Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha,nie wiem czy masz juz stweirdzone hashi, ale...

Mnie dietetyczka powiedziała, że u 95 % ludzi nawet bez zdiagnozowania choroby odstawienie glutenu i mleka krowiego poprawia samopoczucie i zdrowie.
    Tak więc jak dajesz radę może warto.

Powiem wam coś
    Odstawiłam gluten i mleczne, wszystko smażyłam i smarowałam olejem kokosowym, nie jadłam wieprzowiny, ale jadłam ile chciałam. Ograniczyłam tez sól tam gdzie mogłam. I czekoladę do minimum...
    dodatkowo zaczęlam euthyrox, ale smieszne dawki, plus dostinex.

Mąż po miesiącu spojrzał na moje nogi - mówi, rzeczywiście schudłaś..
    A mnie po prostu z kostek i łydek zeszła posiadana od lat opuchlizna... Taka uwaga wygłoszona przez małża z własnej inicjatywy - bezcenna...
    Do tego schudłam w miesiąc 6,5 kilo.

Lekarz endo stwierdził, że to wyeliminowanie alergenów spowodowało zejście opuchlizny... Tak więc, jak macie siłę to polecam.
    Ja miałam potem stresy, naukę, święta, więc zaprzepaściłam własne osiągnięcia, ale wróciłam do bezglutenu od zeszłego tygodnia, ale mleko na razie zmieniłam na kozie... Kawa bez mleka, brrr, wtedy wlewałam ryżowe, ale frajda żadna...

kapturnica, Malenq, Robotka1 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj jakbys czytala we mnie heheh.,.Co do hashi dowiem sie wczwartek bo w srode jade badania wszystkie robic....Tak jestem caljkiem odstawiona od poczatku lutego od glutenu u mleka....Tez stosuje olej kokosowy , pijam olej budwigowski codziennie , suplementuje sie tez selenem.... Jestem na euthyrexie75 w ciagu miesiaca zeszlam z ponad 5 na 0,49 zobaczymy jak teraz jest :)
    ja nie zjem nic z kozy barana wolu bolehhh cofa mnie calkiem takze wszystkei rodzaje serow i mleka odpuscilamm

Co do glutenu nie narzekam bardzo ale fuck brakuje mi jogurtow i sera masakrycznie....W sumie z dupy zwalilam 8400 do dnia dzisiejszego zaczynajac porzadnie diete od 7lutego...Nie chodze glodna ale staram sie uwazac na to co jem,,Chociaz w weekend zaszalalam u znajomej zezarlam ciacho :D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet kokosowe pic nie moge :( ani ryzowe ...zadne wsio m i smierdzi masakrycznie :-/
    Masz stwierdzone hashi od kiedy?

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No nie wyobrazqam s9obie siadac na czyms po kims :D wiec przez palce to co pisala puszczam heheheh
    Ovitrelle nie mialas na endo tylko na pekniecie pecherzyka...to cos innego!!

Kap, wiem przecież na co jest ovitrelle - chwiałam tylko powiedzieć, że przy tej kasie wydawanej ogólnie na te wszystkie specyfiki, to 9 zł to jak za darmo.
    Ja wtedy nie znalazłam pregnylu w aptekach, jak masz tego dnia wziąć zastrzyk a dowiadujesz się o tym o 19, to bierzesz co się da...
    Swoja drogą ostatnio w Gamecie zrobili mi zastrzyk z ovitrelle od nich - 70 zł...
    Można ? - można...

Gin ma trochę racji - nie wiem jak te Twoje plastry, ale rzeczywiście - tamte poprzez dawkę hormonów powodowały wzrost endo, ale jednocześnie nadmiar tych hormonów może zablokować owulację. Więc nie było to z czapy. Jednocześnie oni też nie wszystkie nowinki znają, może te Twoje są lepiej zbilansowane czy coś.. :)

Z borowinami mogła laska mieć rację. Koleżanka kosmetyczka pracowała latem w hotelu w spa w miejscowości nadmorskiej. To co szefowa kazała robić żeby odzyskać materiał i zaoszczędzić to mi włosy zjeżyło.. Polak potrafi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 11:18

kapturnica, Robotka1 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prdl nie jade do spa nawet jak tesciowa sie szarpnie :D zrobie se spa w domu :D
    No ja cwana bylam i zanim mi p[rzepisal to juz zamowilam u znnajomejw aptece pregnyl :P takze nie bylo nerwa na dostanie...Zreszta w sumie teraz jak zamawialam to na drugi dzien juz byl.....Podobno dawniej byl wielki problem z dostaniem,....
    No to zobaczymy ale szukalam koligacji endo i clo i w sumie nic nie pisze zeby te plastry hamowaly owu przy stymulacji..Byc moze przy zwyklym cyklu tak sie dzieje hmm sama nie wiem :-/

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, ze Ty świeżo po czyszczeniu to masz duże szansę - ja też bym chciała córcię - wiadomo, najważniejsze oby zdrowe, ale jednak córcię..
    Tak się rozmarzyłam..
    Zanim sobie tak cugli popuszczę to odbiorę dziś wynik progesteronu...

Robotka1 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Tak sobie myślę, ze Ty świeżo po czyszczeniu to masz duże szansę - ja też bym chciała córcię - wiadomo, najważniejsze oby zdrowe, ale jednak córcię..
    Tak się rozmarzyłam..
    Zanim sobie tak cugli popuszczę to odbiorę dziś wynik progesteronu...
    a ty robilas laparo albo droznosc?? w sumie ejsli sie starasz dosc dlugo juz top moze wartaloby przeglad zrobic czy wszystko gra i buczy...Lekarz mi mowil ze wlasnie czesto laparo zwiadowcze daje duze nadzieje bo przeczyszcza przedmuchaja wsio.....
    Dlatego w sumie bedac na samym poczatku drogi staran od razu zdecydowalam sie na laparoskopie by wiedziec na czym stoje..Nie sztuka ladowac chemie w siebie a wychodzi pozniej obustronne niedroznosci czy endometriozy cholerne....\
    Takze w lutym co z tego ze byly pecherzyki i pekl jeden jak to na lewym wiec co to za staranie o dziecko :-/ po kauteryzacji powinien prawy ruszyc i taka mam wlasnie nadzieje ze swiezo po czysczeniu moze sie udac..Gin mi mowil ze do roku po laparo sa duze szanse...Wiec odliczam dni do rozpoczecia cyklu :D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOOOoooo już widzę Kasiu, że po zdjęciu szwów jesteś....fajnie, a jak się czujesz???
    poszalałam trochę na ogrodzie, pranie rozwiesiłam i czas troszkę przy kompie posiedzieć...
    pisałaś, że zaszalałaś z ciastem...ja w sobotę miałam takiego doła, że nawet przed sobą wstydzę się na głos powiedzieć co "zeżarłam" i w jakiej ilości...czy humor się poprawił???na troszkę tak....
    co do marzeń...ja to bym syna chciała..mój A. mówi, że córkę...a ja syna, a najlepiej jak jedno i drugie:-)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap powiedz mi jak stosowałaś inozytol??? ile razy dziennie? bo idze dziś go odebrać

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sciaganie szwow to pan pikus ;) zadowolona jestem bo zero zadnych syfow rop czy innego badziewia..Ekstra sie goi jak na psie eheheheh
    No zaszalalam maial szarlotke z kruszonka i powiedzialam sobie a prdl nie staram sie w tym cyklu to moge raz zjesc !!!przeciez nie mozna sie caly czas umartwiac :-/ Do tego byla konfitura z ttruskawek z poziomkami..Mowie wam niebiosa w gebie :D Az za przepropszeniem sraczki dostaalm bo metformina nie lubi cukru hahahahah
    W nast cyklu ze staraniami juz bede trzymac diete calkiem
    XCo do plci jak zaszlamw ciaze to marzyl sie mojemu mezusiowi synek..Ja w sumie w duszy zanim dowiedzialam sie jaka plec to tez czulam ze chlopak :D Teraz corunia bo idealem by bylo miec parke..Ale jakby syn nast wyszedl tez bym sie nie obrazila lasencje...Ale marza mi sie sukieneczki warkoczyki i przecukrowane buciki dziewczece :)

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Kap powiedz mi jak stosowałaś inozytol??? ile razy dziennie? bo idze dziś go odebrać
    Kasiek ja inozytol zrem raz dziennie plus podwojna dawka kwasu foliowego..o widzisz musze kupic folik...ale mozesz jak chcesz brac po2szt rowniez..ja bralam po jednej bo po clo rosna ladnie epcherzyki wiec nie ma co rpzesadzac :D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka jak zajdziesz teraz w ciążę to sory wine tu ale to będzie też moje dziecko:D:D:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to po inozytolu też rosną pęcherzyki???

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Kaśka jak zajdziesz teraz w ciążę to sory wine tu ale to będzie też moje dziecko:D:D:D
    buhahahahah a czemu?? :-o

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah no bo tak:D będę przeżywać jakbym sama była w ciąży:D

kapturnica lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jestem realistka jesli bedzie owu po prawej to szanse beda(oczywiscie jak zolnierze sa ok) Ale nie nastawiam sie na tak szybki cud..Jak znam zycie i swoja mantre ja zeby cos dostac to musze sie dosc pomeczyc

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hahah no bo tak:D będę przeżywać jakbym sama była w ciąży:D
    Kasia zobaczysz obie bedziemy z brzuniami i w polowie drogi do siebie spotkamy sie na porzadnej kawie i ciastku!!!!!

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    a to po inozytolu też rosną pęcherzyki???
    on ma wplyw na pcos....poczytaj sobie troche o inozytolu i o d-chiroinositolu...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie samopoczucie od lat dupiaste...Najgorsze bóle stawów. Teraz też wiem, ze opuchlizna na twarzy i nogach to tez nie moja "uroda"...
    Hashi stwierdzone sierpień 2013. Zrobiłam też test imu pro300 na alergię pokarmową typu III, prawie wszystko dla mnie było alergenem, co potwierdziło, że hashi mam ho, ho sporu czasu, ale żaden konował mi nie pomógł - sama wpadłam na to żeby sie zbadać pod tym kątem, szukając objawów w necie.. I strzał w dziesiątkę - przeciwciała powiedzmy powinny byc do 5 a ja ich miałam 6500 jednostek...

Mi wyszło, że mogę końskie mleko i wielbłądzie, co najmniej mnie uczulają. Ty w Anglii masz dostęp chyba do wielbłądziego?
    Ja kupiłam sobie raz kobyle przez internet od Pana - nomen omen -Serwatki...:)))
    wodniste i słodkie - rzeczywiście przypomina mleko kobiece.

Jeśli mogłabym coś doradzić - jak lubisz migdały - kup mleko migdałowe. Sojowe odpada przy hashi.
    Wszystko lepiej wygląda jak to zapakujesz w papier ryżowy i zrobisz sajgonkę.
    Ja się męczyłam z tym smakiem kokosa, bleee, ale teraz podobno jest też olej kokosowy pozbawiony smaku i zapachu kokosa.Czy nie robi się z tego chemiczna bomba - odpowiem jak zakupię. Olej ryżowy jest super (aha, ja miałam też uczulenie na rzepak).
    Obecnie znalazłam jeden przepis w necie na chleb bezglutenowy - podobno smaczny, bo kupny - blee, a do jaja na miękko pieczywo ryżowe mi średnio podchodzi. Jak zrobię to dam znać. :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kasia zobaczysz obie bedziemy z brzuniami i w polowie drogi do siebie spotkamy sie na porzadnej kawie i ciastku!!!!!
    no baaa to to na pewno:D

hehe ja tez czasem myślę kaśka że za te życiowe grzechy to się człowiek musi trochę natrudzić;)

Kacha a zastanawiałaś sie czy clo Ci teraz potrzebne w tym cyklu???nie dajesz szansy przedmuchanym jajowodom sprawdzić jak pracują?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ