X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się wydaje. Jak Ci nic dodatkowo nie boli i przy oddawaniu moczu nie boli i nie piecze to normalne i będzie gorzej :P

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna ja też często chodzę siusiu. W nocy to nawet z 5 razy. Po pierwsze dużo więcej piję, a po drugie tak jak Madlene pisze bobas na pęcherz może uciskac.

My dziś byliśmy na zakupach, kupiliśmy jeszcze trochę rzeczy do remontu pokoiku, a potem mąż mnie zabrał na obiad do knajpki więc nie musiałam dziś gotować:-) zamówiłam sobie makaron z pieczonym łososiem:-) się objadlam na maksa i jeszcze na wynos wzięłam, bo nie dałam rady zjeść całej porcji. Na kolację będę miała:-)

Takie mam pytanko. Jakie macie zdanie na temat porodu w prywatnych klinikach? Bo my w sumie rozważamy taką opcję...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 wrote:
    Tak mi się wydaje. Jak Ci nic dodatkowo nie boli i przy oddawaniu moczu nie boli i nie piecze to normalne i będzie gorzej :P

Nie, nic mnie nie boli. Wszystko gra. Ale faktycznie teraz więcej piję wody i innych napojów. Pewnie dlatego.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna kupilam zel o oliwke z johnson baby i powiem Ci ze mniej.swedzi i nie jest takie tluste szybko wchlania sie w skore;)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z Johnson uważajcie dla Maluszka bo często uczula.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,nic mi nie pomoze ,bo w nocy znow sedzialo jak.nie wiem
    ,a rano juz nic a nic;\ nie wiem.o co tu chodzi;/

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz Ci chyba nataliano zostało czekać na te wyniki. Może wtedy lekarz coś poradzi. ..

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene oby cos pomogl bo masakra;/

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano dobrze Madlene pisze. Poczekaj na wyniki może lekarz zaleci ci coś bardziej leczniczego niż tylko zwykła oliwka.

Madlene a jak Ty się czujesz? Jak nerki?

Odnośnie tych oliwek dla dzieci to my nie będziemy żadnej używać. Będziemy kąpać malucha w emolientach np oilatum i to w zupełności wystarczy. Nie chcę zbyt dużo tej chemii używać:-)

Madlene84 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczescie niezle. Jeszcze wczoraj mnie bolalo dosc mocno. Popoludnie przelezalam bo nie mialam sily sie ruszyc, wieczorem juz bylo troche lepiej no a dzisiaj nie boli. Nie wiem o co chodzi, ale mnie to cieszy, ze nie boli.

Gotuje wlasnie rosolek, miksuje mase na Fale Dunaju, bo u nas niedziela bez ciasta to niedziela stracona ;) Za oknem szaro i ponuro..... moj maz wciaz w lozku po wczorajszym pepkowym, a dzieci zakopaly sie w swoim pokoju i bawia sie razem jakby ich nie bylo. Ja pije kawke i calkiem mi z tym dobrze :P

Magda uwazam ze to swietna decyzja z oliwka a raczej jej brakiem. Ja z corka uzywalam zwyklej bambino i bylo ok, wtedy 9 lat temu to byla norma ze tej oliwki sie uzywa. Z synkiem miala wszystko z Johnsona wlasnie (no bo tutaj bambino nie bylo szans kupic) i mial ciagle wysuszona skore i w kolko krosteczki. Dopiero lekarz w PL powiedzial ze to uczulenie po Jonsonie (jak Maly mial 3 miesiace) i wlasnie zalecil kapiel w Oilatum. I wszystko bylo super. teraz tez malego bede kapac w emolientach, wprawdzie stawiam chyba na Ziajke od 1 dż, bo i do starszych uzywam i ja teraz tez, i wlasciwie malo kiedy brzuch musze smarujowac.

Jak Wam mija niedziela? Jaka pogoda w Polandzie? :)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak jak u Ciebie szaro butów i ponuro:-( właśnie kończę obiadek gotować. U mnie dziś wolowinka w formie gulaszu z kaszą gryczaną. Potem idziemy na kawkę gdzieś do kawiarenki żeby nie kisnac w domu cały dzień:-)

Mi emolienty brat polecił, mówił że przy starszej córce właśnie zaczęli używać bo po oliwce miała właśnie takie krostki i suchą skórę, więc pewnie to też uczulenie było.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje jak niunia sie rusza ;)

Madlene84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nue wiem co bede uzywac ale mysle ze plyn.do mycia 2w1 gdzies widzialam to;) my.juz po obiedzie rosolek,ziemn schabowe i buraczki;) ale sie.objadlam i teraz.sobie leze;)ogl mam talent,a za oknem.szaro buro ;/ cio zrobic;)

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez po rosolku, w TV mam talent. Kotlety schabowe sie beda smazyc zaraz. Lubie takie niedziele wiec ta pogoda jakos bardzo mi nie przeszkadza dzisiaj.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pojechałam do CH. Chciałam kupić kurtkę, ale niestety nic na mnie nie pasuje. Będę chyba musiała zaryzykować i kupić w Bonprix UK. Po zakupach wróciłam do domu spacerem. Szłam ponad godzinę. Zmęczyłam się strasznie. Teraz zjem kanapki, wypiję miętę i chyba utnę sobie drzemkę :) Mąż do 20:00 w pracy to nie mam nic do roboty.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski :)
    Jak wam mija weekend u mnie caly czas deszcz;/
    Mam juz nowy sprzet wiec bede na bierzaco :)

Niepokorna ja tez nie moglam znalesc;/ wkoncu zamowilam plaszcz na alegro :) jak mi nie bedzie pasowal to go odesle i bede szukac czegos innego:)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Hej mamuski :)
    Jak wam mija weekend u mnie caly czas deszcz;/
    Mam juz nowy sprzet wiec bede na bierzaco :)

Niepokorna ja tez nie moglam znalesc;/ wkoncu zamowilam plaszcz na alegro :) jak mi nie bedzie pasowal to go odesle i bede szukac czegos innego:)

Fajnie, ale ja jestem w UK i jest mi trudniej cokolwiek znaleźć...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) podobnie jak u Was tak i u mnie dzisiaj było szaro i ponuro. Po obiedzie wybraliśmy się z mężulkiem na małe zakupy, później do moich rodziców i przed chwilką wróciliśmy. Zaraz chyba wskoczę pod kołderkę i sobie poleniuchuje ;)

A jutro trzymać mocno kciuki za moją wizytę u lekarza bo się troszkę zaczynam stresować :P

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia to jutro wizytujemy razem :) mnie pomalu tez stresil lapie...

Kciuki zacisniete :)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia i 100krotka powodzenia jutro na wizytach, zaciskam kciuki:-) ja w sobotę mam wizytę więc jeszcze trochę poczekam, ale się jakoś nie stresuje odkąd czuję ruchy bobasa:-)
    Ostatnio zauważyłam że mój bobas ma już swoje pory kopania mamusi:-) już nie jest to tylko wtedy jak spokojnie leżę, ale zwyczajnie o stałych porach niezależnie od tego co robię:-)

Ja póki co mieszcze się w swoje zimowe wdzianka, ale mam już przygotowany mój wcześniejszy płaszcz jak byłam sporo grubsza, więc może mi się uda be kupowania czegos nowego.

dqprk6nlnzlsawwt.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ