Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
hihi przypomina mi się jak mój ojciec zjeżdża na kilka dni raz na miesiąc to wszyscy by go zajeździli;) ale u mnie mama trochę schorowana i niektóre prace nie jest w stanie sama wykonać, wtedy czeka na tatę choć ostatnio nie mieliśmy serca i razem z Pałełkiem pojechaliśmy jej pomóc w pracach ogrodowych z którymi pewnie by czekała na przyjazd ojca....
kapturnica lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:hihi Idia bo najważniejsze być razem mimo wszystko:) jeśli oboje tego chcemy:)
Idia a Ty na ciężarówkach nie siedzisz? tam po fioletowej stronie??
Tam laski panikę sieją. Wolę Waszrównoważone, doświadczone... Poza tym nie lubię fioletu.
-
Idia wrote:Jupiii obudziłam się. Po tym relanium muszę walczyć ze sobą by się obudzić. Żeby zasnąć też.
Mniej boli. Leżę plackiem i ogladam Porodówkę. I zazdroszczę tym angielkom. Ja to marzę by było miejsce w szpitalu na Polnej jak przyjdzie czas. Bo inaczej odsyłają gdzieś indziej... Wybieranie rodzaju porodu? Abstrakcja.
nie masz czego zazdroscic, tam lutki na podtrzymanie i zwolnienia chorobowego bys nie dostala..Bo ciaz do 16tyg sie nie podtrzymuje tam kochana.
aBORCJE do 16tyg mozna wyonac...Tam jest prawo natury..Jak ciaza ma byc to sie uytrzyma,,Wiec dziekuj panu ze mieszkasz w Pl gdzie opieka ginekologiczna jest od poczatku..Tam sie do gina nie dostaniesz z marszu tylko po wizycie u rodzinnego on decyduje czy mozesz czy nie mozesz sie dostac..Przejevane tam jest a nie fajniezagubiona_82 lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:hihi przypomina mi się jak mój ojciec zjeżdża na kilka dni raz na miesiąc to wszyscy by go zajeździli;) ale u mnie mama trochę schorowana i niektóre prace nie jest w stanie sama wykonać, wtedy czeka na tatę choć ostatnio nie mieliśmy serca i razem z Pałełkiem pojechaliśmy jej pomóc w pracach ogrodowych z którymi pewnie by czekała na przyjazd ojca....
-
Tego nie wiedziałam. Nooo to się cieszę. Lutka, relanium, leżenie poprawiają sytuację. Czuję że podbrzusze mięknie.
Teraz bardziej niż brzuch boli mnie kręgosłup od leżenia dupka w górę
Dziś jakoś tak myślę że będzie dobrze
No i co do plusów- wiecie, że nie odbierają 20% pensji? Nadal mam 100% pomimo leżenia. To była miła niespodziankaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 12:55
-
No więc tak...
1) Jeśli przed macierzyńskim zdecydujemy się na półroczny urlop, to wtedy jest 100% płatny. Po tym czasie można wrócić do pracy albo zdecydować się na rodzicielski na następne 26 tygodni, ale wtedy już ZUS płaci 60%.
2) Jeśli od razu zdecydujemy, że nie będzie nas rok, to wtedy przez cały okres zasiłku będziemy dostawać 80%.
Suma sumarum, musi wyjść średnia 80%.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 15:06
-
Milcia wrote:Oglądam właśnie na TLC program o palaczkach w ciąży... Laska w 4 miesiącu wypala z dzieckiem 15 papierosów dziennie...