X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no madziara doładnie 6 dni po owulce-tak mniej więcej mnie bolały, mówią że zazwyczaj wtedy następuje implantacja i być może od tego może boleć, że sie macica szykuje na ewentualne przyjęcie zarodka.

Kasia jeśli tak to przezywasz jak ja pogrzeb małej ostatnio to współczuję Ci ogromnie:(

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo szkoda pewnie wredna @ przyjdzie....zrobilam faworki ale jakis bardzo ochoty nie mam Na nie ...:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jeśli tak to przezywasz jak ja pogrzeb małej ostatnio to współczuję Ci ogromnie:(

Pogrzeb malej ?!

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam na pogrzebie córeczki mojej kuzynki-miała 1.5 roczku -złośliwy rak główki :(

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze cale pol dnia w lozku chodzic nie moge tak mnie w srodku pika kluje i piecze...Nie wiem czy to normalne zeby az tak bolalo? moze wiecej tych jajek peklo??

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Noo szkoda pewnie wredna @ przyjdzie....zrobilam faworki ale jakis bardzo ochoty nie mam Na nie ...:(
    niekoniecznie okres , zagniezdzenie jest miedzy 7-10dniem srednio wiecbyc moze to to!!!

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAsia widze że nie najlepiej znosisz te wspomagacze :* będzie dobrze zobaczysz jeszcze chwileczkę wytrzymaj

lecę dziewczyny, mam zebranie w przedszkolu o 17;)

kapturnica lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obys miala racje ....ale w Cuda nie wierze juz...kurcze nie przezylabym jak bym miala taka sytuacje !!! Kasia a Ty ktory dzien cyklu...moze porzadna owulka..!??

• martaaa24 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)dziś miałam mieć inseminację, alee lekarz stwierdził że jutro będzie lepiej
    1 monitoring 9dc- drobne, endo cienkie
    2 monitoring 12dc- po 10mm w każdym, endo 3mm
    3 monitoring 15dc- lewy 18mm, endo 7,5mm
    Przed trzecim monitoringiem zajadałam migdały i piłam jedną/dwie lampki wina półwytrawnego :)
    Jutro wreszcie ta inseminacja, pewnie jeszcze coś porośnie :)
    Jak myślicie że trzeci monitoring wygląda dobrze?

Pozdrawiam :)

Staramy się od września 2012...
    Styczeń HSG- niedrożny prawy
    28 Luty- 1 IUI - nie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze nie wyglada to zle..ja do inseminacji mialam w 14 dc 22 mm w nastepnej 13 dc 24 mm wiec troche wieksze endo 10 mm ..dwie Na peknietym pecherzyku jedna Na niepeknietym :)

powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 17:51

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Obys miala racje ....ale w Cuda nie wierze juz...kurcze nie przezylabym jak bym miala taka sytuacje !!! Kasia a Ty ktory dzien cyklu...moze porzadna owulka..!??
    ja jestem dzien po ovuu bylo 4jajka ale 2 dosc duze podalam sobie pregnyl i wczoraj peklo pewnie bo dzis tempka wzrosla,,,moze to tzw bol owulacyjny?hihiih a niech boli byle bylo ok..wstyd sie przyznac ze 2gie dziecko czlowiek planuje a nic nie pamieta jak bylo przy pieeszym dziecku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 18:02

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaaa24 wrote:
    Witam dziewczyny :)dziś miałam mieć inseminację, alee lekarz stwierdził że jutro będzie lepiej
    1 monitoring 9dc- drobne, endo cienkie
    2 monitoring 12dc- po 10mm w każdym, endo 3mm
    3 monitoring 15dc- lewy 18mm, endo 7,5mm
    Przed trzecim monitoringiem zajadałam migdały i piłam jedną/dwie lampki wina półwytrawnego :)
    Jutro wreszcie ta inseminacja, pewnie jeszcze coś porośnie :)
    Jak myślicie że trzeci monitoring wygląda dobrze?

Pozdrawiam :)
    no na endo najlepsze wytrawne calkiem..Nie bede cie oszukiwac ze endo idealne bominimum powinno miec te8mm ale jestes blisko wiec nie jest zle napewno w porownaniu do endo 3mm..Badz dobrej mysli

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    ja jestem dzien po ovuu bylo 4jajka ale 2 dosc duze podalam sobie pregnyl i wczoraj peklo pewnie bo dzis tempka wzrosla,,,moze to tzw bol owulacyjny?hihiih a niech boli byle bylo ok..wstyd sie przyznac ze 2gie dziecko czlowiek planuje a nic nie pamieta jak bylo przy pieeszym dziecku

to napewnoo OWULKA ...taki bol mam jak pekal pecherzyk ...wiec do dziela,...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bylam w ciazy to objawow nie mialam jakis przenajmniej nie pamietam...bo w pierwszej ciazy wczesniej mialam cykle nieregularne z dlugimi przerwami ...i sie dow w 8 tyg ciazy ...a z druga wiedzialam ze jestem w 4 tyg ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 18:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoja droga byl by to prawdziwy Cud jak by mi sie udalo...w pon pilnowalam tygodniowego synka szwagierki Bo miala wizyte u gin ....taki sliczniutki...

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    to napewnoo OWULKA ...taki bol mam jak pekal pecherzyk ...wiec do dziela,...
    mysle ze ovu byla wczoraj juz wtedy zaczelo podbrzusze bolec i rwac...a zaczynam juz zauwazac teraz ze sluz zaczyna sie bielszy robic,,,,4dni pod rzad serduszek bylo i dzis juz nie mam ani sil ani ochoty....
    mysle ze wystarczajaco...niech sie dzieje co ma sie dziac..Dzis juz kompletnie checi na sex nie mam...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Ja jak bylam w ciazy to objawow nie mialam jakis przenajmniej nie pamietam...bo w pierwszej ciazy wczesniej mialam cykle nieregularne z dlugimi przerwami ...i sie dow w 8 tyg ciazy ...a z druga wiedzialam ze jestem w 4 tyg ...
    ja sie dowiedzialam w 7tyg ale u mnie cycki piekly strasznie to byl 1szy ii najwazniejszy objaw

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    A swoja droga byl by to prawdziwy Cud jak by mi sie udalo...w pon pilnowalam tygodniowego synka szwagierki Bo miala wizyte u gin ....taki sliczniutki...
    cuda sie zdarzaja gosia z forum pcos po prawie 4latach walki o 2gie dziecko w cyklu z clo w ktorym miala nie miec zadnego pecherzyka zaszla wlasnie w ciaze..Badz kochana dobrej mysli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 19:31

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga moja lista badań wygląda następująco:
    mocz badanie ogólne
    morfologia krwi pełna
    PT (INR)
    APTT
    glukoza
    ALT
    AST
    TSH
    FSH
    LH
    testosteron
    testosteron wolny
    HBs antygen
    anty HBs
    ant HCV
    HIV Ag/Ab (Combo)
    VDRL
    estradiol
    prolaktyna
    progesteron
    ft3
    ft4
    antyTPO
    antyTG

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połowy nie wiem, o co chodzi.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ