X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny !!!mam pytanie w poprzednim cyklu miałam monitoring owulacji ( cykl spontaniczny ) w poniedzielk pecherzyk 20 mm w czartek pojawil sie plyn w zatoce Duglasa jeszcze byl widoczny pecherzyk ok 20 mm ale o zatartych zarysach , ale co dziwne tem wzrosał mi dopiero w niedziele ( moj narzeczony nawet byl zdziwiony jaka bylam ciepła w nocy z soboty na niedziele ) wreszcie dotarłam do sedna ,czy jest mozliwe ze owulacja byla dopiero w sobote ??

• ancoma Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ta duzo ilosc plynu w zatoce Duglasa w czartek ?/ juz sama nie wiem , :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło Boże... ciężko powiedzieć. Lekarz stwierdził owulacje to tak pewnie jest. A tempka często rośnie dobę dwie czy trzy po owulacji. To nie jest sztywna reguła:)

kapturnica, Joanna0071 lubią tę wiadomość

• kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancoma wrote:
    hej dziewczyny !!!mam pytanie w poprzednim cyklu miałam monitoring owulacji ( cykl spontaniczny ) w poniedzielk pecherzyk 20 mm w czartek pojawil sie plyn w zatoce Duglasa jeszcze byl widoczny pecherzyk ok 20 mm ale o zatartych zarysach , ale co dziwne tem wzrosał mi dopiero w niedziele ( moj narzeczony nawet byl zdziwiony jaka bylam ciepła w nocy z soboty na niedziele ) wreszcie dotarłam do sedna ,czy jest mozliwe ze owulacja byla dopiero w sobote ??

u mnie było podobnie w sob był plyn w zatoce i dominujacy pecherzy niepekniety dzis byłam na kolejnym monicie i okazało sie pekł dopiero dzis wiec wszystko mozliwe

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki! troche mnie zmylil ten plyn w zatoce , ale Ginekolog kazal sie starac przez 2 kolejne dni wiec uznal chyba ze dopiero bedzie owulacjia

• ancoma Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra to moze troche naiwne pytnie , ale jezeli jest plyn to chyba jednak musial sie juz wydostac z pecherzyka ?

• kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak jak pecherzyk peknie wtedy pojawia sie płyn w zatoce aczkolwiek stanowimy odchylenie od normy bo owulki jeszcze nie było a plyn juz był:)

kapturnica, Joanna0071 lubią tę wiadomość

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny....ja juz nie wiem sama co myslec..Bol miesiaczkowy jest . @ nie ma , a temp wyzsza...Jeszcze Dawid stlukl mi termometr ....Jak tu nie myslec , jak sie wyluzowac? :-/

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź cholero na betę!

Joanna0071 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zakaz robienia testów. Za 9 dni mam iść na betę.
    Zrozum ze mam żywe przykłady którym pozytyw wychodził tydzień czy dwa po terminie @.
    Oczywiście może i okres się zbliża ale tempa w górę? Coś mi tu nie pasuje.

kapturnica, Idia, Joanna0071 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem na to juz chyba za glupia....Ale po sparzeniu sie testami prdole to..czekam dalej ..
    Bedzie @to suczysko pryzjdzie nie bedzie do konca tygodnia pojde na bete...wczesniej nie mam zamiaru dostac w pysk wynikiem :-/
    Poza tym jesli ma okres nadejsc ,a zrobilabym bete i bylaby to wczesna fasola to Aniu wole nie wiedziec ze poronilam ....Jesli zarodek jest i jest zdrowy to da sobie rade,.,,,,Natura zdecyduje za mnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 06:35

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap to sad-maso. Lubi się zadręczać. Zrobiłaby betę i by wiedziała wszystko dziś a tak to jeszcze pomyśli :) Ohhh Kap. skąd w Tobie na to tyle sił?

No w sumie trochę racji jest. Z drugiej strony chyba dobrze też wiedzieć bo jak fasola nie w macicy to mogą być kłopoty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 06:41

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro mam wizyte wiec do jutra nic mi nie bedzie..a zrobic bete wiedziec ze fasola i okres np przyjdzieNie tego nie znioslabym..wiec te pare dni wytrzymam..Na syna wiedzialam w6tyg ze jestem w ciazy dopiero...
    Kasia ty tez nie wiesz czy jest w macicy...to dopiero 5tydzien lub 6ty sie wie....plus nie wiadomo czy zarodki sa czy sa puste jaja...Tych pyta jest wiecej niz odpowiedzi...wole nie nastawiac sie juz na nic....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 06:47

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tego świadomość pełną niestety. Po mojej ostatniej przygodzie. Będzie co ma być. Będę leżeć, odpoczywać i wierzyć.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja wole zbyt wczesnie nie znac bety bo bede znow leciec sprawdzac przyrost , analizowac , liczyc...po uj mi takie nerwy..W 1szej ciazy niczym sie nie martwilam od poczatku...Moze za wyjatkiem wypadku jaki mielismy jak bylam w 7miesiacu....
    Jesli mam maluszka w brzuniu w co boje sie wierzyc to bede najszczesliwsza na swiecie..........

Idia, Joanna0071 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najgorsze dziewczyny jest to , ze temperatura obudzila znow we mnie nadzieje....Jak widzialam wczoraj test ujemny to przestalam sie łudzic i myslec...a dzis...ehhh....szkoda gadac

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wiem coś o tym. Ja tez tak miałam w zeszłym i jeszcze poprzednim cyklu. Temperatura dawała nadzieję, a skończyło się inaczej. Mnie wczoraj wieczorem zalał bardzo rzadki lekko kremowy śluz. Piszę do M, że jak wróci z remontu to niech mnie obudzi, bo jest prawie odpowiedni śluz. No i przyjechać i przed północą było jeszcze <3 A dziś temperatura do góry.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia to moja najwyzsza temp w calym fl , dzis 14ty dzien........ciezko nie myslec cokolwiek ze nie spada a tak rosnie..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj rzeczywiście do piątku i idź na betę. Mi po luteinie okres przyszedł do 14 dniach od odstawienia.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie bralam lutki Milcia tylko dupka a dzis 3ci dzien po odstawieniu i on nie ma wplywu na temperature...
    Poza tym mam owu wyznaczone monitoringiem wiec fl max 16dni moze byc......Jutro jak nie bedzie @ to kaze gin zrobic usg czy nie ma gdzie torbieli i ona nie hamuje @.. Wiem jedno , ze torbiel nie wplywa na temperature ciala jedynie na dlugosc cyklu.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 07:39

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ