Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W oczekiwaniu na owulację › Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapciu, tak patrzę właśnie na Twój wykres i jeszcze jedna taka temperatura wysoka i czasem OVU wyznaczy Ci owulację...

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Kapciu, tak patrzę właśnie na Twój wykres i jeszcze jedna taka temperatura wysoka i czasem OVU wyznaczy Ci owulację...
    hehe noooooo oby nie;) tzn nie tak szybko:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 13:28

kapturnica lubi tę wiadomość

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    kurcze a ja myślałam że jak dziecko większe -u Ciebie to już nastolatek to nie ma przy nim tyle roboty:)
    hahaha dobre:D
    a słyszałaś takie powiedzenie, "kto ma pszczoły ten ma miód, kto ma dzieci ten ma smród"?? hihi albo "małe dzieci, mały kłopot-duże dzieci,duży kłopot" :) hihi

ja z dnia na dzień sobie uświadamiam sens tych powiedzeń:P

zagubiona_82, kapturnica lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 13:28

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiii obudziłam się. Po tym relanium muszę walczyć ze sobą by się obudzić. Żeby zasnąć też.

Mniej boli. Leżę plackiem i ogladam Porodówkę. I zazdroszczę tym angielkom. Ja to marzę by było miejsce w szpitalu na Polnej jak przyjdzie czas. Bo inaczej odsyłają gdzieś indziej... Wybieranie rodzaju porodu? Abstrakcja.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia oglądałąm wczoraj polską porodówkę w telewizji:) "porody" czy jakoś tak, jeju jak się popłakałam widząc to jak rodziła tamta pani :)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu będę miała dwoje dzieci w domu. Relanium wzięłam wczoraj nim wrócił i nie pamiętam czy ani o czym rozmawialiśmy.

Teraz mam olew na wszystko. Cudak najważniejszy.

zagubiona_82 lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka a gdzie jest polska porodówka?

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie wiem czy na polsat cafe czy na zwykłym polsacie.... polska porodówka że w sensie polski odpowiednik angielskiego dokumentu porodówka;)

Idia ładne masz jazdy po tym relanium:)

wiesz powiem Ci że mimo iż u mnie w domu oboje chcemy dziecka już bardzo mocno to gdybym miała taką sytuację jak Ty postąpiła bym dokłądnie jak Zagubiona;) nie ważne że on nie chce.....ważne że JA chcę:) on ma mi dać dach nad głową i zapewnić godziwy byt:)
    więc myśl pozytywnie a nóż Twojemu się odwidzi to marudzenie:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ ja tak postąpiłam:) jakby nie bardzo widziałam miejsce na kompromis.

On teraz nie akceptuje tego ze mam leżeć bo nagle nikt nie wypierze, nie posprząta... Widać ile robię w domu.

W końcu kobiety rodzą codziennie, a mi oczywiście musi coś być....

uwo9skjovnetfmk9.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 13:29

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 13:29

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Bylam wczoraj na monitoringu i w prawym jniku pecherzyk 17 mm, w lewym 15 mm. To mj pierwszy cykl z clo:-)
    Mimo tego ze takie m pecherzyki ovffiend 4 dni temu zaznaczylo mi owulke. Moim zdaniem to chyba niemozliwe zeby edy byla. Co myslicie?

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti no jak są pęcherzyki to owu raczej nie było:) pozatym masz temperaturę idącą w górę więc owu wyznaczyło linią przerywaną owulację:) być może w kolejnych dniach to się zmieni i będziesz miała ją wyznaczoną w inny dzień:) czego Ci życzę bo pęcherzyki ładne:) na wszelki wypadek od jutra zaczęłabym intensywne staranka:)

ZAGUBIONA IDIA jeju gdzie wyście takich chłopów dorwały???

mój to zawsze sam sobie był, sam prał, prasował i tak mu zostało, sprząta prasuje, gotuje, wiesza pranie, no wsio wsio.....a jest zawodowym żołnierzem i wcale mógłby tego nie robić;) robi to dlatego podejrzewam że ja zbyt długo pracuję i gdybym po powrocie z pracy miała się tym wszystkim zająć to w ogóle nie miałabym czasu dla niego ani córki. czasem w soboty jak mam wolne wstaję rano i sprzątam:)
    ale wkurza mnie jak łazi za mną i drze się ze nabrudziłam i nie posprzątałam itp:P

kapturnica, kejti91 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski wykres ovu mozna sobie wsadzic do d... heheheh mi tez wyznaczalo ostatnioo juz w 8dniu owu wiec nim sie nie sugeruje ;)

kejti91 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż to młodszy syn. O którego wszyscy bardzo się bali. W domu w niczym nie pomagał bo przecież on jeszcze za młody (na 3 roku studiów był za młody do wypatroszenia ryby- bo się utnie...). Cóż już go trochę wyprostowałam... Jednak sporo pracy mnie jeszcze czeka.

Mimo wszystko naszego domu bym nie zamieniła za nic. Choć czasem walę głową w mur idiotyzmów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 12:31

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi Idia bo najważniejsze być razem mimo wszystko:) jeśli oboje tego chcemy:)

Idia a Ty na ciężarówkach nie siedzisz? tam po fioletowej stronie??:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek to tak jak i u mnie ugotuje , posprzata a nawet upieczeheheh
    Zreszta poltora roku zaj sie sam mlodym jak mial 2latka..I wie co to znaczy zajm sie domem i dzieckiem...
    Teraz inna bajka on pracuje , a ja nie i w domu jak zjezdza nie robi z domowych spraw nic , ale jak jest tak krotko to bym serca nie miala go zmuszac...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Milcia niech se wyznacza co chce , najwazniejsze zeby owu przyszla najwczesniej w11dniu pon wieczor heheh bo wtedy dopiero armia bedzie dostepna heheh

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ ‹ 492 493 494 495 496 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ