Zakupy dla naszych maluszkow.
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula55 wrote:Miriam powiedz mi tylko...bo widzialam quinny mood na zywo... Wszystko ok. Lekki, latwo sie sklada itp... Choc totalnie nie w moim typie
Ale.. Chodzi o spacerowke. Zastanawiam sie jak bedzie sie dziecku jezdzic w spacerowce... Ona wg mnie wyglada na wybitnie nie wygodna miejsce na dupke jest tak male ze mam wrazenie ze dziecko niemal wisi w niej trzymajac sie wylacznie w pasach
I jak sprawa z rozkladaniem jej do poz lezacej??? Jest wogole takowa?
Jesli sie myle prosze wyprowadz mnie z bledu
P.s, u nas gondolka tez sklada sie na plasko -
Kurde powiem ci ze teraz bacznie sie przygladam tym wozkom i coraz bardziej utwierdzam sie ze dziecko ma mega ciasno w takim wozku...
Widzac te (wg mnie) biedne dzieci upchane w tych kubelkowych siedzonkach troche mi ich zal...
Owszem wozki te sa wygodne na specer po galerii bo sa zgrabne alr nie wyobrazam sobie mojego dziecka w takim wynalazku.
Kazdy ma wlasne odczucia ale wsrod moich znajomych NIKT sie nie zdecydowal na taki wozek bo wlasnie przy,ierzajac dzieci do spacerowek (a sa osoby ktore tak jak ty kupily wozki 2 w 1i i tak kupily sama spacerowke) mowily ze dzieci albo srednio sie miescily albo sie buntowaly. A w tradycyjnych spacerowach pociskali juz np na morskie oko a dzieci po pol drogi przespaly w wygodnych wozkach
Kazdy napewno ma inne odczucia wiec ja nikomu nie narzucam swoich spostrzezen a jedynie sie nimi dziele pozdrawiam
-
Paula55 wrote:Kurde powiem ci ze teraz bacznie sie przygladam tym wozkom i coraz bardziej utwierdzam sie ze dziecko ma mega ciasno w takim wozku...
Widzac te (wg mnie) biedne dzieci upchane w tych kubelkowych siedzonkach troche mi ich zal...
Owszem wozki te sa wygodne na specer po galerii bo sa zgrabne alr nie wyobrazam sobie mojego dziecka w takim wynalazku.
Kazdy ma wlasne odczucia ale wsrod moich znajomych NIKT sie nie zdecydowal na taki wozek bo wlasnie przy,ierzajac dzieci do spacerowek (a sa osoby ktore tak jak ty kupily wozki 2 w 1i i tak kupily sama spacerowke) mowily ze dzieci albo srednio sie miescily albo sie buntowaly. A w tradycyjnych spacerowach pociskali juz np na morskie oko a dzieci po pol drogi przespaly w wygodnych wozkach
Kazdy napewno ma inne odczucia wiec ja nikomu nie narzucam swoich spostrzezen a jedynie sie nimi dziele pozdrawiam
ja też tylko dziele się swoim doświadczeniem.
Mojemu dziecku niewygodnie jest w takiej standardowej spacerówce. Wygina się i wrzeszczy
Miriam lubi tę wiadomość
-
My przy pierwszyn mieliśmy 2w1 i spacerówkę taką do wrzucenia w auto. I ten wózek 2w1 używany byl przez 3 lata, bo był zdecvydowanie wygodniejszy niż spacerówka. Kwestia gustu dziecka.
Paula55 lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej, sprzedam skoczka Rainforest, kolorystycznie i pod względem funkcjonalności dokładnie takiego samego, jak produkuje Fisher Price, tylko NIE JEST TO FP, a inny producent. Skoczek służył nam ok 3 miesięcy.
Szczegóły:
-wygodne kolorowe siedzisko zamocowane na 3 sprężynach
-skoki we wszystkich kierunkach: przód-tył; prawo-lewo; góra-dół
-siedzisko obraca się o 360 stopni dzięki czemu dziecko dosięgnie każdej zabawki
-3 punktowa regulacja wysokości położenia siedziska
-wolnostojąca rozkładana rama
-wesołe melodie i dzwięki natury
-możliwość wyboru melodii
-możliwość regulacji głośności
-posiada kolorowe światełka
-przeznaczone dla dziecka 6-18 miesiecy, waga do 11 kg
-obicie siedziska jest zdejmowane i można je prać w pralce.
-stan oceniam jako dobry, zabawka posiada normalne ślady użytkowania
Niestety nie posiadam już kartonu. Cena - 150 zł (do negocjacji) plus ew. koszty przesyłki. Nowy kosztuje ok 300 zł.
Tutaj zdjęcia skoczka, zainteresowanym prześlę zdjęcia dokładnie naszego modelu na prv:
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Powiedzcie mi kiedy zaczęłyście kupować rzeczy dla maluszka? Kiedy wózek łóżeczko i takie większe rzeczy? Bo ja najchętniej to powoli już bym kupowała to wszystko, ale mama moja uważa, że jeszcze za wcześnie (16 tydzień), że nie ma co zapeszać...
jak to było z Wami drogie Mamusie? -
nick nieaktualny
-
Fex tak Ty musisz czuć się gotowa na zakupy
To czy coś kupisz nie ms najmniejszego wpływu na przebieg ciąży
Ja miałam ogromne ciśnienie na zakupy około 12 tc ale nic wtedy nie kupiłam
Pierwsze zakupy zrobilam w 19tc a ogólnie przeraza mnie to i nie wiem od czego zacząć -
Przy niemowlaku to byleby łóżeczko było w miarę blisko waszego łóżka i ekstremalnie wygodny fotel na nocne karmienia polecam też dokupić poduszkę do karmienia naprawdę robią robotę. Potem koniecznie coś na rogi mebli, bramki jeżeli są schody czy metalowe ogrodzenie jeżeli jest kominek i w zależności od dziecka (u mnie jedno otwiera drugie nie) coś do zabezpieczenia szafek i szuflad. Polecam zmniejszyć do minimum ilość "durnostojek" zapomnieć o obrusie i wszystko ładne błyszczące itp możliwie jak najwyżej oczywiście zwłaszcza chemia noże itp bo to zawsze kusi najbardziej a i nie wiem czy gdzieś sprzedaj hak znajdziecie dajcie znać mianowicie duuuzo cierpliwości .
No i polecam przemyśleć łązienkę, przy dziecku przydaje się wanna z parawanem. Jeśli nie masz miejsca na wannę to przynajmniej prysznic z brodzikiem:
https://admix.pl/kabiny-czarne
Zerknij sobie na wygodne kabiny tutaj.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2022, 10:45
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2022, 09:26
-
FEX wrote:Hej dziewczyny
Powiedzcie mi kiedy zaczęłyście kupować rzeczy dla maluszka? Kiedy wózek łóżeczko i takie większe rzeczy? Bo ja najchętniej to powoli już bym kupowała to wszystko, ale mama moja uważa, że jeszcze za wcześnie (16 tydzień), że nie ma co zapeszać...
jak to było z Wami drogie Mamusie?
Ciuszki dla wnuka odkąd wiedzieliśmy co będzie
Natomiast wózek zostawiliśmy na ostatnia chwile i zamawiałam go z porodówki jak rodziła 😃