Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W oczekiwaniu na owulację › Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Kasiu facet po dawce sterydów musi się odblokować. czyli musi przywrócić pracę naturalnych hormonów, między innymi testosteronu...
    jak bierze sterydy to wtedy się blokują różne funkcie w organiźmie-u nas produkcja plemników. teraz musi to odblokować aby własny testosteron zaczął działać i produkować nasienie wartościowe.
    do tego potrzeba wielkich dawek clomidu i pregnylu.
    clo wychodzi jakoś 30 tabletem w ciągu ok 25 dni.
    Matko z corka? :-o ze co???taka dawka???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dacie rade wszystko sie da przezyc...

• aga.just Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Kasia, ale jak faceci się sami odblokowują. W sensie, kto im normalnie to Clo przepisuje?????

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga czarny rynek.tak to działa....a myślisz że mój skąd ma te anaboliki? od lekarza??

dziewczyny koniec o mnie....nie chcę tu nikogo zamęczać moim problemem.....
    czuję się fatalnie, po 17 biegnę do ginka z wynikami niech radzi co robić.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zameczasz , a przy okazji dowiadujemy sie czegos... :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie - dla mnie to czarna magia, więc pytam :) Chyba, że nie chcesz o tym pisać, to ok, rozumiem.

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie:
    "Deca i blokada testosteronu, zeby zdobyc na to dowody podpatrzymy co na to mowia badania przeprowadzane nad antykoncepcja meska- dlaczego? Ponieważ aby uzyskac
    efekt azoospermii(braku plemnikow w spermie) potrzeba zahamowania dodatniego sprzezenia zwrotnego układu rozrodczego mezczyzny (podwzgorze, przysadka, jadra (p-p-j)
    co jak wiadomo powoduje zablokowanie produkcji wlasnego testosteronu oraz wspomniana azoospermie.
    Najbardziej udokumentowanym srodkiem uzytym do tego celu jest testosteron.
    Czyli w skrocie, Swiatowa organizacja zdrowia przeprowadzila experyment w którym podawa 200mg Testosteronu prolongatum(enanthate) tygodniowo grupie 670 mezczyzn z 16 krajow, około 60% nie chinoli uzyskalo efekt azospermi(zero plemnikow w nasieniu) i ponad 90% chinoli tak samo a pozostali mieli powazna oligospermie(bardzo mala liczba plemnikow w nasieniu) - jak widac testosteron skutecznie zahamowal wspomniane wyzej dodatnie sprzezenie zwrotne ukladu rozrodczego."
    już wiecie czemu tylko to obwiniam o azoospermię u męża??

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytajcie:) co zdołam to odpowiem, dla nie to też czarna magia, nigdy mnie to nie interesowało do wczoraj.....

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasowa bezpłodnośc się to nazywa!!! albo antykoncepcja męska!!! wszystko mi się układa.....

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow robotka. To nas do doksztalcilas;).
    Kap mowie o pragnieniu bo kilka moich koleżanek z ovu opisywaly pragnienie jako pierwszy z objawów. Choć wiadomo, u jednego takie pragnienie może coś sugerować u drugiego czasami tak bywa i nie ma to znaczenia.

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko Kap jest po pregnylu a on sprawia ze kobieta czuje sie jak w ciązy:) za wiarygodne objawy okresla się te po 10dpo:)
    nooo Anko ktoś musi was dokształcać;) stanowcze nie! dla sterydów!!!

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam juz pregnyl dwa razy wiec pamiętam. Jak w ciąży się czułam. 1 raz pęcherzyków 21mm i zastrzyk. Pękł po prawie 2 dniach. Drugi raz pęcherzyk 24/19 mm i nie pękł. Zrobiła się torbiel. Dlatego pytam czy jutro będzie okej skoro dziś 16.5 na 19.5.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz troche lepiej ...spytalam czy te krwawienie mam traktowac jako poczatek cyklu pow ze tak...czyli teraz przerwa fizyczna i psychiczna ...a potem sie zobaczy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec kalendarza na ovuf nie bede prowadzic bo to bez sensu !!!! Ale bede tu czasem....lekarz kazal sie starac za 2 mies 3 i twierdzi ze powinno sie udac bo zrobili co trzeba !!!

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda trzymam kciuki w takim razie za to abyś odpoczęła psychicznie i abyś z nowymi siłami rozpoczęła starania za te 3 miesiące

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh Kasia to wio chlopa za kolnierz i niech to szybko naprawia..makabra jak dla mnie to wszystko...Wypluka sie z tego powtorzycie badanka i bedzie gitarka...
    Wy sie o to moje pragnienie nie spierajcie bo ja to mam raczej z przesuszonego powietrza w domky hyhyhyhy...
    a co do pregnylu jego nie ma juz 8do10dni po podaniu tak mi gin gadal i najsilniejsze efekty uboczne ma do tygodnia po podaniu najczesciej....pozniej sa tak male i sladowe ilosci ze nie oddzialywuja na nas juz tak bo stezenie zadne... W sumie jak popatrze to mialam po nim jedynie sennosc i raz ochote na ogorkki,,,,a tak nic innego nie zaobserwowalam....
    to tyle w kwestii pregnylu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 15:14

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie malz rozsmieszyl mowie mu ze jak co to w kwietniu pojedziemy na jego badanko , on mi na to ze nie ma potrzeby bo juz jestem w ciazy hahah marzenie....a potem dodal ze jesli jakims cudem zabladzily i nie bede to mam przekazac jak bede go rejestrowac zeby przygotowaly wiadro a nie kubeczek 04icon_rotfl.gif

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko pytalas o dawke pregnylu mialam jedna ampulke 5000jednostek ja podalam sobie nie domiesniowo tylko podskornie w brzunio bo jakos latwiej....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 15:42

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    czasowa bezpłodnośc się to nazywa!!! albo antykoncepcja męska!!! wszystko mi się układa.....
    fakt Kasiek porzadna robote odwalilas ze doszlas do tego,,,,czapka z glowy....Wiem ze masz tak,i charakterek ze bedziesz tak drazyc az wsystko bedzie jasne i klarowne....daj znac co gin ci powiedzial na to wszystko...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko wrote:
    Brałam juz pregnyl dwa razy wiec pamiętam. Jak w ciąży się czułam. 1 raz pęcherzyków 21mm i zastrzyk. Pękł po prawie 2 dniach. Drugi raz pęcherzyk 24/19 mm i nie pękł. Zrobiła się torbiel. Dlatego pytam czy jutro będzie okej skoro dziś 16.5 na 19.5.
    u mnie 22mm juz łajza byl za duzy nie pekl zrobilaz sie torbielka...pekl ten ktory w dniu podania mial 16mm a na drugi dzien juz dorosl....wiec mysle ze jak najbardziej jutro by bylo ok jesli bym to ja byla na twoim miejscu,,,,,mam sklonnosc do torbielek jak widze ty tez...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ ‹ 259 260 261 262 263 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pieluchy tetrowe w nowoczesnej wyprawce. 5 sprytnych sposobów, jak wykorzystać je na co dzień

Kompletowanie wyprawki dla noworodka łatwo zamienić w listę drogich i skomplikowanych gadżetów. Tymczasem jedna z najbardziej praktycznych rzeczy od lat pozostaje dokładnie taka sama — pielucha tetrowa. Naturalna, delikatna dla skóry dziecka i niezwykle uniwersalna. Sprawdza się jako lekki kocyk, ręcznik po kąpieli, podkład do odbijania czy awaryjny przewijak poza domem. W nowym artykule podpowiadamy, jak wybrać dobrą tetrę i dlaczego nadal jest absolutnym must-have każdej wyprawki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ