X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Hej Dziewczyny:)co tam jak tam ??widze ze sporo mnie mineło tradycyjnie,ale juz czytam co naskrobałyscie i staram sie nadrobic straty:)

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Leżę, leżę :)

W moim miejscu pracy jest strasznie gorąco. Wróciłam dziś do domu i rzuciłam się na wodę. Od razu wypiłam 1litr.

No i mam 1 pytanie. Zadałam na wątku o TSH ale zero odpowiedzi. Czy z lekiem na tarczycę jest jak z antybiotykiem? Trzeba go brać o stałej godzinie? Czy można mieć jakieś przesunięcie?

Mój obłożnie (ehę ehę) chory mąż kazał Was dziewczyny pozdrowić ;)

Ja biore rano na czczo pół godziny przed sniadaniem :)A biore Euthyrox 50

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja musiałam dziś 30 minut szybciej niż zwykle, bo szybciej szlam do pracy. No i nie wiem na ile sztywno trzeba się trzymać stałej pory.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bbiore zawsze o stalej porze ale utrzymuje pol godz zanim cos wypije a do2godz w sumie wychodzi zanim cos zjem..pisalo ze lepiej czym dluzej tym lepiej..To sie stosuje tak ze biore o 6tej o wpol do7 kawka...a najwczesniej jem o 8

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zwykle biorę o 6 i jem dopiero o 7. Bo o 7:10 już jadę do pracy.

Czyli raczej stała pora. Tak to rozumiem;)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja przytylam 5 kg przez miesiac i w jeansy sie nie mieszcze ....dobrze ze mam sporo getrow i tunik albo sukienek ...
    nie wiem czy ta owulka byla czy bedzie... Taka dziwna jestem !!

• Idia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5kg w miesiąc??? Jak?

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    a ja przytylam 5 kg przez miesiac i w jeansy sie nie mieszcze ....dobrze ze mam sporo getrow i tunik albo sukienek ...
    nie wiem czy ta owulka byla czy bedzie... Taka dziwna jestem !!

a daj spokoj nic mi nie mow ja przez tarczyce tez sporo przytyłam i najgorsze ze w zaden sposob nie moge tego zgubic

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja zrozumiałam czemu 7kg w rok przybrałam... No ale rok to nie miesiąc. Ale to podgardle :( to się chyba samo nie ściągnie :/

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    a daj spokoj nic mi nie mow ja przez tarczyce tez sporo przytyłam i najgorsze ze w zaden sposob nie moge tego zgubic
    kurde yto ja mam chyba szczescie bo ja znow na tym leku i diecie super chudne...mam 7900teraz mniej na wadze od 7lutego.....Szczesciara ze mnie....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos Asiuli nie widac...ciekawi mnie jak tam jej monitoring....oby miala same dobre wiadomosci.....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    kurde yto ja mam chyba szczescie bo ja znow na tym leku i diecie super chudne...mam 7900teraz mniej na wadze od 7lutego.....Szczesciara ze mnie....

oj tak pozazdroscic Kapciu u mnie nie jest tak wesoło chociaz odkad zaczełam pic wode jakbym deczko spadła

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to wpierd nie waze duzo bo 53 kg. Wiec jest ok ..ale wczesniej przez to wszystko nerwy z 58 kg schudlam na 45...ale jak tak dalej pojdzie,,,

• kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    cos Asiuli nie widac...ciekawi mnie jak tam jej monitoring....oby miala same dobre wiadomosci.....

no no...a jak tam jej samopoczucie bo czytałam ze wczoraj siwat jej konkretnie wirował

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    oj tak pozazdroscic Kapciu u mnie nie jest tak wesoło chociaz odkad zaczełam pic wode jakbym deczko spadła
    ja sobie powiedzialam ze minimum 10kg musze schudnac...pozytywnie to wplynie na jajniki...i zaczne brac d-chiroinositol od nast cyklu....ten musze skrocic tabsami zeby sie wyrobic z cyklem na swieta....jak sie @ pospieszy to moze sie uda....poza tym jak teraz ciazy nie ma to dietka bedzie dalej ostro trzymana(ciekawe co z antygenami i jakk cala trojca tarczycowa)na 28mam wizyte to bede wiedziec jak zrobie badania czy naprawde mam to hashimoto czy tylko tarczyca tak pokazala...oby sie usg mylilo........jeszcze zabieg tez swoje zrobi ze sie jesc nie ebdzie chcialo....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    A ja to wpierd nie waze duzo bo 53 kg. Wiec jest ok ..ale wczesniej przez to wszystko nerwy z 58 kg schudlam na 45...ale jak tak dalej pojdzie,,,
    chudziak jestes wiesz?...mnie ejst wiecej niestety waze duzo za duzo...mam 175cm wzrostu i teraz 86,700kg a 7lutego jak stanelam na wadze u endo bylo 94,400zalamalam sie wtedy ..powaznie wam mowie...jasie najlepiej czuje jak waze tak 75do maks80,,,przy mojej budowie mniejsza waga wygladam jak chlop,,Ale teraz wiem ze dzieki hormonom i dalej diecie uda mi sie to zrzucic i wbic w moje ciuszkirozmiar40

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 17:20

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    No a ja zrozumiałam czemu 7kg w rok przybrałam... No ale rok to nie miesiąc. Ale to podgardle :( to się chyba samo nie ściągnie :/
    terz minimum 15przybedziesz eheheh..ja z dawidem przybralam az25kg n wadze..ojj rakieta wtedy bylam hhyhyhhy

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    ja sobie powiedzialam ze minimum 10kg musze schudnac...pozytywnie to wplynie na jajniki...i zaczne brac d-chiroinositol od nast cyklu....ten musze skrocic tabsami zeby sie wyrobic z cyklem na swieta....jak sie @ pospieszy to moze sie uda....poza tym jak teraz ciazy nie ma to dietka bedzie dalej ostro trzymana(ciekawe co z antygenami i jakk cala trojca tarczycowa)na 28mam wizyte to bede wiedziec jak zrobie badania czy naprawde mam to hashimoto czy tylko tarczyca tak pokazala...oby sie usg mylilo........jeszcze zabieg tez swoje zrobi ze sie jesc nie ebdzie chcialo....

ja dzis byłam na badaniach robiłąm TSH.FT3,FT4(dzis wyniki) i dodatkowo juz dla własnej informacji ATPO (niestety dopiero jutro)ale jestem ciekawa co tam słychac

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ciekawe czy ci spadly ...oby gtrzymam w kciuki daj znac jak ci wyszly przedtem i jak teraz.....ty trzymasz diete hashhi???chyba nie jak pamietam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 17:22

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ