Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
mama28 wrote:hej.Mam pytanie 3 listopada 4 dni przed spodziewana miesiaczka dostalam krwawienia,plamienia ktore nie dalo mi spokoju poniewaz pomyslalam ze moglam zajsc w ciaze.Dzisiaj tj.9 listopada bylam u ginekolog ktora zrobila usg i stwierdzila ze jak na 6 dc cyklu mam zbyt duze ondometrium ktore odpowiada II fazie cyklu ale ciazy poki co nie widzi.Czy mozliwe ze to bardzo wczesna ciaza?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 11:52
-
A dziewczyny wczoraj po tym usg w domu wyleciala ze mnie jakby woda pytalam sie ginekolog czy to normalne po usg dopochwowym powiedziala ze nie ze nie powinno nic takiego byc.Co to moglo byc?Mialam to tylko raz a dzisiaj dalej boli podbrzuszemama28
-
Bardzo się martwie bo nie wiem juz sama czy to byl skapy okres czy plamienie.Gienokolg tylko powiedziala ze moje usg wogole nie odpowiada 7 dc ze endometrium jest zbyt duze ze sa widoczne pecherzyki 10 mm i 9 mm.Fakt z partnerem sie nie zabezpieczamy stosujemy stosunek przerywany wiedzac czym to grozi:)mama28
-
mama28 wrote:A dziewczyny wczoraj po tym usg w domu wyleciala ze mnie jakby woda pytalam sie ginekolog czy to normalne po usg dopochwowym powiedziala ze nie ze nie powinno nic takiego byc.Co to moglo byc?Mialam to tylko raz a dzisiaj dalej boli podbrzusze
Ból może zwiastować @ lub ciążę albo jakaś infekcję (do tego ostatniego dochodzą inne objawy tj swędzenie, pieczenie, upławy itp). Zakładam również, ze jesteś świeżo po usg i lekarz nie stwierdził zadnych torbieli, które też moga wywoływać ból brzucha.
Ps. Zamierzasz zrobić test ciążowy albo pójść na betę? -
mama28 wrote:Bardzo się martwie bo nie wiem juz sama czy to byl skapy okres czy plamienie.Gienokolg tylko powiedziala ze moje usg wogole nie odpowiada 7 dc ze endometrium jest zbyt duze ze sa widoczne pecherzyki 10 mm i 9 mm.Fakt z partnerem sie nie zabezpieczamy stosujemy stosunek przerywany wiedzac czym to grozi:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 17:42
-
Zamierzam wykonac bete.Ostatnia normalna miesiaczke mialam 9 pazdziernika .Ta listopadowa powinnam dostac 6(piatek) a dostalam 3(wtorek) i nie byla tak intensywna.W czwartek praktycznie juz jej nie bylo.W poniedzialek przed badaniem zobaczylam brazowe plamki na bieiznie i tego dnia mialam usg.Zdzwilo mnie to ze Pani doktor powiedziala ze wedlug usg jest to druga faza cyklu a a przeciez to byl moj 7 dc.Do tego od tego niby konca okresu/krwawienia boli mnie podbrzusze czasem mdli..Dostalam skierowanie do endokrynologa poniewaz mam tez migruczolaka przysadki.Czyli jesli się nzluszczylo moze tez byc to oznaka ze zaszlam w ciaze?
mama28 -
Trochę sie denerwuję bo nie wiem co jest grane:(zauwazyłam tez u siebie ogromne wzdecia czasami mam brzuch jakbym byla w 4 miesiacu ciazy:)Zawsze mialam sklonnosc do wzdec ale nie az takich tymbardziej ze az tak bardzo sie nie objadam:)Cieszyłabym sie jakby sie okazalo ze jestem w ciazy ale chyba w to nie wierze..mama28
-
makota wrote:Vesper, taka dieta to chyba dość skomplikowane... Mogę Ci podać stronę, gdzie autorka długo eksperymentowała z bezglutenowymi wypiekami, chlebki, ciasta (nawet niektóre bez cukru), aż podobno osiągnęła efekt więcej niż dobry Jeszcze dziewczyny ze smakowitego chleba mają sporo bezglutenowych przepisów.
http://table-table.blogspot.de
http://www.jadlonomia.com/2015/02/bezglutenowe-burgery-z-batatow.html
jadlonomia ma sporo bezglutenowych przepisów, no i oczywiście brak składników pochodzenia zwierzęcego
może to Cię jakoś zainspiruje
Co do wysiłku fizycznego, to zauważyłam, że po siłowni, jakoś lepiej się czuję, nawet bardziej niż po przejażdżce rowerowej; także ze swojej strony polecam
powodzenia Vesper
Super, dziękuję, Makota, już sobie to spisałam i będę studiować ich pomysły dzięki wielkie
życzę Ci zdrowia i trzymam kciuki za badania!staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
Byłam dziś na monitoringu, ale dramat jakiś - albo ze mną, albo z lekarzem, ale obstawiam to pierwsze, aż szkoda pisać
poza tym, że kicha, to lekarz był tak niedelikatny, że ledwo siedzęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 18:33
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
mama28 wrote:Zamierzam wykonac bete.Ostatnia normalna miesiaczke mialam 9 pazdziernika .Ta listopadowa powinnam dostac 6(piatek) a dostalam 3(wtorek) i nie byla tak intensywna.W czwartek praktycznie juz jej nie bylo.W poniedzialek przed badaniem zobaczylam brazowe plamki na bieiznie i tego dnia mialam usg.Zdzwilo mnie to ze Pani doktor powiedziala ze wedlug usg jest to druga faza cyklu a a przeciez to byl moj 7 dc.Do tego od tego niby konca okresu/krwawienia boli mnie podbrzusze czasem mdli..Dostalam skierowanie do endokrynologa poniewaz mam tez migruczolaka przysadki.Czyli jesli się nzluszczylo moze tez byc to oznaka ze zaszlam w ciaze?
-
Vesper wrote:Byłam dziś na monitoringu, ale dramat jakiś - albo ze mną, albo z lekarzem, ale obstawiam to pierwsze, aż szkoda pisać
poza tym, że kicha, to lekarz był tak niedelikatny, że ledwo siedzę -
To jest moja nowa ginekolog do ktorej poszlam prywatnie.Wczesniej robilam prolaktyne ale bralam tabletki i byla w porzadku wiec to chyba nie jest gruczolak ktory wydziela jakis hormon jest chyba nieczynny,ale dlatego ta ginekolog dala mi skierowanie do endokrynologa zeby mi wszystkie badania porobil w tym kierunkumama28
-
Nie mialam żadnych innych badan hormonalnych bo nie moglam trafic na normalnego lekarza .!7 listopada mam prywatna wizyte u endokrynologa ktory zleci mi wszystkie badania.Wedlug poprzedniej endokrynologktora zlecila badanie na prolaktyne podczas brania tabletek skoro nie jest podwyzszna to znaczy ze gruczolak nic nie wydziela i nie jest aktywny,a takiego sie nie leczy tylko obserwuje.mama28
-
Nie mam pojecia od czego mam taki duzy brzuch.Zjadlam jednego nalesnika a brzuch mam taki ze nie widze swoich narzadow rodnych z gory:/nie wiem czy to moze przez to ze to mogl nie byc okres i mi sie woda zatrzymala w organizmie.Nigdy takiego brzucha nie mialam.Cala ta sprawa jest strasznie skomplikowana:(mama28
-
mama28 wrote:Wiem cala ta moja sytuacja jest pogmatwana.Najgorsze jest to ze jestem mloda,jedno dziecko juz mam ale wiadomo ze chcialabym miec jeszcze drugie.Fajnie ze sa tu takie oaoby ktore doradza,dziekuje:)
mama28 lubi tę wiadomość
-
Tu przyczyn może być też przynajmniej kilka. Jeśli się pytasz, to pewnie ci się to często nie zdarza (szczęściaro ja tak mam przed każdym okresem . Także stawiam, że to wynik zaburzeń hormonalnych
Drugim powodem może być dieta np. niewłaściwe połączenia grup składników w posiłkach (np. soki owocowe są szybko trawione, a mięso już nie. Jak się te dwa składniki skonsumuje w tym samym czasie, mogą się pojawić zaburzenia trawienne i gazy) , alergie/nietolerancje pokarmowe, candydoza, zaburzona flora jelitowa
To te najbardziej banalne przypadki. A u siebie stwierdzam zastój wody w organizmie gdy widzę, że jak na chwilę zsunnę obrączkę lub pierscionek, to mam po nich ślad (takie wgniecenie).mama28 lubi tę wiadomość
-
Vesper wrote:Byłam dziś na monitoringu, ale dramat jakiś - albo ze mną, albo z lekarzem, ale obstawiam to pierwsze, aż szkoda pisać
poza tym, że kicha, to lekarz był tak niedelikatny, że ledwo siedzę
Vesper, chyba czas zmienić lekarza...przykro mi - takie sytuacje nie nastrajają pozytywnie. Też mnie to kiedyś spotkało - tylko dla odmiany to była lekarzem była kobieta ...