X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Dziewczyny co na przeziębienie mogę wziąć? Gardło wysuszone i katar mnie męczy :(
    A jak Wasze samopoczucie w dzień dziecka? :)
    Zależy jak.zle się czujesz. Ja od lekarza dostałam antybiotyk bo infekcje są niebezpieczne. Polecam Czosnek, płukanie gardła Woda z solą, herbata z imbirem, syrop z cebuli

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats w aptece są też leki na przeziębienie dla ciężarnych. Farmaceuta na pewno Ci coś poleci ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana. Nie czuję się jakoś strasznie. Trochę mam nos zatkany i gardło mnie suszy i takie rozbicie ogólne. Jak odbiore wyniki to zajde do apteki i zapytam :)

3500 g 54 cm <3
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats- ten katar i suszenie to może być normalny objaw ciążowy ;) ja tez tak miałam z poczatku :)
    Kim- kurde, ale mnie zdenerwowałas, no cholerne plamienie no. ale na szczęscie , ze wszystko okej.
    Waldi, co do urodzin- uwierz mi, ze on je sobie zapamięta na baaardzo bardzo długo. Ja do dziś pamiętam kazde "inaczej: wyprawione urodziny, czy to w mcdonaldzie, czy to gdzieś :) szczeście Tosia by Ci na pewno kłótnię z mamą wynagrodziło hihi
    A jeśli mieszka oddzielnie to niech się, na Boga, nie wtrąca! najlepiej to jej powiedz, że dopóki nie zrozumie Twojego stanu, to najlepiej niech Cię nie odwiedza!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 11:31

Kim87, Nats lubią tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Allmita jak jest chłodno to wychodzę na spacer..

Po za tym mam problem który nazywa się moją mamą.. Jak widzi że usiądę albo chodzę to czepia się że jej nie pomagam.. Dzisiaj miałam taką awanturę że mam dosyć..
    Waldus mamę Olej bobo jest ważniejsze. Powiesz jej z mostu co.ci leży na wątrobie
    Nie możesz się denerwować. Zrzucić ciężar a jak ona cie kocha to do niej dotrze.

3jgxflw1867zd36k.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats- mialam napisać to samo co Szuflada....jestes pewna że to przeziębienie?
    ja tez miałam taka jakby gule w gardle i większy katar-ale nie jakis uciążliwy...
    może po prostu więcej pij, ew jakaś sól fizjol czy morska do nosa?

Nats lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... moja mama to w drugą stronę..;) na długi weekend byłysmy z siostra u rodziców....siostra tez w ciąży-ale juz bardziej zaawansowanej....to nawet naczyn nam nie dała umyć-odpoczywajcie sobie...;) hehe

ale jak tylko pojechała na chwile to wzięłysmy sie do roboty..;)

• Nats Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem sama. Tak jak mówię nie czuję się jakoś strasznie, ale nie na 100%. Może faktycznie to chwilowe osłabienie. Ale wypije dzisiaj herbatę z cytryną i imbirem. Zobaczymy co będzie dalej :) mam jeszcze takie krople do nosa homeopatyczne to może sobie zaaplikuje.
    Ja już się nie mogę doczekać jak się wszystko potwierdzi i będziemy mogli powiedzieć rodzicom, ale narazie jeszcze cicho sza:)

3500 g 54 cm <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moją mamą problem jest taki że nawet nie wiem jak to nazwać..
    Najpierw pyska darła że nic w domu nie robię.. Olałam nic nie mówiłam że ciąża zagrożona bo to nic by nie dało.. W końcu trafiłam do szpitala.. To przyszła do mojego męża i zaczęła się obwiniać że ona nie wiedziała że jest źle i jakby wiedziała j ja jest sytuacja to byłoby inaczej.. Wróciłam ze szpitala.. Potem trafiłam znowu.. Nie wiem po jaką cholerę mój mąż mówił jej wszystko co lekarze mówili bo wtedy spisała moją ciążę na straty jakkolwiek to brzmi.. Machnęła ręka i stwierdziła.. A to pewnie nie donosi tej ciąży.. Mąż nie skomentował.. Ja się o tym w niedzielę dowiedziałam.. I żałuję że to dotarło do mnie. Poprosiłam męża żeby na drugi raz nic nie mówił i tyle..

Dzisiaj zamawiam taksówkę i jadę do przedszkola po Tosia osobiście bo trzeba zaproszenia dzieciom w szatni położyć a nie chcę żeby moja mama o tym teraz wiedziała więc wolę sama to załatwić..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Nats Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi, faktycznie dziwnie z ta Twoja mama. Trochę przykre, ze tak bliska osobą zamiast wspierac tylko dokłada zmartwień.
    Trzymaj się tam kochana i postaraj się nie denerwować. Tosiu na pewno jest przeszczesliwy, że będzie miał Kinder Party :-) mam nadzieję, ze imprezka się uda.

3500 g 54 cm <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Z moją mamą problem jest taki że nawet nie wiem jak to nazwać..
    Najpierw pyska darła że nic w domu nie robię.. Olałam nic nie mówiłam że ciąża zagrożona bo to nic by nie dało.. W końcu trafiłam do szpitala.. To przyszła do mojego męża i zaczęła się obwiniać że ona nie wiedziała że jest źle i jakby wiedziała j ja jest sytuacja to byłoby inaczej.. Wróciłam ze szpitala.. Potem trafiłam znowu.. Nie wiem po jaką cholerę mój mąż mówił jej wszystko co lekarze mówili bo wtedy spisała moją ciążę na straty jakkolwiek to brzmi.. Machnęła ręka i stwierdziła.. A to pewnie nie donosi tej ciąży.. Mąż nie skomentował.. Ja się o tym w niedzielę dowiedziałam.. I żałuję że to dotarło do mnie. Poprosiłam męża żeby na drugi raz nic nie mówił i tyle..

Dzisiaj zamawiam taksówkę i jadę do przedszkola po Tosia osobiście bo trzeba zaproszenia dzieciom w szatni położyć a nie chcę żeby moja mama o tym teraz wiedziała więc wolę sama to załatwić..
    No cóż musisz niesluchac
    Tylko uważaj na siebie i grocha

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Nie wiem sama. Tak jak mówię nie czuję się jakoś strasznie, ale nie na 100%. Może faktycznie to chwilowe osłabienie. Ale wypije dzisiaj herbatę z cytryną i imbirem. Zobaczymy co będzie dalej :) mam jeszcze takie krople do nosa homeopatyczne to może sobie zaaplikuje.
    Ja już się nie mogę doczekać jak się wszystko potwierdzi i będziemy mogli powiedzieć rodzicom, ale narazie jeszcze cicho sza:)
    Przeczekaj. A gardło zaognione? Bo jeśli tak to masz infekcje

3jgxflw1867zd36k.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Przeczekaj. A gardło zaognione? Bo jeśli tak to masz infekcje
    Nie. Nie mam czerwonego gardła. Tylko tak jakby sluzowke wysuszona.

3500 g 54 cm <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Nie. Nie mam czerwonego gardła. Tylko tak jakby sluzowke wysuszona.
    To objaw ciąży.

Nats lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim tak wogóle to ja tez mam chyba młodszą ciąże..
    na usg jak byłam ostatnio to pisało 5 tydz i pare dni nie pamietam dokładnie...wiec wychodzi że 6 tydz, a byłam 2 tyg temu....

wiec teraz wg usg mam teraz 8 tydz-a wg owu to juz 9-ty..;)
    idzie się pogubić, na przyszły raz mam nadzieje że porządnie ustale w którym wkońcu tyg jestem...

• szuflada Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi no okej, obwiniała się a teraz na powrót robi to samo. Może myśli, że oni Ci w tym szpitalu dali jakąś magiczną miksturę i Cię wyleczyli. Albo własnie uważa, że nie ma się co nad Toba litowac bo "i tak nie donosisz tej ciąży". każda opcja brzmi okropnie :/

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Waldi, faktycznie dziwnie z ta Twoja mama. Trochę przykre, ze tak bliska osobą zamiast wspierac tylko dokłada zmartwień.
    Trzymaj się tam kochana i postaraj się nie denerwować. Tosiu na pewno jest przeszczesliwy, że będzie miał Kinder Party :-) mam nadzieję, ze imprezka się uda.

No Tosiowi jak wczoraj powiedziałam co się świeci to się tak ucieszył.. Jego mina bezcenna..

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    Kim tak wogóle to ja tez mam chyba młodszą ciąże..
    na usg jak byłam ostatnio to pisało 5 tydz i pare dni nie pamietam dokładnie...wiec wychodzi że 6 tydz, a byłam 2 tyg temu....

wiec teraz wg usg mam teraz 8 tydz-a wg owu to juz 9-ty..;)
    idzie się pogubić, na przyszły raz mam nadzieje że porządnie ustale w którym wkońcu tyg jestem...
    Tak idzie ale wydaje mi się że raczej usg jest wiarygodne. W końcu żadna z nas w 100% nie wie kiedy byla owulka i zagnieżdżenie

Allmita lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Waldi no okej, obwiniała się a teraz na powrót robi to samo. Może myśli, że oni Ci w tym szpitalu dali jakąś magiczną miksturę i Cię wyleczyli. Albo własnie uważa, że nie ma się co nad Toba litowac bo "i tak nie donosisz tej ciąży". każda opcja brzmi okropnie :/

Przyzwyczaiłam się do tego że taka jest.. Zostaje przymknąć oko i tyle.

Boziu jak fajnie paczec jak moja owieczka na posuwaczku zbliża się do 4.. To piękne..

Jutro mój mąż tupta do mojego gina bo kończą mi się leki które przepisał mi lekarz w szpitalu..

• Nats Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    No Tosiowi jak wczoraj powiedziałam co się świeci to się tak ucieszył.. Jego mina bezcenna..
    Wyobrażam sobie :)
    Uśmiech dziecka to najlepsze lekarstwo na wszystko :)

3500 g 54 cm <3
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ