Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
mój miał w dolnych granicach, tak jak Twój. Lekarz prof hab stweirdził, ze to nic starsznego, a rzadko Polak po 30 ma jakies super. Powiedział też, bo u nich się leczy dużo Rosjan z Kaliningradu, że przecietny Rosjanin ma 3 razy lepsze wyniki niz Polacy... a tez sie rozmnażamy
Ja się śmiałam,że widac gorzałka czyni cuda - tylko małżowi nie mów...
Nie denerwuj się na zapas, pokaż to jakiemuś specjaliście, pomysl o naszej Robotce, rąk nie załamuje i walczy -
Ale Elfik moj nie ma w dolnych granicach...ma 3%a nie 4% prawidlowych w ejakulacie... , a wsumie z wartosci referencyjnych wszystkich plemnikow a plus b plus c ma 37% a ma byc 40% wiec to raptem tylko 3%roznicy.....Napisalam do dziewczyn na problem meski co one na wyniki..Nie wiem nie kumam tego...wiem tyle ze plemnikow jest duzo ale prawidlowych 3% czyli z calej ilosci czyli przy liczbie 721 mln to 21,6mln byloby prawidlowych plemnikow///
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 15:54
-
zastanawia mnie ilosc plemnikow w sumie bo jesli norma od 39mln to moj przy wyrzucie 2,3ml mial ich bardzo duzo bo az 721mln..wiec morfologia 3%prawidlowych zamiast 4% rekompensuje ich iloscia...
Wydaje mi sie ze na wynik wpl rowniez mialo to , ze on mi gada ze na caly czas od kiedy pojechal w lutym do roboty tylko raz sie masturbowal za ten czas i to bylo wlasnie w piatek przed zjazdem do domu..A badanie bylo w poniedzialek...Wiec wydaje mi sie ze tych nieprawidlowych przez to musialo byc tyle...\Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 15:51
-
Milcia wrote:Kasia u nas coś było z ruchliwością. Tyle tylko że gin powiedziała, że ilość plemników mojego męża rekompensuje te gorsze parametry.[/QUOTE
No wlasnie dlatego ja tez to licze teraz..ilosc plemnikow ma wydaje mi sie zabujcza na ten moment..Poza tym tak jak mi mowi jechal na flaku to mysle ze w normalnych warunkach podniecenia kapie wiecej ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 15:57
-
Robotka1 wrote:czekej KAśka muszę się oswoić z tymi wynikami....no i sprawdz w necie termin artenozospermia czy jak się to pisze:)
-
Kaśka na moje oko wyniki nie najgorsze, możesz mu podać salfazin selen, wit C i E. to na ruchliwość
asthenozoospermia to nic innego jak obniżone parametry nasienia, to nie przekreśla szansy na naturalne potomstwo więc luzik, jeszcze możesz mu omegę 3 podać i ja lkarnitynę w larginą zapodałam mojemu ostatnio.
aaa wiecie w rossmanie widziałam dzisiaj mydełko borowinowe;) -
Robotka1 wrote:ogólnie chodzi o małą ruchliwośc tych plemniorów a wit C i E poprawiają ruchliwość
-
koncentracja 313,5 norma >15
calkowita liczba w ejakulacie 721,0 a norma <39 to ilosc plemnikow???
zywotnosc 73 >58
Objetosc 2,3ml (>1,5ml)
aglutynacja nieobecna uplynnienie <60 (<60)
ph 7,8 (>7,2)
lepkosc prawidlowa
rozpoznanie to - Asthenozoospermia – nieprawidłowa ruchliwość plemników znajdujących się w ejakulacie indeks teratozoospermii 1,60 (<2,09)
ocena ruchliwosci
ruch postepowy (a plus b)17%a
niepostepowy (typ c) 20%
nieruchomych 63%
Wart referencyjne >32% plemnikow o ruchu a plus b
lub>40% a plus b plus c
a malz ma w sumie 37% wiec ma ponizej normy o 3%
I morfologia wszystkie parametry sa w normie oprocz
prawidlowe plemniki ma 3% a norma 4%
plemniki nieprawidlowe 97%
Parametry w klasyfikaji szczegolowej i w parametrach wstawek , akrosomow i glowek wszystko w normie
Uwagi -poza norma:ruchliwosc i morfologia plemnikow pozostale wszystko
norma...
Tak to wyglada w sumie..Mysle ze ilosc martwych bedzie wynikiem tego ze on za rzadko sie masturbuje..Raz na tyle tyg musialo spowodowac ze mailw nasieniu tyle umarlakowWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 16:22
-
Milcia wrote:To teraz spokojniej czekamy na kolejne dzidzie
-
nick nieaktualny