Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella_Bella wrote:Czesc Dziewczyny
Ja dzisiaj planuje kolejną betę, dla pewności. Nie wiem jeszcze o której bo trochę załatwiania dzisiaj mam ale postaram się zrobić. Później kalkulator pomoże przeliczyć bo na pewno przerwa większa niż 50h.
Trzymam kciuki! Ale jestem pewna, że beta będzie w porządkuja bym nie powtarzała, za dużo stresu a u Ciebie przyrost był w normie no ale to przecież twoja ciąża i twój wybor
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Bella trzymam kciuki za betę! Jeżeli to Cię uspokoi to zrób, lepsze to niż siedzieć i myśleć! Ja sama zrobiłam tylko 2, miałam w planach 3 ale stwierdziłam jak sandrula mówi, że szkoda stresu czekając na wynik
O Kartę rossne musisz poprosić przy kasie w Rossmanniepotem trzeba się zarejestrować na stronie
Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
Evelin wrote:Hej ja mam pytanie, dla mam ktore wiedza co jest w ich brzuszkach :*
Na kolenej wizycie bede w 16 tyg, czy to za wczesnie zeby zobaczyc plec ?
Wy kiedy sie dowiedzialyscie ? :*
Ja na prenatalnych w 12 tygodniu ale to był juz taki porządny sprzętchodz lekarz nas zapewnial ze to chłopczyk to jeszcze sie nie nastawiam i teraz 21.09 mam drugie badanie prenatalne i to będzie 21 tydzien wedlug usg i wtedy zobaczę
wszystko zalezy od sprzetu i ułożenia maluszka
Evelin lubi tę wiadomość
-
Evelin jest duże prawdopodobieństwo że jak się maluszek ułoży dobrze to coś się dowiecie, ale ja bym się nie nastawiala. Informacje o płci przed połówkowym nie są chyba na 100% pewne. Nam w 17 tc powiedziała że wygląda na dziewczynkę ale żeby się nie nastawiać bo może się okazać że coś się zakryło itd
na szczęście płeć się nie zmieniła i często tak jest ze zostaje potwierdzona na kolejnych usg, ale zdarza się też że dzidziuś robi psikusa
Podsumowując duża szansa jest na to że poznacie płeć, ale ja bym się nie przywiązywałaja w 30tc w szpitalu zapytałam jeszcze gin na usg czy Basia na pewno dalej jest dziewczynką
Duśka;), Evelin lubią tę wiadomość
-
sandrula wrote:Trzymam kciuki! Ale jestem pewna, że beta będzie w porządku
ja bym nie powtarzała, za dużo stresu a u Ciebie przyrost był w normie no ale to przecież twoja ciąża i twój wybor
Sama też się wachalam ale dziewczyny mówiły, że dla pewności lepiej powtórzyć. -
U mnie też padło pierwsze podejrzenie płci na badaniach prentalnych. Ale to dużo zależy od sprzętu i lekarza. Niektórzy nawet jak coś podejrzewają to nie chcą mówić, bo za wcześnie i dużo może się zmienić
U mnie właśnie gin wczoraj potwierdził płeć i zgadza się z tą wykryta w 12 tygodniu. Miesiąc wcześniej na wizycie nie mógł nic powiedzieć o płci, bo Mała miala założona nozka na nozke i się zaslonila
Bella Moim zdaniem dobra decyzja, ze powtarzasz ta bete. Na pewno wszystko jest ok, ale u Ciebie był przyrost na granicy także lepiej dodatkowo jeszcze sprawdzić. Trzymam kciuki za wynik i daj znaćEvelin lubi tę wiadomość
3500 g 54 cm -
Dziekuje kochane za odp
Ja juz od siostry dowiedzialam sie gdzie u mnie moge zrobic badania polowkowe, zadzwonie po week do mojego gin i zapytam, bo sam wspominal o tym ale ponoc najlepiej do 22tyg, bo potem dzidzia za duza jest, nie wiem czy to prawda..
Może podzieli sie ktoras bardziej obeznana ? :* -
Nats wrote:Na stronie mojej przychodni gdzie robie USG jest podane, ze polowkowe najlepiej zrobić od 19 do 22 tygodnia.
Ja już mam termin polowkowych ustalony i będę wtedy w 20 tyg+ 4 dni
To mnie pewnie po wizycie 7 pazdziernika, wtedy bedzie 16 tydz wysle na te badania, akurat bede kolo 20tyg -
Evelin wrote:To mnie pewnie po wizycie 7 pazdziernika, wtedy bedzie 16 tydz wysle na te badania, akurat bede kolo 20tyg
Zazwyczaj pytają kiedy byla ostatnia miesiączka i ustalają według tego, żebyś nie musiala sie denerwować czy aby nie przypadkiem za późnooni juz tam będą wiedziec co i jak :p
-
Evelin ale na zwyklym usg jesli doktor ma dobry sprzet i maluch bedzie współpracował moze sie uda okreslic plec
a czasami i nawet po 30 tyg mamusie nie wiedzą bo dzieci sie wstydza i nie pokazują :p
-
sandrula wrote:Zazwyczaj pytają kiedy byla ostatnia miesiączka i ustalają według tego, żebyś nie musiala sie denerwować czy aby nie przypadkiem za późno
oni juz tam będą wiedziec co i jak :p
Napewnoa ja debil juz zmartwiona
bo gdy zapytalam gina kiedy dojrze plec to tylko sie usmial ze za wczesnie, a on poprostu robi wszystko spokojnie etapami, tak jak powinno byc, wiesz co mam na mysli
?
-
sandrula wrote:Evelin ale na zwyklym usg jesli doktor ma dobry sprzet i maluch bedzie współpracował moze sie uda okreslic plec
a czasami i nawet po 30 tyg mamusie nie wiedzą bo dzieci sie wstydza i nie pokazują :p
Wlasnie takiego slowa mi bylo trzeba
Nats, to Ty kochana za tydzien juz bedziesz po..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 13:00