X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Ja się melduję po polowkowych. Wszystko w jak najlepszym porzadku. Doktor pokazał nam nawet zalążki ząbków :P
    Serduszko pika, mózg rozwinięty :-)
    Już wiadomo, ze na 100% będzie dziewczynka.
    Jedyna zla informacja jest taka, ze łożysko jest nisko i dostaliśmy bana na seksy conajmniej do kolejnej wizyty :( lekarz powiedział, że się podniesie, więc jestem dobrej myśli :-)
    Nats kochanie to tak jak u nas.. Leżałam w szpitalu bo plamiłam a nie wiedzieli o co chodzi póki mój lekarz nie przyszedł na dyżur..

Będziesz leżeć to się podniesie.. Wiem po sobie. W 16 tc już było ok.

Będzie dobrze kochana.

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Nats Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Nats kochanie to tak jak u nas.. Leżałam w szpitalu bo plamiłam a nie wiedzieli o co chodzi póki mój lekarz nie przyszedł na dyżur..

Będziesz leżeć to się podniesie.. Wiem po sobie. W 16 tc już było ok.

Będzie dobrze kochana.
    Ja nie mam żadnych plamien ani nic. Lekarz raczej nie mówił, ze to jakoś bardzo groźne. Wspomnial tylko o tym zakazie wspolzycia. Ale tak czytam te Internety i nie za fajnie to wyglada. Jak sie nie podniesie to trochę kiepsko. No, ale zobaczymy. Kolejna wizytę mam 6 października to muszę czekać.

3500 g 54 cm <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Ja nie mam żadnych plamien ani nic. Lekarz raczej nie mówił, ze to jakoś bardzo groźne. Wspomnial tylko o tym zakazie wspolzycia. Ale tak czytam te Internety i nie za fajnie to wyglada. Jak sie nie podniesie to trochę kiepsko. No, ale zobaczymy. Kolejna wizytę mam 6 października to muszę czekać.

Ale właśnie u mnie było tak że plamiłam ale nie wiedziałam co się dzieje a był to 9 tydzień dlatego pojechałam do szpitala w obawie przed powtórka ze straty.. Tam po tygodniu dopiero mój lekarz mnie oświecił że łożysko na dole i po prostu słabe naczynka krwionośne pękają.. Ale to nic strasznego.. Od razu zapytałam co w przypadku plamienia to powiedział że naczynka będą pękać dopóki łożysko nie pójdzie wyżej.. Ja akurat taką maturę mam..

Więc tak racja że jak nie plamisz to Tobie nie pękają więc z Bogiem sprawa.. Jakbyś seksowała się to pewnie by pękały..

U mnie już jest ok bo łożysko na przedniej ścianie ale raz na jakiś czas zdarza się pękanie naczyń ale teraz wiem że to nic strasznego.

Nats lubi tę wiadomość

• Duśka;) Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:

Kochanie ja na wizycie w 22 tygodniu miałam łożysko brzeznie przodujące, lekarz powiedział że powinno się samo jeszcze podnieść :) Bałam sie jak nie wiem bo jakby zostało gdzie było to cesarka a ja się jej strasznie bałam :( Ale już jak miałam w 27 USG to łożysko było normalnie :)
    Jeszcze się macica rozrośnie i wtedy idzie w górę i łożysko :*

A wogóle dziewczyny mam do was pytanie, miała któraś bardzo częste twardnienie brzucha niby skurcze ? Bo ja od jakiegoś tygodnia wstać z łózka bez nospy nie moge :( Moj gin na urlopie i się zastanawiam czy iść do innego czy to normalne na tym etapie ...

Nats lubi tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Waldi <3
    No to czekam na wizytę i mam nadzieję, ze będzie ok :)

Duśka;), WaldhauzerM lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    Kochanie ja na wizycie w 22 tygodniu miałam łożysko brzeznie przodujące, lekarz powiedział że powinno się samo jeszcze podnieść :) Bałam sie jak nie wiem bo jakby zostało gdzie było to cesarka a ja się jej strasznie bałam :( Ale już jak miałam w 27 USG to łożysko było normalnie :)
    Jeszcze się macica rozrośnie i wtedy idzie w górę i łożysko :*

A wogóle dziewczyny mam do was pytanie, miała któraś bardzo częste twardnienie brzucha niby skurcze ? Bo ja od jakiegoś tygodnia wstać z łózka bez nospy nie moge :( Moj gin na urlopie i się zastanawiam czy iść do innego czy to normalne na tym etapie ...
    Dzięki kochana. Mam nadzieję, ze u mnie też się podniesie :-)

Co do twardnienia brzucha to nie pomogę. Podobno na to pomaga trochę magnez, bo działa rozkurczowo. Sa też skurcze Baraxtona Hicksa i to naturalna reakcja macicy przygotowującej się do porodu. Tylko jak te twardnienia są za często to lepiej sprawdzić.

3500 g 54 cm <3
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli twardnieje częściej niż 10 razy dziennie to lepiej to sprawdzić :/

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wstępnie znam swoje wyniki badań i tak...
    Cukrzycy ciążowej na szczęście nie mam! Hurra! Wyniki mam prawidłowe :) Ale za to mam bakterie w moczu... niestety liczne :/ będą mi robić posiew. Co do morfologii to dalej mam lekką anemię mimo, że przyjmuję żelazo na receptę. Wynik hemoglobiny miesiąc temu miałam 10,8 i dalej mam 10,8. Nie ogarniam dlaczego się ani trochę nie podniosły :/ No, ale jutro w południe mam wizytę u gina, więc się wszystkiego dowiem.
    Położna powiedziała, że źle nie jest z tą hemoglobiną już nieraz widziała wyniki 8,0 a i niżej. By nie mieć anemii muszę mieć minimum 11,0 hemoglobiny... Ociupinkę mi brakuje kurka wodna :P

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, czy ogólne badanie moczu musi być z pierwszego porannego moczu?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Mam pytanie, czy ogólne badanie moczu musi być z pierwszego porannego moczu?

Najlepiej jak jest z pierwszego porannego, koniecznie musisz być na czczo ;)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

21.03.17 6600g i 70cm XD
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    Najlepiej jak jest z pierwszego porannego, koniecznie musisz być na czczo ;)

Dzięki ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale sie dzis wkur...
    Siostra mojego meza ugadala sie z mija tesciowa i przywiozla dzis 11 letniego syna z reklamowka lekow i na antybiotykach bo chory a ona przecież pracuje.. i ma u nas zostac.. no przecież ręce opadają. .mąż zwrócił im uwagę to tesciowa stwierdziła ze ,, no co ma zrobic jak tamta do pracy idzie".. tylko ze tesciowa pojdzie rano do pracy, wroci przed czwartą albo i później a ja będę siedzieć w tych zarazkach.. obłęd :(

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula bardzo nieladnie postapily... powinnaś chociaż zostać uprzedzona to byś tak sobie zorganizowała czas ze by Cię nie było w domu. Normalny człowiek też nie zawsze ma ochotę siedzieć z dzieckiem na antybiotyku a co dopiero ciezarna :/

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuflada no dokładnie. .. tyle dobrze ze to tylko jutro a ja pol dnia bede w krakowie bo jadę na te połówkowo-prenatalne :) ale sam fakt ze tak zrobiły mnie wkurzył. .

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula kochanie... No ludzka głupota nie zna granic.. Masakra.. Oby nie było więcej takich dni...

Mamuśki.. Dla mnie trochę za dużo.. Do tej pory leżałam.. Dzisiaj od rana coś.. Do domu wróciłam o 12..w pachwinach boli jak cholera.. Zakwasów tam dostałam.. Jak wróciłam położyłam się tak padłam. Potem po Tosia do przedszkola a godzinę później Tosiu na rytmikę.. Jestem dzisiaj tak wypompowana że szok.. W dodatku ciężko mi siedzieć bo brzuszek bardzo nisko.. Heh..

Jutro przejdę metamorfozę.. Znajoma mi załatwiła zaufanego fryzjera który zna się na rzeczy bo ja nie mam siły kombinować.. Oby wyszło dobrze.

Mam wrażenie że mnie coś bierze.. Biorę codziennie Wit c i to dużą dawkę ale Tosiu się smarka.. Mam nadzieję że moje wrażenie to tylko wrażenie..

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje porady, boli mnie pęcherz, czasem nawet bardzo, nigdy nie bolał wcześniej :( Czy mogę coś z tym zrobić? Jutro zrobię ogólne badanie moczu ale wizyta u lekarza dopiero w poniedziałek... Może coś z domowych sposobów? Czy w ciąży zdarzają się takie bóle?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi też mam taką nadzieję, że takie sytuacje sie nie powtórza.. tym bardziej że należę do osób, które nie lubią niepotrzebnych kłótni czy awantur.. ale dziś ledwo sie powstrzymalam, głównie dzięki mężowi. . Ale jakby sie to powtórzyło to już nie wiem czy będę tak cicho siedzieć. . Teraz syn jest dla mnie najważniejszy.

Bella wszelkie produkty zawierające zurawinę sa podobno dobre na pęcherz ( soki, suszona żurawina itd.). Najlepiej iść do ogólnego lekarza, powiedz że robisz już badania na mocz ale boli Cie pęcherz i na pewno poleci coś odpowiedniego :) ja np. Kiedyś na pęcherz i nerki piłam fitolizyne - ochydne, ledwo dawałam radę wypić ale pomogło :) tylko w ciąży lepiej każdy lek konsultować z lekarzem :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella kochanie tak jak Sandrula pisze na pęcherz żurawina świetna.. No i wizyta u ogólnego. W ciąży lepiej z takimi rzeczami nie czekać.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia mierz z zegarkiem w ręku czas tych twardnien brzucha. To są skurcze. Jeżeli są regularne to nawet się nie zastanawiaj tylko jedz na IP. Ja właśnie z tym byłam wtedy w 29tc i chwała Bogu że pojechałam bo nie wiem co by było w domu. Mam nadzieję że u Ciebie to tylko zwykłe ćwiczenia macicy. Daj znać co i jak!

Przede mną znowu się szykuje nieprzespana noc ehhh mam już dość dziewczyny, serio. Modlę się żeby mała była jak najszybciej przy mnie, w pierwszym możliwym bezpiecznym terminie...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Potrzebuje porady, boli mnie pęcherz, czasem nawet bardzo, nigdy nie bolał wcześniej :( Czy mogę coś z tym zrobić? Jutro zrobię ogólne badanie moczu ale wizyta u lekarza dopiero w poniedziałek... Może coś z domowych sposobów? Czy w ciąży zdarzają się takie bóle?

Mi pozwolono brać preparat z czystej żurawiny :)

21.03.17 6600g i 70cm XD
    relgg7rfs0712hy9.png
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ