Zafasolkowane
-
WIADOMOŚĆ
-
Madlene,
A mówią, że laktatora ie warto teraz kupować, bo może się okazać, że nie będzie w ogóle potrzebny.
A możesz mi polecić sterylizator i podgrzewacz? I jakie nożyczki, jaki termometr? Ty masz już wprawę, a ja kompletnie nie wiem, co mam kupić... -
Laktator przydał mi się przy jednym i przy drugim. Przy drugim w ogóle sobie nie wyobrażam nie posiadania tego sprzętu. Jedynie teraz sobie zamówiłam elektryczny wiec wypas
Sterylizator kupiłam z Aventu bo takie też mam butelki. I tez wzięłam elektryczny bo do tych do mikrofalówki nie wszystko można później włożyć. Ale wzięłam ten 2 w 1. Bo 3 w 1 jest droższy a różni się tylko dodatkową wysokością. A podgrzewacz w sumie patrzałam na cenę ale chciałam żeby miał przejściówkę do auta bo ja z dzieciakami na zajęcia caly tydzień to różnie może być. Wzięłam baby ono. A drobnostki to głównie zwracałam uwagę na cenę. Wszystkie takie drobne rzeczy kupiłam u sprzedawcy swiat_dziecka na allegro. Jakbyś nie mogła znaleźć to jak znajdę chwile podeślę link.
Jak zaczynałam kupować to jakoś tez sobie nie mogłam przypomnieć co jest potrzebne ale mam nadzieje ze ogarnęłam.
Idę spać -
100krotka, dobrze że już u Ciebie wszystko w porządku i z mężem sobie wszystko wyjasniliscie. Najważniejsze to ze sobą o wszystkim rozmawiać i o tych dobrych i złych rzeczach.
Pamiętaj że my tu ciągle jesteśmy:-)
Madlene jak Ty sobie dajesz radę z tym wszystkim to ja nie wiem...podziwiam cię ze masz na to wszystko siłę. I dom i dzieci i szkoła i praca....dużo by wymieniać...
Ja dziś zaczęłam od prania, teraz sprzątam potem się za obiad wezmę. -
Poza tym mam straszne odrosty i nie mam czasu na dluga kapiel z ksiazka w rece
Ale przeczucie mi mowi, ze pracy zostalo mi zaledwie kilka dni i mi podziekuja. Moim marzeniem jest uprosic o kilka godzin w tygodniu, zeby mi mogli wypisac formularz na macierzynskie. Ale praca fajna, atmosfera tez, tylko brakuje mi snu zwyczajnie.
Wczoraj chwalilam meza, ze on przejal za mnie obowiazki domowe, ale chyba zapeszylam, bo jak weszlam do domu to szlag mnie trafil. Smieci nie wyniesione, zmywarka pelna ale nie wlaczona, lozko nie poscielone, nie odkurzone, nawet miesa z zamrazalki mi nie wyjal jak prosilam. I powiem Wam ze chwilowo peklam. Po drodze w nerwach oberwalo sie moim dzieciom i jak sobie z tego zdalam sprawe to poplakalam sie jak dawno nie, a moje dzieci ze mnaAle postawilo mnie to do pionu i dalo nowej sily. A maz wrocil z pracy i zaczal narzekac, ze mu dzisiaj ciezkie zajecie w pracy dali i jak jutro tez takie dostanie to tym rzuci i przyjdzie do domu. No ksiaze po prostu! Powiedzialam mu pare slow do sluchu i mam nadzieje, ze dotarlo. Takze nie zawsze jest tak pieknie i lekko jak wyglada
-
Ja właśnie tak odpoczywam:-) w końcu mam siłę i czas coś w domu ogarnąć
bo po pracy najczęściej mi się już nie chce.
Madlene z facetami tak bywa, czasem za szybko nie ma co ich chwalić żeby nie przechwalic:-) mój też tak ma, że jak już jest super pomocny i go pochwalę, to szybko coś odstawi że aż ręce załamuje:-)
Madlene a tak sie spytam jeszcze, sterylizatory to bardzo ci się przydał? Ja nawet o nim nie myślałam, u mnie bratowe nie kupowały i w sumie nic mi o nim nie mówiły. -
nick nieaktualnyCzesc
Meza siostra napewno cos ladnego znajdzie jak nie w primarku to gdzie indziej
Dzieki Madziapamietam ze jestescie i dziekuje za wsparcie
Ja nie mam weny na nic:/ dobrzeze jest posprzatene:) czekam az maz wroci z pracy i pojedziemy na zakupy wiec obiad bedzie na kolacje:)
Madlene ja juz chyba pisalam ze Cie podziwiama z mezami tak juz jest i co zrobic
Madlene84 lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny
Maz chyba sie obrazil. Bo slowa dzisiaj do mnie nie napisal przez caly dzien, a normalnie pisze non stop. Eh
Ja dzisiaj chce ugotowac bigos, bo mam straszna ochote.
Co do sterylizatora, ja przy dzieciach moich nie mialam. Chyba zwyczajnie nie bylo mnie stac. Ale nie wspominam zbyt przyjemnie wyparzania butelek i ich elementow we wrzatku, wiec teraz sobie postanowilam sprawic. No i z tego co slysze, wiekszosc mamusiek Maluszkow w moim otoczeniu ma i korzysta.
Niepokorna postaram sie Ci taka podeslac jak znajde chwileNIEPOKORNA lubi tę wiadomość
-
Ale się wkurwiłam!!! Jestem wściekła! Ta mała szmata (współlokatorka z dołu) zgłosiła dzisiaj właścicielowi mieszkania, że nie życzy sobie kotów w domu, a my je wpuszczamy i dokarmiamy i siedzą z nami w domu. Rozumiecie to? Ona ani razu przez 4 miesiące nie posprzątała w domu, bo sprząta tylko swój pokój, a ma czelność nam mówić kogo możemy wpuszczać, a kogo nie. No ja pier...!!! Mam ochotę zmieszać ją ze ścianą! Tępa idiotka! Już dawno nie byłam taka wkurzona. A właściciel podszedł do mnie i zapytał o koty. Ja na to, że tak, przychodzą, czasem dostają mleko, głaskamy je godzinkę i wypuszczamy. Że my je bardzo lubimy. On wtedy puścił mi oczko z nakierowaniem na pokój tej idiotki o powiedział, żebyśmy raczej tego nie robili. Dał mi jasno do zrozumienia, że mamy się wstrzymać z wizytami zwierząt dopóki ona się nie wyprowadzi, czyli do 17 listopada! Dobrze, że chociaż on jest normalny. Ale ją mam ochotę zabić!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 15:33
-
Niepokorna bardzo chetnie wszystko po kolei bym Ci podeslala, ale musze sie isc drzemnac ze 2h bo o polnocy do pracy.
Tutaj masz link do jednego produktu, wejdz sobie we wszystkie przedmioty sprzedajacego i przejrzyj co ma, moze sama sie domyslisz co Ci tam potrzebne, ja wlasciwie tak robilam.
http://allegro.pl/babyono-szczotka-grzebyk-miekka-szczoteczka-225-i5682761701.html
tutaj na forum tez masz liste -> moje belly -> moje listy, to mi tez pomoglo.
Koszule bardzo fajne, kupilam cos bardzo podobnego
Magda do dentysty, niech zajrzy co sie dziejeNIEPOKORNA lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry mamusie:-) dziś wróciłam do świata żywych:-) ząb jeszcze w nocy bolał, ale teraz póki co spokój:-) nawet nie spuchlam na szczęście. Byłam u koleżanki,która jest dentystą, zajrzala i póki co prosto sie wyrzyna więc może tragedii nie będzie, ale i tak poradziła ze jak już urodze, to lepiej będzie ją wyciąć żeby mi się zęby nie pokrzywily od nadmiaru:-)
Dziś wielki dzień bo mąż w końcu zacznie remont pokoiku:-) wczoraj go oproznil i dziś obiecał się wziąć za robotę -
nick nieaktualnyHej hej
Niepokorna co to za babsko przeciez kociaki doniej nie chodza.
Fajne koszule ja tez jestem w trakcie poszukiwan:)
Madzia dobrze ze kolezanka zajrzala do zabka
U nas lenia ciag dalszyja nie wiem co sie ze mna dzieje;/ mam tylko nadzieje ze to chwilowe;/
-
Dzięki Madlene :*
Magda,
Ważne, że na razie ząb nie boli
Zazdroszczę remontu pokoju dla dziecka
100krotka,
Tu masz w razie czego linka to tych koszul: http://allegro.pl/koszula-nocna-do-karmienia-ciazowa-xxl-marcinkowsk-i5488525459.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 14:14
Monika*** lubi tę wiadomość