Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Milcia wrote:Ja tez nigdy nie miałam podanych norm tarczycy do odpowiednich faz cyklu. Mi gin mówiła, że najlepszą wartość do zajścia w ciążę, to najbliżej 1. Ja tez mam niedoczynność i hasimoto.
-
nick nieaktualnyMilcia na rękach to "mały pikuś"...ja wiem jakie uciążliwe jest je mieć: na brodzie, wokół sutków, pępka, na wewnętrznej stronie ud itp.
usuwanie ich to cała celebracja...raz na jakiś czas jak znikam w łazience na dłużej niż godzinę to mój A. puka i pyta czy żyję...
a u Idii jeszcze policzki dochodzą...żesz ZAZDROSZCZĘ tym które nie mają z tym problemu....bo lato jest najbardziej problematyczne dla "włochaczy" ;PIdia, kapturnica, zagubiona_82, Elfik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnya mnie skóra na plecach swędzi i "schodzi"..... spaliłam się przy pieleniu truskawek....
ja wczoraj przed burzą zdążyłam bzy i jaśminowiec i mieczyki posadzić...więc lećps. jakie kwiatki upiększą obejście?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 18:02
Elfik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUuuu to tym bardziej współczuję :*
Kap z ciekawości wyciągnęłam wyniki badania nasienia mojego A. i powiem, że liczba w ejakulacie Twojego mężulka powala....naprawdę nadrobicie ilością....u mojego w 2,50mL było raptem 504 miliony/ml...
kapturnica, Elfik lubią tę wiadomość
-
Milcia wrote:A orientujecie się, ile kosztuje oznaczenie grupy krwi? Ja znam swoją grupę, ale nigdzie nie mam potwierdzenia.
-
Malenq wrote:Uuuu to tym bardziej współczuję :*
Kap z ciekawości wyciągnęłam wyniki badania nasienia mojego A. i powiem, że liczba w ejakulacie Twojego mężulka powala....naprawdę nadrobicie ilością....u mojego w 2,50mL było raptem 504 miliony/ml...Malenq lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry moje kobitki..U mnie wczoraj byl jakisik armagedon w nocy..Łosz kurde jak jePalo zabami grzmoty , blyski -spac nie dawalo
Wstalam krzywa jakbym na materacu dla fakira spala
Kurde nie bylabym soba jeslibym po dostaniu wynikow malz nie zglebila pol internetaI doczytalam, ze kazde badanie powinno sie rozpatrywac indywidualnie pod wzgl koncentracji , ilosci w ejakulacie oraz prawidlowych plemnikow morfologicznie i o ruchu postepowym AiB Tylko takie plemniki sa zdolne dotrzec do jajeczka i je zaplodnic..Dodatkowo kazde badanie komputerowe jesli jakikolwiek parametr jest ponizej normy przyporzadkowywuje pacjenta pod dane rozpoznanie
Pokusilam sie rowniez dziewczynki o rozkminke matematyczna badan..I postanowilam obliczyc procentowo jak to wyglada przy normach labolatoryjnych dla pacjenta o ilosci plemnikow 39mln , morfologi 4% i ruchu postep[owym AiB 32% To sa minimalne normy wg WHO i wyszlo mi lasencje tak
4% prawidlowych plemnikow z 39mln daje 1,56mln
O ruchu postepowym AiB 32%z 1,56mln 0,4992mln
Tyle plemnikow czyli okolo pol mln prawidlowych o ruchu postepowych jest wg WHO potrzebne do tego by kobita zaszla w ciaze..Jak wiemy bardzo czesto z duzo nizszymi parametrami zachodza w ciaze kobitki..Trza nam tak naprawde 1 zdrowy plemniorek
Dla porownania pokusilam sie rowniez o przeliczenie wynikow mojego malz.I wyszlo tak
Ilosc nasienia 2,3ml wg norm WHO minimum 1,5ml
3% prawidlowych morfologicznie z721mln w ejakulacie daje nam 21,63mln o prawidlowej budowie
17% plemnikow o ruchu postepowym AiB z 21,63mln prawidlowych morfologicznie plemnikow daje nam 3,677 mln plemnikow prawidlowym o ruchu postepowym , zdolnych dotrzec do komorki jajcowej i ja zaplodnic...
Reasumujac wyniki nasienia u mojego malz mimo obnizonej morfologii i zmniejszonemu ilosciowo ruchowi postepowemu przekraczaja norme 7,3raza
Nadmienie kochaniutkie ze obliczalam to tylko i wylacznie na zasadzie brania pod uwage , ze reszta parametrow , a wiec aglutynacja , uplynnienie , ph itd jest w normie...
Takze kobitki po badaniu nasienia bez wzgl na rozpoznanie najwazniejsza jest ilosc plemnikow w ejakulacie i przeliczenie sobie procentowo prawidlowe plemniki o ruchu postepowym
HAH wywod se niezly prdolnelam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 07:03
Idia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:Bry....
Czapki z głów...że Ci się chciało:-)
ale zdolniacha jesteś z tymi obliczeniami...i w końcu spokojniejsza:)
I poki nie wiem co chce wiedziec nie odpuszczam....Malenq lubi tę wiadomość
-
hehe Kasia dlatego z większymi zagwózdkami będę walić do Ciebie na rozkminkę
ja nie mam do tego głowy;)
mój wczoraj dzwoni i pyta mi czy już test robiłam hahaha a dodam żebyły przed wczoraj;)
mam coraz ładniejszy śluzik, i test owulacyjny wczoraj wyszedł prawie dodatni więc albo dziś wyjdzie jeszcze ładniejszy albo słabszy i potraktuję wczorajszy jak dodatni;)
tak że powiem wam że niby nie zaczynam oficjalnych starań ale już większą uwagę zwracam na cykl ......
wczoraj tez posadziłam aksamitki bo mi nie wzeszły te co posadziła miesiąc temu:P
też sadziłam bez i inne kwiotki:)
potem jogging:) biegam uwaga:P przeleciałam ok 2 km;) robie sobie przebieżki co drugi dzień od tygodnia;)Malenq, Idia, kapturnica, Elfik lubią tę wiadomość