X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi przypomina mi się jak mój ojciec zjeżdża na kilka dni raz na miesiąc to wszyscy by go zajeździli;) ale u mnie mama trochę schorowana i niektóre prace nie jest w stanie sama wykonać, wtedy czeka na tatę choć ostatnio nie mieliśmy serca i razem z Pałełkiem pojechaliśmy jej pomóc w pracach ogrodowych z którymi pewnie by czekała na przyjazd ojca....

kapturnica lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Idia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hihi Idia bo najważniejsze być razem mimo wszystko:) jeśli oboje tego chcemy:)

Idia a Ty na ciężarówkach nie siedzisz? tam po fioletowej stronie??:)

Tam laski panikę sieją. Wolę Was :) zrównoważone, doświadczone... Poza tym nie lubię fioletu.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Jupiii obudziłam się. Po tym relanium muszę walczyć ze sobą by się obudzić. Żeby zasnąć też.

Mniej boli. Leżę plackiem i ogladam Porodówkę. I zazdroszczę tym angielkom. Ja to marzę by było miejsce w szpitalu na Polnej jak przyjdzie czas. Bo inaczej odsyłają gdzieś indziej... Wybieranie rodzaju porodu? Abstrakcja.

nie masz czego zazdroscic, tam lutki na podtrzymanie i zwolnienia chorobowego bys nie dostala..Bo ciaz do 16tyg sie nie podtrzymuje tam kochana.
    aBORCJE do 16tyg mozna wyonac...Tam jest prawo natury..Jak ciaza ma byc to sie uytrzyma,,Wiec dziekuj panu ze mieszkasz w Pl gdzie opieka ginekologiczna jest od poczatku..Tam sie do gina nie dostaniesz z marszu tylko po wizycie u rodzinnego on decyduje czy mozesz czy nie mozesz sie dostac..Przejevane tam jest a nie fajnie

zagubiona_82 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hihi przypomina mi się jak mój ojciec zjeżdża na kilka dni raz na miesiąc to wszyscy by go zajeździli;) ale u mnie mama trochę schorowana i niektóre prace nie jest w stanie sama wykonać, wtedy czeka na tatę choć ostatnio nie mieliśmy serca i razem z Pałełkiem pojechaliśmy jej pomóc w pracach ogrodowych z którymi pewnie by czekała na przyjazd ojca....
    no widzisz..ihihi na mojego juz zceka pare zalatwien..Miedzy innymi skladanie drzewa co zamowilam,,,

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego nie wiedziałam. Nooo to się cieszę. Lutka, relanium, leżenie poprawiają sytuację. Czuję że podbrzusze mięknie.

Teraz bardziej niż brzuch boli mnie kręgosłup od leżenia dupka w górę :)

Dziś jakoś tak myślę że będzie dobrze ;)

No i co do plusów- wiecie, że nie odbierają 20% pensji? Nadal mam 100% pomimo leżenia. To była miła niespodzianka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 12:55

uwo9skjovnetfmk9.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 13:30

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciazy chorobowe jest 100%platne jak wypadkowe...
    Kurde jak sie mi nic nie chce..Masakra...Zrobilam pierogi , zakupy , chalupe ogarnelam , przywiozlam mlodego i chetnie bym spac poszla bleh

Idia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ciąża to taki wypadek w łóżku :) pół biedy jak z mężem :D

zagubiona_82, kiniaczek84 lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Tam laski panikę sieją. Wolę Was :) zrównoważone, doświadczone... Poza tym nie lubię fioletu.
    dobreee:D

hehe ooo dobrze wiedzieć:) ze 100% płatne jest chorobowe w ciąży:D
    za to macierzyński już nie;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzyński to zależy, którą wersję się wybierze. Z racji mojego zawodu, jestem w tym na bieżąco :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia no to opowiadaj:) ja to jest z wynagrodzeniem na macierzyńskim:) mniej więcej wiem ale nie jestem na bierząco

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Milcia, opowiadaj bo ja nic nie wiem...

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie mi przysnela,,Łech....
    a teraz gotujemy obiadek :D Raz ciemno raz jasno ale ta pogoda ujnia :-/

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wprulam pierozki..byly niam niam..A teraz zlapalam lenia jak cholera,leze w lozeczku i nic sie mi nie chce...Jasny ciasny...
    Clo chyba dziala bo zaczynaja mi sie sny erotyczne jak tamtym razem iihhiii

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc tak...

1) Jeśli przed macierzyńskim zdecydujemy się na półroczny urlop, to wtedy jest 100% płatny. Po tym czasie można wrócić do pracy albo zdecydować się na rodzicielski na następne 26 tygodni, ale wtedy już ZUS płaci 60%.
    2) Jeśli od razu zdecydujemy, że nie będzie nas rok, to wtedy przez cały okres zasiłku będziemy dostawać 80%.

Suma sumarum, musi wyjść średnia 80%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 15:06

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam właśnie na TLC program o palaczkach w ciąży... Laska w 4 miesiącu wypala z dzieckiem 15 papierosów dziennie...

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Oglądam właśnie na TLC program o palaczkach w ciąży... Laska w 4 miesiącu wypala z dzieckiem 15 papierosów dziennie...
    Milcia co to jest 15 ehhh..Ja palilam z mlodymm duzo wiecej do poltorej paczki dziennie i nic mnie nie przekonalo do rzucenia wtedy!!!Moglam pety z popielniczki wprdalac..Teraz sobie tego nie wyobrazam ehhh

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uspokoiło się z plamieniem. Od rana nic nie leci i jest czysto. Oby to był dobry znak.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u mnie leje...

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie sie przejssnilo nawet slonce wyszlo...Ale jak znam zycie za chwile bedzie nawalalo od nowa masakrycznie..W nocy lalo jak z cebra

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ