Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aaaa widzę że mnie uprzedziłyście:D
bo miałam pisać że jak ktoś coś to w pamiętniku jest zdjęcie i mini opisik bo na więcej nie mam czasu;)
dziękuję za gratulacje:D no i w ogóle:D
teraz czekamy na nasze dwie rodzynki do września:DMalenq, kapturnica, Elfik lubią tę wiadomość
-
Robus gratuluję Ci serdecznie!
Dzis powtorka wyników. Choc powiem szczerze ze te normy sa dziwne.
Przy jakim lh owulacja może już wystapic? Z norm wynika ze od 10 (a nawet od 12,5-kiedy kończy się faza folikularna). Testy owulacyjne które mam w domu podają ze wykrywają lh od 40. Coś sporo.
I od tego czasu 24-48 godz do owulacji.
LH
Wynik w surowicy 7,36 mIU/ml
faza folikularna: 1,9 - 12,5 mIU/mL
srodek cyklu: 8,7 - 76,3 mIU/mL
faza lutealna: 0,5 - 16,9 mIU/mL
cie¿arne: <0,1 - 1,5 mIU/mL
po menopauzie: 15,9 - 54,0 mIU/mL
stosujace doustna antykoncepcje: 0,7 - 5,6 mIU/mL
Estradiol
Wynik w surowicy 279,69 pg/ml
Faza folikularna:19,5-144,2
Owulacja: 63,9-356,7
Faza lutealna: 55,8-214,5
Nieleczone po menopauzie:0-32,2
Moje lh rosnie-przedwczoraj ok 4,5, wczoraj ok 5,7 dziś ok 7,5.
Dr powiedział po telefonicznej konsultacji ze estradiol pięknie wzrosl. Ciekawe jak edno-wczoraj miało niecale 7mm. Dziś USG dr już nie zalecił. O 14 zrobiłam sobie zastrzyk ovitrelle. Owulacja ma nie wystapic na pewno dziś bo lh za niskie, dr przewiduje na jutro.
IUI jutro o 13.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 15:27
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
Tak czy inaczej dziekuje
I małe wsparcie dla mających małe endo, moje w 9dc miało 6,6 mm
w 10dc - 6,8mm
w 12 dc-prawie 11 mm
Także ono może calkiem sporo podrosnącWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 15:31
Elfik lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:aaaa widzę że mnie uprzedziłyście:D
bo miałam pisać że jak ktoś coś to w pamiętniku jest zdjęcie i mini opisik bo na więcej nie mam czasu;)
dziękuję za gratulacje:D no i w ogóle:D
teraz czekamy na nasze dwie rodzynki do września:D
Gratuluję serdecznie
Jaki owłosiony łepek
mówią, że jak zgaga w ciąży to maleństwo będzie z czupryną-zgaga Cię męczyła??
pozdr., no i oczywiście duuuużo zdrówka dla małej księżniczki!!! -
a ja po wizycie u gina.
Jedna tętnica ładnie, lewa nie za dobrze działa, ale podobno na tym etapie ciąży zdarza się to i zdrowym pacjentkom - taaaaa...
Ale najważniejsze, że dziecko mieści się we wszystkim normach, czyli pożywienie dostaje, kości, narządy ok, waży 195 gram, czyli to 44 centyl, sam środek
Tętno wreszcie spadło ze 170 do 150 czyli smyk ma w normie.
Rusza się ładnie, pani mi czasem włączała na 3D, ale się nie przyglądałam, bo to widoki raczej horrorowate
Chciałabym to jakoś ładniej napisać, jak niektóre ciężarne z których postów bije święte światło macierzyństwa, a nie raport z akwarium, ale jakoś nie potrafię ))
jak mówi mój małż, jestem mało kobieca w pewnych dziedzinach...
a może zmęczona do kwadratu...
Aha, wyszłam po badaniu i mówię do męża
- niestety, parówa jest...
spojrzał na mnie i powiedział, że jestem prawdziwą królową subtelności...
phi!
a co miałam powiedzieć, ze widziałam święty korzeń życia, trójząb Neptuna, czy co?
Jest dziedzic.
8======>Malenq, Robotka1, kapturnica, zagubiona_82, Scarletta lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a czy wykresy Wam cos mowia? To mój 1 cykl mieszenia...Przejrzałam wiele w galerii owu-bylam wcześniej przekonana że na owulacje ma być skok min 0,3 stopnia a u niektórych jest 0,05 i wyznacza owulacje.
I to rzadko się zdarza ze występuje wielki skok.
Dlaczego pytam? Powinnam mieć owulacje wczoraj lub dzis. W czwartek o 15 podałam sobie zastrzyk ovitrelle-pecherzyk powinien peknac najpóźniej dzis o 15. Dr na USG widział wczoraj duzy pęcherzyk 23 mm który ma ponoć peknac już wczoraj. Czy z mojego wykresu, GDYBY JUTRO TEZ TEMP BYLA TAKA JAK DZIS, można wywnioskować ze owulacja była wczoraj/dzis?
A to wszystko przez te moja niewiedzę, ze skok ma być ale o pol stopnia.
Pytam tu i na watku temperaturowym może ktoras z Was wie jak to jest. -
Ewik a Ty co? spać po nocach nie możesz??
super że wszystko w normie:D
Twój skrzat waży tyle ile moja przybrała od wczoraj hehe
mówisz że parówka jest? mistrzyni subtelności na prawdę
będzie dobrze zobaczysz:D pokochasz go tak samo jak księżniczkę jestem tego niemal pewna w 101% -
Pisalam to rownież w innym temacie ale moze tu znajde odpowiedz.Otóż
Potrzebuje pomocy, w prawym jajniku mam pecherzyk gin powiedzial ze za dwa dni peknie. w opisie mam napisane pecherzyk śr.domin 1,88 tyle ze mam tak postawiony przecinek miedzy 1 a 8 ze nie wiem czy on tam jest. ogolnie chce sie dowiedziec czy pecherzyk jest taki maly dwa dni przed peknieciem ? czy ja juz zglupialam :)Nie potrafię tego zinterpretować -
Pełna Nadziei wrote:Pisalam to rownież w innym temacie ale moze tu znajde odpowiedz.Otóż
Potrzebuje pomocy, w prawym jajniku mam pecherzyk gin powiedzial ze za dwa dni peknie. w opisie mam napisane pecherzyk śr.domin 1,88 tyle ze mam tak postawiony przecinek miedzy 1 a 8 ze nie wiem czy on tam jest. ogolnie chce sie dowiedziec czy pecherzyk jest taki maly dwa dni przed peknieciem ? czy ja juz zglupialam :)Nie potrafię tego zinterpretować
Właśnie, może to jest 1,88 cm.