X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny ;) Ja dzisiaj planuje kolejną betę, dla pewności. Nie wiem jeszcze o której bo trochę załatwiania dzisiaj mam ale postaram się zrobić. Później kalkulator pomoże przeliczyć bo na pewno przerwa większa niż 50h.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Czesc Dziewczyny ;) Ja dzisiaj planuje kolejną betę, dla pewności. Nie wiem jeszcze o której bo trochę załatwiania dzisiaj mam ale postaram się zrobić. Później kalkulator pomoże przeliczyć bo na pewno przerwa większa niż 50h.

Trzymam kciuki! Ale jestem pewna, że beta będzie w porządku :) ja bym nie powtarzała, za dużo stresu a u Ciebie przyrost był w normie no ale to przecież twoja ciąża i twój wybor :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella trzymam kciuki za betę! Jeżeli to Cię uspokoi to zrób, lepsze to niż siedzieć i myśleć! Ja sama zrobiłam tylko 2, miałam w planach 3 ale stwierdziłam jak sandrula mówi, że szkoda stresu czekając na wynik :)

O Kartę rossne musisz poprosić przy kasie w Rossmannie :) potem trzeba się zarejestrować na stronie

Bella_Bella lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja mam pytanie, dla mam ktore wiedza co jest w ich brzuszkach :*
    Na kolenej wizycie bede w 16 tyg, czy to za wczesnie zeby zobaczyc plec ?
    Wy kiedy sie dowiedzialyscie ? :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella 3mam kciuki <3

Bella_Bella lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Hej ja mam pytanie, dla mam ktore wiedza co jest w ich brzuszkach :*
    Na kolenej wizycie bede w 16 tyg, czy to za wczesnie zeby zobaczyc plec ?
    Wy kiedy sie dowiedzialyscie ? :*

Ja na prenatalnych w 12 tygodniu ale to był juz taki porządny sprzęt :D chodz lekarz nas zapewnial ze to chłopczyk to jeszcze sie nie nastawiam i teraz 21.09 mam drugie badanie prenatalne i to będzie 21 tydzien wedlug usg i wtedy zobaczę :) wszystko zalezy od sprzetu i ułożenia maluszka :)

Evelin lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba to byl 11tydz i mikuś nam się ukazał,co usg to potwierdza sie plec z 11tyg.

Evelin lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin jest duże prawdopodobieństwo że jak się maluszek ułoży dobrze to coś się dowiecie, ale ja bym się nie nastawiala. Informacje o płci przed połówkowym nie są chyba na 100% pewne. Nam w 17 tc powiedziała że wygląda na dziewczynkę ale żeby się nie nastawiać bo może się okazać że coś się zakryło itd :) na szczęście płeć się nie zmieniła i często tak jest ze zostaje potwierdzona na kolejnych usg, ale zdarza się też że dzidziuś robi psikusa ;)
    Podsumowując duża szansa jest na to że poznacie płeć, ale ja bym się nie przywiązywała :D ja w 30tc w szpitalu zapytałam jeszcze gin na usg czy Basia na pewno dalej jest dziewczynką :P

Duśka;), Evelin lubią tę wiadomość

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Trzymam kciuki! Ale jestem pewna, że beta będzie w porządku :) ja bym nie powtarzała, za dużo stresu a u Ciebie przyrost był w normie no ale to przecież twoja ciąża i twój wybor :)

Sama też się wachalam ale dziewczyny mówiły, że dla pewności lepiej powtórzyć.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Sama też się wachalam ale dziewczyny mówiły, że dla pewności lepiej powtórzyć.

Rozumiem :) jeśli to Cię ma uspokoić to lepiej powtórz :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Nats Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też padło pierwsze podejrzenie płci na badaniach prentalnych. Ale to dużo zależy od sprzętu i lekarza. Niektórzy nawet jak coś podejrzewają to nie chcą mówić, bo za wcześnie i dużo może się zmienić ;-)
    U mnie właśnie gin wczoraj potwierdził płeć i zgadza się z tą wykryta w 12 tygodniu. Miesiąc wcześniej na wizycie nie mógł nic powiedzieć o płci, bo Mała miala założona nozka na nozke i się zaslonila :)
    Bella Moim zdaniem dobra decyzja, ze powtarzasz ta bete. Na pewno wszystko jest ok, ale u Ciebie był przyrost na granicy także lepiej dodatkowo jeszcze sprawdzić. Trzymam kciuki za wynik i daj znać :)

Evelin lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane za odp <3
    Ja juz od siostry dowiedzialam sie gdzie u mnie moge zrobic badania polowkowe, zadzwonie po week do mojego gin i zapytam, bo sam wspominal o tym ale ponoc najlepiej do 22tyg, bo potem dzidzia za duza jest, nie wiem czy to prawda..
    Może podzieli sie ktoras bardziej obeznana ? :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie mojej przychodni gdzie robie USG jest podane, ze polowkowe najlepiej zrobić od 19 do 22 tygodnia.
    Ja już mam termin polowkowych ustalony i będę wtedy w 20 tyg+ 4 dni :-)

3500 g 54 cm <3
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Na stronie mojej przychodni gdzie robie USG jest podane, ze polowkowe najlepiej zrobić od 19 do 22 tygodnia.
    Ja już mam termin polowkowych ustalony i będę wtedy w 20 tyg+ 4 dni :-)

To mnie pewnie po wizycie 7 pazdziernika, wtedy bedzie 16 tydz wysle na te badania, akurat bede kolo 20tyg :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    To mnie pewnie po wizycie 7 pazdziernika, wtedy bedzie 16 tydz wysle na te badania, akurat bede kolo 20tyg :)

Zazwyczaj pytają kiedy byla ostatnia miesiączka i ustalają według tego, żebyś nie musiala sie denerwować czy aby nie przypadkiem za późno :) oni juz tam będą wiedziec co i jak :p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin ale na zwyklym usg jesli doktor ma dobry sprzet i maluch bedzie współpracował moze sie uda okreslic plec :):) a czasami i nawet po 30 tyg mamusie nie wiedzą bo dzieci sie wstydza i nie pokazują :p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Evelin Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Zazwyczaj pytają kiedy byla ostatnia miesiączka i ustalają według tego, żebyś nie musiala sie denerwować czy aby nie przypadkiem za późno :) oni juz tam będą wiedziec co i jak :p

Napewno :) a ja debil juz zmartwiona :) bo gdy zapytalam gina kiedy dojrze plec to tylko sie usmial ze za wczesnie, a on poprostu robi wszystko spokojnie etapami, tak jak powinno byc, wiesz co mam na mysli :) ?

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Evelin ale na zwyklym usg jesli doktor ma dobry sprzet i maluch bedzie współpracował moze sie uda okreslic plec :):) a czasami i nawet po 30 tyg mamusie nie wiedzą bo dzieci sie wstydza i nie pokazują :p

Wlasnie takiego slowa mi bylo trzeba :)

Nats, to Ty kochana za tydzien juz bedziesz po.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 13:00

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale sie :P
    Ja jestem naprawde szczypla i o to moj bebzon w 3 miesiacu :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6753c5897685.jpg

Duśka;), Sylwia91, bita_smietana, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin ale śliczny brzusio <3 Ja Wam pokaże zaraz jak myśmy się z Basią zmieniły <3

Duśka;), Evelin lubią tę wiadomość

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ