X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny !!!mam pytanie w poprzednim cyklu miałam monitoring owulacji ( cykl spontaniczny ) w poniedzielk pecherzyk 20 mm w czartek pojawil sie plyn w zatoce Duglasa jeszcze byl widoczny pecherzyk ok 20 mm ale o zatartych zarysach , ale co dziwne tem wzrosał mi dopiero w niedziele ( moj narzeczony nawet byl zdziwiony jaka bylam ciepła w nocy z soboty na niedziele ) wreszcie dotarłam do sedna ,czy jest mozliwe ze owulacja byla dopiero w sobote ??

• ancoma Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ta duzo ilosc plynu w zatoce Duglasa w czartek ?/ juz sama nie wiem , :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło Boże... ciężko powiedzieć. Lekarz stwierdził owulacje to tak pewnie jest. A tempka często rośnie dobę dwie czy trzy po owulacji. To nie jest sztywna reguła:)

kapturnica, Joanna0071 lubią tę wiadomość

• kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancoma wrote:
    hej dziewczyny !!!mam pytanie w poprzednim cyklu miałam monitoring owulacji ( cykl spontaniczny ) w poniedzielk pecherzyk 20 mm w czartek pojawil sie plyn w zatoce Duglasa jeszcze byl widoczny pecherzyk ok 20 mm ale o zatartych zarysach , ale co dziwne tem wzrosał mi dopiero w niedziele ( moj narzeczony nawet byl zdziwiony jaka bylam ciepła w nocy z soboty na niedziele ) wreszcie dotarłam do sedna ,czy jest mozliwe ze owulacja byla dopiero w sobote ??

u mnie było podobnie w sob był plyn w zatoce i dominujacy pecherzy niepekniety dzis byłam na kolejnym monicie i okazało sie pekł dopiero dzis wiec wszystko mozliwe

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki! troche mnie zmylil ten plyn w zatoce , ale Ginekolog kazal sie starac przez 2 kolejne dni wiec uznal chyba ze dopiero bedzie owulacjia

• ancoma Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra to moze troche naiwne pytnie , ale jezeli jest plyn to chyba jednak musial sie juz wydostac z pecherzyka ?

• kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak jak pecherzyk peknie wtedy pojawia sie płyn w zatoce aczkolwiek stanowimy odchylenie od normy bo owulki jeszcze nie było a plyn juz był:)

kapturnica, Joanna0071 lubią tę wiadomość

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny....ja juz nie wiem sama co myslec..Bol miesiaczkowy jest . @ nie ma , a temp wyzsza...Jeszcze Dawid stlukl mi termometr ....Jak tu nie myslec , jak sie wyluzowac? :-/

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź cholero na betę!

Joanna0071 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zakaz robienia testów. Za 9 dni mam iść na betę.
    Zrozum ze mam żywe przykłady którym pozytyw wychodził tydzień czy dwa po terminie @.
    Oczywiście może i okres się zbliża ale tempa w górę? Coś mi tu nie pasuje.

kapturnica, Idia, Joanna0071 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem na to juz chyba za glupia....Ale po sparzeniu sie testami prdole to..czekam dalej ..
    Bedzie @to suczysko pryzjdzie nie bedzie do konca tygodnia pojde na bete...wczesniej nie mam zamiaru dostac w pysk wynikiem :-/
    Poza tym jesli ma okres nadejsc ,a zrobilabym bete i bylaby to wczesna fasola to Aniu wole nie wiedziec ze poronilam ....Jesli zarodek jest i jest zdrowy to da sobie rade,.,,,,Natura zdecyduje za mnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 06:35

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap to sad-maso. Lubi się zadręczać. Zrobiłaby betę i by wiedziała wszystko dziś a tak to jeszcze pomyśli :) Ohhh Kap. skąd w Tobie na to tyle sił?

No w sumie trochę racji jest. Z drugiej strony chyba dobrze też wiedzieć bo jak fasola nie w macicy to mogą być kłopoty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 06:41

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro mam wizyte wiec do jutra nic mi nie bedzie..a zrobic bete wiedziec ze fasola i okres np przyjdzieNie tego nie znioslabym..wiec te pare dni wytrzymam..Na syna wiedzialam w6tyg ze jestem w ciazy dopiero...
    Kasia ty tez nie wiesz czy jest w macicy...to dopiero 5tydzien lub 6ty sie wie....plus nie wiadomo czy zarodki sa czy sa puste jaja...Tych pyta jest wiecej niz odpowiedzi...wole nie nastawiac sie juz na nic....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 06:47

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tego świadomość pełną niestety. Po mojej ostatniej przygodzie. Będzie co ma być. Będę leżeć, odpoczywać i wierzyć.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja wole zbyt wczesnie nie znac bety bo bede znow leciec sprawdzac przyrost , analizowac , liczyc...po uj mi takie nerwy..W 1szej ciazy niczym sie nie martwilam od poczatku...Moze za wyjatkiem wypadku jaki mielismy jak bylam w 7miesiacu....
    Jesli mam maluszka w brzuniu w co boje sie wierzyc to bede najszczesliwsza na swiecie..........

Idia, Joanna0071 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najgorsze dziewczyny jest to , ze temperatura obudzila znow we mnie nadzieje....Jak widzialam wczoraj test ujemny to przestalam sie łudzic i myslec...a dzis...ehhh....szkoda gadac

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wiem coś o tym. Ja tez tak miałam w zeszłym i jeszcze poprzednim cyklu. Temperatura dawała nadzieję, a skończyło się inaczej. Mnie wczoraj wieczorem zalał bardzo rzadki lekko kremowy śluz. Piszę do M, że jak wróci z remontu to niech mnie obudzi, bo jest prawie odpowiedni śluz. No i przyjechać i przed północą było jeszcze <3 A dziś temperatura do góry.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia to moja najwyzsza temp w calym fl , dzis 14ty dzien........ciezko nie myslec cokolwiek ze nie spada a tak rosnie..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj rzeczywiście do piątku i idź na betę. Mi po luteinie okres przyszedł do 14 dniach od odstawienia.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie bralam lutki Milcia tylko dupka a dzis 3ci dzien po odstawieniu i on nie ma wplywu na temperature...
    Poza tym mam owu wyznaczone monitoringiem wiec fl max 16dni moze byc......Jutro jak nie bedzie @ to kaze gin zrobic usg czy nie ma gdzie torbieli i ona nie hamuje @.. Wiem jedno , ze torbiel nie wplywa na temperature ciala jedynie na dlugosc cyklu.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 07:39

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ