X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od polowy grudnia trzy miechy minely.

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom chyba nie wytrzymam i podjadę dzis popoludniu i odbiorę

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja sie zast czemu u mnie tak w miesiac gruchlo :D
    W duszy mam cichusia nadzieje ze u mnie nei ma hashi tylko niedoczynnosc wylapana szybciusio...z ponad 5 na polowke to daje nadzieje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 09:43

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to faktycznie bardzo szybko Ci spadlo żeby tylko z niedoczynnosci nie zrobila sie nadczynność jak dawka jest źle dobrana to bardzo latwo rozchwiac hormony i wtedy ze skrajnodci w skrajność.

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    Kurcze to faktycznie bardzo szybko Ci spadlo żeby tylko z niedoczynnosci nie zrobila sie nadczynność jak dawka jest źle dobrana to bardzo latwo rozchwiac hormony i wtedy ze skrajnodci w skrajność.
    poznalabym po samopoczuciu a ja sie czuje wrecz idealnie ;) czytalam ostatnio artykul w ktorym pisze ze skala (0.30 do 1,00)jest idealan podczas zazywania lekow...ja mam 0,49..za poltora tyg robie nastepne i tym razem wszystkie badanka :D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no spoko oby wszystko bylo jak najlepiej

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-). Mam pytanie odnosnie wielkosci pecherzyka: w 11 dniu mial 11 mm, 14 dc 14 mm, 17 dc 17 mm. Cykle mam zwykle 28 dniowe ale chyba tym cos sie przesunelo... dzis pojawila sie lekka druga kreska na tescie owulacyjnym. Co myslicie? Bedzie jeszcze owulka z tego jajeczka??

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś bóle miesiączkowe od rana. Weszłam na fioletowe forum, poczytałam i chyba wolę nie czytać. Dziś 32 dzień. Ostatnio utrzymałam do 34. Wiem, powiecie że to chore, że o tym myślę.

Dużo odpoczywam, dużo pije. Nic tym razem nie mogę sobie zarzucić.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Hej dziewczyny :-). Mam pytanie odnosnie wielkosci pecherzyka: w 11 dniu mial 11 mm, 14 dc 14 mm, 17 dc 17 mm. Cykle mam zwykle 28 dniowe ale chyba tym cos sie przesunelo... dzis pojawila sie lekka druga kreska na tescie owulacyjnym. Co myslicie? Bedzie jeszcze owulka z tego jajeczka??
    wiesz poki rosnie ejst nadzieja...czasem tak jest ze owu sie przesuwa...liczac mm dziennie to kolo20dnia owu bys miala,,,mysle ze jak najbardziej ejszcze rpawidlowo..takze pilnuj i dzialaj...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Mam dziś bóle miesiączkowe od rana. Weszłam na fioletowe forum, poczytałam i chyba wolę nie czytać. Dziś 32 dzień. Ostatnio utrzymałam do 34. Wiem, powiecie że to chore, że o tym myślę.

Dużo odpoczywam, dużo pije. Nic tym razem nie mogę sobie zarzucić.
    Jak bedziesz wtaki sposob o tym myslec to sama wywolasz nieszczescie..Kobieto nie obraz sie ale kazda z nas na twoim miejscu cieszylaby sie ciaza a nie wypatrywala najgorszego..Swoim nastawieniem nie pomagasz malenstwu..W dodatku jak najbardziej w okolicach meisiaczki sa bole wiec nic dziwnego to nie ejst..po prostu jak zbyt mocno czujesz wez nospe i przestan czarno widziec wszystko bo urodzisz kiedys takiego pesymiste ze matko swieta,,,Wiecej wiary w zycie...ehhh

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    Nie no spoko oby wszystko bylo jak najlepiej
    Wiem Kiniolke..trzymam wkciuki za wyniki antygenow kochana...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze miałam pecha. Wezmę nospę i pójdę spać :) wyłączę wewnętrznego pesymistę w ten sposób. Jutro od rana do roboty więc czasu na gdybanie nie będzie, potem tydzień minie szybko i już będzie 24 marzec i Wam się pochwalę fasolą. Tak myśleć będę. Zgoda?

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Zawsze miałam pecha. Wezmę nospę i pójdę spać :) wyłączę wewnętrznego pesymistę w ten sposób. Jutro od rana do roboty więc czasu na gdybanie nie będzie, potem tydzień minie szybko i już będzie 24 marzec i Wam się pochwalę fasolą. Tak myśleć będę. Zgoda?
    pecha to maja kobiety co sie lata staraja i nic..a tobie sie drugi raz udalo zajsc w ciaze..Sory ale co ma Madzia powiedziec?po 3takich wielkic traumach..Jesli nie radzisz sobie ze stresem i strachem moze pomysl o wizycie u psychologa..bo ciaza trwa 9miesiecy przed toba jeszcze ich 8 ...kazddego razuu kiedy zakluje cie cos lubpoboli bedziesz robila schizy???sama sie wpedzasz w nerwice..Nie rozumiem Cie...Ciesz sie druga szansa na dziecko!!!!...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 11:14

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Z tym ze Madzia gin jej powiedzial ze byla owulka , nie znalazl jednak cialka i nic jej o plynie nie wspomnial...i rowniez powiedzial ze nast zaraz bedzie..ale kilka dni minelo wiec jedno wyklucza drugie :-/

Nie zbadane sa wyroki Boskie moj gin ...pow ze plyn w zatoce jest dalej nic nie widzi a w ciazy bylam...byla tu kolezanka lekarz pow bezowulacyjny a jest w ciazy !!!

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Nie zbadane sa wyroki Boskie moj gin ...pow ze plyn w zatoce jest dalej nic nie widzi a w ciazy bylam...byla tu kolezanka lekarz pow bezowulacyjny a jest w ciazy !!!
    Madzia chodzi o to ze on jej powiedzial ze bedzie miala owulke po owulce..a to nie jest mozliwe....bo albo byla juz albo bedzie nie ze 2 w odstepie kilku dni...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia nie nakrecaj sie !!! Ciesz sie z tego co masz ...moze z ta praca przystopuj daj sobie na luz ...lez w domu ...odpoczywaj ...ty nie masz pracy w warunkach szkodliwych czy szczegolnych...?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 11:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dyskutuje na ten temat bo szczerze najmniej wiem w tym temacie...

• Idia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    pecha to maja kobiety co sie lata staraja i nic..a tobie sie drugi raz udalo zajsc w ciaze..Sory ale co ma Madzia powiedziec?po 3takich wielkic traumach..Jesli nie radzisz sobie ze stresem i strachem moze pomysl o wizycie u psychologa..bo ciaza trwa 9miesiecy przed toba jeszcze ich 8 ...kazddego razuu kiedy zakluje cie cos lubpoboli bedziesz robila schizy???sama sie wpedzasz w nerwice..Nie rozumiem Cie...Ciesz sie druga szansa na dziecko!!!!...

Kap. chyba trochę przesadzasz wiesz? Nieco apodyktyczny jesteś. Fakt nie mam historii Madzi, szczerze jej współczuję. Zaszłam- super. Moje TSH jak sama wiesz pozostawia wiele do życzenia więc może być absolutnie różnie.

Wiesz przykro mi, że dopuki było po równo między nami dopuki byłaś dla mnie miła. A teraz hmm. Nie dziw mi się mimo wszystko. Dla mnie tamto krwawienie było najgorszym dotychczas. Poradziłam sobie. Bez psychologa. Raczej pozytywnie podchodziłam do wszystkich aspektów.

Nie zazdrość mi. Bo jeszcze możesz się tego wstydzić jak jednak coś pójdzie nie tak. Wiem, że się rozczarowałaś. Ja miesiąc temu też się rozczarowałam. I powiem Ci ze 100 razy bardziej wolałabym negatywny test i @ niż to co miałam.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie chce zeby mi ktoras wspolczula czy cos ...tak bylo ..i nic to nie zmieni ...ale ja zamierzam walczyc ....mimo wszystko !;!

nie denerwuj sie Idia....bo naprawde ja bylam w ciazy z pierwsza ciaza i mialam problemy z mezem wypadek ...kolezanki ktore mi zazdroscily mowily ze ta ciaza mi nie na reke skoro maz nieprzytomny ...bolalo jak cholera ...a w 12 tc serce przestalo bic mojego dziecka...a maz wyszedl
    ..stres nerwy to zly doradca...tyle prosze...
    a teraz lepiej dostac @ niz miec to wszystko...bo bol po okresie noo byl nowy cykl nowa nadzieja..a tu wszystko zostaje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 11:38

Idia, kapturnica lubią tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Idia nie nakrecaj sie !!! Ciesz sie z tego co masz ...moze z ta praca przystopuj daj sobie na luz ...lez w domu ...odpoczywaj ...ty nie masz pracy w warunkach szkodliwych czy szczegolnych...?

Nie ani szkodliwe ani nic. Tylko głupie. 7 piętro orientacja wschodnia, brak osłon od słońca. W słoneczne dni mam 30st C bo ściana jest przeszklona.

uwo9skjovnetfmk9.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ