X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anty -tpo masz nieobecne czyli nie masz hashimoto..ale wysokie parametry anty tg sa dosc powazne,,Ostatnio tu dzieczyna pisala o tym ze ma wlasnie wytsokie..i moze to swiadczyc o chorobie gravesa basedowa np..Jakie masz parametry tsh i ft4??? to podst pytanie/... i drugie chorowalas keidys na nadczynnosc??lub mialas jakeis guzki na tarczycy??? Jesli masz wysokie anty -tg to podstawa wizyta do endokrynologa ze zrobionymi wynikami tsh i ft4...
    kazde wykryte antygeny swiadcza o chorobie tarczycy ale moga byc one z niedoczynnosci jak i nadczynnosci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 17:08

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie wiem że przy PCOS nadmierne owłosienie to norma, ale teraz w ciąży to jakaś masakra.
    Ja mam mega dużo ciemnych włosów na twarzy. Takie bokobrody. I do tego jeszcze wąs mi się zrobił. A włosy łonowe to prawie do kolan. Koszmar.

Co się dzieje. Zauważyłam to jakoś miesiąc temu, ale potem to plamienie, leżenie itp. Nie zwracałam uwagi bo do lustra nie patrzyłam. Dziś myję lustro, patrzę a ja mam brodę jak nastolatek.

A jestem bardzo ciemną brunetką :(

To hormony? Jeśli tak to jakie. Kurcze co ja mam zrobić?

Elfik lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anty-tg (szpitalna norma ta na wypisie to do 5,61) a miałam 87.83
    ft4 w szpitalu mi nie zrobiono (a leżałam na endokrynologii-diabetologii)
    tsh (2dc) 4,38 (norma w tej fazie 3,5-12,5)

wizyt u endo miałam od stycznia już 2 ----> i nic...zero że coś jest nie tak...
    ale teraz siedzę sobie w moich papierach i tak sobie wyniki na spokojnie przeglądam....

Elfik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30.10.2013 miałam
    anty-tg 333 (norma do 115)
    anty-tpo <1,0
    tsh 1,533 (0,350-4,940
    ft4 1,04 (0,70-1,48)

Elfik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak się zastanawiam czy sobie badań nie powtórzyć....
    jak tak to w którym dc najlepiej???

Elfik lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu mas znormy dla tsh?? nigdy nie ma norm dla danych dni cyklu..pierwsze slysze....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 17:21

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz ewidentna niedoczynnosc tarczycy a antygeny nie sa jakos specjalnie wysokie , ale swiadcza o tym ze choroba tarczycy sie rozwija..Musisz isc do endokrynologa bo normy dla staraczek to maks 2,5 mozesz nie uciagnac ciazy albo poronic..Zapytaj idie jak ja natchnelam do pojscia na badania i co ejj wyszlo
    EDIT
    Ale jak norma dla tsh w jakiej fazie??cos nie rozumiem???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 17:21

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    30.10.2013 miałam
    anty-tg 333 (norma do 115)
    anty-tpo <1,0
    tsh 1,533 (0,350-4,940
    ft4 1,04 (0,70-1,48)
    tu sa super wyniki... ale powiedz mni co to za jakies normy dla dnia cyklu..Tsh sie robi bez wzgl na dzien cyklu kochanie..i nie am tsh zwiazku z fazami cyklu u kobiet...Ja mam hashi i niedoczynnosc i pierwsze slysze

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Ja ogólnie wiem że przy PCOS nadmierne owłosienie to norma, ale teraz w ciąży to jakaś masakra.
    Ja mam mega dużo ciemnych włosów na twarzy. Takie bokobrody. I do tego jeszcze wąs mi się zrobił. A włosy łonowe to prawie do kolan. Koszmar.

Co się dzieje. Zauważyłam to jakoś miesiąc temu, ale potem to plamienie, leżenie itp. Nie zwracałam uwagi bo do lustra nie patrzyłam. Dziś myję lustro, patrzę a ja mam brodę jak nastolatek.

A jestem bardzo ciemną brunetką :(

To hormony? Jeśli tak to jakie. Kurcze co ja mam zrobić?
    Nie kazdy ma owlosienie..Ja mam pcos a zero wloskow i bardzo male owlosienie na ciele....A w ciazy hormony szaleja to mozesz zarastac skoro masz ogolnie hirsutyzm

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kap tak mam na wypisie ze szpitala..nie wnikałam....może to są jakieś "stałe normy"...nie wiem...w grudniu byłam zielona i sama nie wiedziałam nawet o co pytać...
    pójdę, ale najpierw zrobię badania i z nimi się wybiorę...

Elfik lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    kap tak mam na wypisie ze szpitala..nie wnikałam....może to są jakieś "stałe normy"...nie wiem...w grudniu byłam zielona i sama nie wiedziałam nawet o co pytać...
    pójdę, ale najpierw zrobię badania i z nimi się wybiorę...
    Kochanie antygeny sie robi raz i nie powtarza..poprpostu sie je oznacza i tyle.Wiadome ze sa i sa rychome raz wyzje raz nizej.Twoje nie sa wysokie..Moj syn anty tg ma 200 a norma do 115 ja mam 118.ale zrob w normalnych lab tsh i ft3 i ft4 na czczo...nie wiem co to tamto interretacja i w 1szej kolei nie doczytalam zes norme napisal jakas..Ja mialam 1,46 w czerwcu a w styczniu juz ponad5....W tym momencie na lekach mam 0,53

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 17:27

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia...współczuję...i solidaryzuję się..ja jestem tą, która MA owłosienie i niekoniecznie tam gdzie trzeba....a jak sobie pomyślę o ciąży i wzmożonej ich ilości...och masakra...

Elfik lubi tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Idia...współczuję...i solidaryzuję się..ja jestem tą, która MA owłosienie i niekoniecznie tam gdzie trzeba....a jak sobie pomyślę o ciąży i wzmożonej ich ilości...och masakra...

:( zawsze byłam włochata, ale ja mam teraz włosy na szyi, za uszami i na policzkach. Z kim mam o tym rozmawiać? Ginekolog, endokrynolog, dermatolog? Czy może po prostu wosk?

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek DZIĘKUJĘ za podpowiedzi:-) jesteś kochana:-)
    tak zrobię badania i z wynikami jeszcze raz "zapukam" do mojej endo...
    07roza.gif

Elfik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idia...nie wiem...ale wosk? na policzki???? kochanie a dużo tego???może tylko pęsetka???ginka Ci nic nie doradzi, bo w ciąży tabsów anty brać nie możesz, dermatolog tak samo, endo raczej Ci powie, ze po porodzie może coś tam wypisać...
    tak myślę...ja od swojej endo usłyszałam, że jeżeli staram się o dziecko to odstawiamy leki "hamujące" androgenizację..

Elfik lubi tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dużo, dużo.
    Na listopadówkach radzą albo wosk albo odpuścić do porodu. Ale wyglądam serio jak nastolatek :(

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Kasiek DZIĘKUJĘ za podpowiedzi:-) jesteś kochana:-)
    tak zrobię badania i z wynikami jeszcze raz "zapukam" do mojej endo...
    07roza.gif
    najpierw zrob badania jersli tsh i ft4 bedaw normie to glowa spokojna..Masz antygeny obecne ale poki tsh i ft4beda dobre nikt cie nie bedzie leczyl bo nie ma takiej potrzeby
    Moj syn ma i anty tpo wykryte i anty tg i ma hashimoto , ale na ten moment ma tsh w normie i ft3 w nadczynnosci,,Bierze selen i wit e.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 17:44

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nigdy nie miałam podanych norm tarczycy do odpowiednich faz cyklu. Mi gin mówiła, że najlepszą wartość do zajścia w ciążę, to najbliżej 1. Ja tez mam niedoczynność i hasimoto.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    idia...nie wiem...ale wosk? na policzki???? kochanie a dużo tego???może tylko pęsetka???ginka Ci nic nie doradzi, bo w ciąży tabsów anty brać nie możesz, dermatolog tak samo, endo raczej Ci powie, ze po porodzie może coś tam wypisać...
    tak myślę...ja od swojej endo usłyszałam, że jeżeli staram się o dziecko to odstawiamy leki "hamujące" androgenizację..
    wspolczuje wam..Ja z waga mam problemy ale hirsutyzm jest mi na szcescie obcy..
    Idia niestety wciazy albo pesetka albo wosk ci zostaje...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mam włoski na rękach, ale w ogóle się tym nie przejmuje. Bo jakbym je zaczęła golić, to bym chyba nie wyrobiła.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ