Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet
    Postów: 6798 5797

    Wysłany: 14 lutego 2014, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia może idź. Będziesz miała pewność, że pękł.

    Aga mi gin kazała brać Bromka na noc, bo mogą być zawroty głowy. A i nie wstawać gwałtownie z łóżka.

    ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1297

    Wysłany: 14 lutego 2014, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap tyle, że odlatywałam po tym jak wzięłam bromka, na noc. W dzień na dongu było ok, przeziębiona byłam i miałam gorączkę, stąd to łamanie w kościach itp.

  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1297

    Wysłany: 14 lutego 2014, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia własnie na noc brałam teraz i tak masakra. Spać nie mogę, świat mi wiruje, mdłości i wczoraj nie wytrzymałam i wymiotowałam w nocy.

  • Robotka1 Autorytet
    Postów: 6880 6735

    Wysłany: 14 lutego 2014, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAsia no my niby tez nie obchodzimy ale jakieś kino czy pizza zawsze były;)

    Agula mówię Ci eksperymentuj z dawkami bo inaczej się wykończysz. pocieszę Cię jedynie że do tego idzie sie przyzwyczaić i po czasie dolegliwości przechodzą.
    jak prałaś połówkę to dorzuć jeszcze jedną i zobacz jak sie czujesz, jak okej to zwiększaj dawkę.

    no to podjadę, pokarzę mu wyniki moczu i morfologi, zapytam o ten dong quai no i ogólnie coś tam podpytam.

    qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63937

    Wysłany: 14 lutego 2014, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podpytaj o te ziola bo czasem czlowiek nie wie ze cos moze korelowac z jakims lekiem i dupa blada zamiast polepszyc moze sobie pogorszyc sprawe :/ Kasia a pamietasz jakie mialas wyniki leukocytow w morfologii>???

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 09:03

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet
    Postów: 6880 6735

    Wysłany: 14 lutego 2014, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzi o leukocyty w moczu??
    tak mam 25/ul gdzie norma to <10 ;/

    qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet
    Postów: 6880 6735

    Wysłany: 14 lutego 2014, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ni mom leukocytów w morfologi oznaczonych...

    qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63937

    Wysłany: 14 lutego 2014, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wbc masz cosik takiego??

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 09:06

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet
    Postów: 6880 6735

    Wysłany: 14 lutego 2014, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam KAsia, jedyne c to mam MID% podwyższony w morfologi, wszystko inne w normie

    qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63937

    Wysłany: 14 lutego 2014, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja w moczy mam 0-1wpw tych leukocytow i tylko tyle

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63937

    Wysłany: 14 lutego 2014, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tam zle wpisalam mialo byc wbc,,,,w morfologii krwi

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63937

    Wysłany: 14 lutego 2014, 09:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    nie mam KAsia, jedyne c to mam MID% podwyższony w morfologi, wszystko inne w normie
    a co to jest, wiesz??

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63937

    Wysłany: 14 lutego 2014, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porada eksperta
    Witam!

    Skrótem MID w badaniu morfologii określa się średnie i duże krwinki białe, do których należą m.in.:eozynofile, bazofile, monocyty, blasty etc.

    Podwyższenie tego parametru może świadczyć m.in. o nieprawidłowej pracy szpiku, chorobach układowych, a także wszelkich zaburzeniach, w których dochodzi do wzrostu poszczególnych frakcji leukocytów. Konieczne jest wykonanie rozmazu krwi mikroskopowego (ręcznego), w którym ocenione zostaną poszczególne frakcje, gdyż wartość MID nie umożliwia właściwej oceny ewentualnych istniejacych zaburzeń.

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet
    Postów: 6880 6735

    Wysłany: 14 lutego 2014, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa WBC bo mam 5.6 a norma to 4-10 to chyba nie jest źle

    a ten mid to nie wiem, podobno jakiś ogólny odsetek niezidentywifowanych rzeczy w badaniu ale nie wiem dokladnie

    qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet
    Postów: 6880 6735

    Wysłany: 14 lutego 2014, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha Mid a Mid% to co innego;)

    qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63937

    Wysłany: 14 lutego 2014, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba rozmaz krwi obwodowej pasuje ci zrobic..tak tu pisze

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet
    Postów: 6880 6735

    Wysłany: 14 lutego 2014, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid mam w normie 0.7 przy normie 0-1

    qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63937

    Wysłany: 14 lutego 2014, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    aaa WBC bo mam 5.6 a norma to 4-10 to chyba nie jest źle

    a ten mid to nie wiem, podobno jakiś ogólny odsetek niezidentywifowanych rzeczy w badaniu ale nie wiem dokladnie
    no ja mam w tej samej normie 5.4

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63937

    Wysłany: 14 lutego 2014, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    procentowego mid tu nic nie pokazuje :/nie znajduuje zapytaj o to bo mnie to tez ciekawi

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet
    Postów: 6880 6735

    Wysłany: 14 lutego 2014, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no popytam o wszystko:) jak nie zapomne;)

    qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego