Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewik NEVER:D na pewno mam w brzuchu uparciucha a wizja siedzenia w szpitalu do przeterminowania by mnie do szewskiej pasji doprowadzała:D
jak królowa wyspałam się juz u siebie:D
własnie oczy otworzyłam i dawaj na forum:)
wiecie że mamy 24 dzieciaki już urodzone z kwietnia?? nieźle no nie??
Ida chodzi do nowego przedszkola?? wooow:) super:) oby się unormował ten Twój plan dnia tak jak sobie tego życzysz:)
SW jeśli mam być upierdliwa to zdecydowanie lepszy do mierzenia temperatury jest termometr z dwoma miejscami po przecinku:)
dlatego masz takie jednostajne temperatury i będziesz miała wykres nie miarodajny niestety;/
w aptece lub rossmanie dostaniesz za parenaście złotychkapturnica lubi tę wiadomość
-
Cześć, wiecie może po jakim czasie stigma przekształca się w ciałko żółte?
-
Robotka1 wrote:Ewik NEVER:D na pewno mam w brzuchu uparciucha a wizja siedzenia w szpitalu do przeterminowania by mnie do szewskiej pasji doprowadzała:D
jak królowa wyspałam się juz u siebie:D
własnie oczy otworzyłam i dawaj na forum:)
wiecie że mamy 24 dzieciaki już urodzone z kwietnia?? nieźle no nie??
Ida chodzi do nowego przedszkola?? wooow:) super:) oby się unormował ten Twój plan dnia tak jak sobie tego życzysz:)
SW jeśli mam być upierdliwa to zdecydowanie lepszy do mierzenia temperatury jest termometr z dwoma miejscami po przecinku:)
dlatego masz takie jednostajne temperatury i będziesz miała wykres nie miarodajny niestety;/
w aptece lub rossmanie dostaniesz za parenaście złotych
Właśnie byłam w kilku aptekach i w każdej mi powiedzieli, że nie mają z dwoma miejscami po przecinku. -
SekretnyWachlarz wrote:Właśnie byłam w kilku aptekach i w każdej mi powiedzieli, że nie mają z dwoma miejscami po przecinku.
poszukaj w drogeriach czasem są.
no na allegro też można ewentualnie poszukać -
nick nieaktualny
-
kiniaczek84 wrote:Wesołego Alleluja Ciotki:)
Kasiek rozpakowuj sie cholera jjuz bo chcemy Jagode zobaczyc..
Ps..Nie przejedzcie sie ciachamiMalenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a ja mam katar po samą bożenę;/
gardło boli, ogólnie przeziębienie i osłabienie;/
buuuu więc ja rodzić się na razie nie wybieram.
Już niedługo pochwalę się moją córusią
wesołych świąt kochane:)kapturnica, Malenq lubią tę wiadomość
-
Ja zamowilam sobie termometr z netu i nie dawno paczka przyszla tez z microlife. Co do monita, pierwszy raz poszlam to miqlam 11dc i w prawym jajniku mialam 12mm i 16mm a w lewym duzo pecherzykow endo. 4,5 drugi raz poszlam to chyba byl 18dc i ciagle 16mm a endo 9mm i powiedziala ginka ze mam ladne endo. Kazala mi przyjsc w nastepnym cyklu i sprawdzic czy jest owulacja a jak nie bedzie to ma mi przepisac. W domu przeczytalam co napisala na kartce a tam slad plynu w zatoce to napisalam skad on jest i czy to moze byc z tego drugiego pecherzyka a ona ze moze ale i tak kazala przyjsc drugi raz. Po swietach musze zrobic glukoze progesteron i prl. Jak znow bedzie prl przy gornej granicy to ma mi przepisac cos na to. Wesolych Swiat
-
Czesc wracam do tematu monitoringu. Przy jakiej wielkości pęcherzyka można podac pregnyl/ovitrelle? Głownie mam na myśli przy jakiej minimalnej. wiem ze lekarz bada hormony z krwi, ale pewnie jest już taka wielkość przy której pęcherzyk na 99% peknie i uwolni dojrzałą komórkę jajowa.
-
pytam bo chce być mądra na wizycie...żeby wiedzieć jaki pęcherzyk już jest mniej więcej dojrzały
doczytalam na jakimś forum wypowiedź pana doktora. zdaje się na bocianie. ze ovitrelle podaje się od pęcherzyka 18mmWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 19:01
-
Rozumiem, dziekuje. W poprzednim cyklu miałam male przeboje związane z tym ze klinika w niedziele nie pracuje, ale co poradzić, ze tak mi cykl wypadł. W tym powinno być ok, ale chcę sama przypilnować czasu podania zastrzyku. Ufam lekarzowi, to logiczne skoro do niego chodze, ale nie chce być najglupsza w temacie Czasem lepiej chwilke wcześniej niż później.
Skoro na bocianie podają ze od 18 mm można to mysle ze to dość wiarygodne info. -
nick nieaktualny