Dziewczyny jak odczuwacie owulacje?
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja dzisiaj -19dc po raz pierwszy wychwycilam u siebie chyba plamienie okoloowulacyjne...jestem zdziwiona...tyle miesiecy obserwacji i dopiero teraz to zaobserwowalam...jakbym sprawdzila szyjke o normlenej porze zto za nic w swiecie bym tego nie zauwazyla. Utrzymalo sie przez 10min taki sluz zabarwiony jak kawa z mlekiem.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja nigdy nie odczuwałam ,ale w tym miesiącu coś się zmieniło nie wiem czy to to . Miałam plamienie i od tego czasu boli mnie jajnik Myślałam ,że to ból owulacyjny ,ale 5 dni to chyba długo . Ból czasem kłujący i silny, a czasem tępy taki promieniujący na całe podbrzusze . Testy owulacyjne niby wydawały mi się pozytywne ale może się pomyliłam i owulacja jeszcze przede mną ?? Sama nie wiem .
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie nie wiem czy owulacja wystapi bo jej nie wykrywa. Fakt trochę źle temp mierzyłam.. Ogólnie zaczelam o tego cyklu. Ale objawy owulacji mam takie jak co miesiąc w tym samym naogół okresie, objawia sie to podobie jak u Was bóle lekkie mam ale pod koniec takie dziwne uczucie jak by mi cos w środku pękało dzis od rana tak mam..
-
nick nieaktualnyU mnie nie wiem czy owulacja wystapi bo jej nie wykrywa. Fakt trochę źle temp mierzyłam.. Ogólnie zaczelam o tego cyklu. Ale objawy owulacji mam takie jak co miesiąc w tym samym naogół okresie, objawia sie to podobie jak u Was bóle lekkie mam ale pod koniec takie dziwne uczucie jak by mi cos w środku pękało dzis od rana tak mam..
-
Gajka: dopiero zaczynasz, daj sobie miesiąc/dwa na obserwacje, dopiero wtedy będziesz spokojnie ją wyznaczać Mierz regularnie temperaturę cały cykl (poza dniami krwawienia), obserwuj śluz, możesz kupić testy owulacyjne
Na pewno niedługo się uda. Ja np. bólem się niestety sugerować nie mogę, bo po monitoringu i testach okazało się, że boli mnie jak rośnie nie pęka, więc owulkę miałam już po bólu.weronika86 lubi tę wiadomość
-
czesc dziewczyny,
u mnie wszystkie lata do pierwszej ciąży wogole nie czulam zadnej owulacji.
A dopiero jak dostalam @ podczas karmienia...no i potem w normalnych juz cyklach z miesiaca na miesiac moje owulki stawaly sie bardziej bolace.
Teraz tak jest nieprzyjemnie ze nawet na serduszkowanie nie mam ochoty..;(
dziwne?
Biore na bol czysty paracetamol...
bo czytalam ze jak starasz sie o dzidzie to apapu i aspiriny nie można...
-
nick nieaktualnyDokładnie, są jakieś wytyczne co można brać, jakie tabletki na bóle.. ja nie biorę kiedyś brałam nawet na mały ból brzucha teraz od 4 miesięcy nie biorę nic.. cierpię w bólach (przy @) ale nie przeszkadza mi to bo liczę i mam nadzieję że to się niebawem poszczęści w czym innym
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya ja miewam niewielkie bóle przy owulce i np. teraz cały dzień pobolewał mnie brzuszek ale tak bardzo delikatnie a na sam wieczór poczułam dwuminutowe kłucie jajnika i wszystko przeszło... oby to owulka była w poblirzu, będziemy działać z M może coś wyczarujemy
-
nick nieaktualny