X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny ;) Ja dzisiaj planuje kolejną betę, dla pewności. Nie wiem jeszcze o której bo trochę załatwiania dzisiaj mam ale postaram się zrobić. Później kalkulator pomoże przeliczyć bo na pewno przerwa większa niż 50h.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Czesc Dziewczyny ;) Ja dzisiaj planuje kolejną betę, dla pewności. Nie wiem jeszcze o której bo trochę załatwiania dzisiaj mam ale postaram się zrobić. Później kalkulator pomoże przeliczyć bo na pewno przerwa większa niż 50h.

Trzymam kciuki! Ale jestem pewna, że beta będzie w porządku :) ja bym nie powtarzała, za dużo stresu a u Ciebie przyrost był w normie no ale to przecież twoja ciąża i twój wybor :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella trzymam kciuki za betę! Jeżeli to Cię uspokoi to zrób, lepsze to niż siedzieć i myśleć! Ja sama zrobiłam tylko 2, miałam w planach 3 ale stwierdziłam jak sandrula mówi, że szkoda stresu czekając na wynik :)

O Kartę rossne musisz poprosić przy kasie w Rossmannie :) potem trzeba się zarejestrować na stronie

Bella_Bella lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja mam pytanie, dla mam ktore wiedza co jest w ich brzuszkach :*
    Na kolenej wizycie bede w 16 tyg, czy to za wczesnie zeby zobaczyc plec ?
    Wy kiedy sie dowiedzialyscie ? :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella 3mam kciuki <3

Bella_Bella lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Hej ja mam pytanie, dla mam ktore wiedza co jest w ich brzuszkach :*
    Na kolenej wizycie bede w 16 tyg, czy to za wczesnie zeby zobaczyc plec ?
    Wy kiedy sie dowiedzialyscie ? :*

Ja na prenatalnych w 12 tygodniu ale to był juz taki porządny sprzęt :D chodz lekarz nas zapewnial ze to chłopczyk to jeszcze sie nie nastawiam i teraz 21.09 mam drugie badanie prenatalne i to będzie 21 tydzien wedlug usg i wtedy zobaczę :) wszystko zalezy od sprzetu i ułożenia maluszka :)

Evelin lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba to byl 11tydz i mikuś nam się ukazał,co usg to potwierdza sie plec z 11tyg.

Evelin lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin jest duże prawdopodobieństwo że jak się maluszek ułoży dobrze to coś się dowiecie, ale ja bym się nie nastawiala. Informacje o płci przed połówkowym nie są chyba na 100% pewne. Nam w 17 tc powiedziała że wygląda na dziewczynkę ale żeby się nie nastawiać bo może się okazać że coś się zakryło itd :) na szczęście płeć się nie zmieniła i często tak jest ze zostaje potwierdzona na kolejnych usg, ale zdarza się też że dzidziuś robi psikusa ;)
    Podsumowując duża szansa jest na to że poznacie płeć, ale ja bym się nie przywiązywała :D ja w 30tc w szpitalu zapytałam jeszcze gin na usg czy Basia na pewno dalej jest dziewczynką :P

Duśka;), Evelin lubią tę wiadomość

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Trzymam kciuki! Ale jestem pewna, że beta będzie w porządku :) ja bym nie powtarzała, za dużo stresu a u Ciebie przyrost był w normie no ale to przecież twoja ciąża i twój wybor :)

Sama też się wachalam ale dziewczyny mówiły, że dla pewności lepiej powtórzyć.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Sama też się wachalam ale dziewczyny mówiły, że dla pewności lepiej powtórzyć.

Rozumiem :) jeśli to Cię ma uspokoić to lepiej powtórz :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Nats Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też padło pierwsze podejrzenie płci na badaniach prentalnych. Ale to dużo zależy od sprzętu i lekarza. Niektórzy nawet jak coś podejrzewają to nie chcą mówić, bo za wcześnie i dużo może się zmienić ;-)
    U mnie właśnie gin wczoraj potwierdził płeć i zgadza się z tą wykryta w 12 tygodniu. Miesiąc wcześniej na wizycie nie mógł nic powiedzieć o płci, bo Mała miala założona nozka na nozke i się zaslonila :)
    Bella Moim zdaniem dobra decyzja, ze powtarzasz ta bete. Na pewno wszystko jest ok, ale u Ciebie był przyrost na granicy także lepiej dodatkowo jeszcze sprawdzić. Trzymam kciuki za wynik i daj znać :)

Evelin lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane za odp <3
    Ja juz od siostry dowiedzialam sie gdzie u mnie moge zrobic badania polowkowe, zadzwonie po week do mojego gin i zapytam, bo sam wspominal o tym ale ponoc najlepiej do 22tyg, bo potem dzidzia za duza jest, nie wiem czy to prawda..
    Może podzieli sie ktoras bardziej obeznana ? :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie mojej przychodni gdzie robie USG jest podane, ze polowkowe najlepiej zrobić od 19 do 22 tygodnia.
    Ja już mam termin polowkowych ustalony i będę wtedy w 20 tyg+ 4 dni :-)

3500 g 54 cm <3
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Na stronie mojej przychodni gdzie robie USG jest podane, ze polowkowe najlepiej zrobić od 19 do 22 tygodnia.
    Ja już mam termin polowkowych ustalony i będę wtedy w 20 tyg+ 4 dni :-)

To mnie pewnie po wizycie 7 pazdziernika, wtedy bedzie 16 tydz wysle na te badania, akurat bede kolo 20tyg :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    To mnie pewnie po wizycie 7 pazdziernika, wtedy bedzie 16 tydz wysle na te badania, akurat bede kolo 20tyg :)

Zazwyczaj pytają kiedy byla ostatnia miesiączka i ustalają według tego, żebyś nie musiala sie denerwować czy aby nie przypadkiem za późno :) oni juz tam będą wiedziec co i jak :p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin ale na zwyklym usg jesli doktor ma dobry sprzet i maluch bedzie współpracował moze sie uda okreslic plec :):) a czasami i nawet po 30 tyg mamusie nie wiedzą bo dzieci sie wstydza i nie pokazują :p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Evelin Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Zazwyczaj pytają kiedy byla ostatnia miesiączka i ustalają według tego, żebyś nie musiala sie denerwować czy aby nie przypadkiem za późno :) oni juz tam będą wiedziec co i jak :p

Napewno :) a ja debil juz zmartwiona :) bo gdy zapytalam gina kiedy dojrze plec to tylko sie usmial ze za wczesnie, a on poprostu robi wszystko spokojnie etapami, tak jak powinno byc, wiesz co mam na mysli :) ?

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Evelin ale na zwyklym usg jesli doktor ma dobry sprzet i maluch bedzie współpracował moze sie uda okreslic plec :):) a czasami i nawet po 30 tyg mamusie nie wiedzą bo dzieci sie wstydza i nie pokazują :p

Wlasnie takiego slowa mi bylo trzeba :)

Nats, to Ty kochana za tydzien juz bedziesz po.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 13:00

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale sie :P
    Ja jestem naprawde szczypla i o to moj bebzon w 3 miesiacu :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6753c5897685.jpg

Duśka;), Sylwia91, bita_smietana, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin ale śliczny brzusio <3 Ja Wam pokaże zaraz jak myśmy się z Basią zmieniły <3

Duśka;), Evelin lubią tę wiadomość

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ