Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny wybaczcie że, tak się do was wbijam
Napiszcie proszę w którym dniu cyklu pęcherzyk Graffa u was pękał?
Czekam właśnie na @ aby zacząć monitoring i Dr kazał się wstawić już w 10dc
Najgorsze jest to że od 9 dni spóźnia mi się @ jak nigdy i boję się czy to się nie odbije na owulacji w następnym cyklu -
Marcjanna na pewno dowiesz się wszystko na temat swoich pęcherzyków
ewlinaaa85 u mnie ostatnio pęcherzyk pękł w 17dc ale bywało różnie ale zawsze między 10 a 17 dc. no i ta 17 była dla mnie szczęśliwa oczekuję na pierwszą wizytęewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, moje cykle mają mniej więcej 30dni, (29, 31). Wyniki hormonów wg. lekarza książkowe, wczoraj byłam u ginekologa w 10dc, okazało się że mój pęcherzyk ma już 24mm! Ale endometrium wskazuje na to, że owulacja już była, wygląda jak w drugiej fazie cyklu. We wtorek idę sprawdzić czy pęcherzyk pękł... Któraś z Was miała coś podobnego? Co się robi jak te pęcherzyki nie chcą pękać... Jestem załamana bo byłam przekonana, że u mnie owulacja występuje normalnie, mam już 20 miesięcznego synka
-
nick nieaktualnypater86 wrote:Hej dziewczyny, moje cykle mają mniej więcej 30dni, (29, 31). Wyniki hormonów wg. lekarza książkowe, wczoraj byłam u ginekologa w 10dc, okazało się że mój pęcherzyk ma już 24mm! Ale endometrium wskazuje na to, że owulacja już była, wygląda jak w drugiej fazie cyklu. We wtorek idę sprawdzić czy pęcherzyk pękł... Któraś z Was miała coś podobnego? Co się robi jak te pęcherzyki nie chcą pękać... Jestem załamana bo byłam przekonana, że u mnie owulacja występuje normalnie, mam już 20 miesięcznego synka
Jak pęcherzyk nie pęknie to może (ale nie musi) zrobić się torbiel która zazwyczaj wchłania się sama podczas @ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej jestem po usg lekarz stwierdził brak pęcherzyka dominującego w 13 d.c i endometrium 4 mm jak juz wiem ze to mało ale czy nie powinnam tego jakoś leczyć? Właśnie lekarz mi nic nie przepisał a tylko powiedział ze jak mam takie problemy to powinnam udać się do kliniki leczenia niepłodności. Hmmm
-
Mój pęcherzyk jednak pękł, czyli owulacja jest tylko że jakby za późno, bo pęcherzyk był bardzo duży... W następnym cyklu być może będzie trzeba podać coś na wcześniejsze pęknięcie, nie wiem co może być powodem, że moje pęcherzyki rosną do takich rozmiarów i późno pękają...
-
nick nieaktualnyA u mnie się okazało że, pęcherzyk pękł w 9dc szok bo monitoring miałam zacząć od 10 dc chyba nikt się nie spodziewał tak wczesnej owulacji. Można mieć podwójną owulację czy coś? Bo na lewym jajniku był pęcherzyk 15mm i dziś mnie dość mocno po tej stronie bolało jak nigdy może też pękł
-
Marcjanna wrote:Hej jestem po usg lekarz stwierdził brak pęcherzyka dominującego w 13 d.c i endometrium 4 mm jak juz wiem ze to mało ale czy nie powinnam tego jakoś leczyć? Właśnie lekarz mi nic nie przepisał a tylko powiedział ze jak mam takie problemy to powinnam udać się do kliniki leczenia niepłodności. Hmmm
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
ewelinaaa - można mieć podwójną owulacją tzw. poliowulację. Ja jestem tego przykładem, raz mi się tak zdarzyło, że pękły dwa pęcherzyki z lewego i z prawego jajnika w podobnym czasie. Jeśli wtedy doszłoby do zapłodnienia, mogłyby być bliźniaki dwujajowe. Ale nie udało się
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
madziara0080 wrote:ewelinaaa - można mieć podwójną owulacją tzw. poliowulację. Ja jestem tego przykładem, raz mi się tak zdarzyło, że pękły dwa pęcherzyki z lewego i z prawego jajnika w podobnym czasie. Jeśli wtedy doszłoby do zapłodnienia, mogłyby być bliźniaki dwujajowe. Ale nie udało się
madziara0080, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWow nieźle. W niedzielę pęcherzyk miał 15mm to dziś by już miał ok20mm
Ja akurat robiłam monitoring tylko dlatego żeby wiedzieć kiedy zacząć brać tabletki. Ale strasznie mnie ciekawiło czy można mieć podwójną owulkę Niestety w naturalną ciążę nie mam szans zajść tylko invitro
jutro mam transfer i strasznie się boję kolejnej porażki
Pozdrawiam was dziewczyny -
nick nieaktualnyPatkaaa wrote:Zmień lekarza a po drugie miałaś jakieś badania hormonalne itd. Nie wiadomo co jest Przyczyną a ten zlał temat. Ja endometrium mam okej lekarz bał się że pęcherzyk pęka za późno ale później stwierdził że może mam cykl dłuższy bo fakt faktem pękł i wszystko wyglądało prawidłowo.
Ps. Idę dzisiaj jeszcze raz do lek. na usg ale prywatnie bo nie wieżę.