X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Kobieto w gorącej wodzie kąpana...będzie dobrze....
    a Milcia ma rację, czekamy :P
    tez bys sie zdenerwowala jakbys wyniki dostala i pierwsze co zobaczyla rozpoznanie ...ehhhh

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek no ja sie na wynikach nie znam bo u nas wszedzie zero było;)poczekaj na to co powiedzą dziewczyny:) bo nieraz na oko wydawało mi się oglądając czyjeś wyniki że są super a okazywało się co innego więc laski się załamywały jak coś tam było poniżej normy itp, oni Ci tej asthenozospermy nie wypisali ot tak sobie....to też musi coś znaczyć, pokaż wyniki Twojemu ginowi i on zadecyduje co dalej, ale witaminki możesz mu dać, i powtórzyc badanie za jakiś czas pewnie bo ważne jest czy wynik będzie lepszy lub gorszy. to zobrazuje csałość,
    to tak jak u mnie , żeby potwierdzić azoospermię musze mojego jeszcze raz przebadać.

bedzie dobrze KAsiek:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i spotkałam się z tym nie pierwszy raz że chłopki piją mieszankę ziół ojca sroki 3, teraz czytając o asthenozospermi też o tym czytam, mój pije już z miesiąc te zioła:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap...ja "takie" (tzn. nasienia męża) wyniki jakieś dwa miesiące temu otrzymałam....razem z obrazkami (6stron opisów, obrazkow, krzywych i średnich - bo było robione w ramach badań klinicznych)...i za hu-hu nie mogłam rozkminić co i jak....nerwa też miałam...więc rozumiem...

ps. i tak jak robotka uważam, że u Ciebie będzie dobrze, zobaczysz....:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 16:34

Elfik lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Kasiek no ja sie na wynikach nie znam bo u nas wszedzie zero było;)poczekaj na to co powiedzą dziewczyny:) bo nieraz na oko wydawało mi się oglądając czyjeś wyniki że są super a okazywało się co innego więc laski się załamywały jak coś tam było poniżej normy itp, oni Ci tej asthenozospermy nie wypisali ot tak sobie....to też musi coś znaczyć, pokaż wyniki Twojemu ginowi i on zadecyduje co dalej, ale witaminki możesz mu dać, i powtórzyc badanie za jakiś czas pewnie bo ważne jest czy wynik będzie lepszy lub gorszy. to zobrazuje csałość,
    to tak jak u mnie , żeby potwierdzić azoospermię musze mojego jeszcze raz przebadać.

bedzie dobrze KAsiek:)

TAAK ZNACZY JUZ POCZYTALAM..zawsze bez wzgl na ilosc plemnikow wszedzie ejsli norm nie spelnia jakas ilsoc zostanie to podkreslone ...Przy ocenie parametrow nasienia jak tu czytam chodzi nie tylko o spelnienie norm ale przedewszystkim o ilosc i jakosc prawidlowych plemnikow..Bo mozna spelniac normy a miec tych prawidlowych plemnikow malo...Moj wg tych badan na ejakulat z 721mln plemnikow mial 21,6mln zdrowych prawidlowych plemnikow...wiec mysle ze jak sie przeliczy norme 4% zdrowych z 39mln co sa normy prawidlowe wychodzi 1,56mln prawidlowych... I gdyby mial tyle bylaby norma bez podkreslen...morfologie i fizykochemiczne dane czyta sie razem.To tak jak Milcia powiedziala ruvchliwosc plemnikow rekompensuje ich ilosc..Czym wiecej tym lepiej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 16:34

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ale masz rację że liczy się też ilość a u was jest tego dużo a procent nieprawidłowych liczy się od ilości więc u was wychodzi bardzo ładna sumka:) więc na prawdę miej pozytywne myślenie:) bo tragedi nie ma:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak jest dużo plemników, to to rekompensuje inne parametry. Nam to powiedziało trzech ginów.

kapturnica lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak juz to doczytalam a ja glupia zamiast patrzyc pierwsze na ilosc plemnikow i obliczyc %zdrowych z nasienia jak glupia zlapalam sie ze jest3%prawidlowych zamiast 4% nie patrzac ze ma 721mln plemniorow a norma>39mln wiec jest dobrze
    Ale go nastrasze , ze ma zdrowo jesc ihihhiih
    Tylko ze on nie glupi i przeliczy ilosc plemnikow..I jeszcze jedno...Nakapal malo tego bo tylko 2,3ml a norma od>1,5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 16:40

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jessuu az ze mnie powietrze zeszlo

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nakapał dobrze:) bo właśnie norma jest powyżej 1.5 ml a on miał 2.3;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek w progesteron to u Ciebie a w jakich normach???

Elfik lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I obliczylam jeszcze norme plemnikow prawidlowych o ruchu postepowym dla norm i wychodzi 6mln 240tys plemnikow , a mojemu wychodzi mimo obnizonej morfologii i mniejszej ilosci postepowych 8mln 640tys...wiec w normie sie miesci..Czyli nie ejst zle..Teraz musi zrec na ruchliwosc wit c i wit e na morfologie

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Kasiek w progesteron to u Ciebie a w jakich normach???
    juz ci kochana mowie (1,7 do 27norma) jak widac wszedzie inaczej

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    nakapał dobrze:) bo właśnie norma jest powyżej 1.5 ml a on miał 2.3;)
    ale mi mowil ze zawsze kapie wiecej..wiec i tak z flaka cos wycisnal..Kurde ze nie ma porowannia z kims zrobic ..chyba poczytam dzis do poduszki watek o nasieniu...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do juterka moje drogie:)

kapturnica lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha mój nakapał 5.6 ml i tez mu się wydawało ze mało:P myślał chyba ze cały kubek trzeba:P

Idia, Malenq, Elfik lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    juz ci kochana mowie (1,7 do 27norma) jak widac wszedzie inaczej
    uhmmm...
    u mnie f. lutealna 1,7 do 27 norma
    ale obok jest, że 16,42 - 48,56 ng/ml to I trymestr....
    spojrzałam na badanie z października (wtedy miałam 0,92 - tylko nie pamiętam jaką fazę wtedy miałam.....chyba zacznę ołówkiem na badaniach sobie wpisywać..bo trochę tych papierzysk mi się zbiera....

Elfik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek Ty w temacie ..powiedz mi anty-TPO <1,0 (do max 5,61 UI/ml) to jak to zinterpretować?

znaczy jak interpretować niskie Any-TPO i wysokie Anty-TG (wg tak wynika z grudniowego wypisu, ze szpitala)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 17:03

Elfik lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    do juterka moje drogie:)
    pa kasiulek

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Kasiek Ty w temacie ..powiedz mi anty-TPO <1,0 (do max 5,61 UI/ml) to jak to zinterpretować?

znaczy jak interpretować niskie Any-TPO i wysokie Anty-TG (wg tak wynika z grudniowego wypisu, ze szpitala)
    ajc masz wysokie anty tg????? Podaj ile masz

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ