X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Mogę do was dołączyć?:)

Jestem w 13 tyg ciąży jest to moja 3 ciąża w tym jedna z utratą maluszka:/ pewnie bym już na dniach rodziła :( no ale takie życie.

Mam prawie 7 letniego synka :)

Pozdrawiam :*

Madlene84, magdaM85 lubią tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy katarzyna_d :)
    W naszym wątku każdy jest mile widziany. Gratuluję ciąży i mam nadzieję, że tym razem urodzisz ślicznego bobaska. Może zrobiłabyś sobie suwaczek?

Kochane,
    Jestem na nogach od 08:00 rano. Pojechałam z moją współlokatorką do szpitala. Miała USG i okazuje się, że jest między 4, a 5 tygodniem i na razie niewiele widać. Kolejne USG 18 listopada :) Tak, czy siak ciąża potwierdzona :) Ja jestem very happy :D
    Tymczasem uciekam do sklepu. Odezwę się potem, jak usiądę do kompa z herbatką :D
    Miłego dzionka kochane :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 14:37

Madlene84 lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Madzia zdaje sobie z tego sprawe ale powiem Ci ze juz sie nie moge doczekac :) wiem latwo nie bedzie ale jakos dam rade:) a jak bede chciala poleniuchowac to mama sie zglasza chetna do pomocy :) termin mam na 12 stycznia z ostatniej @ musze sie podpytac lekarza czy cos sie zmienilo :)

Dzieki Niepokorna :) cos tam mam w koszyku na alegro :)

Witaj Katarzyna :) zapraszamy zapraszamy :) przykro mi z powodu straty;/ ale teraz musisz myslec pozytywnie dla drugiego maluszka:)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka,
    Ja robię na razie dokładnie tak samo. Dodaję do koszyka, a potem wywalam jak coś :P
    Dzisiaj jak wrócę ze skleu to looknę na tego sprzedawcę, u którego zakupy robiła Madlene :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu witamy i gorąco zapraszamy:-) rozgosc się u nas i czuj jak w domu:-) jak chcesz żeby dopisać Cię na pierwszą stronę to napisz na kiedy masz termin:-)

U mnie już po obiadku, wzięłam się za książkę a mąż za robienie bałaganu:-) ale każdy bałagan zniose oby pokoik się robił:-) pewnie trochę to potrwa bo tylko popołudniami będzie robione ale już zawsze do przodu:-)

Jutro wracam do pracy, czas mi szybciej będzie leciał:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna witaj, ciesze sie ze jestes z nami.

Magda super ze z tym zebem to tylko fałszywy alarm i ze to skonsultowalas. Jak juz musi wylazic, to aby nie dala Ci w kosc :) Zazdroszcze pokoiku i tego, ze juz niedlugo bedzie gotowy. Ja wlasnie dzisiaj myslalam, ze najchetniej mebelki tez bym juz kupila i wozek, zeby juz wszystko miec w domu, tylko gdzie to trzymac. Szczegolnie ze po drodze swieta, to nie chcialabym miec poupychane w katach. Ale moze pozamawiam tylko transport poprosze na poczatku stycznia. Bylabym spokojniejsza jakby pokoik stal gotowy :) Mam nadzieje, ze sie pochwalisz jak skonczycie.

Niepokorna powodzenia w zakupach ;) A współlokatorka mam nadzieje, ze cieszy sie conajmniej tak bardzo jak Ty :)

100krotka leniuchuj poki mozesze. Mowia, ze najbardziej prawdopodobna data porodu, to ta podana podczas polowkowego.

Ja dzis na wagarach. Mielismy caly dzien rysowac w ogrodach botanicznych, wiec sobie odpuscilam. Brzuchmi cos twardnial od wczoraj wiec postanowilam odpoczac.

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene uważają tam na siebie i odpoczywaj ile możesz:-)

Hmm a ja już nie pamiętam co lekarz mi mówił po połowowych:-\ no nic podpytam się go w poniedziałek :-)

• kokolinek :) Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje Drogie Panie :)

Jestem tutaj nowa, więc dopiero zaczynam przygodę :)
    Wczoraj byłam u Pani ginekolog na rutynowej wizycie. Okazało się, że w cytologi wyszło mi jakieś tam zapalenie, przepisała mi lek. Jednak podczas robienia USG dopochwowo, wykryła u mnie malutki punkcik, nie mogła stwierdzić na 100%, że to ciąża. Zabroniła mi aplikować lek oraz kazała zrobić test ciążowy zanim zacznę leczenie.

Kochaliśmy się w 22 dniu cyklu oraz w 29, ale nie było finału we mnie. Według moich obserwacji dni płodne miałam od 15 do 19 dnia cyklu. Ostatni cykl miałam aż 38 dniowy, a tak to przeważnie mam 31-30 dni.

Robiłam wczoraj ten test, wyszedł negatywny. Dziś rano robiłam powtórkę, nadal negatywny. Myślicie, że to może być ciąża, tylko jeszcze testy jej nie wykrywają? Boję się, żeby nie zrobić dziecku krzywdy, w razie gdybym zaaplikowała sobie tą maść.

Co mi poradzicie??
    Proszę o wsparcie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koolinek najlepiej by było jak byś bete zrobiła wtedy będzie wiadomo czy jetes w ciąży czy nie

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koolinek 100krotka dobrze pisze, najlepszą opcją jest zrobienie bety. Wtedy będziesz miała 100% pewność.

Madlene oczywiście się pochwalę efektem pracy:-) właśnie też póki co nic nie kupuję bo nie mamy na to miejsca. Ale jak tylko pokoik będzie to zaczniemy gromadzić wszystko. Na pewno zacznę od komody, żeby było gdzie układać wszystko.
    Dobrze że dziś sobie wolne zrobiłaś, odpoczynek Ci się należy.

Mam takie dość intymne pytanie. W pierwszym trymestrze w ogóle nie miałam ochoty na seks, ale odkąd się zaczął 5 miesiąc to mam wrażenie że jestem jakaś niewyzyta. Aż się mój mąż dziwi...myślicie że zbyt częste zbliżenia nie zaszkodza maluchowi?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jak ciąża przebiega prawidłowo to nie zaszkodzi. Cieszcie się tym czasem. U mnie brak chęci :/

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ciesz sie u mnie tez nadal kiepsko ;/ czasami to mi az szkoda meza

My mielismy jechac w sobote po komode ale maz mi uswiadomil ze mamy jedna w domu ktora tylko stoi i sie kurzy i tak oto kolejne 360zl zostaje w kieszeni:D fakt faktem nie bardzo bedzie pasowac bo jest jasna a my meble mamy ciemne ale jak mala podrosnie troszke to zrobimy jej pokoik i bedzie miala nowe ladne mebelki:)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    Zapomniałam. Zmień mi na pierwszej stronie termin na 2 marca :P
    Kochana, mój mąż byłby szczęśliwy jak bym miała choć odrobinę ochoty na seks. Niestety jestem zimna jak lód. Aż się czasem zastanawiam, czy nie powinnam się jakoś zmusić, żeby mnie nie zostawił... I spokojnie nie zaszkodzicie dziecku, chyba, że wymyślacie jakieś mega udziwnione pozycje :P

Madlene,
    Właśnie sęk w tym, że współlokatorka niby się cieszy, ale tak nie do końca. Ona miała zaplanowane własne wesele za rok w październiku, a teraz wyjdzie na to, że nic z tego nie będzie. I dlatego chodzi smutna i powtarza, że to nie tak miało być. Ale jestem przekonana, że z czasem jej przejdzie :)
    A Ty moja droga uważaj na siebie, bo Ci wleję :P

Ja mam dzisiaj tyle energii, że wysprzątałam całą komodę. Wywaliłam reklamówkę niepotrzebnych rzeczy itp. Posprzątałam cały pokój i jeszcze będę robiła schabowe dla męża :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna tak szybko po przeprowadzeniu nazbierało ci się tyle rzeczy do wyrzucenia? Chciałabym mieć taką wene i powyrzucac od siebie rzeczy z szafy...
    Koleżanka na pewno się oswoi z nowiną, każdy potrzebuje innej ilości czasu na oswojenie się z nadchodzącymi zmianami.
    Termin zmienię jutro jak dopadne komputer, bo na telefonie trochę ciężko.

Ja mam nadzieję że naszymi harcami nie zrobimy krzywdy synkowi, ale póki mam ochotę to chyba faktycznie lepiej korzystać bo nie wiadomo ile to potrwa:-)

100krotka fajnie że udało się wam tyle zaoszczędzić, przy takich wydatkach każda stowka ma znaczenie. Mnie dziś zalamala cena literek nad łóżeczko z imieniem, potrzebujemy 7 sztuk i wyszło mi z wysyłką ponad 70zł, chyba się muszę zastanowić nad ich kupowaniem.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a Ty literki chcesz drewniane czy takie materiałowe?
    Moj maz tez by sie cieszyl jakby jakiekolwiek checi sie u mnie pojawily. Mam tak jak dziewczyny, ze czasem mi go zal wrecz.

Ja uwazam, uwazam. Jutro tez nie ide do szkoly :D Dostalam dzis tel. od dentysty ze czas dokonczyc moje leczenie kanalowe, wiec na 12:30 jade tam, czyli po nocce znow sie wyspie.

Niepokorna korzystaj z energii. Ja tez sie niedlugo musze wziasc za porzadki, ale juz takie przedswiateczne po trochu, bo juz w grudniu to moge nie miec az tyle sily.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam te suwaczki zapieprzają ;) pozdrawiam

Madlene84, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaska Wam tez, tyle ze juz nowy :) Ucaluj Basie :*

kahaśka lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/793e97250013.jpg

To My :)

100krotka:), magdaM85, klaudia1534, nataliano lubią tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    Wyglądacie cudnie :D Patrzę i podziwiam :)

Słuchaj, są dwa rodzaje butelek Avene. Jakieś z nowej kolekcji Natural i jakieś antykolkowe. Które powinnam kupić?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene śliczny masz brzuszek:) taka kształtna piłeczka.
    Literki szyte chcę zamówić, wybrałam takie: http://allegro.pl/literki-szyte-recznie-bawelniane-premium-promocja-i5612528061.html
    mają bardzo duży wybór materiałów, najprawdopodobniej się będę decydowała na szary i żółty. No chyba że przekalkuluję że te 70 zł to jednak za dużo, ale z drugiej strony jakieś elementy dekoracyjne też muszą być w pokoiku:)

Niepokorna datę już zmieniłam, u Ciebie Julia będzie? to od razu imię bym wstawiła.

katarzyna_d napisz coś więcej o sobie, miałaś już pierwszą wizytę?

dqprk6nlnzlsawwt.png
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ