X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację mity na temat duphastonu i innych "wspomagaczy"
Odpowiedz

mity na temat duphastonu i innych "wspomagaczy"

Oceń ten wątek:
  • Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 11dc lekarz stwierdził ciążę obumarła. Organizm potraktował ją jako ciało obce, coś złego jak wirus i ją zwalczył (tak w skrócie opisał to gin)
    Mi lekarze nie chcą odpowiedzieć jednoznacznie jak to może być w moim przypadku, twierdzą że na zapas się martwię ale wolałabym być przygotowana na każdą ewentualność.
    Wybacz, nie chciałam Cię nastraszyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 22:48

• Break Koleżanka

Wysłany: 8 września 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś 16 dc i znowu zaczęły mi się te plamienia ;( Czyli i w tym miesiącu z ciąży nici ;((((

9f7jj44jffifx8r6.png
    Aniołek [*]
    Nasza Księżniczka [*]
    Kocham Was moje Dzieciaczki całym sercem :*
  • Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to plamienie owulacyjne? Jak tam inne objawy?
    Ja 18dc, trzeci dzień z duphastonem ale raczej nic się nie dzieje...:( mimo że jajnik pobolewał (bardziej takie kłócie) i już myślałam że dziś będzie skok. wydaje mi się że to torbiel a nie owulacja :D zobaczymy co będzie dalej.

• msmarmify Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 21:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja dostałam wczoraj dupka na przyspieszenie pojawienia się @, bo mój pęcherzyk w tym miesiącu postanowił nie pękać i przerodzić się w torbiel. U mnie dziś 40 dc :/

c386cf43642a795252ad2bed606100e1.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 16:35

• Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    msmarmify wrote:
    Ja też dzisiaj 3 dzień z duphastonem tylko, że u mnie 20dc
    I też nie miałam owulki chociaż jajnik szalał strasznie, aż się zwijałam z bólu:(
    Teraz czekanie na @ i wszystko od nowa..:(
    U mnie w każdym cyklu (nawet w tym ponad 100dniowym) temperatura skakała mimo braku owulacji.
    W tym cyklu również liczę na skok, może trochę szybciej, no i ciekawa jestem czy duphaston pomógł by w owulacji.
    Jak skoku nie będzie to się chyba załamię: D

• msmarmify Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 21:32

• Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś of wyznaczyło owulację:D boję się jednak że na temperaturę miał wpływ pieczenia ciasta do 2 w nocy i krótszy sen. Chociaż po dospaniu po 2 godz była identyczna...zobaczymy jak jutro.
    Jestem ciekawa czy duphaston miał na to jakiś wpływ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    msmarmify wrote:
    Ja już się załamałam, bo do cierpliwych nie należę, a efektów brak :P

Mediana aż dziwne, tempka tak ładnie Ci się utrzymuje wyższa...

Usłyszałam, że pęcherzyk nie pękł, ale wytwarza hormony - stąd temperatura. Wczoraj kolejny negatywny test, więc ciąży na 100% nie ma... najgorsze, że nie wiem kiedy dostanę @. Też do cierpliwych nie należę ;)

• Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mediana wrote:
    Usłyszałam, że pęcherzyk nie pękł, ale wytwarza hormony - stąd temperatura. Wczoraj kolejny negatywny test, więc ciąży na 100% nie ma... najgorsze, że nie wiem kiedy dostanę @. Też do cierpliwych nie należę ;)
    U mnie było to samo. Wyższe temperatury utrzymują się aż do końca @ a ta przychodzi po 12 dniach od skoku. U ciebie druga faza ile trwa zazwyczaj?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daphne wrote:
    U mnie było to samo. Wyższe temperatury utrzymują się aż do końca @ a ta przychodzi po 12 dniach od skoku. U ciebie druga faza ile trwa zazwyczaj?
    Zazwyczaj 12 dni. W tym cyklu poddałam się i przestałam mierzyć temperaturę, więc nie wiem do końca kiedy był skok. Ale licząc, że od 1.09, to dziś mam 11d drugiej fazy. Daphne, a w następnym cyklu miałaś normalnie owu?

• Break Koleżanka

Wysłany: 12 września 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 20 dc i od 2 dni jestem na luteinie i dupku. Plamienie się zatrzymało zapewne przez leki. 27 dc mam zrobić badania i do lekarza, zobaczymy co powie. Boli mnie podbrzusze jakoś dziwnie, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Jeśli owu nie było przed lekami ( a z tego co mi wiadomo nie było) to teraz już na bank jej nie będzie bo duphaston zatrzymuje także w tym miesiącu znowu nic :/

9f7jj44jffifx8r6.png
    Aniołek [*]
    Nasza Księżniczka [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Break wrote:
    U mnie 20 dc i od 2 dni jestem na luteinie i dupku. Plamienie się zatrzymało zapewne przez leki. 27 dc mam zrobić badania i do lekarza, zobaczymy co powie. Boli mnie podbrzusze jakoś dziwnie, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Jeśli owu nie było przed lekami ( a z tego co mi wiadomo nie było) to teraz już na bank jej nie będzie bo duphaston zatrzymuje także w tym miesiącu znowu nic :/

Doskonale cię rozumiem :/ Najgorsze jest to czekanie na nowy cykl ze świadomością, że ten jest stracony. Ale jak to mówią - co ma wisieć, nie utonie ;) Najważniejsze, żeby wszystko się unormowało.

• Break Koleżanka

Wysłany: 12 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mediana wrote:
    Ale jak to mówią - co ma wisieć, nie utonie ;) Najważniejsze, żeby wszystko się unormowało.
    Dzięki kochana za pocieszenie :) :*

9f7jj44jffifx8r6.png
    Aniołek [*]
    Nasza Księżniczka [*]
  • Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mediana dopiero przechodzę kolejny cykl. Wg of owulacja była, nie mam jak tego potwierdzić u lekarza :(
    Break ja czytałam że duphaston powyżej 30mg na dobę hamuje owulację. Biorę 20mg od 16dc i tu nagle skok temperatury.

• Break Koleżanka

Wysłany: 13 września 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daphne ja biorę 2 x 10mg dupka i 2 x luteine.

9f7jj44jffifx8r6.png
    Aniołek [*]
    Nasza Księżniczka [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz biorę 3x dziennie po 1 tabl, czyli w sumie 30mg na dobę.
    Potem mam brać w okolicach owu po 2 tabl.

Póki co, jestem zmęczona już tym czekaniem na @ i nowy cykl... Totalna beznadzieja :(
    A najbardziej mnie dobijają pocieszenia w stylu "No zazwyczaj pary starają się po parę lat o dziecko, więc nie przejmuj się jeszcze". Wiem, że chcą dobrze, ale mnie to jakoś nie pociesza. Szczególnie, że wszystkie moje przyjaciółki są w ciąży albo zaraz rodzą...

c386cf43642a795252ad2bed606100e1.png

• Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Break co do luteiny to się nie wypowiem...może badania pomogą ustalić co się dzieje...oczywiście jestem ciekawa jaki będzie Twój finał.
    Dziewczyny, jak się za bardzo chce zajść w ciążę to zazwyczaj się nie udaje:( ja mam jakieś luźne podejście...bardziej martwię się tym czy w ogóle uda mi się zajść:( chciałabym już porostu być w tej ciąży, wiedzieć że wszystko ze mną ok skoro się udało i już bym tak sobie mogła w tej ciąży być. Po prostu. Presja teściowej - bolesna ("jak TA nie będzie mogła mieć dzieci, to znajdziesz sobie inną "). Ale co tam. :D
    Poza gorzkimi żalami, u mnie dziś spadek temp poniżej linii :D także robi się ciekawie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś w tym jest Daphne - im bardziej się chce, tym jest gorzej ;)
    Ja to bym już tylko chciała, żeby mi się wszystko unormowało. I tak żeby wiedzieć czy mamy w ogóle szanse na dziecko, to mąż musi zrobić badania, bo możliwe, że ma żylaki i póki co to nic z tego ;) Jak się dowiem, ze torbiel się wchłonęła i jest owu, to już będę spokojniejsza i kończę z mierzeniem temperatur i tym całym "staraniem" się ;) Przynajmniej na jakiś czas.
    Ja za miesiąc idę do kontroli tej torbieli, a ty Daphne, kiedy się wybierasz do lekarza?

• Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam się zgłosić po dwóch cyklach z duphastonem. Lekarz chyba liczy na wyregulowanie cykli:D ale czuję że bez leków to powrócą stare cyrki. U mnie torbieli jest dużo. Jednak za mało jak na PCOS.
    Ja mierzę wytrwale. Przynajmniej wiem kiedy spodziewać się miesiączki. Wcześniej przy tych dziwnych cyklach wydałabym fortunę na testy ciążowe:D teraz będę robić tylko kiedy @ będzie się spóźniać.

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ