Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella wszystko będzie dobrze!
:* trzymamy za Was kciuki!!
Duska no to tylko kibelek i wyrko
Nats u mnie to samoale ja nie mogę niestety pospać bo kto by mi obiad zrobił?
ale od kilku dni jestem wiecznie nie wyspana
Nats lubi tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Bella ja obserwuje na yt amerykanka blogerke. Ona miła krwiaka chyba w 9 tc. Do tego bóle a była już po jednym poronieniu wiec myślała że po ptokach do tego w szpitalu z niej chlusnęło .Teraz jest w 36tc. To był krwiak który się sam opróżnil. Głowa do góry będzie git
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 12:39
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
dziewczyny troche odświeżam temat, juz kiedys poruszany odnośnie ochraniaczy do łóżeczek...
planujecie czy nie? ja wszedzie ostatnio napotykam na artykuły o ich szkodliwości i poważnie sie zastanawiam....
wczesniej myslelismy nad lóżeczkiem turystycznym,wiec tam ten problem odpadał...teraz jednak zdecydowani jestesmy bardziej na łóżeczko tradycyjne, no i sama nie wiem....z jednej strony to ryzyko podduszenia itp, no i faktycznie przez taki ochraniacz nie będe widziała dziecka np.leżąc w łózku....jak u Was bedzie?
dodatkowo jeszcze zastanawiam sie nad spaniem malucha nad poczatku...mąż jest strasznie za tym aby na poczatku dziecko spało w gondoli wózka,ja tez tak myślałam, ale ostatnio zmieniam zdanie-bo boję sie że potem trudno bedzie go przyzwyczaić do łóżeczka.....https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Ja ostatnio o 20 już się słaniam
Gotowanie obiadów też mam na głowie, ale Mój pracuje do 16, więc mam na to dużo czasu
Sandrula Jesteśmy praktycznie na tym samym etapie. Jak u Ciebie z wyprawką?
Dużo już masz rzeczy? Masz już wózek kupiony?3500 g 54 cm -
Dzidziuś na szczęście jest cały czas ze mną. Krwiak chyba ma się wchłonąć sam jeśli dobrze zrozumiałam. Muszę leżeć i wstawać tylko siusiu. Zostaje na obserwacji do niedzieli. Jedyne co mnie martwi to to że mimo tego że mówiłam ze biorę duphaston dwa razy dziennie to nikt mi go nie podał dzisiaj... Mam nadzieję, że wiedzą co robią...
Allmita, Sylwia91, Nats, sandrula lubią tę wiadomość
-
Nats wrote:Allmita Ja chce kupić ochraniacz, ale tylko na pół łóżeczka. Wizualnie mi się to bardzo podoba. Szczerze nie sądzę, żeby to było jakieś niewiadomo jak niebezpieczne.
wizualnie tez mi sie podoba,ale własnie wiekszośc specjalistów twierdzi że to jego jedna z nielicznych(jak nie jedyna) zalet..ta wizualnosć...
sama nie wiem-ja sie jeszcze zastanowie-albo zainwestuje w ochraniacz jak juz mały bedzie mial tak z 5-6 mscWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 13:33
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Nats wrote:Ja ostatnio o 20 już się słaniam
Gotowanie obiadów też mam na głowie, ale Mój pracuje do 16, więc mam na to dużo czasu
Sandrula Jesteśmy praktycznie na tym samym etapie. Jak u Ciebie z wyprawką?
Dużo już masz rzeczy? Masz już wózek kupiony?
Szczerze? Nie mam nic oprocz emolientow do kąpieli ktore wygralam na jakims bloguzupelnie nie wiem jak sie za to zabrac, od czego zaczac
Wozek mam od bratagondole, no spacerówka z tego wozka jest do d...
wiec tylko dokupimy potem spacerowke
A u was jak z przygotowaniami?
-
Allmita ja bym nie ryzykowala żeby kłaść malucha spać tylko w wózku. Tak jak mówisz może być potem problem i to duży a jak podrosnie trochę to gondola będzie niebezpieczna na noc. Ja mam ochraniacz na pół łóżeczka. Dobrze przywiązany nie grozi podduszeniem, gorzej jakby upadł dzidzi na buzię. Tak mi się wydaje. Liczę że trochę wyciszy małą w łóżeczku bo moje psy bardzo głośno i nagle potrafią zaszczekać. My na początku będziemy małą kłaść raz do łóżeczka raz do kołyski. Do tej też mam ochraniacz który dostałam i będę go używać bo gdyby sie przesunela jakoś podczas bujania to nie chce żeby uderzyła główką w szczebelki.
Allmita lubi tę wiadomość
-
sandrula wrote:Szczerze? Nie mam nic oprocz emolientow do kąpieli ktore wygralam na jakims blogu
zupelnie nie wiem jak sie za to zabrac, od czego zaczac
Wozek mam od bratagondole, no spacerówka z tego wozka jest do d...
wiec tylko dokupimy potem spacerowke
A u was jak z przygotowaniami?
No właśnie wozek co mi się mega podoba jest w okazyjnej cenie i najchętniej bym jutro już po niego pojechałaAle chyba się jeszcze wstrzymam. Chociaż nie powiem: siedzi mi to w głowie.
Ja mam sporo ubranek już. Kupuję okazyjnie. W lumpeksach albo na wyprzedażach
Oprócz tego mam już bujaczek i nosidelko i to wszystko
Ale generalnie już mam większość rzeczy upatrzonych. Od października już chcemy zacząć stopniowo kupować, żeby sobie podzielić wydatki
3500 g 54 cm -
A my już prawie wszystko mamy (w tym też zapas chustek nawilżanych i pampersów różnorakich bo znajomym pozostawały niepootwierane albo były w bardzo dobrych cenach
). Jeszcze tylko poskładanie mebelków i odebranie wózka i fotelika
Co do ochraniacza to my mamy ale taki na połowę łóżeczka dobrze mocowany wiec nie ma szans odczepienia a małego z łóżka swobodnie będe widziałaOlgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
Co do ochraniacza to kupię, taki na połowę łóżeczka żeby mały się nie obijał o szczebelki
jeszcze nie słyszałam w moim otoczeniu żeby to zaszkodziło dziecku
jeszcze się zastanawiam w czym kłaść małego do łóżeczka na początku. . Chodzi mi o rożek, spiworek itd..
-
Bella_Bella wrote:Dzidziuś na szczęście jest cały czas ze mną. Krwiak chyba ma się wchłonąć sam jeśli dobrze zrozumiałam. Muszę leżeć i wstawać tylko siusiu. Zostaje na obserwacji do niedzieli. Jedyne co mnie martwi to to że mimo tego że mówiłam ze biorę duphaston dwa razy dziennie to nikt mi go nie podał dzisiaj... Mam nadzieję, że wiedzą co robią...
Kochana jesteś pod opieką specjalistów wiec myślę ze wiedzą co robiądla wlasnego spokoju możesz sie zapytac co z tym duphastonem