Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiek no ja sie na wynikach nie znam bo u nas wszedzie zero było;)poczekaj na to co powiedzą dziewczyny:) bo nieraz na oko wydawało mi się oglądając czyjeś wyniki że są super a okazywało się co innego więc laski się załamywały jak coś tam było poniżej normy itp, oni Ci tej asthenozospermy nie wypisali ot tak sobie....to też musi coś znaczyć, pokaż wyniki Twojemu ginowi i on zadecyduje co dalej, ale witaminki możesz mu dać, i powtórzyc badanie za jakiś czas pewnie bo ważne jest czy wynik będzie lepszy lub gorszy. to zobrazuje csałość,
to tak jak u mnie , żeby potwierdzić azoospermię musze mojego jeszcze raz przebadać.
bedzie dobrze KAsiek:) -
nick nieaktualnyKap...ja "takie" (tzn. nasienia męża) wyniki jakieś dwa miesiące temu otrzymałam....razem z obrazkami (6stron opisów, obrazkow, krzywych i średnich - bo było robione w ramach badań klinicznych)...i za hu-hu nie mogłam rozkminić co i jak....nerwa też miałam...więc rozumiem...
ps. i tak jak robotka uważam, że u Ciebie będzie dobrze, zobaczysz....Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 16:34
Elfik lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:Kasiek no ja sie na wynikach nie znam bo u nas wszedzie zero było;)poczekaj na to co powiedzą dziewczyny:) bo nieraz na oko wydawało mi się oglądając czyjeś wyniki że są super a okazywało się co innego więc laski się załamywały jak coś tam było poniżej normy itp, oni Ci tej asthenozospermy nie wypisali ot tak sobie....to też musi coś znaczyć, pokaż wyniki Twojemu ginowi i on zadecyduje co dalej, ale witaminki możesz mu dać, i powtórzyc badanie za jakiś czas pewnie bo ważne jest czy wynik będzie lepszy lub gorszy. to zobrazuje csałość,
to tak jak u mnie , żeby potwierdzić azoospermię musze mojego jeszcze raz przebadać.
bedzie dobrze KAsiek:)
TAAK ZNACZY JUZ POCZYTALAM..zawsze bez wzgl na ilosc plemnikow wszedzie ejsli norm nie spelnia jakas ilsoc zostanie to podkreslone ...Przy ocenie parametrow nasienia jak tu czytam chodzi nie tylko o spelnienie norm ale przedewszystkim o ilosc i jakosc prawidlowych plemnikow..Bo mozna spelniac normy a miec tych prawidlowych plemnikow malo...Moj wg tych badan na ejakulat z 721mln plemnikow mial 21,6mln zdrowych prawidlowych plemnikow...wiec mysle ze jak sie przeliczy norme 4% zdrowych z 39mln co sa normy prawidlowe wychodzi 1,56mln prawidlowych... I gdyby mial tyle bylaby norma bez podkreslen...morfologie i fizykochemiczne dane czyta sie razem.To tak jak Milcia powiedziala ruvchliwosc plemnikow rekompensuje ich ilosc..Czym wiecej tym lepiej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 16:34
-
Kasiu ale masz rację że liczy się też ilość a u was jest tego dużo a procent nieprawidłowych liczy się od ilości więc u was wychodzi bardzo ładna sumka:) więc na prawdę miej pozytywne myślenie:) bo tragedi nie ma:)
-
Taaak juz to doczytalam a ja glupia zamiast patrzyc pierwsze na ilosc plemnikow i obliczyc %zdrowych z nasienia jak glupia zlapalam sie ze jest3%prawidlowych zamiast 4% nie patrzac ze ma 721mln plemniorow a norma>39mln wiec jest dobrze
Ale go nastrasze , ze ma zdrowo jesc ihihhiih
Tylko ze on nie glupi i przeliczy ilosc plemnikow..I jeszcze jedno...Nakapal malo tego bo tylko 2,3ml a norma od>1,5
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 16:40
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
I obliczylam jeszcze norme plemnikow prawidlowych o ruchu postepowym dla norm i wychodzi 6mln 240tys plemnikow , a mojemu wychodzi mimo obnizonej morfologii i mniejszej ilosci postepowych 8mln 640tys...wiec w normie sie miesci..Czyli nie ejst zle..Teraz musi zrec na ruchliwosc wit c i wit e na morfologie
-
Robotka1 wrote:nakapał dobrze:) bo właśnie norma jest powyżej 1.5 ml a on miał 2.3;)
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:juz ci kochana mowie (1,7 do 27norma) jak widac wszedzie inaczej
u mnie f. lutealna 1,7 do 27 norma
ale obok jest, że 16,42 - 48,56 ng/ml to I trymestr....
spojrzałam na badanie z października (wtedy miałam 0,92 - tylko nie pamiętam jaką fazę wtedy miałam.....chyba zacznę ołówkiem na badaniach sobie wpisywać..bo trochę tych papierzysk mi się zbiera....Elfik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiek Ty w temacie ..powiedz mi anty-TPO <1,0 (do max 5,61 UI/ml) to jak to zinterpretować?
znaczy jak interpretować niskie Any-TPO i wysokie Anty-TG (wg tak wynika z grudniowego wypisu, ze szpitala)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 17:03
Elfik lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:Kasiek Ty w temacie ..powiedz mi anty-TPO <1,0 (do max 5,61 UI/ml) to jak to zinterpretować?
znaczy jak interpretować niskie Any-TPO i wysokie Anty-TG (wg tak wynika z grudniowego wypisu, ze szpitala)