X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniolek z gory sory jesli cos pomieszalam ,,,ty masz tylko niedoczynnosc czy hashi tez?

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiscie ze hashi moje ATPO na starcie było 1300.Wy bananki a ja Muszynianka zwilze gardło:)

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj to niemale a stosujesz diete hashi i czy bedziesz badala antygeny czy zmalaly teraz??Bo czym nizszy wskaznik antygenow tym latwiej utrzymac ciaze

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom spore ale co poradzic wiesz co jakotakiej diety nie stosuje ale zwiekszyłam ilosc sporzywanego błonnika zmieniłam pieczywo na ciemne oczywiscie jem wiecej owoców(moim faworytem jest pomelo) i staram, sie wypijac 1,5 l wody mineralnej dziennie.Przed wizyta w marcu mam zrobis tsh,ft4 i ft3 to mam zlecone przez endo ,ale ATPO zrobie sobie z ciekawosci

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz pranie powiesiłam i tak sobie myślę, że w przyszłym cyklu zrobię ta tarczycę, antygeny i krzywa cukrową

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najbardziej uczula mleko i niestety gluten ktory jest we wszystkim, do tego warzywa krzyzowe kapustne brokuly i kalafiory., soja..Podobno mozna zbic do minimum antygeny jesli sie powyklucza to..dlatego ja robie8tyg dieta scisla i zobacze jakie u mnie sa :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Ja juz pranie powiesiłam i tak sobie myślę, że w przyszłym cyklu zrobię ta tarczycę, antygeny i krzywa cukrową
    no ja gdyby nie forum na bank bym nie zrobuila tsh skoro cale zycie co pol roku robie badania tsh zawsze max 1.45 a tu i tsh sie powalilo i nawet glukoza mnie zszokowala wtedy mialam 5.5 a max 5.8 teraz mam cukier zawsze w najnizszych wartosciach...a przy pcos to niestey podstawa :-/

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    najbardziej uczula mleko i niestety gluten ktory jest we wszystkim, do tego warzywa krzyzowe kapustne brokuly i kalafiory., soja..Podobno mozna zbic do minimum antygeny jesli sie powyklucza to..dlatego ja robie8tyg dieta scisla i zobacze jakie u mnie sa :)

nom czytałam troszke na ten temat,ale staram sie nie zwariowac najbardziej przeraziła mnie ta słaba przemiana materii dlatego dołączyłam błonnik i duze ilosci wody mam nadzieje ze wyjdzie mi to na zdrowie

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno ci nie zaszkodzi ;) a przemiana przyspiesza do normalnej jesli zaczynamy brac te leki...Niestety euthyrox dziala jedynie na tsh i ft3 i ft4 ale nie obnizy nam przeciwcial..to mozemy zrobic tylko zmiana diety.. :(

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widz eze Ty jestes specjalistką w dietach to zapytam jakie owoce byc poleciła i warzywa

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owoce mozesz wszystkie ale ograniczajac bardzo dojrzale owoce(banany , kiwi , nektarynki, brzoskwinie...i arbuz ma tez w ul cukru mimo ze wydaje sie ze sama woda :( ..Co do warzyw wykluczylam calkiem kapustne, ziemniaka i soje...ja stosuje sie do zasady ze im mniej przetworzone jedzenie dla nas tym lepsze...Stawiam na surowki jak najbardziej ....Poza tym jesli chcemy schudnac trzeba zwrocic uwage na dostarczanie wiekszych ilosci bialka(chude miesko , groch , amarantus, kozie i owcze sery jesli lubisz ja nie daje rade tego jesc bo wymioty na sam zapach) do org bo jest trudniej trawione i zalega dluzej , druga sprawa to utrzymanie poziomu cukru jak najnizej wtedy wyrzuty insuliny sa wolne i nie jest to odkladane w tkankach a spalane no i nie jestesmy glodni :)Poza tym orzechy oprocz ziemnych sa dla nas zakazane i nasionka typu slonecznik dynia oraz olej lniany pic codziennie po 2lyzki drogocenne zrodlo kwasow omega tak waznych dla nas..Dodatkowo suplementacja selenu wane p[rzy hashi oraz wit z grupy b :)To tak po krotce,,,

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok ja mykam laski bo okna na mnie czekają :)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to myjaj ja mylam nieddawno :*

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umyjcie u mnie:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawaj yhyhyhyh ojj ja tam lubie myc okna ale plastiki drewniakow nie znosze 01icon_lol2.gif

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    owoce mozesz wszystkie ale ograniczajac bardzo dojrzale owoce(banany , kiwi , nektarynki, brzoskwinie...i arbuz ma tez w ul cukru mimo ze wydaje sie ze sama woda :( ..Co do warzyw wykluczylam calkiem kapustne, ziemniaka i soje...ja stosuje sie do zasady ze im mniej przetworzone jedzenie dla nas tym lepsze...Stawiam na surowki jak najbardziej ....Poza tym jesli chcemy schudnac trzeba zwrocic uwage na dostarczanie wiekszych ilosci bialka(chude miesko , groch , amarantus, kozie i owcze sery jesli lubisz ja nie daje rade tego jesc bo wymioty na sam zapach) do org bo jest trudniej trawione i zalega dluzej , druga sprawa to utrzymanie poziomu cukru jak najnizej wtedy wyrzuty insuliny sa wolne i nie jest to odkladane w tkankach a spalane no i nie jestesmy glodni :)Poza tym orzechy oprocz ziemnych sa dla nas zakazane i nasionka typu slonecznik dynia oraz olej lniany pic codziennie po 2lyzki drogocenne zrodlo kwasow omega tak waznych dla nas..Dodatkowo suplementacja selenu wane p[rzy hashi oraz wit z grupy b :)To tak po krotce,,,

a co myslisz o musli orkiszowym zawierajacym amarantus.siemie lniane słonecznik sliwki morele i jabłka

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest ok ale jest tam maka orkiszowa...a ona zawiera gluten...wiec ja jako stosujaca wykluczenie calkowite glutenu bym go nie jadla . Jesli sie toleruje gluten to wychodzi to tylko na zdrowie....:)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mhm...wezme to pod uwage:)dzieki za cenne wskazówki:)

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja też lubię myć okna, ale z racji że pracuję to nie mam kiedy.....
    ale zapraszam na weekend któryś, razem umyjemy:)

dziewczyny mam niemoc.....poszłabym spać bardzo chętnie....taka jakaś na pół przytomna się czuję....

będę dziś robić tocik na zimno dla mojego męża....jakiś z galaretek i śmietanki:) chyba będzie dobry:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojjj brzmi naprawde smacznie uwielbiam wszelkiego rodzaju pianki mleczka gaalretki mrrrrrrrrrrrrrrr

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ