Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
nom spore ale co poradzic wiesz co jakotakiej diety nie stosuje ale zwiekszyłam ilosc sporzywanego błonnika zmieniłam pieczywo na ciemne oczywiscie jem wiecej owoców(moim faworytem jest pomelo) i staram, sie wypijac 1,5 l wody mineralnej dziennie.Przed wizyta w marcu mam zrobis tsh,ft4 i ft3 to mam zlecone przez endo ,ale ATPO zrobie sobie z ciekawosci
-
Ja juz pranie powiesiłam i tak sobie myślę, że w przyszłym cyklu zrobię ta tarczycę, antygeny i krzywa cukrową
-
najbardziej uczula mleko i niestety gluten ktory jest we wszystkim, do tego warzywa krzyzowe kapustne brokuly i kalafiory., soja..Podobno mozna zbic do minimum antygeny jesli sie powyklucza to..dlatego ja robie8tyg dieta scisla i zobacze jakie u mnie sa
-
Joanna0071 wrote:Ja juz pranie powiesiłam i tak sobie myślę, że w przyszłym cyklu zrobię ta tarczycę, antygeny i krzywa cukrową
-
kapturnica wrote:najbardziej uczula mleko i niestety gluten ktory jest we wszystkim, do tego warzywa krzyzowe kapustne brokuly i kalafiory., soja..Podobno mozna zbic do minimum antygeny jesli sie powyklucza to..dlatego ja robie8tyg dieta scisla i zobacze jakie u mnie sa
nom czytałam troszke na ten temat,ale staram sie nie zwariowac najbardziej przeraziła mnie ta słaba przemiana materii dlatego dołączyłam błonnik i duze ilosci wody mam nadzieje ze wyjdzie mi to na zdrowie
-
owoce mozesz wszystkie ale ograniczajac bardzo dojrzale owoce(banany , kiwi , nektarynki, brzoskwinie...i arbuz ma tez w ul cukru mimo ze wydaje sie ze sama woda ..Co do warzyw wykluczylam calkiem kapustne, ziemniaka i soje...ja stosuje sie do zasady ze im mniej przetworzone jedzenie dla nas tym lepsze...Stawiam na surowki jak najbardziej ....Poza tym jesli chcemy schudnac trzeba zwrocic uwage na dostarczanie wiekszych ilosci bialka(chude miesko , groch , amarantus, kozie i owcze sery jesli lubisz ja nie daje rade tego jesc bo wymioty na sam zapach) do org bo jest trudniej trawione i zalega dluzej , druga sprawa to utrzymanie poziomu cukru jak najnizej wtedy wyrzuty insuliny sa wolne i nie jest to odkladane w tkankach a spalane no i nie jestesmy glodni :)Poza tym orzechy oprocz ziemnych sa dla nas zakazane i nasionka typu slonecznik dynia oraz olej lniany pic codziennie po 2lyzki drogocenne zrodlo kwasow omega tak waznych dla nas..Dodatkowo suplementacja selenu wane p[rzy hashi oraz wit z grupy b :)To tak po krotce,,,
-
kapturnica wrote:owoce mozesz wszystkie ale ograniczajac bardzo dojrzale owoce(banany , kiwi , nektarynki, brzoskwinie...i arbuz ma tez w ul cukru mimo ze wydaje sie ze sama woda ..Co do warzyw wykluczylam calkiem kapustne, ziemniaka i soje...ja stosuje sie do zasady ze im mniej przetworzone jedzenie dla nas tym lepsze...Stawiam na surowki jak najbardziej ....Poza tym jesli chcemy schudnac trzeba zwrocic uwage na dostarczanie wiekszych ilosci bialka(chude miesko , groch , amarantus, kozie i owcze sery jesli lubisz ja nie daje rade tego jesc bo wymioty na sam zapach) do org bo jest trudniej trawione i zalega dluzej , druga sprawa to utrzymanie poziomu cukru jak najnizej wtedy wyrzuty insuliny sa wolne i nie jest to odkladane w tkankach a spalane no i nie jestesmy glodni :)Poza tym orzechy oprocz ziemnych sa dla nas zakazane i nasionka typu slonecznik dynia oraz olej lniany pic codziennie po 2lyzki drogocenne zrodlo kwasow omega tak waznych dla nas..Dodatkowo suplementacja selenu wane p[rzy hashi oraz wit z grupy b :)To tak po krotce,,,
a co myslisz o musli orkiszowym zawierajacym amarantus.siemie lniane słonecznik sliwki morele i jabłka -
Kasia ja też lubię myć okna, ale z racji że pracuję to nie mam kiedy.....
ale zapraszam na weekend któryś, razem umyjemy:)
dziewczyny mam niemoc.....poszłabym spać bardzo chętnie....taka jakaś na pół przytomna się czuję....
będę dziś robić tocik na zimno dla mojego męża....jakiś z galaretek i śmietanki:) chyba będzie dobry:P