X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Rano nie chcę się wstawać z łóżka, bo nie ma dla kogo :( zero radości z życia!

oj Sysia co Ty wogole mowisz bedzie w koncu dobrze nie ma innej opcji.

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    oj Sysia co Ty wogole mowisz bedzie w koncu dobrze nie ma innej opcji.
    Ile można czekac? Ja juz czekam 3 lata....

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Ile można czekac? Ja juz czekam 3 lata....

Rozumiem ze człowiek ze pewnym momencie traci wiare we wszystko ale jakos trzeba to przetrwac musimy byc dzielne dla naszych fasolinek.

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda8869 wrote:
    5ac53f7ad4516a52052eb37079f0749b.png

witam prosze o pomoc ktore cos z tego rozumieja wiecej niz ja. Bylam na usg w piatek czyli 21 marca czyli 22 dc, ginekolog stwierdzila ze owulka byla z prawego jajnika, bo jest powiekszony i tkliwy na nacisk i reaguje na bol, i ze na usg jestem po owulacji bo widac ze pekl pecherzyk, pokazala mi usg i mowi : " ta czarna plama "dziura" to swidczy o peknietym pecherzyku", ale chyba nic nie mowila o cialku zoltym....mam pytanie czy ta plama to w jej rozumowaniu wlasnie cialko zolte???? tez ic nie mowila o zadnym plynie....temperatura niemiarodajna przez chorobe...chyba ze teraz bedzie sie utrzymywac na wyzszym poziomie, to czy moze to znaczyc, ze tempka skoczyla kilka dni po owulce???
    mowila ze obok tej plamy jest drugi pecherzyk ale on nie byl dominujacy. pomozcie mi to zrozumiec, bylam pierwszy raz na takim usg????co mam dalej robic????kazala zrobic tez prolaktyne niby w dowolnym dniu cyklu hm????zasugerowalam progesteron niby mowila ze nie trzeba....chyba zrobie ale kiedy ????czekam na odpowiedzi dziekuje i pozdrawiam

Poszłabym do innego gina

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Poszłabym do innego gina

a powiedz rozumiesz cos z tego???albo z wykresu albo ta plama na usg obok mniejszy pecherzyk , no i ze jajnik powiekszony i ze na pewno jestem po owulacji. w nastepnym cyklu chce sie uowic na monitoring prywatnie wiecie jaki koszt?

Madziara lubi tę wiadomość

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem to jak się odpuści to sie zaskoczy wielu juz tak mialo

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Moim zdaniem to jak się odpuści to sie zaskoczy wielu juz tak mialo
    w sumie tez tak mysle...tylko ciekawi mnie to co ona powiedziala....staram sie odpuszacz juz miesiac i z miesiaca na miesiac lepiej mi to wychodzi...:) ale pojde z ciekawosci w nastepnym miechu prywatnie i zrobie wyniki....teraz przez to chorobe to wszystko trudne do rozszyfrowania:)

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 12:50

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem gin powinien używać fachowych sformuowań a nie czarna plama jeśli serduszkowalaś co drugi dzień minimum to zrobiłaś co mogłaś i musisz czekać

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten miesiac fakt wziełam wszystkie leki ale jestem przekonana ze lipa będzie tak mi łatwiej bez spiny lepiej sie zaskoczyć

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda8869 wrote:
    5ac53f7ad4516a52052eb37079f0749b.png

witam prosze o pomoc ktore cos z tego rozumieja wiecej niz ja. Bylam na usg w piatek czyli 21 marca czyli 22 dc, ginekolog stwierdzila ze owulka byla z prawego jajnika, bo jest powiekszony i tkliwy na nacisk i reaguje na bol, i ze na usg jestem po owulacji bo widac ze pekl pecherzyk, pokazala mi usg i mowi : " ta czarna plama "dziura" to swidczy o peknietym pecherzyku", ale chyba nic nie mowila o cialku zoltym....mam pytanie czy ta plama to w jej rozumowaniu wlasnie cialko zolte???? tez ic nie mowila o zadnym plynie....temperatura niemiarodajna przez chorobe...chyba ze teraz bedzie sie utrzymywac na wyzszym poziomie, to czy moze to znaczyc, ze tempka skoczyla kilka dni po owulce???
    mowila ze obok tej plamy jest drugi pecherzyk ale on nie byl dominujacy. pomozcie mi to zrozumiec, bylam pierwszy raz na takim usg????co mam dalej robic????kazala zrobic tez prolaktyne niby w dowolnym dniu cyklu hm????zasugerowalam progesteron niby mowila ze nie trzeba....chyba zrobie ale kiedy ????czekam na odpowiedzi dziekuje i pozdrawiam

mysle ze ta plama to wlasnie cialko zolte...jest ok ..jak dlugie masz cykle?

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Ja ten miesiac fakt wziełam wszystkie leki ale jestem przekonana ze lipa będzie tak mi łatwiej bez spiny lepiej sie zaskoczyć
    Przyznaję Ci rację i podziwiam, twój luz :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda8869 wrote:
    a powiedz rozumiesz cos z tego???albo z wykresu albo ta plama na usg obok mniejszy pecherzyk , no i ze jajnik powiekszony i ze na pewno jestem po owulacji. w nastepnym cyklu chce sie uowic na monitoring prywatnie wiecie jaki koszt?

ona pewnie nazwala czarna plama pozostalosc po pecherzyku ...moze byc obok maly wchlonie sie przed okresem...co do monitoringu najlepiej isc przed owulka i po np w cyklu 26 dniowym w 12 dniu cyklu i potem 15 ...koszt roznie od 50 -100 zl zalezy gdzie....

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Przyznaję Ci rację i podziwiam, twój luz :)

Syska nie zalamywac sie ...wszystko da sie przezyc i wierze Ze Bog wynagrodzi nam to czekanie ...chyba musimy nauczyc sie cierpliwosci..

• zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 12:51

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Syska nie zalamywac sie ...wszystko da sie przezyc i wierze Ze Bog wynagrodzi nam to czekanie ...chyba musimy nauczyc sie cierpliwosci..
    Tak szczerze zastanawiam się nad wizytą u psychologa... Może pomoże

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomoże na pewno tylko idz do takiego z dobrą opinią ja juz w pewnym okresie czasu mialam kilku z jednych nie byłam zadowolona a inni wiele mi pomogli jest inaczej otwarcie mówisz co boli bo to za ściany nie wyjdzie, polecam :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Tak szczerze zastanawiam się nad wizytą u psychologa... Może pomoże

napewno Ci nie zaszkodzi...

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski chodzę jak babciavtak mnie w okolicy kości ogonowej boli z kazdym dniem bardziej dziś schylić się nie mogę promieniuje mi ból bo posladków i ud. Pregnyl mi chyba namieszał równo

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Moim zdaniem gin powinien używać fachowych sformuowań a nie czarna plama jeśli serduszkowalaś co drugi dzień minimum to zrobiłaś co mogłaś i musisz czekać
    dzieki czekam i tak jestem chora...bardziej uwazam ten cykl za stracony i oczekuje miesiaczki i mam nadzieje ze przyjdzie w normalnym terminie...oby sie znowu nie przedluzylo przez antybiotyki i chorobe....trudno czekamy i dzialamy dalej:)

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ