Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a wiecie że jak się ma zagrożenie porodem przedwczesnym (skracająca się szyjka, skurcze) to nie wskazane jest leżeć? Pisała o tym mama ginekolog i dziś się dowiedziałam na warsztatach od ginekologow z Warszawy ze to prawda. Bo wtedy osłabiają się mięśnie miednicy i ciążę donosić jeszcze ciężej. Jestem w szoku :o podobno ten mit panuje tylko u ginekologow w Polsce!Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
-
Szuflada niby tak, ale u mnie np Basia jest wstawiona w kanał już i uciska szyjke więc im więcej jestem w pozycji stojącej tym bardziej naciska i mam bóle krocza... No i o tym że osłabia szyjke nie wspomnę. Myślę że to jest trochę pół na pół... Ale jednak powinno się odpoczywać w takich sytuacjach, może nie tyle leżeć bezwzględnie. Ja też nie leżę bezwzględnie bo chodzę do wc,do kuchni i nawet z domu wychodzę czasami. Niestety jak długo chodzę to zaczynają się skurcze
-
Sylwia91 wrote:Sandrula ja też się zastanawiam właśnie. Na pewno nie chcę śpiworka kupować ale mam rożek. Zobaczę co będzie mała lubiła. Czy będzie wolała być wolna pod kolderką czy otulona w rożku.
Ja jakoś do spiworka sie przekonać nie mogę. . Jakoś mi tak ciężko i dziwnie wkładać do niego dzieckopewnie będziemy kombinować z rokiem lub kolderka.. no chyba że teścia poniesie z paleniem w piecu to kocyk
nie chce przegrzać dzieciaka żeby potem nie chorował
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 22:38
Sylwia91 lubi tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Bardzo słusznie
ja też właśnie się do śpiworka nie mogę przekonać nie wiem czemu. Do szpitala spakowałam rożek bo nie wiem czy mają, na pewno dają ubranka. Będę widziała już w szpitalu czy lubi rożek
chłopcy mojej cioci lubili mieć nieskrepowane nóżki i najlepiej na golasa hehe
-
Sylwia91 wrote:Bardzo słusznie
ja też właśnie się do śpiworka nie mogę przekonać nie wiem czemu. Do szpitala spakowałam rożek bo nie wiem czy mają, na pewno dają ubranka. Będę widziała już w szpitalu czy lubi rożek
chłopcy mojej cioci lubili mieć nieskrepowane nóżki i najlepiej na golasa hehe
Szczerze to u mnie ostatnie 3 lata kręciły się wokół bratannicy więc dla mnie chłopczyk to nowość
-
KlaudyŚ wrote:Dobry U nas dziś 20t czyli 19t0d
Pasowało by w końcu wybrać się do położnej
A co u mnir jutro zaczynam szkole jako florystyk
To będziemy się kształciły w tym samym fachuTylko ja niestety musiałam zawiesić i wracam dopiero w czerwcu
W jakiej szkole się bedziesz uczyła ?Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
KlaudyŚ wrote:Dobry U nas dziś 20t czyli 19t0d
Pasowało by w końcu wybrać się do położnej
A co u mnir jutro zaczynam szkole jako florystyk
u mnie połozna powiedziała żebym przyszła w 26-28 tyg(nie pamietam dokładnie)
co do tego w czym bedzie spało dziecko to u mnie na pewno na poczatku rożek...ja znów napewno nie chce kołderek ani kocyków w łóżeczku bo nie chce żeby sobie na głowe zaciągnał...
o tych ochraniaczach na łózeczko to właściwie nie chodzi o to że maluch je zdejmie, tylko o swobodną cyrkulacje powietrza która jest zachwiana przy ochraniaczu..no chyba że faktycznie malutki...moja siostra swiezo po porodzie też miala ochraniacz od początku, ale juz pierwszwego dnia go zdjęła, bo mówi że źle sie czuła jak nie widziała bobasa gdy sama leżała...https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Cześć dziewczyny moje :*
Ale tu u was cisza od wczoraj...
Głuchoooo...halo, halo, puk, puk
Ja wczoraj odebrałam wyniki genetycznych z kosmowki.
Chcialam wam powiedzieć że mamy aniołka dziewczynkę w niebie
Nasza królewna, którą matka chłopcem robiłaAle mam nadzieję że mi wybaczy tam z góry
Bozia jednak zdecydowała za nas. Kruszynka miała triploidie. Nie była w stanie żyć. Nie jest to wina ani moja, ani męża... przypadek nas dopadł. Znaleźliśmy się w 1% pechowcow. dobrze że Bozia zabrała ją tak szybko, bo moglam sie dowiedziec duzo pozniej i decydowac czy terminowac ciążę czy czekać aż przestnie kopać w brzuszku. Ech... przepraszam dziewczyny za takie smutki, już nie będę, obiecuję
Mam najlepszego aniołka stróża i to jej ufam :* boję się mniej, uspokoilam się i przestałam oskarżaćwiem że z nią na górze musi być dobrze, zadba o nas
Nad wami też maleńką rączkę trzymanad wszystkimi ciociami z of
pilnuje waszych dzieciątek
A ciotka Tuliśka ciagle patrzy, kobicuje z calych sił i czeka na wszystkie pociechy :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 14:31
Kim87 lubi tę wiadomość
-
Tulisia na pewno będzie jej lepiej tam na górze
czuwa nad Tobą i zaopiekuje się nowym dzidziusiem który zamieszka w Twoim brzuszku
dobrze, że lepiej się poczułaś. Najważniejsze to się nie obwiniać. To nie Wasza wina, kochana :*
szybko do nas wracaj!
U mnie średnie samopoczucie. Wczoraj bardzo bolesne skurcze, bóle w żebrach takie że siedzieć nie mogę... Nie wiem jak sobie z nimi poradzić,a jutro przecież gram więc muszę siedzieć.Tuliska lubi tę wiadomość
-
Tulisiu teraz masz najlepszego aniolka stroza jakiego mozesz:-* Ciesze sie ze lepiej sie czujesz:-)
Sylwus tylko uwazaj tam na siebie:-)
My skladamy od rana mebelki i organizujemy kacik dla malego wiec nawet czasu zajrzec nie byloSylwia91, Tuliska, bita_smietana lubią tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
Tuliska cudownie że tak to sobie poukładałaś:* macie teraz z mężem cudownego aniołka, który będzie cały czas nad Wami czuwał
a wszystko wynagrodzi Wam dzidziuś, który na pewno już niedługo zamieszka w Twoim brzuszku
Tuliska lubi tę wiadomość
-
Staram się ale leżenie też nie jest takie łatwe bo wszystko mnie boli, przekręcić się nie mogę
mnie dzisiaj dopadł syndrom wicia gniazda
uprasowałam resztę ubranek, poukladalam w komodzie, posprzatalam trochę w domu. Czyżby poród już niedługo?
Duśka;), Bella_Bella, bita_smietana lubią tę wiadomość