X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna brzszek masz super, mowilas ze nie rosnie, ale widze ze jednak. Poza tym wydaje mi sie, ze Ty z ta figrua to troche przesadzasz ;)

niepokorna jesli chodzi o kopniaki i ruchy Maluszka, to wydaje mi sie ze jeszcze jest z wczesnie zebys sie miala martwic, ze nie widzisz skaczacego brzucha. jeszcze 2-3 tygodnie i bedzie skakal i u Ciebie :)

nataliano, a gdzie Cie jeszcze swedzi? Nogi? Rece? Dlonie? Bo takie swedzenie na calym ciele moze byc efektem powaznej choroby - cholestazy ciazowej.

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    No już zauważyłam, że brzuszek zaczął rosnąć do przodu. Ale obwód na razie się nie zwiększa :)
    A co do ruchów to mam nadzieję, że masz rację :)

Madlene84 lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,swedza mnie rozstepy;/ cale nogi i brzuch,smaruje dosc tlusto i nic nie pomaga,njgorzej w nocy jest;/ nawet na noc doataje zgage w.gardle,nie wiem.czy wlosy ju dzidzi rosna? Co to za choroba,za tydz ide na wizyte do gina

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano,
    Ja bym to zgłosiła lekarzowi. Madlene ma rację, to może być ta choroba. Mnie na szczęście swędzą tylko sutki czasem :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sutki i piersi to normalne;) jutro z rana zadzwonie i sie umowie pod wieczor,bo juz mnie to nie pokoi i lzy mi sie wyciskaja same

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade dzis na 22 do ginekologa:)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Cie nie chcialam straszyc nataliano, bo to pewnie rzeczywiscie od rozciagania sie skory. Przy cholestazie swedza tez dlonie i stopy, miedzy palcami. Ale w sumie, moze niech lekarz potwierdzi, ze to po prostu skora i bedziesz spokojniejsza, a moze nawet da Ci cos co zmniejszy troche to swedzenie. Mnie czasem swedzi brzuch, ale krem pomaga wlasciwie od razu, ale mnie sie rozstepy nie zrobily. Nie jestem podatna.

Zgage mam tez, o kazdej porze dnia i nocy. Pomaga mi mleko malymi lyczkami, ale jak juz nie moge zasnac to biore Rennie i jak reka odjal. A mam nniemal po wszystkim, bez wzgledu co zjem, czy wypije. Nawet po soku pomaranczowym. Mowia zeby tluste ograniczyc, ale ja nie za wiele takiego spozywam, wiec to nie to.

Niepokorna co do ruchow mam racje :)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, wierzę Ci :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene wiem ze nie chcialas mnie straszyc;) niby gin przez tel mo powiedzial ze to nie cholestaza,ale ze jak swedzi to mam przyjechac i nie czekac.ja najgorzej mam na lewym kolanie po cale z tylu az do lydek w rozstepach,prawe nie jeat tragiczne;) ja mleka nie moge ,chyba ze zimne,bo po cieplym wymiotuje. tlustego prawie nie jem,predzej gotowane;) juz sie wykapalam,pozniej jeszcze sie podmyje i bede gotowa ;)

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano daj znac czy na to swedzenie Pan doktor cos madrego wymyslil.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie wy sie podziewacie? hja przez was caly wieczor prasuje :P

zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem:-) ale się zaraz kładę spać:-) to masz madlene dziś ciekawe zajęcie na wieczór:-) a kiedy masz tę rozmowę o pracę?
    Też myślałam o Ani ostatnio, napisałam u niej pod wykresem co tam u niej słychać. Oby się odezwała:-)

No jeszcze jutro i weekend:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 2 osoby przede mna,to sobie poczekam;)

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz idę spać. Jutro mam być na 6 rano. Tak z godzinkę .... chcą mnie od razu sprawdzić. .. jak z krojenie używaniem noża. .. wyciskanie kremu. .. takie tam. Mąż twierdzi ze tracę czas ale pojadę co ma być to będzie.

Dobranoc

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcisnelam się w przed ciążowe jeansy (ledwo) założę za duża bluzę i będę wyglądać tylko trochę jak w ciąży :P zobaczę jak się sprawa rozegra czy w ogóle coś zaproponują itp itd

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktor powiedzial ze mam spore rozstepy jak na ten miesiac i za malo mam wlokna kolagenowego czy co takiego.pytal sie czy smaruje czyms skore a ja ze tak roznosciami.wiec mam jutro z rana zrobic badania krwi i za tydz pokazac mu wyniki no i smarowac sie oliwka... a tak po za tym powiedzial,ze na 80% bedzie cora

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko dokladnie nie wie bo dziecko lezy bokiem,serduszko pika,wazy 283gramy ;))ide spac.;*;)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    Ja się nie odzywałam, bo 14 października mąż miał urodziny, a wczoraj zrobiłam mini imprezkę z tej okazji i właśnie się skończyła. Dopiero kładę się do łóżka. Ale mąż przed snem mi podziękował za wysiłek włożony w organizację i za pełne posprzątanie po imprezie, więc zasnę zadowolona.

Nataliano,
    Już dawno Ci mówiłam o oliwce. Czemu nie stosowałaś? :) Twoja córka układa się dokładnie tak jak moja i się chowa :P

Dobranoc kobietki :*

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smaruje sie bio oilem.od miesiaca i nic ;/

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano gratuluję córeczki:) lekarz coś więcej Ci powiedział odnośnie tych włókien kolagenowych? w sensie jaka to może być przyczyna i czy coś konkretnego Ci polecił do smarowania, bo oliwek to też pełno różnych jest. Może jest jakaś konkretna zalecana w takich przypadkach.

Madlene patrze na godzinę a Ty już pewnie śmigasz na okresie próbnym:) jak będziesz mogła to czekamy na sprawozdanie:)

Ja dziś standardowo nie mogłam zasnąć, a za to rano się podnieść nie mogę...dobrze że jutro sobota.

dqprk6nlnzlsawwt.png
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ