X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Idia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Dziewczyny nie chce zeby mi ktoras wspolczula czy cos ...tak bylo ..i nic to nie zmieni ...ale ja zamierzam walczyc ....mimo wszystko !;!

Rację masz. Współczucie nic Ci nie da. Wsparcie sporo. Wi3c współczucie wywalam za drzwi na deszcz niech zmoknie a wsparcie zostawiam. Ile będę mogła tyle dam!

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo 30 stopni ugotowac sie mozna ...ja na oddziale mialam 25 i przy pracy ukrop...

• Idia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację, wolę @ teraz. Niż cokolwiek złego potem. I masz rację. Przystopuję z pracą. Wezmę dziś lalka do łóżka. Ile zrobię tyle zrobię. Życia tym co robię nikomu nie ratuje.

Dzięki Madzia. Masz rację.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Noo 30 stopni ugotowac sie mozna ...ja na oddziale mialam 25 i przy pracy ukrop...

30 jest wiosną. Latem strach mierzyć. Jedno jest pewne. Jeśli fasola to na 100% nie będę w maju mogła tam pracować. Już 3 razy miałam udar cieplny. O 3 razy za dużo.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty to teraz rzadnej @ masz miec brzuchol a nie ciotke przy sobie !!!!

Idia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napewno teraz wiem ze jak mi sie uda siade na dupie!! A wierze ze mi sie uda...kolezanka mi pow a ty w kwietniu zajdziesz pow mi to kilka miesiecy temu to ja wysmialam...oby miala racje...

dzis mnie jajniki bola przy nabraniu glebiej powietrza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 11:54

Idia, kapturnica lubią tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajniki bolą to pracują. Masz 12 dzień cyklu. Nie wiem jak długie masz cykle, ani kiedy zwykle owu, ale niech bolą :) bo to dobra wróżba!

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Kap. chyba trochę przesadzasz wiesz? Nieco apodyktyczny jesteś. Fakt nie mam historii Madzi, szczerze jej współczuję. Zaszłam- super. Moje TSH jak sama wiesz pozostawia wiele do życzenia więc może być absolutnie różnie.

Wiesz przykro mi, że dopuki było po równo między nami dopuki byłaś dla mnie miła. A teraz hmm. Nie dziw mi się mimo wszystko. Dla mnie tamto krwawienie było najgorszym dotychczas. Poradziłam sobie. Bez psychologa. Raczej pozytywnie podchodziłam do wszystkich aspektów.

Nie zazdrość mi. Bo jeszcze możesz się tego wstydzić jak jednak coś pójdzie nie tak. Wiem, że się rozczarowałaś. Ja miesiąc temu też się rozczarowałam. I powiem Ci ze 100 razy bardziej wolałabym negatywny test i @ niż to co miałam.
    ale zle mnie zrozumialas chodzi o to ze zamiast cieszyc sie rozpamietujesz co bylo..masz piekna bete ladnie ona przyrasta a ty w kazdym momencie wietrzysz nieszczescie..juz ci pisalam wiele razy ze ciaza ciazy nie rowna iciesz sie tym ze masz znow szanse byc w niej..Przeciez bierzesz leki prawda??wiec roznica miedzy tamtym a tym cyklem jest duza..nie rozumiem tego co napisalas...to ty sie ciagle smutasz i przeraza cie to...Musisz zostawic to co bylo za soba..A co do zazdrosci..chyba jednak sie mylisz...kzda z nas ma szanse na dziecko..nie ejstem bezplodna wiec wiem ze predzej czy pozniej uda sie takze mi...mam juz dziecko wiec wiem ze szanse na nast ciaze tez mam , wiec o jakiej zazdrosci ty mowisz???Dalam ci rade o psychologu nie ze zlosliwosci ale psycholog w wielu ytraumach pomaga..rozmowa z nim i oswojenie sie z tym cosie rpzeszlo..Chyba nie odebralas moich slow w taki sposob jaki chcialam ci przekazac..Truddno,...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, mogłam źle Cię zrozumieć. Skoro tak to przepraszam za swoją wcześniejszą wypowiedź. Teraz już wiem o co ci chodziło.

:)

Będzie dobrze :)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Ok, mogłam źle Cię zrozumieć. Skoro tak to przepraszam za swoją wcześniejszą wypowiedź. Teraz już wiem o co ci chodziło.

:)

Będzie dobrze :)
    o tym wlasnie pisalam o pozytywnym nastawieniu..Gdybym ci jak to ujelas strasznie zzdroscila to zamaist kontrowac twoje zale i obawy wzmagalabym je.. itd straszylbym cie kolejnym poronieniem a nie probowala postawic do pionu..TAK JAK NAPISALAM TRUDNO ZE NIE ZROZUMIALAS MOICH INTENCJI..:) Twoja sprawa.. :D

Idia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    o tym wlasnie pisalam o pozytywnym nastawieniu..Gdybym ci jak to ujelas strasznie zzdroscila to zamaist kontrowac twoje zale i obawy wzmagalabym je.. itd straszylbym cie kolejnym poronieniem a nie probowala postawic do pionu..TAK JAK NAPISALAM TRUDNO ZE NIE ZROZUMIALAS MOICH INTENCJI..:) Twoja sprawa.. :D

037.gif

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Jajniki bolą to pracują. Masz 12 dzień cyklu. Nie wiem jak długie masz cykle, ani kiedy zwykle owu, ale niech bolą :) bo to dobra wróżba!

Cykle mam 25-26 dni ovulacje roznie jak jest to 12 dc ale zazwyczaj jej nie ma sa bezowulacyjne....

• Idia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, bo owulacja w wypadku nas wszystkich to już jest sukces.

Trzeba poczekać, może będzie :) Powodzenia :) Ja się biorę za drzemkę :)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem na uczelni mgr.mi sie zachcialo 100 km od domu...

• Idia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    A ja jestem na uczelni mgr.mi sie zachcialo 100 km od domu...

A ja jutro jadę uczyć przyszłych magistrów :)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe jestes nauczycielem..!? Ja juz koncze...zrobilam licencjat ..specjalizacje...podyplomowke z zarzadzania w ochronie zdrowia... teraz mgr w trakcie...

kiedys mialam byc nauczycielem j.polskiego zlozylam papiery i sie dostalam...ale pasja sie zmienila...teraz robie co lubie...moj maz jest nauczycielem...z wyksztalcenia...a pracuje jako operator glowny maszyn...i czasem tam prowadzi zajecia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 13:40

Idia lubi tę wiadomość

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co z jednej strony rozumiem Idię moja kuzynka straciła dziecko ciąża zdrowa donoszona w termin stracila przytomność łóżysko sie oberwało od środka dziecko miało z pempowiny szekli ruszając się zerwało wszystko , krwotok i ledwo ja uratowali chłopczyk bylby zdrowy gdyby nie los. Ale po tym wszystkim zaszła w ciążę nie planując jej i pomimo tego że robilismy wszystko co można aby zaczęła myśleć pozytywnie do końca nie udało sie uwierzyła w pomyslność dopiero gdy płac z usłyszała. Wiele kobiet traci wiare i woli chłodno odbierać realia tak się bronią przed cierpieniem którejuż znają, moim zdaniem jak już pierwszy trymestr minie i ruchy poczujesz zrozumiesz LDio , że juz historia sie nie powturzy. Nikt nie wie jak bedzie i ciężko zmuszać się do euforji jak obawa jest nawet jeśli nieuzasadniona.

A co do mnie to mój gin powiedział tylko , że pęcherzyka mniejszego nie ma że strzelił ale tego nie mógł potwierdić bo płynu i ciałka brak, a drugi na pęknięciu na 27 mm kazał serduszkować. Moim zdaniem nie reaguję na pregnyl wogule i jajeczko miałam jedno na 19 drugie na 23 mm po 5 dniach mniejsze się wchłoneło a to większe miało pregnyl w nosie i sobie rosło w piątek miało 27 mm i w piątek pekło dlatego od niedzieli lutkę wezmę. Wiem ze to może wyssane z pLca ale pomoze mi się nie denerwować i kombinowac czytając niepotrzebnie masę artykułow potrzebuję spokoju i radości do @ jeśli ma być to niech będzie. W poprzednim cyklu też tempka mi windowała góry robiac i system mi przesuwał 4 razy owu teraz też tak bedzie:-) . Ja sobie traktuję to z przymrurzeniem oka muszę też mniej stresu uzywac bo i po co mi on :-) .

kapturnica lubi tę wiadomość

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem napewno ze jak teraz zajde w ciaze to bede sie bac...ale stresu...nerwow trzeba unikac!!!

• Milcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że gdyby mi wczoraj gin nie powiedziała, że owulacji jeszcze nie było, to pewnie już byśmy się tak często nie kochali. Byłabym przekonana, że owulacja była w tym tygodniu. A tak wiem, że może wycelujemy w końcu dobrze i będzie ok.

Idia lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to ok...oby sie udalo ;) ja wierze ze sie uda tobie mi i wogole ..

Idia lubi tę wiadomość

‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ