z przyczyn jest właśnie leczenie się na tarczycę przez mamę w ciąży. Więc lepiej dmuchać na zimne i przypilnować żeby po urodzeniu był zbadany.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia dobrze ze o tyn napisalas bo ja sie lecze na tarczyce i nie pomyslala bym zeby po urodzeniu zbadac ja u malej

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jak rozmawiałam z bratem to poczytałam potem jakie mogą być przyczyny u takich maluszków,oczywiście to tylko jeden z listy ale warto o tym pamiętać. Niedoczynność tarczycy u noworodków/niemowląt powoduje przede wszystkim opóźniony rozwój umysłowy więc trzeba szybko zdiagnozować i zacząć leczyć. Nie ma się co oczywiście nakręcać i stresować, ale po prostu profilaktycznie skontrolować, ja na pewno tak zrobię.U mnie dodatkowo w linii żeńskiej w rodzinie wszystkie mamy hashimoto,więc na pewno będę tego pilnować.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 wrote:
    Ale twardnieje tak na chwile?

No czasem na 30 minut, czasem na godzinkę, a czasem na chwilkę. A to coś złego? Ale nie boli przy tym...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ