X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    oj nie zgodzę się z Tobą :-D
    ja kieruję się zasadą że strzeżonego Pan Bóg strzeże i jak coś jest nie zdrowe w ciąży to ograniczam jeśli nie do zera to do minimum:)

nie kuszę losu:)

w ciąży kawy nie piłam w ogóle mimo że przed ciążą piłam po 5 dziennie konkretnych ale za to pivska nie mogłam ścierpieć że nie mogę się napić i wąchałam od męża:) znajomi się śmiali bo siedziałam z kieliszkiem w nosie tak mi ten zapach pasował:)
    A mi doktorka gadala ,,,jak ci kawa smakuje znaczy ze org sie czegos domaga , czegos mu brakuje..To tak jakz dziecmi./.Moj mlody mial jazdy z ejdzeniem Potrafil caly tydz jesc tylko kanapki z serem zoltym , albo z pasztetem ;D Albo znow jak mu odjevalo to przez 2tyg dzien po dniu musialy byc na obiad kotlety mielone i salatka z burakow ;D Moja doktorka mi mowi wtedy ze instynktownie dzieciak sie domaga tego co mu tzreba..I zawsze u mnie tak bylo ze jak chcial diete monotematyczna przez tydz to ja mial..A teraz w wieku 13lat ma 172cm wzrostu i 68kg zywej wagi :D
    Pewnie ze we wszystkim powinien byc umiar ;) Ale nawet w ciazy zalecaja picie wina czerwonego przy niskim cisnieniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 09:33

zagubiona_82 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja kuzynka mogła by wpiwprzać pety z popielniczki jak zaczła w ciążę;) ciekawe czego jej brakowało;) czego domagał się jej organizm;)
    pewnych rzeczy nie przeskoczy;)
    moja mama przez całą ciąże ze mną piła szklaneczkę piwa i jakoś nic mi nie jest;)
    tak że cienka kawa nie zaszkodzi nawet w ilości klku kubków;)
    ja piłam w ciąży jedną dziennie z niecałej łyżeczki;)

hehe Twój młody wazy tyle co ja hahaha

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    kiniole kochaniusia jak tam ?? ;)

A dobrze Kapciu jakos powolutku leci w zasadzie to juz prawie nie leci hihihihi...ostatnio wyczytalam ze kobieta w miesiacu swoich urodzin jest bardziej plodna a ze sie w maju urodzilam takze planuje od razu po skonczeniu malpiszona intensywnie rozpoczac dzialania hihihii...moje postanowienie na ten cykl totalny luzik zero monitoringow, lekow i tym podobnych jedyna rzecza ktora musimy wykonac to badania Tomasza nom i tyle u mnie

kapturnica, Malenq lubią tę wiadomość

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    a moja kuzynka mogła by wpiwprzać pety z popielniczki jak zaczła w ciążę;) ciekawe czego jej brakowało;) czego domagał się jej organizm;)
    pewnych rzeczy nie przeskoczy;)
    moja mama przez całą ciąże ze mną piła szklaneczkę piwa i jakoś nic mi nie jest;)
    tak że cienka kawa nie zaszkodzi nawet w ilości klku kubków;)
    ja piłam w ciąży jedną dziennie z niecałej łyżeczki;)

nie smiej sie ale ja wachalam pety w ciazy :P i palilam :-/ A fajki moglabym jesc tak mi pachnialy ihhihihi

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    A dobrze Kapciu jakos powolutku leci w zasadzie to juz prawie nie leci hihihihi...ostatnio wyczytalam ze kobieta w miesiacu swoich urodzin jest bardziej plodna a ze sie w maju urodzilam takze planuje od razu po skonczeniu malpiszona intensywnie rozpoczac dzialania hihihii...moje postanowienie na ten cykl totalny luzik zero monitoringow, lekow i tym podobnych jedyna rzecza ktora musimy wykonac to badania Tomasza nom i tyle u mnie
    No nie zazdroszcze nerwowo niestety nie rpzeskoczy ich przy badanaich :-/
    Powiem Ci ze jak zrobicie badania to odetchniecie z ulga ;) potem jesio hsg i bedziesz przebadana..Bedziesz wiedziec ze nie lapie sie bo brak tylko trochu szcescia nic wiecej..Bedzie gitara... :*

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Ano pchelka z niego tlusta ;D
    A trenuje 6 dniw tyg w kosza..Taki jego urok od zawsze jego bmi bylo w gornych granicach...Ale za to wzrost na szczescie tez ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 09:40

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe moje BMI zawsze było pośrodku normy a teraz....ehhh w górnej granicy:P
    zwalam to na hormony ktore brałam, teraz chciałabym wrócić do swojej wagi ;)
    jakoś mis zczególnie nie zależy niby ale tu i ówdzie przeszkadza podświadomie:P

kapturnica lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałyście wątek o imionach na głównym???
    nosz długo się nie udzielałam ale dziś postanowiłam to zrobić:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    czytałyście wątek o imionach na głównym???
    nosz długo się nie udzielałam ale dziś postanowiłam to zrobić:P
    dej linka ;D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hehe moje BMI zawsze było pośrodku normy a teraz....ehhh w górnej granicy:P
    zwalam to na hormony ktore brałam, teraz chciałabym wrócić do swojej wagi ;)
    jakoś mis zczególnie nie zależy niby ale tu i ówdzie przeszkadza podświadomie:P
    mam to samo..Tyle ze moje bmi juz wyszlo poza norme ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 09:47

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/imiona-dla-dzieci,869,17.html

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No nie zazdroszcze nerwowo niestety nie rpzeskoczy ich przy badanaich :-/
    Powiem Ci ze jak zrobicie badania to odetchniecie z ulga ;) potem jesio hsg i bedziesz przebadana..Bedziesz wiedziec ze nie lapie sie bo brak tylko trochu szcescia nic wiecej..Bedzie gitara... :*

musi byc dobrze ostatnio zgadalam sie z dziewczynom na weselu odnosnie moich problemow tez miala problemy z pierwsza ciaza ma jeden jajowod niedrozny zaspol policystycznych jajnikow i mase innych schorzen i co w ciagu 3 miesiecy udalo jej sie zajsc w ciaze wiec wierze ze i nam sie uda i jakby cos top da mi namiary do tej gin

kapturnica lubi tę wiadomość

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa jakbym dala mlodemu na imie dzastin albo nie daj boze jakisik inny rexik to bym mu zrobila najwieksza krzywde hahah
    Prawda taka Co do imon kochaniutkie..W Polskim prawie ejst tak , ze wielu wielu imion ktore nie sa pisane w polskim slownictwie nie zostanie po prostuy wpisanych//Ot i cala zabawa ;)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    musi byc dobrze ostatnio zgadalam sie z dziewczynom na weselu odnosnie moich problemow tez miala problemy z pierwsza ciaza ma jeden jajowod niedrozny zaspol policystycznych jajnikow i mase innych schorzen i co w ciagu 3 miesiecy udalo jej sie zajsc w ciaze wiec wierze ze i nam sie uda i jakby cos top da mi namiary do tej gin
    AAA to dodalas mi skrzydel ja tez jestem jednodrozna pcowiczka ;D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 14:12

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz pisze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 09:56

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    Kap...mam pytanie, bo czytam Was i nic nie omijam i pare stron wcześniej pisałyście o wynikach twojego męża, powiedz mi bo się zakręciłam z tym zdechlakami...jak długo nic ten tego to myślałam że dobrze że wtedy jest ich więcej a Ty piszesz że więcej zdechłych...hmmm
    Bo jesli zbyt rzadko malz sie masturbuje lub uprawiacie sexa// to zdrowe plemniki obumieraja sila rzeczy i nie sa usuwane , by dac miejsce nowym......Z tego co czytalam na forach medycznych wczoraj..ze facet by poprawic morfologie plemnikow.oczywiscie przy innych prawidlowych normach oczywiscie powinien minimum raz w tyg se ulzyc...A z tego co moj malz sie rpzyznal to onw ciagu 7tyg tylko 4razy ulzyl se..Niestey taki urok mieszkania z innymi chlopami na mieszkaniu,..Zreszta zalecenia do badan sa takie zeby kolo3dni nie wspolzyc przed badaniem podobno to optymalny czas ;)
    Ale wszystko zalezy od tego ile tych plemnikow ogolnie ejst w nasieniu itd..wszystko ze soba jest powiazane.Bo znow ejsli facet ma slabplemnijki i mala ich ilosc to kazuja wstrzemiezliwosc i zwiekszona l;iczbe stosunkow w czasie plodnym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 09:58

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Elfik, Malenq lubią tę wiadomość

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kużwa Kaśka a pod prysznicem sobie nie umie ulżyć Twój chłop??:D

no to mnie zmartwiłaś.....w takim razie my musimy się wystrzelać z tych zmagazynowanych bezwartościowych plemniorów któe mój siłą woli nagromadził przez ostatnich ładnych parę tygodni;/

zagubiona_82 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ