X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po za ogromnym okrągłym pęcholem

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyrzut progesteronu moze zadzialac jak pik lh...idlatego mowil ze moze peknac...wiec posluchaj i zacznij brac od dzis...niestety nie do konca bedzie juz wiarygodna tempka bo lutka zaburzy....Szkoda ze nieprzepisal cidupka..on nie burzy temperatury i bys 100%wiedziala czy pekl...teraz ta twoja tempka wydaje mi sie troche dziwna za niska na ovu ale moze u cb wyrzut progesteronu jest powolny.......kurde wszystko jest pojebane jednym slowem..Moze tez powinnas nad laparo pomyslec...po 10tys tylko provera moze dzialac skoro ta dawka zawodzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 21:57

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Po za ogromnym okrągłym pęcholem
    to tak jak umnie torbiel z tego 22mmm sie zrobila a taki byl sliczny ..pekl inny co byl duzo mniejszy...Dlatego postanowilam szybko dzialac zlaparo..coz tego ze wyhodujemy jakies jajka jak torbiele sie beda robic...bledne kolo...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski doczytałam i piszę co i jak...

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc babka super. Wypytała o wszystko, przejrzała nasze wyniki i stwierdziła, że ta prolaktyna za wysoka, bo żeby się starać musi być poniżej 20, a ja mam 30,89. Włączyła przez tydzień Bromergon po jednej tabletce, a później po 1/2, żeby szybko zbić.

kapturnica, Idia lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie stety pomyśle jeszcze co robic ale raczej podejmę ryzyko i w niedziele lutkę wezmę i od luteiny tempek nie będę mierzyć a dupka nigdy nie wezmę wiem, ze to nie potwierdzone ale wiele chłopców rodzi się ze spodziectwem moj miał tego pecha 4 mies brałam dupka potem fenoteron i izoptin kilkanaście operaci na prąciu tego drugi raz nie przeżyjè

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziała, że wyniki męża są ok, moje oprócz tej tarczycy też. Powiedziała, że na Hashimoto mam brać Aspirin Cardio 100, bo to jakoś tam reguluje przeciwciała. Jak dostanę okres, to w pierwszym dniu mam jej smsa napisać i i ona mnie umówi na drożność jajowodów i sprawdzenie poprawności budowy macicy. Wypisała już skierowanie do szpitala - ona tam pracuje. I teraz najlepsze.... Zrobiła usg i co??????????? Owulacji jeszcze nie było. Kapci potwierdzają się Twoje słowa. Wykres oszukuje. Na usg na prawym jajniku ładny pęcherzyk 14,5 mm, na lewym kilka malutkich. Endometrium aż 9,7 mm - jestem w ciężkim szoku, bo nigdy takiego nie miałam. Powiedziała, że skoro owulacji jeszcze nie było, to zaczynamy działać według jej planu. W niedziele mam przyjść na kolejny monitoring. Mówi, że jak chcemy, to mamy sobie zrobić dzisiaj "towarzyski wieczorek" i potem czekać na jej znak.

Joanna0071, kapturnica, Idia lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia to super juz po stresie :-) ja zaraz mykam :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po usg zapytała, czy długo mam nadżerkę. A ja jej na to, że pierwsze słyszę, żebym ją miała. Trzeba ją usunąć, ale nie wypalać czy coś tam, tylko teraz podobno jest taki lek, który powoduje mocne złuszczanie naskórka. Powiedziała, że jak nic się potem nie uda, to będziemy musieli rozważyć inseminację, jeśli będziemy chcieli. Aaaa jeszcze co do tych nawracających infekcji, to mówiła, że jeśli się tylko coś pojawi, to nie mam się umawiać, tylko zgłosić się do recepcji, powiedzieć, że na posiew i wcisną mnie między pacjentki. Jeśli mi się recepty skończą, to też mam od razu przyjść, bo mi wypiszą bez problemów.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i to tak w skrócie :) Jesteśmy zadowoleni z tej wizyty. Owulacja powinna być po niedzieli.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    No nie stety pomyśle jeszcze co robic ale raczej podejmę ryzyko i w niedziele lutkę wezmę i od luteiny tempek nie będę mierzyć a dupka nigdy nie wezmę wiem, ze to nie potwierdzone ale wiele chłopców rodzi się ze spodziectwem moj miał tego pecha 4 mies brałam dupka potem fenoteron i izoptin kilkanaście operaci na prąciu tego drugi raz nie przeżyjè[/QUO
    Asia pamietaj ze jak jej nie przyhamujesz progesteronem mozesz wyhdowac tak duza jak ja mialam torbiel i skonczylo sie na operacji...nie zebym cie straszyla..ale czym wieksza tym niebez[pieczniej..moja w tamtym miesiacu pekla majac 35mm i lutka na nia nie pomogla co sama wzielam..tylko przyhamowala jej wzrost...nie musze ci pisac jakie sa konsekwencje duzych torbieli -wlacznie ze skreceniem jajnika..To nie sa zarty Asienko...do niedzieli moze byc juz dosc duza..bo przerastaja juz inaczej niz dojrzewajacy pecherzyk... Co do dupka moze branie ciagiem kilka miesiecy ma taki efekt , ale w razie torbieli i kilka dni,..nie sadze...ale dopytam obu ginowcona ten temat mysla...Zrobisz Asiu jak zechcesz..ale musisz pomyslec nad laparo...provera tylko ci zostaje jeszcze na pekanie kosztuje okolo100zl jak sie nie myle..ale po niej juz raczej pekaja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 22:23

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Po usg zapytała, czy długo mam nadżerkę. A ja jej na to, że pierwsze słyszę, żebym ją miała. Trzeba ją usunąć, ale nie wypalać czy coś tam, tylko teraz podobno jest taki lek, który powoduje mocne złuszczanie naskórka. Powiedziała, że jak nic się potem nie uda, to będziemy musieli rozważyć inseminację, jeśli będziemy chcieli. Aaaa jeszcze co do tych nawracających infekcji, to mówiła, że jeśli się tylko coś pojawi, to nie mam się umawiać, tylko zgłosić się do recepcji, powiedzieć, że na posiew i wcisną mnie między pacjentki. Jeśli mi się recepty skończą, to też mam od razu przyjść, bo mi wypiszą bez problemów.
    Milcia...nadzerke mozna stwierdzic tak naprawde tylko po kolposkopii...na oko to chlop w szpitalu umarl..mi jeden gin tez nadzerke stwierdzil na oko po badaniu ze trzeba wymrozic itd..a po kolposkopii okazalo sie ze nie powinno sie tego ruszac bo samo sie goi i wygoilo bez zadnej interwencji.......To taka moja dygresja zwiazana ze swoim doswiadczeniem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 22:23

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedziała, że nie będziemy tego wymrażać ani wypalać, bo teraz są inne metody. Jakiś lek jest za ok 100 zł. Ale to powiedziała, że w dalszej części działania i nie musimy tego robić od razu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co powiedziała, że CLO już na bank będziemy wykluczać, bo widać, że na mnie po prostu nie działa w sensie, że brak ciąży, a nie potrzebne mi jest, bo pęcherzyki rosną same.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepsza do oceny jest wlasnie kolposkopia barwienie specjalnymi odczynnikami szyjki..nic nie boli..mnie ejden nastraszyl ze nadzerka duza ze trzeba leczyc operacyjnie itd....poszlam wtedy prywatnie do ordynatora wyslal mnie na kolposkopie i okazalo sie ze ranka sama sie ziarninuje i nie ma sensu ruszac....jak by ci chciala cos robic wspomnij o tym badaniu....Ciesze sie ze moje skromne oko wyczailo ze nie ma u cb jesiuo owu..ale tak jak ci mowilam zauwazylam u cb ze wolniej rpzyrastaja pecherzyki ale sa...tyle ze masz pzoneijsze owu..wiec pilnuj tempki

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się cieszę, że to endometrium jest takie duże. Mówiła, że jeszcze nie było owulacji a już takie duże.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Jak się cieszę, że to endometrium jest takie duże. Mówiła, że jeszcze nie było owulacji a już takie duże.
    dlatego pilnuj sie bo owu mozesz miec za pare dni...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę pilnować na pewno. Tyle tylko, że sama widzisz, że można się nią też oszukać. Bardziej sceptycznie teraz będę do pomiarów podchodzić.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    A jeszcze co powiedziała, że CLO już na bank będziemy wykluczać, bo widać, że na mnie po prostu nie działa w sensie, że brak ciąży, a nie potrzebne mi jest, bo pęcherzyki rosną same.
    obstawiam u cb owu kolo20dnia cyklu ...czyli tak za 2, 3 dni powinniscie zaczac myslec o staranach co 2gi dzien zeby swiezynki zawsze czekaly...Milcia zauwazylam jedno ze u cb nie ebdzie problemow medycznych...wy tylko celowaliscie nie wtedy co powinniscie ihihihih pamietasz jak ci to napisalam..ze owu masz pozna?

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy, jak będzie w niedzielę na usg. Na nadzielę miała już tyle osób zapisanych, że szok. Mówiła, że jeszcze in vitro robi w niedziele.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ