Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
magda8869 wrote:
witam prosze o pomoc ktore cos z tego rozumieja wiecej niz ja. Bylam na usg w piatek czyli 21 marca czyli 22 dc, ginekolog stwierdzila ze owulka byla z prawego jajnika, bo jest powiekszony i tkliwy na nacisk i reaguje na bol, i ze na usg jestem po owulacji bo widac ze pekl pecherzyk, pokazala mi usg i mowi : " ta czarna plama "dziura" to swidczy o peknietym pecherzyku", ale chyba nic nie mowila o cialku zoltym....mam pytanie czy ta plama to w jej rozumowaniu wlasnie cialko zolte???? tez ic nie mowila o zadnym plynie....temperatura niemiarodajna przez chorobe...chyba ze teraz bedzie sie utrzymywac na wyzszym poziomie, to czy moze to znaczyc, ze tempka skoczyla kilka dni po owulce???
mowila ze obok tej plamy jest drugi pecherzyk ale on nie byl dominujacy. pomozcie mi to zrozumiec, bylam pierwszy raz na takim usg????co mam dalej robic????kazala zrobic tez prolaktyne niby w dowolnym dniu cyklu hm????zasugerowalam progesteron niby mowila ze nie trzeba....chyba zrobie ale kiedy ????czekam na odpowiedzi dziekuje i pozdrawiam
Poszłabym do innego gina
-
Joanna0071 wrote:Poszłabym do innego gina
a powiedz rozumiesz cos z tego???albo z wykresu albo ta plama na usg obok mniejszy pecherzyk , no i ze jajnik powiekszony i ze na pewno jestem po owulacji. w nastepnym cyklu chce sie uowic na monitoring prywatnie wiecie jaki koszt?
Madziara lubi tę wiadomość
-
Joanna0071 wrote:Moim zdaniem to jak się odpuści to sie zaskoczy wielu juz tak mialo
-
Moim zdaniem gin powinien używać fachowych sformuowań a nie czarna plama jeśli serduszkowalaś co drugi dzień minimum to zrobiłaś co mogłaś i musisz czekać
-
Ja ten miesiac fakt wziełam wszystkie leki ale jestem przekonana ze lipa będzie tak mi łatwiej bez spiny lepiej sie zaskoczyć
-
nick nieaktualnymagda8869 wrote:
witam prosze o pomoc ktore cos z tego rozumieja wiecej niz ja. Bylam na usg w piatek czyli 21 marca czyli 22 dc, ginekolog stwierdzila ze owulka byla z prawego jajnika, bo jest powiekszony i tkliwy na nacisk i reaguje na bol, i ze na usg jestem po owulacji bo widac ze pekl pecherzyk, pokazala mi usg i mowi : " ta czarna plama "dziura" to swidczy o peknietym pecherzyku", ale chyba nic nie mowila o cialku zoltym....mam pytanie czy ta plama to w jej rozumowaniu wlasnie cialko zolte???? tez ic nie mowila o zadnym plynie....temperatura niemiarodajna przez chorobe...chyba ze teraz bedzie sie utrzymywac na wyzszym poziomie, to czy moze to znaczyc, ze tempka skoczyla kilka dni po owulce???
mowila ze obok tej plamy jest drugi pecherzyk ale on nie byl dominujacy. pomozcie mi to zrozumiec, bylam pierwszy raz na takim usg????co mam dalej robic????kazala zrobic tez prolaktyne niby w dowolnym dniu cyklu hm????zasugerowalam progesteron niby mowila ze nie trzeba....chyba zrobie ale kiedy ????czekam na odpowiedzi dziekuje i pozdrawiam
mysle ze ta plama to wlasnie cialko zolte...jest ok ..jak dlugie masz cykle? -
nick nieaktualnymagda8869 wrote:a powiedz rozumiesz cos z tego???albo z wykresu albo ta plama na usg obok mniejszy pecherzyk , no i ze jajnik powiekszony i ze na pewno jestem po owulacji. w nastepnym cyklu chce sie uowic na monitoring prywatnie wiecie jaki koszt?
ona pewnie nazwala czarna plama pozostalosc po pecherzyku ...moze byc obok maly wchlonie sie przed okresem...co do monitoringu najlepiej isc przed owulka i po np w cyklu 26 dniowym w 12 dniu cyklu i potem 15 ...koszt roznie od 50 -100 zl zalezy gdzie.... -
nick nieaktualny
-
Madziara wrote:Syska nie zalamywac sie ...wszystko da sie przezyc i wierze Ze Bog wynagrodzi nam to czekanie ...chyba musimy nauczyc sie cierpliwosci..Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Pomoże na pewno tylko idz do takiego z dobrą opinią ja juz w pewnym okresie czasu mialam kilku z jednych nie byłam zadowolona a inni wiele mi pomogli jest inaczej otwarcie mówisz co boli bo to za ściany nie wyjdzie, polecam
-
nick nieaktualny
-
Laski chodzę jak babciavtak mnie w okolicy kości ogonowej boli z kazdym dniem bardziej dziś schylić się nie mogę promieniuje mi ból bo posladków i ud. Pregnyl mi chyba namieszał równo
-
Joanna0071 wrote:Moim zdaniem gin powinien używać fachowych sformuowań a nie czarna plama jeśli serduszkowalaś co drugi dzień minimum to zrobiłaś co mogłaś i musisz czekać