X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zakupy dla naszych maluszkow.
Odpowiedz

Zakupy dla naszych maluszkow.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym mura cos mi sie odbiło o uszy ale co to kurde nie pamietam sprawdź na wątku po narodzinach tak jest topik jaki wozek wybrać chyba tam cos czytałam

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wzięłam się za czytanie, może się dowiem czegoś:)

Miriam lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • adakarola Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Jestem na etapie szukania zestawu mebelków dla Małej. Czy któraś z Was mogłaby polecić? Na zestaw chciałabym, aby składało się min łóżeczko, komoda i szafa. Będę wdzięczna za Wasze podpowiedzi i opinie.

uwo9s65gmo9u27eh.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja tez się decyduje na baby design lupo comfort - kolor emerald. Ma dobre opinie, tyle że cięzki.

Paula_29 lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    O ja tez się decyduje na baby design lupo comfort - kolor emerald. Ma dobre opinie, tyle że cięzki.
    Powiem Ci Doris że ja chciałam wstępnie maxi cosi mura i babby design jest kilka kg lżejszy więc nie jest źle:)za to super się składa

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adakarola wrote:
    Cześć. Jestem na etapie szukania zestawu mebelków dla Małej. Czy któraś z Was mogłaby polecić? Na zestaw chciałabym, aby składało się min łóżeczko, komoda i szafa. Będę wdzięczna za Wasze podpowiedzi i opinie.
    Adakarola ja polecam z Ikei, możesz dobrać z serii Hensvick albo sundvick, fajne i tanie
    A jak chcesz coś droższego to fajne są w Agacie
    http://www.agatameble.pl/produkty/aranzacje/pokoj-dzieciecy-i-mlodziezowy

nutka lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris nie wiem jaki to kolor bo w lupo comfort podają już numerami

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Ja wolę w stylu retro - Roan Marita Prestige 3w1 :)
    Podoba mi się również Tutek Turran biała ekoskóra, no ale kuzynka ma, więc nie bardzo...
    Marita jest cudna!! Woziłam w nim rodzeństwo i muszę powiedz że to mercedes wśród wózków! Prowadzi się ekstra. A co najważniejsze dziecku jest mega wygodnie bo gondola jest duża a resory tak dopracowane że można wjeżdżać na krawężniki bez podnoszenia! Polecam.

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie kupiłam kilka bodziaków, spodenek i kaftaników, no i jedne urocze tenisówki. Wszystko uniwersalne bo nie znamy jeszcze płci. W spadku odziedziczyłam nieużywane: laktator ręczny AVENT z buteleczką, podkłady, majtki poporodowe, wkąłdki laktacyjne i jeden malutki smoczuś. Poza tym mamy też wózki - gondole (2 szt - po moim rodzeństwie), leżaczek Fisher Price, stertę ciuchów dla dziewczynki :D, nosidełko. Wszystko jest w super stanie jak nowe. Na najbliższe dni/tygodnie planuję zakup pościeli do łóżeczka i koszuli nocnej dla mnie :)

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp - bardzo oryginalny i nowoczesny design wózka :) nie mój styl ale kolor mi się podoba :D najważniejsze żeby się dobrze prowadził :)
    ja mebelki sobie upatrzyłam w IKEI.

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • OlaMnaola Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla półtorarocznego synka kopiliśmy mebelki z Ikei - szafę z kolekcji dziecięcej Stuva oraz dwa regały z serii expedit http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20135300/#/20135300 Do regałów dokupiliśmy pudełka i wszystko elegancko jest posegregowane i pochowane. Komody do przewijanie nie używaliśmy, ale teraz dla drugiego dziecka chyba dokupimy coś tego typuhttp://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10224660/. Przy pierwszym dziecku używaliśmy przewijaka w formie nakładki na łóżeczko i to było mało funkcjonalne.

• nutka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola my wzięliśmy komódkę z tej serii z Ikea- dwie szuflady i dwie półki z koszyczkami(muszę dokupić jeszcze 2 koszyczki na drugą półkę bo w sklepie myślałam, że na jedną wystarczy, ale wygodniej z nimi będzie).

Ja właśnie taką nakładkę planuję do przewijania, bo nie mamy miejsca na przewijak stojący.:(

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam kolejną ciekawą rzecz http://allegro.pl/nuby-gryzak-do-podawania-pokarmu-wymienne-wklady-i3956786262.html
    może komuś się przyda - ja kupię:)

le'nutka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam w smyku je i w Rossmanie tez :) Marysia a czy to nie za wcześnie na ten zakup :) rozeznanie diety to ok 6 miesiąca ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt:) ale myślę że szybko zleci ten czas i lada chwilą i tak będę musiała kupić. Także lepiej jak w szafie bedzie czekał zakup dla synka.

Miriam lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie moge się doczekać zakupów! :D Szczególnie jak się tak czyta o tym.
    My wózek mamy już wybrany, jest to Jané Muum 3w1 w kolorze brązowym. Jest to jedyny wózek, który odpowiadał nam pod każdym względem. Nawet taka ' głupota' jak rączka, która jest z niby skorki, a nie z gąbki i jest zginana, a nie wydłużana. Czytaliśmy opinie na internecie i w zeszłym tygodniu widzieliśmy go na żywo i jest nam idealny :)
    A mebelki do pokoiku dla dziecka to napewno bedzie Ikea w bieli. Tak właśnie sobie urzadzilismy sypialnie i się zakochalismy w niej :D

• saszka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy meble z ikei, komoda z rzeczami Tomka, stolik i półka białe, nasze łóżko i łóżeczko jasne drewno, sosna bodajże i przy błękicie na ścianach wygląda to wszystko bosko! Polecam takie połączenie :)

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Hej dziewczyny, jest fajna stronką bangla.pl i tam są opinie o wózkach, widać, że użytkownicy piszą a nie jakaś reklama.
    Wystarczy wpisać nazwę wózką i poszukać na tej stronie a sporo można się dowiedzieć, też chciałam bebetto ale jest mnóstwo złych opinii i zrezygnowałam, i tez tak jak BiB słyszałam,że Panie w sklepach niektórych odradzają, że mnóstwo reklamacji.
    Któraś z Was myślała może o maxi cosi mura albo baby design lupo comfort?albo słyszała coś?
    My kupujemy lupo comfort. "przetestowaliśmy" w sklepach naprawdę wiele wózków, ten po prostu nam lezy ze względu na wygląd jak i funkcjonalność (super amortyzacja, nie za ciężki, duża gondola i spacerówka (spośród tych, które braliśmy pod uwagę ten miał najdłuższe siedzisko w spacerówce), super się składa, prowadzi itp.

Dziś widzieliśmy jakiś wózek maxi cosi-wersję spacerową, maluch, który w niej siedział, ledwo się tam mieścił, ale to tylko takie moje spostrzeżenia ;)

81clk9i.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy lupo comfort jednak i jestem zadowolona, zobaczymy jak się zacznie użytkowanie

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    My kupiliśmy lupo comfort jednak i jestem zadowolona, zobaczymy jak się zacznie użytkowanie

My też. Kolorek szmaragdowy jest super. Super zwrotny. Zobaczymy jak się będzie sprawował.

Paula_29 lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ