X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj a może zdarzy się cud?

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe a no no cud może się zdażyć pewnie:) tyle że ja jestem realistka a potem dopiero optymistka, całe szczeście że do pesymistki mi daleko uffff :)
    no nic, trze wziąć dupsko w troki i do roboty z powrotem;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tych wszystkich niepowodzeniach jakie czytam na forach, leczeniach , suplementacji wiem ze nie ma zlotego srodka.... przynajmniej jestem sprowadzona na ziemie ze jesli sie nie udaje to trzeba walczyc dalej....Dokladnie Kasia trzeba brac sie do roboty!!

Doris-83, Joanna0071 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak masz Rację, nie ma złotego środka.....a coraz częściej się uświadamiam że to co się dzieje to wola Boża....my możemy tu robić cuda a on i tak jak ma dla nas jakieś plany to je spełni i nic nam ze smutków, załamań, łez i prób.....

oczywiście trzeba walczyć ale ze świadomością że ostatnie zdanie i tak należy do najwyższego:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie mozna miec piekne wykresy owulki serducha i co??i wielkie g....a sa dziewczyny w ciazy co nie dbaja o siebie imprezuja i hop lapie od razu...
    Mam mieszane uczucia dzis...chwilami mam wrazenie ze jajka urosly bo je jakby bardziej czuje , mam bole w dole brzucha ćmiace jak na miesiaczke,chwilami jakbym kulki czula...,,
    A za moment cisza nie czuje w ogole nic , nic nie pika itd nie rozumiem tego.....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o ktorej masz monit????

właśnie zakupiłam inkę z błonnikiem:)

wiecie co wam powiem z moich obserwacji?
    na 4-5 dni przed okresem zmienia mi się śluz,jest go mniej, biały ale zdecydowanie mniej....potem ten śluz miesza się z galaretowatym no i na koniec te nitki krwi.....tak u mnie sięobjawia nadchodząca miesiączka....dlatego juz dwa dni temu po obserwacji śluzu byłam prawie pewna ze nic z tego....

strasznie boję się badania mojego P. boję sie że on się bedzie stresował i nie odda tego materiału do badań w ogóle bo np nie da rady skończyć. można u nas dowieźć ale nie dojadę w pół godziny;/

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide na monit na 17,30 znam na szczescie dobrze tego lekarza bo pare razy prywatnie zdarzylo mi sie u niego byc , on mi nawet plec wtedy mlodego pokazal...Gosc jest szczery do bolu wiec napewno jak cos bedzie nie teges to mnie nie oszczedzi i pozbawi zludzen ehh..
    Kasia ja mam tez tak sluz mam bialy gesty a potem dochodzi do niego galaretka rozciagalna i potem pojawiaja sie cieniusie niteczki krwi, kiedys pomyslalam ze to jakby nitke czerwona pocial......wtedy wiem ze idzie okres na bank..
    Z tego co wiem to podobno ten ciazowy jest gesty bialy ze wzgledu na progesteron i jego zwiekszenie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 11:04

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dokładnie to mamy tak samo z tym śluzem, to samo co opisujesz. dlatego nie mam złudzeń.
    Kaśka podstawa to dobry ginekolog! na temat mojego chodzą już legendy że jest świetny. dlatego nie mogę się doczekać jak do niego trafię....a puki co musze sobie miesiąc odpocząć....wezmę donga, pójdę na monit wtedy kiedy testy wykażą zbliżającą się owulację, bede mieć wyniki badan męża i na pewno będę spokojniejsza

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie jak bedziesz miala parametry nasienia i sie okaze ze sa ok..to zostanie u ciebie tylko jedna przyczyna...niedroznosc jajowodow,,,wtedy hsg albo laparo....Ja podeszlam mojego malz przedwczoraj , zmyslilam historie ze jest tu na forum laska co stara sie ponad2lata i nic, i ze ona zrobila wszystkie badania i wyszly ok a ze jej chlop nie chce sie zbadac bo nby ma juz dziecko z 1malzenstwa...a moj mi na to gada , ze glupijest bo skoro jedno to i drugie sie bada wiec wiem ze zbada sie bez problemu jesli bedzie taka potrzeba....
    A monit jak najbardziej sobie zrob z jeden to bedziesz wiedziala jak jajko rosnie..
    Mam od kilku minut wrazenie jakby mi cos wyciekalo ze srodka sprawdzam w lazience a zewn narzady sa strasznie mokre , jakbym za przeproszeniem popuscila..Nie moze byc to nasienie bo od stosunmku minelo troche czasu , a sluz jest przezroczysty....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 11:30

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Kasia to płodny śluz:)
    ja miałam to samo, ciągłe uczucie wilgoci mimo że w środku śluzu jak na lekarstwo ale na zewnątrz wilgoć duża....dosłownie czułam ten poślizg.
    dobre ma podejście Twój mąż. mój to wolałby pewnie nie iść bo mu duma nie pozwala się zniżyć do takiego poziomu jak badanie nasienia....
    podejżewam że większość facetó ma problem ze wstydem i tylko dlatego odmawiają tego badania....
    mój gdyby nie musiał to w życiu by nie poszedł....ale go przymusiłam na szczęście.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj tez gada ze cisnienie musi byc i nderwy do badania ale jak sie moze okazac ze cos z nasieniem to lepiej towyleczyc przeciez...Smiejesz sie kasia ja totak dawno takich objawow nie mialam ze dla mniew tym cyklu wsio nowosc,,,

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) jak dziewczynka:)

KAsia kiedy się bada prolaktynę?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi kazal w 3dniu cyklu zbadac,,, zdziwilo mnie ejdno ze moj endo mi mowi ze nie ma sensu badacbo bedzie bardzo wysokie przy tarczycy...a ja mialam raptem 9 z hakiem a jest do 25

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie wyczytałam (co by się ze słowami mojego lekarza potwierdziło) że przy stwierdzonej hiperprolaktynemi najlepiej ją badać w drugiej połowie cyklu i zrobię to jutro razem z tsh ktore ostatnio zdobyłam
    "Są różne opinie na ten temat: jedni uważają, że nie ma znaczenia w którym dniu cyklu, inni twierdzą, że w 18 dc. Uważam, że wszystko zależy od tego, jakiej patologii się spodziewamy: skoro myślimy o guzie przysadki produkującym ten hormon, to nie ma znaczenia, kiedy odda pani krew do badania, gdyż zmiana cały czas niekontrolowanie wydziela hormon; jeśli spodziewamy sie hyperprolaktynemii czynnościowej, to badanie najlepiej wykonać w drugiej połowie cyklu, jeśli takowe mają jeszcze jakąś regularność. Reasumując: o tym kiedy wykonać badanie, decyduje lekarz prowadzący.

"

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzisz...no mi kazal na poczatku , ale jak mialas problemy z prolaktyna to moze rzeczywiscie zbadaj jak najszybciej teraz od razu bedziesz wiedziec czy ts nie ma wplywu na to ze nie zachodziszz...czy sie nei zmienilo nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 12:01

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ja nawet nie wiem czy mi ten bromek pomaga! kurde.....do duszy to wszystko...
    ciągle od nowa....
    kurcze jednak nie zrobię tej prl jutro bo to się robi w moim przypadku 7dpo, poczekam do przyszłego cyklu buuuu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 12:25

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dlugo juz go bierzesz????

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem 2? 3 miesiące? jakoś tak.....

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to powinna ci juz spasc..wiem ze prolaktyna wplywa na owulke aona u ciebie wystepuje rosna jajeczka kochana teraz przynajmniej po clo...No ale jak zbadasz to bedziesz wiedziec..
    Moj malz szaleje w ogrodzie dzis na sloneczku przycina galezie , musze gopilnowac zeby sie nie za bardzo rozpedzal bo zostana pniaki ihhihihi

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik w temacie wysokiej prl po obciążeniu - i endo i gin powiedzieli mi, że nawet jak mam 13 x większą niż podstawową to jest ok. Zapytałam, że ponoć norma jest max 5x większa, a gin że to bajka i że się tym nie przejmować. Dziś mam wizytę u innej endo to też zapytam.

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ