Zakupy dla naszych maluszkow.
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc dziewczyny.
Ktoras z was kupila juz albo posiada moze elektroniczna nianie godna polecenia?
Szukam jakichkolwiek rad w tej kwestii bo kompletnie nie wiem na co sie zdecydowac a nie chce wydac majatku a potem z tego nie korzystac.
My juz mamy lozeczko, kosz mojzeszowy zamowiony, wozek zamowiony, zestaw butelek, troszke ciuszkow i w sumie to wszysko narazie.
-
nick nieaktualnyZależy czy potrzebujesz nianie z monitorem oddechu, z kamerka czy zwykła nianie
Jeżeli zwykła to polecam PHILIPS AVENT ELEKTRONICZNA NIANIA SCD505/00 mamy ja w pracy jest rewelacyjna ma dobry zasięg pozytywke wbudowana lekkie światełko regulacje głośności ogólnie jedna z lepszych niań z jakimi sie spotkałam dźwięk jest czysty bez żadnych szumów
Ja osobiście mam angelcare ale to ze względu tego ze zależało nam na monitorze oddechu wiec nie opłacało nam sie kupować oddzielnie monitora oddzielnie nianiDomi IRL, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny.
wlasciwie nie wiem co potrzebuje i w tym caly problem. Jak za duzy wybor to sie problem u mnie robi:)
Chyba nie bede potrzebowac kamerki mysle. Raczej chyba zwykla nianie ewentualnie z monitorem oddechu lub ruchu- nie do konca w sumie rozrozniam i wiem jak one dzialaja jeszcze.
Dzieki za rady. Poczytam o tych co Wy polecacie w necie, najwzyzej mezowi zlece wybor:)
Miriam - Ty juz chyba wszystko masz gotowe co??
Trzymam kciuki za rozwiazanie -
nick nieaktualny
-
Miriam wrote:Zależy czy potrzebujesz nianie z monitorem oddechu, z kamerka czy zwykła nianie
Jeżeli zwykła to polecam PHILIPS AVENT ELEKTRONICZNA NIANIA SCD505/00 mamy ja w pracy jest rewelacyjna ma dobry zasięg pozytywke wbudowana lekkie światełko regulacje głośności ogólnie jedna z lepszych niań z jakimi sie spotkałam dźwięk jest czysty bez żadnych szumów
Ja osobiście mam angelcare ale to ze względu tego ze zależało nam na monitorze oddechu wiec nie opłacało nam sie kupować oddzielnie monitora oddzielnie niani
ja posiadam nianię Philips Avent 505 i faktycznie chodzi bez żadnych zastrzeżeń i nawet ciche kwękanie dziecka słychać doskonale. Mieliśmy z mężem dylemat, jaką nianię wybrać, ale ta była strzałem w dziesiątkę
aha, no i w/w niania ma fajną opcję, bo można ze stacji rodzica mówić do dziecka, a ono nas słyszy. oczywiście jak dziecko reaguje już na nasz głosWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 20:00
Miriam, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny, pytałam o to w wątku po narodzinach ale nikt mi nie odpisał. Natknęłam się na kosmetyki dla maluszków babydream z rossmanna, potem na necie poczytałam trochę i ogólnie są bardzo dobre opinie
http://www.srokao.pl/2011/06/analiza-kosmetyki-dzieciece-kapiel.html
Podobno mają najmniej chemiczny skład, tyle że nigdzie nie mogę znaleźć (na opakowaniu też nie ma) czy można je używać od pierwszego dnia życia, czy któraś
z Was wie może? -
Paula_29 wrote:hej dziewczyny, pytałam o to w wątku po narodzinach ale nikt mi nie odpisał. Natknęłam się na kosmetyki dla maluszków babydream z rossmanna, potem na necie poczytałam trochę i ogólnie są bardzo dobre opinie
http://www.srokao.pl/2011/06/analiza-kosmetyki-dzieciece-kapiel.html
Podobno mają najmniej chemiczny skład, tyle że nigdzie nie mogę znaleźć (na opakowaniu też nie ma) czy można je używać od pierwszego dnia życia, czy któraś
z Was wie może?
od siebie moge tylko dodac, ze od nie jednej osoby słyszałam, że są to dobre kosmetyki. są delikatne dla dziecka, nie są zapchane konserwantami. interesowałam się kiedys składami kosmetyków do włosów i właśnie szampony dla dzieci z rossmanna są jednymi z tych najdelikatniejszych. niektóre innych firm choć jest napisane na opakowaniu ze dla dzieci potrafią zawierac nawet silny SLeS bądź inny nie wiele łagodniejszy detergent.Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Patu a czy wiesz czy można je stosować od razu czy są jakieś ograniczenia?
fachowej odpowiedzi nie udziele ale tak na prawde są różne opinie. część na przykład z początku uzywa do mycia samej wody lub z kilkoma kropelkami oliwy z oliwek czy innych natłuszczaczy.
oliwka na pewno maluszkowi nie zaszkodzi, płyn do kąpieli raczej wprowadziłabym nieco później niż pierwsze dni maluszka kiedy najwazniejsze jest natłuszczenie skóry. ale sama jeszcze nie wiem jak dokłądnie będę kąpała dzieckoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 22:18
-
Bea_tina wrote:Wczoraj zamówiłam dokładnie ten sam:) camarelo carera nr 17;P
Heheh
Ja jestem bardzo zadowolona jest lekki, zwrotny, ladny material- wszystko odpinane ze mozna zdjac i wyprac.
Latwy w montazu i demontazu elementow w skladaniu i rozkladaniu. Rozlozyc mozna praktycznie jedna reka.
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Domi widze po zdjeciu domku ze ty tez z uk
Powiedz mi kochana gdzie kupilas carrere??? Zamawialas z pl???
Ja tez chce taki lub baby merc zippy Q ale chce je oba na zywo zobaczyc
Jak bys miala chwile to wrzucisz fotki spacerowki???
Irlandia nie UK ale blisko bylas:)
czekaj spacerowka wyglada tak
Zamowilam przez allegro- szybka dostawa kurierem za dodatkowa doplata- 50 e wiec nie tak zle- 2 paczki po 25 kg. Dostalam tez wgratisie sliniaki i poduszke antyrefluksowa:)
Jak bys chciala cos wiecej wiedziec pisz na priv- chetnie odpowiem.