X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Kasiu facet po dawce sterydów musi się odblokować. czyli musi przywrócić pracę naturalnych hormonów, między innymi testosteronu...
    jak bierze sterydy to wtedy się blokują różne funkcie w organiźmie-u nas produkcja plemników. teraz musi to odblokować aby własny testosteron zaczął działać i produkować nasienie wartościowe.
    do tego potrzeba wielkich dawek clomidu i pregnylu.
    clo wychodzi jakoś 30 tabletem w ciągu ok 25 dni.
    Matko z corka? :-o ze co???taka dawka???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dacie rade wszystko sie da przezyc...

• aga.just Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Kasia, ale jak faceci się sami odblokowują. W sensie, kto im normalnie to Clo przepisuje?????

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga czarny rynek.tak to działa....a myślisz że mój skąd ma te anaboliki? od lekarza??

dziewczyny koniec o mnie....nie chcę tu nikogo zamęczać moim problemem.....
    czuję się fatalnie, po 17 biegnę do ginka z wynikami niech radzi co robić.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zameczasz , a przy okazji dowiadujemy sie czegos... :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie - dla mnie to czarna magia, więc pytam :) Chyba, że nie chcesz o tym pisać, to ok, rozumiem.

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie:
    "Deca i blokada testosteronu, zeby zdobyc na to dowody podpatrzymy co na to mowia badania przeprowadzane nad antykoncepcja meska- dlaczego? Ponieważ aby uzyskac
    efekt azoospermii(braku plemnikow w spermie) potrzeba zahamowania dodatniego sprzezenia zwrotnego układu rozrodczego mezczyzny (podwzgorze, przysadka, jadra (p-p-j)
    co jak wiadomo powoduje zablokowanie produkcji wlasnego testosteronu oraz wspomniana azoospermie.
    Najbardziej udokumentowanym srodkiem uzytym do tego celu jest testosteron.
    Czyli w skrocie, Swiatowa organizacja zdrowia przeprowadzila experyment w którym podawa 200mg Testosteronu prolongatum(enanthate) tygodniowo grupie 670 mezczyzn z 16 krajow, około 60% nie chinoli uzyskalo efekt azospermi(zero plemnikow w nasieniu) i ponad 90% chinoli tak samo a pozostali mieli powazna oligospermie(bardzo mala liczba plemnikow w nasieniu) - jak widac testosteron skutecznie zahamowal wspomniane wyzej dodatnie sprzezenie zwrotne ukladu rozrodczego."
    już wiecie czemu tylko to obwiniam o azoospermię u męża??

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytajcie:) co zdołam to odpowiem, dla nie to też czarna magia, nigdy mnie to nie interesowało do wczoraj.....

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasowa bezpłodnośc się to nazywa!!! albo antykoncepcja męska!!! wszystko mi się układa.....

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow robotka. To nas do doksztalcilas;).
    Kap mowie o pragnieniu bo kilka moich koleżanek z ovu opisywaly pragnienie jako pierwszy z objawów. Choć wiadomo, u jednego takie pragnienie może coś sugerować u drugiego czasami tak bywa i nie ma to znaczenia.

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko Kap jest po pregnylu a on sprawia ze kobieta czuje sie jak w ciązy:) za wiarygodne objawy okresla się te po 10dpo:)
    nooo Anko ktoś musi was dokształcać;) stanowcze nie! dla sterydów!!!

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam juz pregnyl dwa razy wiec pamiętam. Jak w ciąży się czułam. 1 raz pęcherzyków 21mm i zastrzyk. Pękł po prawie 2 dniach. Drugi raz pęcherzyk 24/19 mm i nie pękł. Zrobiła się torbiel. Dlatego pytam czy jutro będzie okej skoro dziś 16.5 na 19.5.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz troche lepiej ...spytalam czy te krwawienie mam traktowac jako poczatek cyklu pow ze tak...czyli teraz przerwa fizyczna i psychiczna ...a potem sie zobaczy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec kalendarza na ovuf nie bede prowadzic bo to bez sensu !!!! Ale bede tu czasem....lekarz kazal sie starac za 2 mies 3 i twierdzi ze powinno sie udac bo zrobili co trzeba !!!

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda trzymam kciuki w takim razie za to abyś odpoczęła psychicznie i abyś z nowymi siłami rozpoczęła starania za te 3 miesiące

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh Kasia to wio chlopa za kolnierz i niech to szybko naprawia..makabra jak dla mnie to wszystko...Wypluka sie z tego powtorzycie badanka i bedzie gitarka...
    Wy sie o to moje pragnienie nie spierajcie bo ja to mam raczej z przesuszonego powietrza w domky hyhyhyhy...
    a co do pregnylu jego nie ma juz 8do10dni po podaniu tak mi gin gadal i najsilniejsze efekty uboczne ma do tygodnia po podaniu najczesciej....pozniej sa tak male i sladowe ilosci ze nie oddzialywuja na nas juz tak bo stezenie zadne... W sumie jak popatrze to mialam po nim jedynie sennosc i raz ochote na ogorkki,,,,a tak nic innego nie zaobserwowalam....
    to tyle w kwestii pregnylu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 15:14

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie malz rozsmieszyl mowie mu ze jak co to w kwietniu pojedziemy na jego badanko , on mi na to ze nie ma potrzeby bo juz jestem w ciazy hahah marzenie....a potem dodal ze jesli jakims cudem zabladzily i nie bede to mam przekazac jak bede go rejestrowac zeby przygotowaly wiadro a nie kubeczek 04icon_rotfl.gif

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko pytalas o dawke pregnylu mialam jedna ampulke 5000jednostek ja podalam sobie nie domiesniowo tylko podskornie w brzunio bo jakos latwiej....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 15:42

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    czasowa bezpłodnośc się to nazywa!!! albo antykoncepcja męska!!! wszystko mi się układa.....
    fakt Kasiek porzadna robote odwalilas ze doszlas do tego,,,,czapka z glowy....Wiem ze masz tak,i charakterek ze bedziesz tak drazyc az wsystko bedzie jasne i klarowne....daj znac co gin ci powiedzial na to wszystko...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko wrote:
    Brałam juz pregnyl dwa razy wiec pamiętam. Jak w ciąży się czułam. 1 raz pęcherzyków 21mm i zastrzyk. Pękł po prawie 2 dniach. Drugi raz pęcherzyk 24/19 mm i nie pękł. Zrobiła się torbiel. Dlatego pytam czy jutro będzie okej skoro dziś 16.5 na 19.5.
    u mnie 22mm juz łajza byl za duzy nie pekl zrobilaz sie torbielka...pekl ten ktory w dniu podania mial 16mm a na drugi dzien juz dorosl....wiec mysle ze jak najbardziej jutro by bylo ok jesli bym to ja byla na twoim miejscu,,,,,mam sklonnosc do torbielek jak widze ty tez...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ